[quote]#post1619286 Trzeba spojrzeć brutalnej rzeczywistosci w twarz .
Korona z znacznym prawdopodobieństwem zdobędzie 6pkt do końca sezonu.
.[/quote]
Ile wynosi to znaczne prawdopodobieństwo i jakim wzorem to wyliczyłeś ?? ;)
-
-
Walka o utrzymanie arytmetyka, analiza takie tam...
- Edytowany
ano fakt , Ruch nie dostanie ani poduszki spadkowej ani "składnika historycznego"(za dawno spadli) ale (chyba) dostana wypłatę z "kwoty stałej" i z tego im ściagna za brak małolatów
[b]Edycja z 13.05.2024 o godz. 15:58 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1619360 [quote]#post1619286 Trzeba spojrzeć brutalnej rzeczywistosci w twarz .
Korona z znacznym prawdopodobieństwem zdobędzie 6pkt do końca sezonu.
.[/quote]
Ile wynosi to znaczne prawdopodobieństwo i jakim wzorem to wyliczyłeś ?? ;)[/quote]
Ja niczego nie wyliczyłem ja "se ino" tak napisałem jak "redaktory szportowe piszo";)
a co nie wolno mi;)
Wolno, ale kto Ci uwierzy ? ;)
[quote]#post1619366 Wolno, ale kto Ci uwierzy ? ;)[/quote]
byle wydrukowali 😜
[quote]#post1619361 ano fakt , Ruch nie dostanie ani poduszki spadkowej ani "składnika historycznego"(za dawno spadli) ale (chyba) dostana wypłatę z "kwoty stałej" i z tego im ściągna za brak małolatów
Kwota stała była już wypłacona. Ale dostaną kilkaset tysięcy za miejsce po zakończeniu sezonu. 600 tys. za miejsce 17, lub 800 tys za miejsce 16...
Khalidzie piszesz głupoty, ale skoro się powołujesz na dziennikarzy sportowych to pewnie to wiesz, pytanie tylko co z tego masz?
Korona przerżnie i z Ruchem i z Lechem.
To pisałem ja, konserwa, żaqden tam pismak sportowy 😁
A jak Icka jak najbardziej rozumiem. Człowiek tyle razy z Cracovią przerabiał ten najgorszy scenariusz, że z góry zakłada, że się taki ziści, a nie ten najbardziej prawdopodobny.
Za tydzień obstawiam remis w naszym meczu i remis w Kielcach i mamy utrzymanie 😎
W sumie jest to zupełnie dobry pomysł.
[quote]#post1619418 Za tydzień obstawiam remis w naszym meczu i remis w Kielcach i mamy utrzymanie 😎 [/quote]
Niech będzie i remis. Ale bramkowy i my pierwsi strzelamy.
[quote]#post1619422 [quote]#post1619418 Za tydzień obstawiam remis w naszym meczu i remis w Kielcach i mamy utrzymanie 😎 [/quote]
Niech będzie i remis. Ale bramkowy i my pierwsi strzelamy.[/quote]
Jeśli miałoby się skończyć remisem to wolałbym żebyśmy gonili. Remis po prowadzeniu to remis frajerski. Po gonieniu to remis heroiczny ;-)
tak tak... a jak nie dogonimy??? To ja już wolę ten remis frajerski i utrzymanie😋
No ale założenie jest takie, że na koniec remis.
Ja oczywiście preferuję zwycięstwo i obojętnie ile i w jakiej kolejności będą padały bramki.
Pamiętam 1-0 z cwks po śmierci Karola Wojtyłły. Chyba najpiękniejsze doznanie emocjonalne jakie przeżyłem. O mało co się nie przekręciłem.
- Edytowany
To co się odwala w tym wątku, przechodzi ludzkie pojęcie popadania w paranoję. "Pewne 6 punktów Korony" to chyba memem powinno zostać xD
Ewentualny remis z naszą pierwszą bramką dlatego by dzieci rzucały misie na gol Cracovii.
Ehh parada Cabaja i sznurówka Boruca.
Wystarczy nam remis w meczu Korona -ruch i mamy utrzymanie niezależnie od wyniku w niedzielę?
- Edytowany
myślałem, że to głupie pytanie, ale faktycznie jest ciekawe. ale tylko dlatego, że nie znam aktualnych przepisów w ekstraklasie.
jak zrównamy się punktami to mamy remisowy bilans meczów bezpośrednich. wcześniej gdy liczono lepiej bramki na wyjeździe to mamy tam 1-1 a u nas 0-0 więc byłoby dla nas korzystnie.
bez tej zasady bramek wyjazdowych (bo ogólnie uefa od tego odeszła przecież) potem liczyłby się ogólny bilans bramkowy (obecnie mamy -1 a oni -7), potem liczba strzelonych - tutaj też mamy zapas 7 bramek, przy straconych które liczą się później idziemy łeb w łeb ale one nie były brane pod uwagę w regulaminie rozgrywek. potem liczyli liczbę zwycięstw. my mamy zawrotną liczbę 7 a oni 6, ale jeśli mają się z nami zrównać punktami to przy remisie muszą jeszcze jeden wygrać. zatem potem liczą się zwycięstwa na wyjeździe i tu w końcu wygrywamy bo mamy 3, oni 1 i nawet jak wygrają na Lechu to wtedy lecą :)
czyli jeśli nie wyprzedzą nas z bilansem bramkowym to przy remisie powinni lecieć. chyba, że remis będzie 4-4 to wtedy wystarczy, że wygrają z Lechem 4-0 i nas przeskoczą ;)
edit: pomyliłem się. pierw bilas bramkowy, więc to będzie zależało od wysokości naszych dwóch kolejnych ewentualnych porażek. jak przegramy 3-0 i 3-0 to wystarczy wtedy że wygrają z Lechem 1-0. jest więc o co walczyć nawet jakbyśmy mieli przegrywać wysoko w trakcie spotkania. w opcji z remisem Korony rzecz jasna
[quote]#post1619449 ... czyli jeśli [s]nie[/s] wyprzedzą nas z bilansem bramkowym to przy remisie powinniśmy lecieć....[/quote]
Chyba tak jak poprawiłem. Ale żeby wyprzedzili nas bilansem bramkowym, musieliby nastrzelać co najmniej 5:0 przy naszej porażce. To już bardzo mało prawdopodobne, zwłaszcza odkąd PZPN przestał lubić "niedziele cudów".
O ile Puszcza albo Warta nie będą miały tej samej ilości punktów co Cracovia i Korona. Wtedy spadają niestety Pasy
Ruch będzie chciał wyprzedzić Koronę więc już w sobotę będzie wszystko jasne. W niedzielę zasiadamy na luzie z piwem i kiełbasą
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)