Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • MATEUSZ DRÓŻDŻ - prezes Cracovii

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 22.01.2024 o 12:58
      Ostatnia aktywność ponad 2 tygodnie temu o 00:33
      343846 wyświetleń
    • Dawid34

346
      374
    • ponad 2 tygodnie temu o 16:48
      Post #1705183 07.01.2026 16:48
    Swoją drogą wczorajszy wpis o 3 królach na fp może nie był przypadkowy ? 😉🙄
    • leszeczek

23.8K
      28.1K
    • ponad 2 tygodnie temu o 16:53
      Post #1705184 07.01.2026 16:53
    • Edytowany
    [quote]#post1705166 [quote]#post1705164 [quote]#post1705138 No dobrze, ale kto będzie z tej trójki takim prezesem do zapierdalania jakim był Dróżdż? Pani Ele? No litości! Można mieć o chłopie (Dróżdżu) lepsze lub gorsze zdanie, ale wkładał w pracę kupę serca. Ten przewrót pachnie mi powrotem filipiakowszczyzny.[/quote] Wygląda na to, że Murat Colak "Z dumą informuję, że objąłem nowe, ekscytujące stanowiska Global Head of Football Business & Partnerships w The Platek Football Group oraz Wiceprezesa i Dyrektora Handlowego w KS Cracovia SA. Te stanowiska wiążą się z ważną odpowiedzialnością i wyjątkową okazją do kierowania międzynarodowym rozwojem, wzmacniania globalnych partnerstw i budowania mostów między piłką nożną, biznesem i innowacjami. Moim celem będzie dążenie do doskonałości handlowej, strategicznej ekspansji i zrównoważonej wartości w ramach międzynarodowej sieci piłkarskiej. Wspólnie z wybitnymi drużynami, partnerami i kibicami będziemy kształtować kolejny rozdział współczesnej piłki nożnej — ambitnej, zintegrowanej i inspirowanej globalnie."[/quote] Co za Linkedinowe pierdolenie....[/quote] Dla mnie to wygląda jakby ktoś powiedział "Pozwólmy Muratowi sprawdzić się w realnej piłce" Słabo to widzę [b]Edycja z 07.01.2026 o godz. 16:56 (scalono posty)[/b] [quote]#post1705173 Ponoć poszło o nową oficjalną stronę... Pomimo tego, że pracowali nad nią 5 tygodni i poszła na nią gruba kasa to: Jak się kliknie w tabelę CLJ U19 to przenosi na nieistniejącą stronę MZPN... Jak się kliknie na tabelę CLJ U17 to również przenosi na nieistniejącą stronę MPZN... A jak się kliknie na CLJ U15 to przenosi na tabelę Ekstraklasy. 🙂 🙂[/quote] Tia.... Za Filipiaka wszelkie strony od strzału działały tak, że mucha nie siadała
    • rozrabiaka lubi to.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 2 tygodnie temu o 17:01
      Post #1705185 07.01.2026 17:01
    [quote]#post1705169 Napiszę tak.... o żesz kurwa ja pierdolę. (...) Oby tylko nie skończyło się sprzedażą kolejnych terenów, tym razem przy Wielickiej.[/quote] A ja napiszę inaczej. Ciekaw jestem co by było gdyby ktoś sprawdził i niespodziewanie okazałoby się że w jakimś sądzie byłaby już zarejestrowana sprawa o zmianę planu zagospodarowania przestrzennego Wielickiej na deweloperkę i jakie byłyby opinie naszej społeczności o człowieku za którego kadencji to się stało? Ja nie wiem i nie twierdzę że tak jest, zaznaczam, ale tak czysto hipotetycznie - jestem w stanie sobie wyobrazić taki niespodziewany zwrot akcji i tak się zastanawiam "co gdyby?"...
    • MSC oraz jacula lubią to.
    • PAS

3.2K
      2.5K
    • ponad 2 tygodnie temu o 17:06
      Post #1705186 07.01.2026 17:06
    https://www.youtube.com/watch?v=9lywLxulPuc
    • żółta kaczka lubi to.
    • Przemo

