Te statystyki wskazują, że poza takimi wariatami jak my, jak ktoś zbłądzi na mecz E-klasy, to potem długo nie wraca. I to się potwierdza w dużym procencie ludzi, których zaciągnąłem na mecz.
-
-
Cracovia 3 - 4 GKS Katowice, sobota 9 listopada 2024, 14:45
Jeśli chodzi o obronę ostatnio to uważam , że bardzo przyzwoicie w ostatnich dwóch meczach zagrał Skoovgard.
Nigdy nie byłem fanem jego talentu , ale teraz w sytuacji kryzysowej chłopa musiano w trybie natychmiastowym odkopać i okazało się , że udźwignął ciężary będąc dobrze przygotowanym do sezonu zarówno fizycznie jak i psychicznie.
[quote]#post1651675 Jakiś czas temu wrzucałem statystyki z Lecha. Na 200 tys frekwencji w tamtym momencie na meczu okazywało się , że na meczach było 100 tys różnych osób. Co wskazuje w uproszczeniu, że u nas co mecz połowa frekwencji to nowi w tym sezonie..sam się nie spodziewałem. To dziś rotacja.
Nie pamiętam ile było takich co byli pierwszy raz ale chyba z 2-3 tys na każdym meczu. Dużo.[/quote]
Coś pochrzaniłem chyba bo te 2-3 tys to pierwszy raz w sezonie chyba ale tak wyglądał mecz z Legią.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/fb-img-1731519658693-jpg-05900891.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/fb-img-1731519661582-jpg-11934721.jpg[/img]
- Edytowany
Kulisy:
https://m.youtube.com/watch?v=fz1d4lAMz9o
Ja sobie dam jeszcze 2 dni zanim obejrzę...
Ja sobie jeszcze dam dwa dni, zanim odetchnę.
Nie wiem kogo chętniej bym zayebał, czy sylwestrzaka z resztą na var za przekręcenie meczu, czy tą kurvę wiślacką maka z ryjem niedoyebanego mongoła.
Chyba jednak psiego czopka maka szmaciarza pierredolonego.
Po co mi te nerwy... wdech, wydech...
Adam Zreľák z GKS-u Katowice doznał urazu stawu skokowego. Przerwa w grze 30-letniego napastnika potrwa cztery miesiące.
Zreľák w obecnym sezonie PKO Bank Polski Ekstraklasy rozegrał 12 meczów i strzelił trzy bramki.
W sumie wina Ravasa.
Tak skracał kąt , że się biedny Zrelak wystraszył .😆
Co z trenerem GKS-u Katowice? Jest decyzja Komisji Ligi!
Rafał Górak, trener GKS-u Katowice, obejrzał czerwoną kartkę w niedawnym, wygranym meczu wyjazdowym z Cracovią (4:3). Beniaminek Ekstraklasy złożył ostatnio oficjalny protest, który został uwzględniony przez Komisję Ligi.
https://pilkanozna.pl/co-z-trenerem-gks-u-katowice-jest-decyzja-komisji-ligi/?fbclid=IwY2xjawGjLZVleHRuA2FlbQIxMQABHYd9HnymTi8UoYWRyBAUK8St1-hXL9D2lciCZoANVCj_JXTacjmnpB0ceQ_aem_dHO2egkAJDQ-UWMVkdaWug
A od nas z klubu nikt nawet nie pofatygował się, żeby złożyć oficjalny protest na pracę [s]sedz[/s] tej pały z gwizdkiem i jego pomagierów na VAR 😡
No ale oni się odwołali od czerwonej kartki, nie wiem za co Górak ją dostał, ale najwyraźniej udowodnili, że pewnie za to czego nie zrobił.
A my od czego mielibyśmy się odwołać? Niestety KL nie jest w stanie anulować bramki na 3-4 czy w inny sposób korygować błędów rzutujących na wynik.
Ale gdybyśmy opublikowali jakiś protest przeciwko rażącym błędom pały z gwizdkiem i jego pomagierów z VAR to może PZPN by musiał się jakoś do tego odnieść. A tak to okradli nas z punktu(ów) i nic. Nic się nie stało PZPN nic się nie stało. Mogą nas dalej kręcić
PZPN nie musiałby się odnieść, ba, nawet nie mógłby, bo nie jest nawet organizatorem rozgrywek. A Komisja Ligi pozostawiłaby protest bez rozpatrzenia jako nie mający podstaw regulaminowych.
No chyba, że chodzi o jakiś list otwarty do mediów, wyrazy oburzenia itd. Ale tu też nie sądzę, co konstruktywnego miałoby takie działanie przynieść. Już mieliśmy przez lata zarząd skłócający nas z całym środowiskiem piłkarskim i taka polityka nie przyniosła korzyści dla klubu (ale może coś przeoczyłem).
Takie komunikaty zawsze są wypuszczane na rynek wewnętrzny, czyli pokazanie swoim kibicom że się szarpie z mafią (patrz okularnik z drugiej strony). Skuteczniej takie sprawy załatwiać można po cichu. Podobnie jak to było po Widzewie czy Pogoni..
- Edytowany
Jak komuś trzeba wdupcyć to lepiej zawsze po cichu. Kopać po brzuchu żeby śladów nie było 😜
Komisja Ligi może anulować kartki, może też przyznać kartki za faule w ogóle nie ukarane kartkami. Na nasz protest anulowali niedawno jedną kartkę Glika. Tu nie było po co składać protestu, bo nic by to nie dało.
Mnie natomiast razi tam zwrot
[i] po formalnym potwierdzeniu przez Kolegium Sędziów PZPN, że przy udzieleniu czerwonej kartki, trenerowi klubu GKS Katowice – Rafałowi Górakowi w meczu 15. kolejki Cracovia – GKS Katowice, [b]rażąco naruszono przepisy [/b]gry w piłkę nożną, [/i]
Dla mnie rażącym naruszeniem przepisów było uznanie bramki... Może by o tym napisać do Kolegium Sędziów...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)