[quote]#post1737709 "Dziękuję " jeszcze raz Pani Elu
[i]Comarch głosem decydującym EF jako przewodniczącej RN sprzedał temu kto najmniej pytał. Potencjalnych kupców było więcej, realnych ofert było 3.[/i]
[/quote]
No nie. teraz to się wkurzyłem maksymalnie. Różnie można myśleć o śp. Profesorze F., ale bezdyskusyjne jest, że zrobił dla Cracovii wiele dobrego. I że na Cracovii mu zależało. Co Pani zrobiła, Pani Profesorowo? Nie wstyd Pani tak spaprać pasję Pani Męża?
Aha, byli na tym forum tacy, którzy raczyli nazywać prof. F. "okupantem". Można wyszukać wyszukiwarką. Czekam na ich odezwanie się i odpowiednią terminologię do obecnego "właściciela".
-
-
Elżbieta Filipiak - cyniczna prezes KS Cracovia
Okupant wersja 2.0 ?
Przekręciarz?
- Edytowany
[quote]#post1737729 [quote]#post1737709 "Dziękuję " jeszcze raz Pani Elu
[i]Comarch głosem decydującym EF jako przewodniczącej RN sprzedał temu kto najmniej pytał. Potencjalnych kupców było więcej, realnych ofert było 3.[/i]
[/quote]
No nie. teraz to się wkurzyłem maksymalnie. Różnie można myśleć o śp. Profesorze F., ale bezdyskusyjne jest, że zrobił dla Cracovii wiele dobrego. I że na Cracovii mu zależało. Co Pani zrobiła, Pani Profesorowo? Nie wstyd Pani tak spaprać pasję Pani Męża?
Aha, byli na tym forum tacy, którzy raczyli nazywać prof. F. "okupantem". Można wyszukać wyszukiwarką. Czekam na ich odezwanie się i odpowiednią terminologię do obecnego "właściciela".[/quote]
Obecny właściciel jest następstwem poprzedniego, bo to jego rodzina zdecydowała o takim losie ,,ukochanej’’ Cracovii. Myślisz że Ela by tak z Nami postąpiła jakby wiedziała że Janusz sobie tego kategorycznie nie życzył? Chyba nie miała takiego poczucia…
A jednak trochę mu zawdzięcza chociażby finansowo 😉
a CK już szedł w tym kierunku co skończył za życia Janusza więc to temat był dawno dograny.
Płatek przy Filipiakach finansowo to inna liga Cracovia nie jest dla niego przedłużeniem końcówki jak dla poprzednika tylko co najwyżej spekulacją albo jakąś optymalizacją. Gość sobie kupuje takie Cracovie ( co prawda szuka ich na promocji) jak niektórzy tutaj czteropaki w Żabce… jak chce to może sobie kupić kilka a jak mu nie smakuje to wypie*dala do kosza i nawet nie żałuje zakupu.
[quote]#post1737981 Myślisz że Ela by tak z Nami postąpiła jakby wiedziała że Janusz sobie tego kategorycznie nie życzył? Chyba nie miała takiego poczucia…
[/quote]
Nie wiem co Pani Eka (w przeciwieństwie do przedmówcy nie jestem z nią "na ty") sobie myślała na ten temat, ale śądzę, że w ogóle nie brała pod uwagę tego, co by profesor Filipiak (z nim też nie byłem "na ty") sobie życzył. Jakoś przez około 20 lat profesor Filipiak nie sprzedawał Cracovii, a ile dobrego zrobił (nie mówię, że wszystko było OK) to wielu szanownych forumowiczów nie raczy pamiętać. Nawet z powodu Cracovii siedział w areszcie (niesłuszne, jak wiemy). Przed wejściem prof. Filipiaka w klub mogliśmy tylko marzyć o ekstraklasie...
Pamiętam też, a to znana sprawa, że Pani Ela mówiła mężowi "Janusz, po co ci ta Cracovia?"
Dziękuję Koledze @staban#4107 za wyjaśnienie.
Jest dokładnie tak jak piszesz. Janusz Filipiak przez dwadzieścia lat budował, budował i gówno zbudował.
Naście lat temu pisałem, że po nim nic nie zostanie i niestety moje słowa się spełniają.
Jego pazerna żona ograbiła nas z terenów i jeszcze za życia JF czerpała pełną garścią z CK płacąc za dzierżawę jakieś marne grosze,
Nie ma struktury, nie ma wychowanków, nie ma sukcesów, to zostało po dwóch dekadach rządów.
Ale dobrze sobie budować legendę "dobrego cara".