3.3K
      1.9K
    • ponad 2 tygodnie temu o 17:09
      Post #1705187 07.01.2026 17:09
    Napewno ktoś ma kontakt do Drożdża..niech się dowie co tu się odpierdoliło i jak przywaliła Elka w *uja to bojkot robić i pierdolic to wszystko bo ona myślę że cyganów sobie pozatrudnia i będzie cacy.
    • GSC oraz doghunters lubią to.
    • j-no

305
      407
    • ponad 2 tygodnie temu o 17:17
      Post #1705188 07.01.2026 17:17
    Wyrzucili Drożdża bo nie podał cyganowi ręki to teraz wzięli takiego co mu nie dość, że zbije 5ke to jeszcze po negocjacjach sprzeda jakiegoś juniora za bańkę. Jak widziałem ostatni wywiad Prezesa Q&R na stronie coś podskórnie mi mówiło, że widzę chłopa który jest już tym zmęczony i ma dość... Ja osobiście dziękuje mu za dobrą robotę, może to zbieg okoliczności ale w końcu na stadion przychodzą ludzie, nie narzekają, zrobił podwaliny pod normalność, zrobiło się klimatycznie idąc na meczycho... teraz wracamy na start. PS gdyby pobawić się literkami nazwiska jednego z członków to mamy MURDER więc bądźmy czujni ! :)
    • pasiak71 oraz mcz_ lubią to.
    • VelVet

4.1K
      4.7K
    • ponad 2 tygodnie temu o 17:23
      Post #1705189 07.01.2026 17:23
    STC ;) Oficjalne stanowisko stowarzyszenia Cracovia To My oraz grup kibicowskich działających na rzecz Cracovii: w związku z komunikatem KS Cracovia SA dotyczącym zmian w Zarządzie Klubu, pragniemy wyrazić stanowczy sprzeciw środowiska kibiców Cracovii wobec decyzji o odwołaniu dotychczasowego Prezesa – Pana Mateusza Drożdża. Prezes Mateusz Drożdż cieszył się niezmiernym uznaniem oraz zaufaniem kibiców Cracovii. Jego działania, zaangażowanie oraz sposób zarządzania Klubem były przez nas postrzegane jako krok w dobrym kierunku – zarówno pod względem sportowym, jak i organizacyjnym. W czasie pełnienia funkcji Prezesa dawał on realne podstawy do wiary w stabilny i ambitny rozwój Cracovii, z poszanowaniem jej tradycji, tożsamości i znaczenia dla kibiców. Jako kibice Cracovii – reprezentujący wszystkie grupy kibicowskie związane z Klubem – wyrażamy jednoznaczne poparcie dla Prezesa Mateusza Drożdża oraz sprzeciw wobec jego odwołania. Uważamy tę decyzję za niezrozumiałą i stojącą w sprzeczności z oczekiwaniami oraz interesem społeczności kibicowskiej. Apelujemy o refleksję nad podjętymi decyzjami oraz o uwzględnienie głosu kibiców, którzy od ponad stu lat stanowią nieodłączną część Cracovii
    • Jaskiero, BartAcid, mcz_ oraz ziper lubią to.
    • eredin

