To Kroczek promowal w srodku pola niedorajde Sokolowskiego,dla niego to byl key player.to jedno przekresla go zupelnie jako trenera. Smiem twierdzic ze gdyby sprowadzono sensownego srodkowego pomocnika i sensownego trenera w zimie,to dzis bysmy swietowali medal a nie szoste miejsce wywalczone punktami,ktore zdobyto po ogloszeniu decyzji o jego odejsciu.
-
-
Dawid Kroczek, trenerze dziękujemy
@MakuKSC#9484 - tutaj wchodzisz w czwartą gęstość gdybania. Kto myślał zimą o wymianie trenera? Teraz po sezonie to łatwo się mówi. W przerwie kluczowe były wzmocnienia. Myśleliśmy, że uda się wyrwać Klicha, ale wjechała mu automatyczna opcja pozostania w MLS i ch** bombki strzelił.
Jani i Knap poszli na wypożyczenia, więc ktoś grać musiał. A nie udało się sprowadzić nikogo, więc tak to wyglądało, jak wyglądało.
Ale nie robiłbym z tego głównej przyczyny niepowodzeń, bo jak ta kapela chciała, to umiała grać.
Zobaczycie - atak Rózga - Kallman - Hasić jeszcze będzie się na tym stadionie wspominać długo.
I jeszcze słowo do @sterby#4472 , bo nieładnie manipuluje. Takie dobieranie argumentów, to się Szanowny Panie nazywa "cherry picking".
Ja trenera Kroczka wypier*alałem na tym forum po pierwszym meczu z Piastem i po porażce z Lechią. Ale w życiu bym się nie posunął do tego, by wytykać mu ilość straconych bramek w sezonie, gdy byliśmy też wśród drużyn strzelających najwięcej.
Więc doceniam to, co zrobił, doceniam zaangażowanie, doceniam utrzymanie w poprzednim i progres w obecnym. Ale przy takiej sile ognia i tak mocnej kadrze, to nie mieliśmy prawa u siebie zagrać na 5-6-6, czyli poziomie spadającej z ligi Stali. I wydaje mi się, że to zaważyło. Byliśmy o kroczek od dużo lepszego wyniku, a na tym poziomie nie ma sentymentów.
Liczę, że Pan Dawid się 'respawnuje' w jakiejś ciekawej drużynie, w której będzie mieć więcej czasu na stworzenie autorskiego projektu i być może dopracowanie pewnych braków w warsztacie.
Ciekawe czy zabierze ze sobą Sokołowskiego :)
[quote]#post1675526 ... Prawda jest taka że za mojego życia lepsze wyniki od Kroczka zrobił tylko Probierz i Zieliński,...[/quote]
Stawowy w pierwszym po awansie sezonie nie był na 5 miejscu??
[quote]#post1675530 To Kroczek promowal w srodku pola niedorajde Sokolowskiego,dla niego to byl key player.to jedno przekresla go zupelnie jako trenera. Smiem twierdzic ze gdyby sprowadzono sensownego srodkowego pomocnika i sensownego trenera w zimie,to dzis bysmy swietowali medal a nie szoste miejsce wywalczone punktami,ktore zdobyto po ogloszeniu decyzji o jego odejsciu.[/quote]
Z drugiej strony to za Kroczka właśnie Maigaard stał się jednym z najmocniejszych ogniw zespołu. Mało kto w sezonie wiosennym zeszłego roku pisał o nim coś pozytywnego - a co było w tym roku?
A szóste miejsce wywalczyliśmy jednak głównie punktami zdobytymi jesienią.
Dla mnie - choć może się mylę - główna przyczyna tego 'złego" to był mecz z Pogonią. Tam Pogoń, z "wiatrem w żaglach", nowym właścicielem i kasą przez pół godziny była jak dziecko we mgle... I się posypało. Nic che pisać "Śmiem twierdzić", jak mój szanowny przedmówca, bo nikt nie wie, co by było, ale tak sobie myślę, że gdybyśmy ten mecz wygrali, to dalej mogłoby pójść bardzo ładnie...
Wyszło jak wyszło, miejsce 6 należy uznać za sukces.