Jego pazerna żona działała wspólnie i w porozumieniu z mężem Januszem, jeśli chodź o grabież naszych 4 hektarow przy 3 Maja
- Edytowany
4 ha przy Wielickiej też jej tkwiły w głowie, ale nie zdążono ogarnąć tematu na czas - jak Cichego Kącika - więc zostawiła sobie 20%, założyła fundację ze słowem "Cracovia", wróciła nawet na stanowisko prezesa lecz... nie udało się z papierami.
No i został pan Trubalski, cały czas mnie nurtuje jaką dwuznaczną rolą on pełni oprócz typowego przydupasa i długopisa, w klubie i na Wielickiej. Czy nie ma tutaj czasem żadnej sprzeczności...
Miałem taką myśł, aby podziękować Pani Elżbiecie za sprzedanie klubu w najgorsze możliwe ręce. Zastanawiam się, gdyby wynająć meleksa aby jezdił z banerem na linii Grodzka Wiślna ?
Jakiś transparent by się przydał. Może ci co wieszali bać won coś by zrobili?
Myślę że jej w pierwszej kolejności się to należy. Sprzedała Comarch a teraz promuje się w towarzystwie ludzi wrogich Cracovii
[quote]#post1738033 Jakiś transparent by się przydał. Może ci co wieszali bać won coś by zrobili?
Myślę że jej w pierwszej kolejności się to należy. Sprzedała Comarch a teraz promuje się w towarzystwie ludzi wrogich Cracovii[/quote]
Zawsze mnie zastanawia fenomen nowych użytkowników na forum. Czują nie pohamowaną potrzebę pisania w każdym możliwym wątku i wypowiedzenia się na każdy temat. Niektórym, po czasie przychodzi refleksja, że więcej nie znaczy lepiej, niektórym. Doceniam, że kolega jest w swym przekazie kulturalny i nie pisze zupełnie od rzeczy, jednak ta ilość jest porażająca i niejednokrotnie wartościowy przekaz ginie w masie. Nie tędy droga przyjacielu.
Ahoj 🍻 Cracovia Pany!
Fajnie by było żeby Cracovia przyciągała nowych kibiców i ich potomków, ale którędy druga do tego?
[quote]#post1738044 Fajnie by było żeby Cracovia przyciągała nowych kibiców i ich potomków, ale którędy druga do tego?[/quote]
Cracovia kibicowsko dobrze wygląda, ale stać nas na full co mecz.
Mnóstwo kibiców Cracovii nie chodzi na mecze, woli oglądać w TV. Moich większość znajomych nie chodzi chociaż są fanatykami, i jak to mówią niektórzy mają w dupie GTS 😉.
Trzeba zastanowić się jak ich przekonać, aby chodzili na mecze z rodzinami, tyle. To wystarczy.
Atmosfera na meczach jest dobra, doping i oprawy też . Problem w poziomie gry naszych zawodników oraz wyników drużyny .
[quote]#post1738046 [quote]#post1738044 Fajnie by było żeby Cracovia przyciągała nowych kibiców i ich potomków, ale którędy druga do tego?[/quote]
Cracovia kibicowsko dobrze wygląda, ale stać nas na full co mecz.
Mnóstwo kibiców Cracovii nie chodzi na mecze, woli oglądać w TV. Moich większość znajomych nie chodzi chociaż są fanatykami, i jak to mówią niektórzy mają w dupie GTS 😉.
Trzeba zastanowić się jak ich przekonać, aby chodzili na mecze z rodzinami, tyle. To wystarczy.[/quote]
Fanatyk chodzi na mecze, jezdzi na wyjazdy. Twoi znajomi nie sa fanatykami siedząc w domu.
[quote]#post1738049 Atmosfera na meczach jest dobra, doping i oprawy też . Problem w poziomie gry naszych zawodników oraz wyników drużyny .[/quote]
W nawiązaniu do postu Stalowego.
Fanatyk chodzi na Cracovię i jeździ na wyjazdy bez względu na grę piłkarzy i wyniki.
A co ma Ela do fanatyzmu? Chyba że obecnie jest fanatycznie mściwa w stosunku do prezesa i stąd zaproszenie knura.
[quote]#post1738055 [quote]#post1738049 Atmosfera na meczach jest dobra, doping i oprawy też . Problem w poziomie gry naszych zawodników oraz wyników drużyny .[/quote]
W nawiązaniu do postu Stalowego.
Fanatyk chodzi na Cracovię i jeździ na wyjazdy bez względu na grę piłkarzy i wyniki.[/quote]
Widocznie ci co zostają w domu to nie fanatycy.
Wyciągnąć ich może dobra gra i wyniki zespołu .
8 dni później
Ela ładnie się cieszyła po bramce Hasica 😂
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)