Czyli to samo od X lat.... cos pieknego
-
-
Luka Elsner - nowy trener Cracovii 25/26 - taktyka, wyniki, rozwiązania
Czyli nowy trener od nowego sezonu, tak jak myślałem na razie szukają kandydata, no chyba że przegra 2 mecze z rzędu to poleci już teraz
Oczywiscie absencja trzech zawowdnikow to duza strata. Ale na tyle spotkan aby tylko ugrac 3 pkt...to troche malo. Powinnismy minimum 7-9 zdobyc i wtedy mozna narzekac, ze gdyby to czy siamto. To by bylo jeszcze wiecej. Ale wystarczy spojrzec w jakiej jest formie Hasic czy taki Minchev. Sa w klubie od poczatku sezonu i graja coraz gorzej. No to o co chodzi ?
Moze to dobrze, ze taki szum sie zrobil bo w koncu do naszych kopaczy dotrze, ze trzeba zapierdalać a nie tylko machac rękami....
Oglądnąłem konferencję, nie wiem czemu został wpuszczony sheep fucker, ewidentnie przyszedł jątrzyć, szczęśliwie Elsner komunikacyjnie jest top i nie dał się wciągnąć w gierki.
Ja bym na razie nie wyciągał daleko idących wniosków, mamy dwa mecze na przełamanie, jak wygramy to walczymy dalej, jak przegramy to się chyba musimy pożegnać.
A jak zremisujemy, to będzie wysyp mądrości 🤪
[quote]#post1715383 [quote]#post1715379 Tak czy siak po sezonie najpóźniej nowy trener, wyprzedaż i trwanie.[/quote]
uff już się bałem, że coś się może zmienić[/quote]
Być może zaczniemy w ogóle od 4 ligi jak tak dalej pójdzie.
EF rękami płatków zostanie grabarzem klubu.
- Edytowany
[quote]#post1715268 @paulo#40378 jakoś dziwnie się to nakłada z karierą trenera:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-03/1773244315-861.png[/img]
grają piłkarze a nie trener, ale o ile za obronę można chwalić (kilkanaście czystych kont) to za całokształt - tylko trochę.
To nie wina trenera że wysypał się Bogacz, ale innych piłkarzy trener aprobował. A w Warszawie ich nie wystawił. Jego decyzje, jego odpowiedzialność ale konsekwencje dla drużyny.
Jutro konferencja - zobaczymy co się "odwali", może któryś z dziennikarzy będzie miał jaja i zada pytanie o dzisiejszy dzień i krążące plotki.
Ale niezależnie od wszystkiego - w sobotę z drużyną i trenerem - na pełnej !!!! Jesteśmy z Wami ! Cracovia jesteśmy z Wami !!![/quote]
Porównajmy naszą sytuację do sytuacji Lechii Gdańsk nie było tam pieniędzy piłkarzy nie dostawali pensji czy trener tam płakał i wylewał swoje żale narzekał składał dymisję nie zakasał rękawy i zbudował silną drużynę.
Tutaj nasz gwiazdor z modną fryzurą miał wszystko wypłaty na czas bardzo dobrych piłkarzy pełny komfort pracy i co przeszkadzam mu atmosfera w gabinetach i on składa dymisję ma w dupie.
Jest 120-lecie klubu A gość mówi że on już nie chce trenować niech on spierdala na drzewo.
[quote]#post1715409
Porównajmy naszą sytuację do sytuacji Lechii Gdańsk nie było tam pieniędzy piłkarzy nie dostawali pensji czy trener tam płakał i wylewał swoje żale narzekał składał dymisję nie zakasał rękawy i zbudował silną drużynę.
[/quote]
W ogóle bym nie porównywał naszej sytuacji i drużyny do betonów.
Carver wiedział gdzie wchodzi i jaka była sytuacja.
Pierwszy raz prowadził drużynę 07.12.2024 roku, więc jest tam już konkretny czas.
W wyjściowym składzie tamtego pierwszego spotkania wystąpiło siedmiu piłkarzy którzy wciąż są w drużynie, to ma olbrzymie znaczenie w kontekście budowania właśnie DRUŻYNY, której my nie mamy.
