Zmieniła się filozofią (trener) gry i widać różnicę w grze u wszystkich zawodników.
Nie zabijanie futbolu na zero z tyłu a coś może uda się strzelić - "remisowia Cracovia" - antyfutbol.
Teraz jest gra na tak do przodu po zwycięstwo i gra może się podobać i wyniki ok .
Że z tyłu wpada ? Nie jest to tak ważne gdyż priorytetem jest by z przodu wpadło więcej.
I to mnie się podoba
-
-
Cracovia vs Gornik Zabrze, sobota 24 sierpnia, 17:30
[quote]#post1638669 ... Dwie bramki dla Górnika zdobyte z przypadku.......[/quote]
Druga tak, pierwsza to był dobrze rozegrany schemat, próbowali to samo przy 2 pierwszych kornerach, za trzecim razem rozklepali naszą obronę. Po co umniejszać nasz sukces? Wygraliśmy z niezłym Górnikiem - niezłym z przodu, ten ich Ismael robi robotę. I z katastrofalnym Górnikiem w obronie - ale to już problem trenera Urbana.
Obudziłem się rano i myślę: mamy lidera? No mamy. Nie przypadkowo po 1 kolejce, po pięciu. Jest dobrze.
[quote]#post1638800 Kto wybierał wczoraj połowę i czemu zawsze pierwszą gramy pod słońce. Już nie raz wybieralośmu tą pod słońce na 1 połowę aby na drugą grać z nim za plecami jak zajdzie[/quote]
Bo w drugiej jest jeszcze gorzej, a słońce niżej.
Abstrahując od słynnego pompowania balonika, sami zobaczcie mamy wejście w ligę najlepsze od lat i podobne do mistrzowskiej Cracovii z lat przedwojennych.
Podtrzymajmynten trend proszę
https://x.com/zagrosik/status/1827420504547905603?t=4i_Ygbp5PEE4u2K_mzSypQ&s=19
Tak graliśmy z Górnikiem przed zmianami i po zmianach
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-08/1000030423-jpg-06337504.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-08/1000030424-jpg-38651981.jpg[/img]
- Edytowany
Oczywiście oglądałem powtórkę, i mam kilkanaście refleksji.
Po pierwsze podobała mi się ta w miarę nowa piosenka "No weźże nie poddawaj że się....sialala".
Do wcześniej wymienianej trójki kozaków dodałbym jeszcze Kakabadze ( drobne błędy) , Ghiță'e ( niemal bez błędów, gol) ,swoje zrobił też Sokołowski.
Przypuszczalnie wiślacki świat będzie się czepiał do pierwszej czerwonej kartki.
A na meczu był Kamil Stoch... Ciekawe komu kibicował?
[quote]#post1638859 A na meczu był Kamil Stoch... Ciekawe komu kibicował?[/quote]
Kamil jest za Cracovią, mówił kiedyś o tym w wywiadzie.
[quote]#post1638860 [quote]#post1638859 A na meczu był Kamil Stoch... Ciekawe komu kibicował?[/quote]
Kamil jest za Cracovią, mówił kiedyś o tym w wywiadzie.[/quote]
No to mamy bardzo wartościowego kibica....
To już drugi w historii.
[quote]#post1638865 To już drugi w historii.[/quote]
Ja bym znalazł wielu więcej, myślę, że przynajmniej dwudziesty drugi :)
- Edytowany
[quote]#post1638859 A na meczu był Kamil Stoch... Ciekawe komu kibicował?[/quote]
Kamil oficjalnie kiedyś wydał oświadczenie, że generalnie jest kibivem Liverpoolu.
Ale już nie pierwszy raz na naszych trybunach.
Githa „prawie bezbłędny ”? Toś Kajaku wysublimował swój skądinąd doskonały dowcip :)
Githa bez błędów to chyba oglądałem inny mecz ,moim zdaniem zagrał bardzo słabo
- Edytowany
No przy tej drugiej bramce cosik coś mógł zrobić , ale ona nie była jego winą , fakt obciął się ze dwa razy ale niegroźnie , pare interwencji miał dobrych. Był najlepszy ze środkowych.
Po wczorajszym meczu odmłodniałem (chwilowo) o dwadzieścia lat.
Radość jak za bardzo wczesnego Filipiaka, po meczu piwko w doborowym forumowym gronie, a na koniec Koledzy zacytowali mi samiutki koniec Cracoviady, którą napisałem 18 lat temu.
[b]By pełniejszą była klubowa kronika
Zrób to wreszcie dla mnie - pokonaj Górnika.[/b]
W 2006 roku nasza liczba zwycięstw nad KSG wynosiła okrągłe 0.
Od tego czasu pokonaliśmy zabrzan 15 czy 16 razy.
Opatrzność pozwoli doczekać, to może za parę lat będziemy mieli z nimi dodatni bilans.
Cracovia Pany.
BuzzY odpiął temat globalnie.
[quote]#post1638765 Dangorka, dlaczego Kakabadze 3 ?[/quote]
mnóstw złych decyzji i głównie za dwa błędy w 80 minucie które powinno się skończyć wyrównaniem dla Górnika
[quote]#post1638743 13 punktów i czarny kot. Nie wierzę w przesądy. Zostańmy tam na zAWsze.[/quote]
13 punktów i "prze" kot Hasić
Świetny mecz.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)