9K
      4K
    • ponad 2 tygodnie temu o 17:24
      Post #1705190 07.01.2026 17:24
    [quote]#post1705185 [quote]#post1705169 Napiszę tak.... o żesz kurwa ja pierdolę. (...) Oby tylko nie skończyło się sprzedażą kolejnych terenów, tym razem przy Wielickiej.[/quote] A ja napiszę inaczej. Ciekaw jestem co by było gdyby ktoś sprawdził i niespodziewanie okazałoby się że w jakimś sądzie byłaby już zarejestrowana sprawa o zmianę planu zagospodarowania przestrzennego Wielickiej na deweloperkę i jakie byłyby opinie naszej społeczności o człowieku za którego kadencji to się stało? Ja nie wiem i nie twierdzę że tak jest, zaznaczam, ale tak czysto hipotetycznie - jestem w stanie sobie wyobrazić taki niespodziewany zwrot akcji i tak się zastanawiam "co gdyby?"...[/quote] To raczej nie o to poszło - za Dróżdża "poszedł" Cichy Kącik. I nikt się nie wahał. Może się dowiemy, może nie. Wynik sportowy niby jest niezły ale słabszy niż rok temu, Drużyna rokuje ale to wszystko wyjdzie w praniu (czyli wiosną), Dróżdż był zatrudniany z konkretnym zadaniem - przygotowanie Pasów pod sprzedaż - i to zrobił Miał zarówno sukcesy - przede wszystkim frekwencja, jak i porażki. Teraz trzeba mieć nadzieję że nie odbije się to na pionie sportowym (Gambal Turbalski) i drużynie. Możemy protestować (najgłośniej chcą protestować Ci to narzekali na "złotówę" że najemnik 🤣 ) albo być z drużyną na dobre i złe, wierząc że akurat będzie to dobre... p.s. Pisanie o stronie www jako przyczynie - pozostawię bez komentarza
    • krucigang lubi to.
    • naki

1.1K
      1.9K
    • ponad 2 tygodnie temu o 17:25
      Post #1705191 07.01.2026 17:25
    Panowie, wiadomo, ze generalnie tereny które są własnością lub pod dzierżawą klubu są atrakcyjne. I tylko dzięki temu są w klubie jakiekolwiek pieniądze. I gdyby nie to, to do dzisiaj gralibyśmy w III lidze albo niżej....i niech sobie to wszyscy w końcu raz na zawsze uświadomią. Cos musiało się wydarzyć po nowym roku o czym głośno się nie mówi. A co konkretnie, to musimy poczekać na oficjalna wypowiedz Pani Elżbiety lub zarządu. Bo teraz są tylko domysły. Dzisiejsza zmiana może oznaczać wszystko, ale moim zdaniem Ci Panowie nie przyszliby do klubu na chwile i za czapkę gruszek. Możliwe, ze do klubu chce dołączyć np. nowy inwestor...a może sprzedać klub ponownie ? Wariantów jest wiele :)
    • j-no lubi to.
    • Bucky Nome

3.4K
      4K
    • ponad 2 tygodnie temu o 17:35
      Post #1705192 07.01.2026 17:35
    Dobrze, że nie jestem członkiem żadnej „grupy kibicowskiej”.
    • żółta kaczka, gwidoniusz, paulo oraz 8 innych osób lubią to.
    • agent44

6.1K
      1.7K
    • ponad 2 tygodnie temu o 17:39
      Post #1705194 07.01.2026 17:39
    Byłemu już prezesowi dziękuję za jako takie ogarnięcie sekcji piłkarskiej, natomiast będę go niestety kojarzył głównie z działaniami dotyczącymi hokeja, bo obejmował stanowisko prezesa klubu dwusekcyjnego. Jeśli nawet nie miał na to wpływu, tylko wykonywał polecenia z góry, to cóż... taka rola prezesa (zderzaka, długopisu itp.) na którą się zgodził. [quote]#post1705189 STC ;) Oficjalne stanowisko stowarzyszenia Cracovia To My oraz grup kibicowskich działających na rzecz Cracovii: w związku z komunikatem KS Cracovia SA dotyczącym zmian w Zarządzie Klubu, pragniemy wyrazić stanowczy sprzeciw środowiska kibiców Cracovii wobec decyzji o odwołaniu dotychczasowego Prezesa – Pana Mateusza Drożdża. Prezes Mateusz Drożdż cieszył się niezmiernym uznaniem oraz zaufaniem kibiców Cracovii. Jego działania, zaangażowanie oraz sposób zarządzania Klubem były przez nas postrzegane jako krok w dobrym kierunku – zarówno pod względem sportowym, jak i organizacyjnym. W czasie pełnienia funkcji Prezesa dawał on realne podstawy do wiary w stabilny i ambitny rozwój Cracovii, z poszanowaniem jej tradycji, tożsamości i znaczenia dla kibiców. Jako kibice Cracovii – reprezentujący wszystkie grupy kibicowskie związane z Klubem – wyrażamy jednoznaczne poparcie dla Prezesa Mateusza Drożdża oraz sprzeciw wobec jego odwołania. Uważamy tę decyzję za niezrozumiałą i stojącą w sprzeczności z oczekiwaniami oraz interesem społeczności kibicowskiej. Apelujemy o refleksję nad podjętymi decyzjami oraz o uwzględnienie głosu kibiców, którzy od ponad stu lat stanowią nieodłączną część Cracovii[/quote] Tak bardzo wyrażają poparcie, że nawet poprawnie nazwiska nie potrafią napisać. 🙃
    • Islander oraz krucigang lubią to.
    • paluch

