- Edytowany
[quote]#post1617710 [quote]#post1617687
Zagranie Kapustki [b]nie było niebezpieczne![/b] Skutek był smutny, ale wszedł w piłkę bezpiecznie (nawet nie dotknął nogi tamtego) a potem rozpędem wjechał ciałem.
[/quote]
Noto się zdecyduj czy "nawet nie dotknął nogi tamtego" czy "rozpędem wjechał ciałem"
Swoim nieostrożnym wejściem spowodował kontuzję zawodnika, i nie zgadzam się, że kontuzja nie wynikła z wejścia Kapustki.[/quote]
Przecież wystarczy zobaczyć. Wejściem [b]nogą [/b] nawet nie dotknął nogi tamtego. Jechał korpusem i spowodował upadek (najpierw sam upadł) a tamten nieszczęśliwie upadł i wywinęła mu się noga.
Na podobnej zasadzie można byłoby powiedzieć, że Knap swoim wejściem spowodował poważną kontuzję Czyża, bo walczyli o piłkę i w efekcie tej walki Czyż nieszczęśliwie upadł.
Prawie wszystkie kontuzje są w efekcie czyjegoś wejścia, piłka jest gra kontaktową. Kartka jest za rodzaj wejścia, a nie za końcowy efekt. Jakiś czas temu w którymś meczu jakiś nasz przeciwnik wszedł faulem w Oshimę i potem znieśli go z boiska z poważną kontuzją, To co, Oshima powinien dostać czerwoną kartkę, bo swoim istnieniem w tym miejscu spowodował kontuzję?
Jeszcze jedno - wejście Kapustki wcale nie było nieostrożne, normalne wejście w piłkę, potem się przewrócił i Wolski w efekcie tego...
Poza tym - co prawda to mało ważne - jak widzimy, gadanie "kontuzja wynikła z wejścia Kapustki" jest nietrafne, bo kontuzji nie było, zawodnik grał...
Aha, sprawdziłem - na Var był Lasyk. No, ciekawe...