[quote]#post1715409
Tutaj nasz gwiazdor z modną fryzurą miał wszystko wypłaty na czas bardzo dobrych piłkarzy pełny komfort pracy
[/quote]
O jakich bardzo dobrych piłkarzach piszesz i o jakim pełnym komforcie pracy? nie wspominając o wypłatach na czas bo to nawet trudno komentować.
Mam takie pytanie do Wszystkich - skad konkretnie wiecie, ze klub nie placi pracownikom pensji na czas ?
Nikt z klubu w ostatnich miesiacach nie zwolnil sie sam. Wiec skad te newsy ?
Oglądałem konferencje LE i nie przekonuje mnie Pan Trener, takie same opowiastki i kocopoły opowiada jak Probierz, więc mu nie wierzę, więc jak nie chce tu pracować niech odchodzi i już, do końca sezonu, nie moźna kogoś trzymać na siłę
[quote]#post1715429 Mam takie pytanie do Wszystkich - skad konkretnie wiecie, ze klub nie placi pracownikom pensji na czas ?
Nikt z klubu w ostatnich miesiacach nie zwolnil sie sam. Wiec skad te newsy ?[/quote]
Jak zwykle, z dupy.
[quote]#post1715429 Mam takie pytanie do Wszystkich - skad konkretnie wiecie, ze klub nie placi pracownikom pensji na czas ?
Nikt z klubu w ostatnich miesiacach nie zwolnil sie sam. Wiec skad te newsy ?[/quote]
Pewnie z tego samego źródła co newsy ze u somsiadki sie nie płaci... ta sama skarpetka ...
[quote]#post1715458 [quote]#post1715429 Mam takie pytanie do Wszystkich - skad konkretnie wiecie, ze klub nie placi pracownikom pensji na czas ?
Pewnie z tego samego źródła co newsy ze u somsiadki sie nie płaci... ta sama skarpetka ...[/quote]
Akurat u somsiadów sam harry pioter przyznał w wywiadzie(bodajże z Wyszło, ze maja dwa miechy opoznienia w wypłatach
Tak tez mylslale... byle powtarzac klamstwa i plotki
Dlatego prosze o nieropowrzechnianie nieprawdziwych informacji i klamstw na forum Cracovii. Jak nie macie pewnosci, pojecia, to nie piszcie glupot. W klubie jest zatrudnionych ponad 200 osob i myslicie, ze jesli by bylo to prawda, ze nie sa wyplacane pensje. To pracownicy by siedzieli cicho i czekali na zbawienie ? Badzmy powazni.
Zobaczymy na czym stoimy faktycznie w lecie, jak Comarch przestanie już dawać kasę.
Tak, ten Comarch wielokrotnie tak tutaj wyśmiewany.
I nie o to mi chodzi żeby ich bronić, tylko zobaczymy czy będzie jakiś nowy dobrodziej, bo Platek na pewno nim nie jest i nie będzie.
Trener wydaje się profesjonalistą mi się wydaje,że musi być niezły burdel skoro aż do tego doszło. Mam wyjątkowe złe przeczucia.
Szczerze też bym cisnął papierami na jego miejscu. Nie ma co się poświęcać dla niepoważnego klubu bez perspektywy rozwoju.
Jeżeli Elsner złożył rezygnację to oznacza, że jego motywacja do prowadzenia zespołu waha się w granicach między 0 a 5%
Gdzie my na tym zajedziemy?
Dodatkowo, jeżeli Elsner wspomina o tej sytuacji sam, to wysyła nam jasny i nieco rozpaczliwy sygnał, że 1) próbował stąd wyjść, chciał, ale się nie udało, więc konsekwencje wyników to nie jego wina, 2) wie dokąd zmierza ten projekt i nie chce go firmować własnym nazwiskiem, 3) zarząd nie ma absolutnie żadnego pomysłu
Statek tonie, a kapitan pierwszy chce uciec
No , sam trener też co nieco do ogródka dołożył , w temacie zestawienia zespołu, taktyki meczowej czy zmian .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (9 użytkowników)
Goście (9)