Gdyby był Tabisz to by załątwił te 1,5 mln wkładu własnego, 3,5 mln z miasta i jeszcze by se kupił mieszkanie na Salwatorze.
Brakuje nam takich fachowców.
-
-
❗❗❗RATUJMY HOKEJ 🏒
Wymiana instalacji powinna pójść synchronicznie z 2 taflą.
- Edytowany
Skoro znalazły się pieniądze na modernizację stadionu Wandy i myślało się o budowie stadionu dla fanaberii króla aptek, to nie ma możliwości zaorać jedynej hali lodowej w tym mieście.
https://zis.krakow.pl/komunikat-zarzadu-infrastruktury-sportowej-w-krakowie-ws-statusu-lodowiska-im-adama-rocha-kowalskiego?category=3&hl=pl
Dobrze, że zrobił się szum medialny. Może coś z tego będzie.
Nawet jak przegrać to po walce, nie możemy tanio sprzedać skóry. Zawodnicy czekają, ZIS i prezydent Mazur ubolewają nad dobrem hokeja, Drożdżowa i poplecznicy przyjmują postawę tych, którzy chcą dobrze dla sekcji. Gdybyśmy się nie odzywali mielibyśmy okrągłe zero jak chodzi o hokej w Krakowie.
Tak, dokładnie tak. Mam wrażenie że niektórzy widzą już że to nie będzie takie proste żeby pozbyć się hokeja i Siedleckego. Każdą forma nacisku się liczy.
To nie te czasy kiedy była basztowa. Teraz najważniejszy jest szum medialny, media społecznościowe, lobbing.
Myślę, że w dzisiejszych czasach akcja typu Basztowa przyniosłaby więcej kłopotów niż pożytku. Ale smutny jest fakt, że na wyjazd skórokopów do Lublina dało się zmobilizować i pokazać siłę kibiców, a na ratowanie hokeja już nie. Nie będę oceniał, tylko zwracam uwagę, każdy niech sobie sam odpowie co jest pięć. Walka nadal trwa, apeluję żeby się nie poddawać i dziękuję wszystkim tym, którym leży na sercu dobro krakowskiego hokeja.
[quote]#post1671164 Nawet jak przegrać to po walce, nie możemy tanio sprzedać skóry. Zawodnicy czekają, ZIS i prezydent Mazur ubolewają nad dobrem hokeja, Drożdżowa i poplecznicy przyjmują postawę tych, którzy chcą dobrze dla sekcji. Gdybyśmy się nie odzywali mielibyśmy okrągłe zero jak chodzi o hokej w Krakowie.[/quote]
Paradoksalnie dzięki temu hokej ma szanse nie tylko przetrwać, ale i być może wskoczyć na wyższy level 😉
[quote]#post1671171 Myślę, że w dzisiejszych czasach akcja typu Basztowa przyniosłaby więcej kłopotów niż pożytku. Ale smutny jest fakt, że na wyjazd skórokopów do Lublina dało się zmobilizować i pokazać siłę kibiców, a na ratowanie hokeja już nie. Nie będę oceniał, tylko zwracam uwagę, każdy niech sobie sam odpowie co jest pięć. Walka nadal trwa, apeluję żeby się nie poddawać i dziękuję wszystkim tym, którym leży na sercu dobro krakowskiego hokeja.[/quote]
Na świeceniu widziałem że trzy osoby na hokejowo ubrane. A sporo osób które widuje na S7 widziałem. Tak że tego
[quote]Współpraca taka musi odbywać się przejrzystych zasadach i bez obciążania budżetu Gminy Miejskiej Kraków[/quote]
Czyli miasto nic na dzieci nie da? Tak mam to rozumieć?
Na Speedway Kraków płynie kasa mimo braku szkolenia. Ale to arcypies v-ce prezydent Sęk się tam lansuje.
- Edytowany
Nie wazne..
- Edytowany
[quote]#post1671166 Tak, dokładnie tak. Mam wrażenie że niektórzy widzą już że to nie będzie takie proste żeby pozbyć się hokeja i Siedleckego. Każdą forma nacisku się liczy.
To nie te czasy kiedy była basztowa. Teraz najważniejszy jest szum medialny, media społecznościowe, lobbing.[/quote]
Taaa...
Daj Wam Boże...
https://www.google.com/search?q=daj+wam+bo%C5%BCe+daj&oq=daj+wam+bo%C5%BCe&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBwgBECEYnwUyBggAEEUYOTIHCAEQIRifBTIHCAIQIRifBTIHCAMQIRifBTIHCAQQIRifBTIHCAUQIRifBTIHCAYQIRifBTIHCAcQIRifBTIHCAgQIRifBTIHCAkQIRifBTIHCAoQIRifBTIHCAsQIRifBTIHCAwQIRifBTIHCA0QIRifBTIHCA4QIRifBdIBCDE3NDZqMGo0qAIOsAIB8QWemPxIFhl1uA&client=ms-android-samsung-ss&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:a1f9c742,vid:kZa_E_Uc-Dc,st:0
Dlaczego Wam a nie Nam? Ot cała filozofia skórolubych
- Edytowany
Tęsknie za meczami hokeja z lat 80-tych, gdzie na ubitą ziemię pod dachem przychodziło 3-4 tysiące ludzi.
Dzieckiem byłem, prowadzony przez śp. Dziadka i ustawiany za bramką. Ludzie przychodzili juz na 16, co by sobie zająć dogodne miejsce przy ogrodzeniu. Mecz zaczynał się o 17.....
Tak wykuwała się moja miłość do Cracovii. Strzelaliśmy wtedy po 2-3-4 bramki a traciliśmy 11-12-13. Zawodnicy mieli różnego koloru gacie i kaski...
Po co to pisze ?
Bo niektórzy tutaj, za bardzo szarżują. Jesteście kibicami hokeja czy Cracovii ???
A tymczasem 21 grudnia minister sportu Sławomir Nitras ogłosił, że inwestycja budowy hali Wandy otrzyma 21 mln zł dofinansowania z programu inwestycji o szczególnym znaczeniu dla sportu.
https://sport.lovekrakow.pl/aktualnosci/jest-pozwolenie-na-wyburzenie-hali-sportowej-znanego-klubu-kiedy-powstanie-nowy-obiekt_61345.html
Niestety, nikt ci nie da jesli nie będzie o to starań.
Dokladnie. Drozdz wymyslil kilkunastu Dyrektorów, ale nie ma nikgo, kto by kolendowal od urzednika do urzednika i misterstw o dotacje/ wsparcie itd. Ale poza checiami trzeba miec tez pomysl i projekt na co chce sie wydac te pieniadze. Np. na modernizacje stadionu przy ul.Kaluzy - dlaczego do dzisiaj nikt nie pomyslal o fotowoltaice - przeciez sa na to specjalne programy dotacyjne itd. Oswietlenie w trakcie meczu kosztuje wiecej rocznie niz utrzymanie lodowiska. I za to placi klub, a nie miasto. Caly dach stadionu jest do wykorzystania - ktos cos z tym zrobil i pomyslal o tym - podjal rozmowy z miastem ?
@naki#14649 i śmiem twierdzić że ten batalion dyrektorów i managerów rocznie kosztuje więcej od tego 1,5 miliona
No tak Comarch idzie na chama, szuka słupa na prezesa któremu za rok obetną dotację, lodowisko dadzą miastu i tak dokona się zaoranie hokeja w Pasach. Gnoje.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)