Statystyki nie kłamią. Gieksa dziś miała 12 strzałów, a co 3 wpada Ravasowi. Ale broni 3 strzały w meczu to jak to w końcu jest.
-
-
⚪️🔴 Henrich Ravas nowym zawodnikiem Cracovii!
[quote]#post1651224 [quote]#post1651218 [quote]#post1651215 Jebany błazen, [/quote]
Chyba alkohol uderzył w tętnice😂
[/quote]
Kto ma więcej wjebanych bramek od tego szmaciarza ? [/quote]
Szanujmy się i naszych zawodników.
Jeszcze jedną rzecz można niestety zarzucić Ravasowi, że po odepchnięciu Biedrzyckiego nie protestował i nie domagał się od sędziego sprawdzenia sytuacji na VAR-ze. Sytuację doskonale widział bo działa się pół metra przed nim. Zresztą w tym przypadku pretensje można mieć też do innych piłkarzy Pasów, że zachowali się biernie i nie internowali u sędziego. Biedrzycki to młody chłopak i niestety nie wiedział jak postąpić ale starsi powinni wiedzieć.
- Edytowany
[quote]#post1651236 Jeszcze jedną rzecz można niestety zarzucić Ravasowi, że po odepchnięciu Biedrzyckiego nie protestował i nie domagał się od sędziego sprawdzenia sytuacji na VAR-ze. Sytuację doskonale widział bo działa się pół metra przed nim. Zresztą w tym przypadku pretensje można mieć też do innych piłkarzy Pasów, że zachowali się biernie i nie internowali u sędziego. Biedrzycki to młody chłopak i niestety nie wiedział jak postąpić ale starsi powinni wiedzieć. [/quote]
Pokazywał, dostał za to żółtko
https://streamable.com/3apuhx
Widać, że pokazuje, potem jeszcze pobiegł do tego cwela.
Nie mam lepszego ujęcia, ale w lidze + pokazywali tą przepychankę po golu i tam to ewidentnie było widać.
[quote]#post1651227 [quote]#post1651224 [quote]#post1651218 [quote]#post1651215 Jebany błazen, [/quote]
[/quote]
Szanujmy się i naszych zawodników.[/quote]
[quote]#post1651227 [quote]#post1651224 [quote]#post1651218 [quote]#post1651215 Jebany błazen, [/quote]
[/quote]
Szanujmy się i naszych zawodników.[/quote]
Szanuję go, niech wypierdala
[quote]#post1651236 Jeszcze jedną rzecz można niestety zarzucić Ravasowi, że po odepchnięciu Biedrzyckiego nie protestował i nie domagał się od sędziego sprawdzenia sytuacji na VAR-ze. Sytuację doskonale widział bo działa się pół metra przed nim. . [/quote]
Akurat protestował, i to aktywnie - zaraz podbiegł do sędziego i pokazywał odpychanie, widać na powtórkach...
Bądźmy jednak uczciwi - w tym meczu miał jedną świetną interwencję, gdy po strzale Maka w słupek była dobitka i on to wybił na korner. Ja to już widziałem w siatce...
Dziś można mieć do niego największe pretensje (albo raczej jedyne pretensje) o fatalne podanie przy stanie 1:0, które by się skończyło gole, gdyby Zrelak się dziwnie nie machnął. Żadnej bramki nie zawalił, dziwię się, ze niektórzy mają do niego pretensje o bramkę drugą. Idzie przeciwnik sam na sam, uda się, albo się nie uda. Co nie zmienia tego, że po Rakowie myślałem, że mamy solidne wzmocnienie drużyny, a niestety zupełnie się nie wykazuje, choć wielkich knotów też nie ma...
- Edytowany
[quote]#post1651245 [quote]#post1651236 Jeszcze jedną rzecz można niestety zarzucić Ravasowi, że po odepchnięciu Biedrzyckiego nie protestował i nie domagał się od sędziego sprawdzenia sytuacji na VAR-ze. Sytuację doskonale widział bo działa się pół metra przed nim. . [/quote]
Akurat protestował, i to aktywnie - zaraz podbiegł do sędziego i pokazywał odpychanie, widać na powtórkach...
Bądźmy jednak uczciwi - w tym meczu miał jedną świetną interwencję, gdy po strzale Maka w słupek była dobitka i on to wybił na korner. Ja to już widziałem w siatce...
Dziś można mieć do niego największe pretensje (albo raczej jedyne pretensje) o fatalne podanie przy stanie 1:0, które by się skończyło gole, gdyby Zrelak się dziwnie nie machnął. Żadnej bramki nie zawalił, dziwię się, ze niektórzy mają do niego pretensje o bramkę drugą. Idzie przeciwnik sam na sam, uda się, albo się nie uda. Co nie zmienia tego, że po Rakowie myślałem, że mamy solidne wzmocnienie drużyny, a niestety zupełnie się nie wykazuje, choć wielkich knotów też nie ma...