4K
      3.1K
    • ponad 2 tygodnie temu o 17:41
      Post #1705195 07.01.2026 17:41
    Nareszcie taczki dojechały - BRAWO
    • Mencypicka, żółta kaczka, jacula oraz KruszynaKSC lubią to.
    • Jeden9Zero6

1,000
      2K
    • ponad 2 tygodnie temu o 17:44
      Post #1705197 07.01.2026 17:44
    Ja nie lubię takich zmian, w szczególności gdy czuję, że jest w miarę dobrze, w miarę profesjonalnie i w miarę spokojnie. Wtedy łatwiej mi cieszyć się Cracovią. Gdy są takie zmiany, w szczególności nagłe, to się czuję jakby mi ktoś nagle wyciągnął nocnik spod dupy, na którym zaspany usiadłem w środku nocy. W takiej sytuacji trzeba organizować się na nowo. I teraz też tak jest. Bez względu na powód zmian (nagłe, bo coś się stało, albo po prostu od początku planowana strategia wprowadzania ludzi Platka, o której się nie mówiło) uspokoją mnie dwie rzeczy: po pierwsze brak dalszych nagłych zmian personalnych (tzn. przede wszystkim Elsner zostaje) i dobre transfery - myślę, że w obecnej sytuacji są potrzebne nam wszystkim wcześniej niż za np. 4 tygodnie, bo tylko dobre transfery będą sygnałem, że kierownictwu zależy na klubie i jego sukcesach.
    • Rock

17.4K
      31.6K
    • ponad 2 tygodnie temu o 17:46
      Post #1705198 07.01.2026 17:46
    • Edytowany
    Same dobre transfery mogą nie wystarczyć jak się posypie struktura i klimat w klubie. W Szczecinie i Łodzi wydają w uj kasy a jakoś im to nie żre. Dróżdż zbudował fajną administrację i chyba panował dobry klimat. No to go kopnęli w dupę. [b]Edycja z 07.01.2026 o godz. 17:50 (scalono posty)[/b] [quote]#post1705185 [quote]#post1705169 Napiszę tak.... o żesz kurwa ja pierdolę. (...) Oby tylko nie skończyło się sprzedażą kolejnych terenów, tym razem przy Wielickiej.[/quote] A ja napiszę inaczej. Ciekaw jestem co by było gdyby ktoś sprawdził i niespodziewanie okazałoby się że w jakimś sądzie byłaby już zarejestrowana sprawa o zmianę planu zagospodarowania przestrzennego Wielickiej na deweloperkę i jakie byłyby opinie naszej społeczności o człowieku za którego kadencji to się stało? Ja nie wiem i nie twierdzę że tak jest, zaznaczam, ale tak czysto hipotetycznie - jestem w stanie sobie wyobrazić taki niespodziewany zwrot akcji i tak się zastanawiam "co gdyby?"...[/quote] Czy Ty właśnie zasugerowałeś, że Filipiakowa go wywaliła broniąć Wielickiej przed sprzedażą? :D Ta sama Filipiakowa której podpisał fakturę na sprzedaż Cichego Kącika po "bardzo atrakcyjnej rynkowej cenie"?
    • squier strat, doghunters oraz wrzo.ksc lubią to.
    • niegramotnyj