[quote]#post1675539 [quote]#post1675526 ... Prawda jest taka że za mojego życia lepsze wyniki od Kroczka zrobił tylko Probierz i Zieliński,...[/quote]
Stawowy w pierwszym po awansie sezonie nie był na 5 miejscu??[/quote]
Tak i jeszcze Stefan "laptop" Majewski - 4 miejsce w sezonie 2006/2007. Chyba, że kolega Szewcu ma mniej niż 18 lat, to tamte wyniki faktycznie nie były za jego życia.
[quote]#post1675517 Na czym ta identyfikacja polegała? Bo przeczytałem tą opinię kilku kolegów, a sam się jej nie dopatrzyłem.
Porządne i zaangażowane podejście do pracy widziałem.[/quote]
warto na to zwrócić uwagę. żadnej szczególnej identyfikacji rzecz jasna nie było. była normalna, rzetelna i profesjonalna praca
Nie no Panowie pierwszy mecz na jakim byłem to Wawel-Cracovia jeszcze w 3 lidze, w tym roku wchodzę w wiek oldboya, ja nie wiem jak mi mogły te sezony umknąć, przepraszam za sianie dezinformacji
też byłem na tym meczu, ze śp. dziadkiem 😓
[quote]#post1675496 ... U Kroczka jeszcze jedna rzecz była dobra...szczera identyfikacja z Cracovią. Widać, że mu mocno zależało...[/quote]
Tak, co zresztą nie może dziwić, bo jako jednak 'no name' dostał tu pierwszą wielką szansę. Którą w sumie wykorzystał, tak na 60-70%, czyli na rynku trenerskim wyszedł z cienia i zdobył już jakieś nazwisko. Myślę więc, że sentyemnt do Pasów zostanie
- Edytowany
[quote]#post1675494 [quote]#post1675472 gts jest już w ekstraklasie[/quote]
uff, już się zaczynałem trochę martwić, ale skoro ekspert przesądził to już wiem, że im Płock wybije Eklapę ze łbów 😀[/quote]
Dzięki SaNto .
Jesteś prawie tak potężny jak św. Zwisław.
Prawie robi różnicę.
Swoją drogą też nie wierzyłem że psy czwarty sezon będą "ozdobą" pierwszej ligi.
[quote]#post1675481 [quote]#post1675472 gts jest już w ekstraklasie[/quote]
W chuju jest[/quote]
@SaNtO#842
Obyś już zawsze był złym prorokiem.
[quote]#post1675892 [quote]#post1675481 [quote]#post1675472 gts jest już w ekstraklasie[/quote]
W chuju jest[/quote]
@SaNtO#842
Obyś już zawsze był złym prorokiem.[/quote]
I proszę Cię nie chwal żadnego z naszych.
Masz patent na narzekanie, etykietowanie jako "nie-piłkarz", chwalić i polecać możesz graczy rywali. :)
Tzw "Przywilej Santino" ważne po wsze czasy.
Jak dla mnie przewidywania Santo, były aż nadto czytelne jeśli chodzi o intencje dlatego w doliczonym czasie gry w mej głowie był tylko Święty Zwisław.
4 dni później
Wylądował w Rakowie jako drugi.
[quote]#post1676553 Wylądował w Rakowie jako drugi.[/quote]
Dokladnie, za Meczyki:
Ostatnio był trenerem Cracovii, teraz trafi do Rakowa Częstochowa!
Po zakończeniu minionego sezonu 36-latek przestał pełnić funkcję szkoleniowca Cracovii. Teraz trafi do Rakowa Częstochowa.
Meczyki poinformowały, że Dawid Kroczek dołączy do sztabu Rakowa Częstochowa i zostanie asystentem Marka Papszuna, z którym miał pracować w… reprezentacji Polski, ale ostatecznie kadrę przejął Michał Probierz, a nie obecny szkoleniowiec wicemistrza kraju.
Napisałem w innym temacie, ale się powtórzę. Brak ambicji.
W Częstochowie liczą ze w końcu ograją Cracovię.
A taki xhuj...
[quote]#post1676564 Napisałem w innym temacie, ale się powtórzę. Brak ambicji.[/quote]
😂 zostanie Mistrzem Polski to będzie całkowity brak ambicji
- Edytowany
[quote]#post1676567 [quote]#post1676564 Napisałem w innym temacie, ale się powtórzę. Brak ambicji.[/quote]
😂 zostanie Mistrzem Polski to będzie całkowity brak ambicji[/quote]
Tak jak został Raków w tym sezonie to po pierwsze :)
A po drugie, [b]ewentualnie[/b] jako [b]drugi trener[/b].
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)