[/quote]
Przy drugiej bramce rzeczywiście dziwny ruch wykonał, ale to nie dlatego, że coś źle zrobił tylko gks wychodził 2 na 1 i musiał "asekurować" drugiego napastnika. Złe wznawianie, racja, niepewny na przedpolu, racja, ale on nie miał żadnego błędu wpływającego na wynik, a niektórzy jadą po nim jak po łysej kobyle.
[quote]#post1651202 Ravas to kompletne nieporozumienie w bramce on może się bawić piłką w piaskownicy, ale nie w ekstraklasie. Czego się boi trener że w każdym meczu go wystawia. On by w Pcimowiance nie dał rady. [/quote]
Prezesa, bo to jest jego synek.
Hrosso wróć ! 😣
[quote]#post1651250 ... on nie miał żadnego błędu wpływającego na wynik, a niektórzy jadą po nim jak po łysej kobyle....[/quote]
Może wynika to z tego, że ogólnie wprowadza niepewność, albo łagodniej - nie daje pewności w grze obronnej.
Co do wybronionej dobitki to bardziej napisałbym, że gieksiak źle strzelił i go trafił, bo Ravas zachował się tutaj tak jak zachowałoby się 90% bramkarzy i nie było tutaj żadnej interwencji.
[quote]#post1651188 [quote]#post1651184 [quote]#post1651179 @mcz_#6169 nie było moim celem obrażanie Ciebie, ale uważam że krytyka zawodników Pasów także powinna mieć jakieś granice (wyjątek to Bojarski&Drumlak team).
Kudła miał trzy strzały w światło bramki. Nie obronił żadnego z nich.
[/quote]
Ale ja nie obraziłem żadnego piłkarza Pasów. W mojej ocenie nasza obecna jedynka broni słabo. Ravas jest przyspawany do linii, nie wychodzi do dośrodkowań, wprowadza nerwowość w szeregach obrony. Jako forumowicz chciałbym powrotu Madejskiego.
[/quote]
Przepraszam, z nerwów nie doczytałem dokładnie - leci edit !
[b]Edycja z 09.11.2024 o godz. 21:39 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1651183 eredin, Ty byłeś na meczu??? W II połowie Kudła świetnie obronił co najmniej 2 strzały, najpierw Hasicia, Ravas, by to puścił, potem główkę Kallmana...[/quote]
Patrzę na statystyki meczu - oficjalne. Widziałem, Ale i Ravas coś tam złapał.
Co innego jest istotne - ilość wyblokowanych strzałów - Pasy miały wg statystyk JEDEN - czyli wolny w mur.... To jest dramat !
[/quote]
Nie rżnij głupa eredin, Artu wypunktował twoją wypowiedź, miej przyzwoitość się przyznać do błędu a nie brnij niczym te głaby na naszej scenie politycznej co wstydsu nie mają
Kroczek w Dzienniku Polskim:
"Ravas ma monopol?
Więcej można oczekiwać od Henricha Ravasa. Co się musi stać, by nastąpiła zmiana w bramce?
- Łatwo wyrokować po meczu, a staram się uciec od tego – mówi szkoleniowiec Cracovii. - W Gdańsku zagrał poprawne zawody, a dzisiaj nie było widać u niego tej pewności. Naszą rolą, sztabu szkoleniowego, jest robić wszystko rozważnie. Nie wykluczam jakichś roszad. Musimy wszystko dobrze zanalizować, a nie na gorąco."
https://dziennikpolski24.pl/dawid-kroczek-to-lekcja-dla-nas-rafal-gorak-dobrze-czujemy-sie-w-krakowie/ar/c2-18932065
- Edytowany
Czytając między wierszami: W Warszawie też zagra, żeby się nie rozsypał psychicznie.
Noż kurwa, "poprawne zawody". No jasne, że poprawne zawody. Wczoraj też zagrał "poprawne zawody " i cztery razy wyciągał z sieci. Tylko, że od bramkarza tej klasy wymagać należy dobrych, a nie poprawnych zawodów. Poprawne zawody zapewne zagrali by też Madejski i Burek. Podejrzewam zresztą, że Madejski zagrałby więcej niż poprawne zawody, bo on żyje na przedpolu, a Burek dałby nam przynajmniej minuty młodzieżowca. Zresztą Burek zagrał podobnie "poprawne zawody" w Nowym Sączu. Az sprawdziłem na skrócie. Jak wielu by napisało "żadna bramka nie obciążała go osobiście". Pierwsza sam na sam, strzał podcinką. W mojej ocenie lepsza próba obrony niż ta Ravasa wczoraj. Druga - po rożnym. Tutaj może mógł wypiąstkować piłkę lecącą przed nim, ale a) nie było to łatwe, b) na 90% Ravas też by jej nie piąstkował. Trzecia - strzał głową z bliskiej odległości - bez szans.