3.6K
      4K
    • ponad 2 tygodnie temu o 17:54
      Post #1705201 07.01.2026 17:54
    W całym tym szumie informacyjnym może nie każdy zwrócił uwagę, że p. Murat Colak objął d[i][/i]wa różne stanowiska. Jedno u nas, a drugie "wyżej", w Platek Football Group. "nowe, ekscytujące stanowisk[b]a[/b] Global Head of Football Business & Partnerships w The Platek Football Group [b]oraz[/b] Wiceprezesa i Dyrektora Handlowego w KS Cracovia SA. Te stanowisk[b]a [/b]wiążą się z ważną odpowiedzialnością i wyjątkową okazją do kierowania międzynarodowym rozwojem, wzmacniania globalnych partnerstw i budowania mostów między piłką nożną, biznesem i innowacjami. [/quote] Chcieliście, żeby Płatek bardziej się pokazał i zaangażował, no to macie, co chcieliście. To jest oczywisty fakt, a co z niego wyniknie? No zobaczymy. Mam nadzieję, że skoro jest Polakiem z pochodzenia, to Cracovia - w roku 120-lecia - jest okrętem flagowym w jego grupie. Niebawem pewnie się okaże, jak z tą nadzieją.
    • żółta kaczka, stanislaw1984, DSS oraz 3 innych osób lubią to.
    • Rock

17.4K
      31.6K
    • ponad 2 tygodnie temu o 17:57
      Post #1705202 07.01.2026 17:57
    Skoro wrzuca do nas chłopa który dopiero zaczyna u niego prace to znaczy że ma nas w dupie.
    • rozrabiaka, gusto, doghunters oraz Miszczu2007 lubią to.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 2 tygodnie temu o 18:02
      Post #1705203 07.01.2026 18:02
    [quote]#post1705198 (...) Czy Ty właśnie zasugerowałeś, że Filipiakowa go wywaliła broniąć Wielickiej przed sprzedażą? :D (...)[/quote] Nie.
    • eredin

9K
      4K
    • ponad 2 tygodnie temu o 18:03
      Post #1705204 07.01.2026 18:03
    [quote]#post1705202 Skoro wrzuca do nas chłopa który dopiero zaczyna u niego prace to znaczy że ma nas w dupie.[/quote] obawiam się że nie wiesz co piszesz. Jego człowiekiem jest ten drugi gentelman, David Amdurer. Murat Colak od jakiegoś czasu z Pasami współpracował, z ramienia AGH. Teraz po prostu dostał dwie fuchy - w Pasach i w strukturach Platka. Ale Ci ludzie nie są od tego, by ustalać skład drużyny tylko by pilnować kasy klubu. Czy to oznacza że Ela przejmie Wielicką? Pojęcia nie mam, za Dróżdża przejęła Cichy Kącik. Pewne jest to, że na tym forum nie ma nikogo kto ma choć blade pojęcie o co kaman. Co do protestu grup kibicowskich to jak zawsze - nie wiadomo o co chodzi to ....
    • maczcz, leszeczek oraz krucigang lubią to.
    • Mencypicka

263
      259
    • ponad 2 tygodnie temu o 18:04
      Post #1705206 07.01.2026 18:04
    Przecież wiadomo było że kiedyś zostanie zwolniony.Dziękuję za wszystko co dobre a błędy każdy popełnia.Powodzenia w dalszej karierze zawodowej.⚪️🔴⚪️🔴
    • wrzo.ksc lubi to.
    • Rock

17.4K
      31.6K
    • ponad 2 tygodnie temu o 18:07
      Post #1705207 07.01.2026 18:07
    Faktycznie pomyliłem przebierańców.
    • gusto lubi to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie