Te bidony niech kaza piłkarzom kupic i dać dzieciom... w końcu sie ich pozbędą bo ciągle na promce byly 😂😂😂🤣🤣🤣
-
-
MATEUSZ DRÓŻDŻ - prezes Cracovii
Ale czapki całkiem okey nawiązują...do czapek :D
Lepiej tak niż kara finansowa. Poza tym dobrze wie, że zaraz by to było rozdmuchane bardziej. Piłkarze chyba też zrozumieją.
może by wyyebać trubalskiego albo chociaż go cofnąć z powrotem do pilnowania dzieci wynoszących płachty na boisko?
Co jest nie tak z Trubalskim? Już czytałem jakiś hejt na niego, ale nic nie rozumiem.
[quote]#post1703970 https://lovekrakow.pl/tak-cracovia-ukarze-zawodnikow-ciesze-sie-ze-tak-bardzo-promuja-produkty
Co to ma być? Może zająłby się czymś pożytecznym? Najlepiej w innym klubie.[/quote]
Idze idze..
[quote]#post1704012 Co jest nie tak z Trubalskim? Już czytałem jakiś hejt na niego, ale nic nie rozumiem.[/quote]
zasłyszane od rodziców i trenerów, że jest nieprzyjemny w kontaktach, zamienia się w tabisza. do tego chyba jednak brak kompetencji mimo wszystko. zapytajcie trenera jak mu obóz organizował. chyba nie było nic o tym mówione, ale mało brakło by Elsner nie pojechał na obóz w ogóle latem bo był wcurwiony na to jak mu to załatwili. mnie osobiście drażni wpychanie się na zdjęcia wszędzie i napinanie się jak plandeka na żuku - to chyba podpatrzone o tego nieudacznika popielarza
No to jak sie nie nadaje to niech się zawija że stanowiska a nie na dyrektora się pcha..
Nie pcha się na dyrektora, bo był nim już przy Majewskim. Co nie znaczy, że skrytykować nie można, jeżeli jest za co. Lepiej powiedzieć parę słów prawdy, nim sytuacja zrobi się nieznośna. Jak rozumiem, na razie są 'tylko' zgrzyty.
W każdym zespole pracującym są jakieś zgrzyty..ale tutaj Trener powinien mieć władze a nie jakiś Trubalski..
chodzi o to, że mogę zrobić to co on robi za 50% jego zarobków o 100% lepiej
... A będziesz wiernym giermkiem jak on? 😋
Jakby tak pozbierać zdania wszystkich co kogoś z Cracovii wywalają to już by chyba nikt w Klubie nie został?
Prezes zły, trener zły, Gambal zły, Trubalski zły, itd. itp. Nie wiem jak obecnie ze sprzątaczkami, ludźmi od murawy czy sprzedawcami ze sklepiku?
Nie zapominajmy o wodzireju.
[quote]#post1703853 Dziwny wywiad. A najbardziej dziwne i trochę niepokojące są wypowiedzi od 35 minuty 25 sekundy:
"musieliśmy zrobić duże przesunięcia finansowe" więc klub nie wyjdzie na zero,
"zobaczymy co się wydarzy zimą.....więc wsparcie kapitałowe czy wsparcie z zewnątrz w postaci sprzedaży transferów...no jest w tej chwili niezbędne" czyli będziemy sprzedawać najlepszych graczy? "kwestia uregulowania należności po wyjściu z grupy Comarch jest znaczącym wydatkiem dla klubu", "środki finansowe do pewnego momentu są zabezpieczone i robimy wszystko co w naszej mocy aby dalej tak było"
skoro klub wyszedł na minus to dlaczego kupił Perkovica za 800 tys. euro?
No i najważniejsze pytanie i bardzo dziwne, że nikt go nie zadał: czy prezes ma kontakt z nowym właścicielem klubu, czy z nim rozmawia na temat przyszłości klubu?[/quote]
Pozbyć się co lepszych grajków, a w maju obudzimy się z ręką w nocniku.
Wydanie na Perkovica 800 tys. pewnie nie ma sensu jeśli klub miałby długi. Tutaj jednak mowa o dorzuceniu do transferów w nie spłatach zobowiązań.
Wzmocnienie składu by walczyć o puchary to realnie wykładaniule więcej niż 800 tys.
Za tą kasę ciężko kupić dobrego lub takiego co podniesie poziom zespołu zawodnika więc to niejako promocja i sprawdzony gracz. Być może już wcześniej było to planowane stąd na inne wzmocnienia nie będzie. One się muszą finansować czymś.
- Edytowany
Bo zupa była zbyt słona; bo minął miesiąc, a nie dała mi żona,
Bo na moim sektorze pół meczu złorzeczył ktoś nie w humorze,
Bo po meczu z Zagłębiem dzieci bawiły się zdechłym gołębiem,
Bo gięta nie dała się wyprostować, może będą prostą serwować,
Bo na co mi demokracja, gdy w przerwie do grzania jest ubikacja,
Bo skaut jest niskiego wzrostu, a nowy rzecznik nie ma zarostu,
Bo szedłem na mecz przez Błonia i znowu psy gapiły się z drona,
Bo zgrzytałem zębami, gdy Madejski grał nogami, a Piła rękami,
A marudzę tu tylko dlatego, że gramy dopiero drugiego lutego.
Warto przypomnieć, że Cracovia jest częścią projektu Roberta Płatka. Tu nie będzie szaleństw finansowych. Nie będzie żadnej Cracovii od nowa. Będzie długofalowa realizacja strategii, która rzadko w dzisiejszej piłce przynosi wielkie sukcesy a raczej stabilność/marazm lub stabilny wzrost jeśli w klubie są fachowcy i mają odrobinę szczęścia. A jeśli nie to wychodzi "Casa Pia jesień 2025" czyli okolice strefy spadkowej.
CASA PIA w pigułce
"[b]Zarządzanie i struktura własności[/b]
Casa Pia A.C. jest prywatną własnością amerykańskiego inwestora Roberta Płatka, który kładzie nacisk na próby realizacji długoterminowego rozwoju zamiast szybkiej ekspansji. Zarządzanie klubem opiera się na niezależnej radzie. Struktura ta stawia na konserwatyzm fiskalny, w tym na ścisłe przestrzeganie budżetu i strategiczne transfery zawodników, aby generować przychody bez zadłużenia, w przeciwieństwie do problemów z niewypłacalnością dotykających inne kluby portugalskie.
Pod rządami aktualnego trenera Pereiry Casa Pia przyjęła pragmatyczną, defensywną filozofię, priorytetowo traktując zwarte formacje takie jak 3-4-3 czy 5-3-2, aby zminimalizować ustępstwa i wykorzystać kontrataki, co zapewniło utrzymanie bezpieczeństwa w środku tabeli, a nie ambitne awanse. Wskaźniki Casa Pia podkreślają efektywne zarządzanie zasobami dla drużyny o skromnym budżecie,."
Warto mieć to z tyłu głowy by rozumieć działania klubu, w tym aktywność na rynku transferowym. Casa Pia w ten weekend spadła do strefy spadkowej. I sam nie wiem czy trzymać kciuki za jej spadek czy powrót do bycia średniakiem bez szans na sukces. Być może to pierwsze sprawiłoby, że w Płatku obudzi się ambicja i na przykładzie Cracovii będzie chciał wtedy pokazać światu, że jednak nie jest nieudacznikiem ciągnącym wszystkie zarządzane kluby w dół.
- Edytowany
Myślę że on ma tyłku co inni o nim myślą, ale ich spadek to by był na pewno dzwonek ostrzegawczy dla jego wizji i u nas może by nieco przemeblował strategię, żeby nie powtórzyć błędu. Nie ma szans na promowanie kogokolwiek na zapleczy ekstraklasy.
Strategia długoterminowego rozwoju zamiast szybkiej ekspansji... Skąd ja to znam??
Wygląda więc na to, że przyjdzie nam jeszcze jakiś czas poczekać na piłkarski sukces...
To tak ,jakby zamiast nomen omen w Szwajcarii ocknąć się pod drogowskazem z napisem Zegrze... Tak się czuję.
Za wcześnie na to Zegrze. Zaczekajmy do maja.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)