Wygląda na to, że Kroczek nie chce się przyznać do błędu.
No niestety, dopóki będzie grał "poprawne zawody", to trener nie znajdzie powodu by dokonać roszady. Trzeba czekać na jakiegoś klopsa, a on nadejdzie koło 25 kolejki. Do tej pory będą zawsze "poprawne zawody". Lubię Kroczka i podoba mi się to, że pod jego ręką z ogromną przyjemnością oglada się Cracovię, ale straci w moich oczach jak teraz, za dwa tygodnie, nie da Ravasowi odpocząć.
- Edytowany
Wiele wskazuje, że w Warszawie zagra. Ale powiem tak: jeśli mamy tam przegrać z tego powodu, że bez względu na bramkarza, dalej będzie bardzo duży problem z obroną (czyli że nie wróci Ghita, który ten problem by jakoś zmniejszył), to wolę, żeby piłki z siatki wyciągał Ravas niż Madejski. Ravas sobie przynajmniej na to zapracował. Jeśli to się zdarzy Madejskiemu, to potem będzie łatwy argument, żeby nie bronił do końca sezonu. Czyli mniej więcej tak, jak to teraz wygląda z Burkiem po Sandecji. Mówię stanowcze "nie" temu, by inni płacili dużą cenę za nie swoje błędy.
[quote]#post1651250
Przy drugiej bramce rzeczywiście dziwny ruch wykonał, ale to nie dlatego, że coś źle zrobił tylko gks wychodził 2 na 1 i musiał "asekurować" drugiego napastnika. Złe wznawianie, racja, niepewny na przedpolu, racja, ale on nie miał żadnego błędu wpływającego na wynik, a niektórzy jadą po nim jak po łysej kobyle.
[/quote]
Tak jest, trafnie napisane.
[quote]#post1651250
[/quote]
Jadę po nim jak po łysej kobyle, bo to jakiś 14-ty mecz zagrany przez niego "poprawnie" i mam już dosyć tej pizdowatej poprawności gdy drżę za każdym razem gdy nasi obrońcy podają w jego kierunku piłkę. 1 na 15 "dobry mecz" to za mało jak na bramkarza drużyny walczącej o coś więcej niż środek tabeli. Ma dosyć głaskania go po fiucie, jaki odwala trener z prezesem. Chyba, że dajemy zgodę na bylejakość.
[quote]#post1651205 Dobry bramkarz tylko wyników nie ma.
Obronione strzały na mecz
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/screenshot-2024-11-09-22-24-15-23-40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12-jpg-83177259.jpg[/img]
Obronione strzały
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/screenshot-2024-11-09-22-23-19-69-40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12-jpg-40615451.jpg[/img]
Podania celne - Ravas na 15 ze 197 podaniami
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/screenshot-2024-11-09-22-22-49-26-40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12-jpg-50063354.jpg[/img][/quote]
Powyższa statystyka stawia Ravasa poniżej stanów średnich .
Tylko to są statystyki. One mogą zakłamywać obraz bo jeśli bramkarz ma mniej obronionych strzałów to gorszy? No nie.
Jeśli ma dość niską średnią obronionych strzałów na mecz to znaczy, że słaby? No nie.
Do tego trzeba brać okoliczności bo nawet najlepszy bramkarz nie pomoże jak gra zespołu doprowadzi do tyłu sytuacji bez szans.
Ilość wpuszczonych bramek też nie jest wyznacznikiem formy bramkarza.
Oczywiście może to nie dotyczy Ravasa ale ogólnie mówię o statystykach.
Lepsze do oceny są zespołowe.
Ja jestem zdania, że zmiana w bramce będzie. Dlaczego? Bo wiadomo, że margines możliwych zmian jest minimalny, a zmienić coś trzeba. Bo jest kwas nie tylko z kibicami, ale gorzej - ja nie widzę u naszych "bohaterów" tej agresji, którą zaprezentowali zawodnicy w dopiero co zakończonym meczu Jagiellonia Raków. Tam poszły 3-4 kartki, w tym 1 czerwona. Ale im ZALEŻAŁO. Ravas moim zdaniem ma mniej ikry niż Madejski, nie jest oczywistym szefem defensywy. Po prostu zmiana i już.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)