Słucham. Zapętlony. Jednak chyba będziecie płakać...
-
-
Elżbieta Filipiak - cyklicznie tymczasowa prezes KS Cracovia
minę ma taką, jakby w tym kieliszku miała własny mocz.
To zdjecie jest robione po sm9erci profesora chyba miala żałobe jeszcze
Jak dla mnie to nie zdrowy Hejt.
Jaki hejt? Nie powinno tak być, że ktokolwiek zabiera sobie ot tak tereny klubu. Zwłaszcza, że Filipiakowie bez tego żyją na takim poziomie finansowym, że jeśli będą mieć więcej to niczego to nie zmieni w ich życiu, a Cracovia mogłaby na tym zarabiać. Mając tyle kasy co pani Ela człowiek myśli raczej o tym żeby mieć na coś wpływ, władzę, a nie o dobrach materialnych. Co, kupi sobie lepszego Bentleya? No co może z tego mieć skoro już teraz stać ją na wszystkie indywidualne zachcianki? Lepiej było zostawić te tereny w klubie i inwestować żeby był zysk dla Cracovii.
A dlaczego Janusz nie zainwestował w te tereny? Pamiętam jak mi ojciec mówił, że Filipiak kupił Cracovię właśnie dla tych terenów i dziwiłem się wtedy czemu w takim razie nic tam nie ma i wszystko niszczeje. Nie kojarzę też żeby inne kluby dysponowały takim majątkiem. Gdyby kupili to dla terenów to jeszcze za życia JF coś by tam zrobił. Przecież zakładając nawet, że będzie tam inwestycja to teraz każdy miesiąc kiedy jej nie ma to strata pieniędzy dla właściciela. Zresztą EF nie zarobi na tym za swojego życia bo młoda też już nie jest, a nie wygląda na to żeby spieszyła się z planami na te obszary. O co tu właściwie chodzi i dlaczego w ogóle istnieje prawna możliwość zaboru tych terenów przez osoby prywatne? Przecież coś takiego jak ziemia powinno być nie do wyjęcia z klubu i powinno stanowić jego własność.
Jest zwykłą złodziejką. Stawiam ją na równi z Wisłą.
[quote]#post1727452 Jak dla mnie to nie zdrowy Hejt.[/quote]
Napij się Red Bulla, poczujesz się zdrowiej xD
Nie zapominajcie komu zawdzięczamy ostatnie ponad 20 lat Cracovii w Ekstraklasie.
Bo ja pamiętam wcześniejsze ponad 20 lat Cracovii nie bytu.
To było wspaniałe 20 lat. Nie zapomnę ich nigdy…
Chyba prawie wszyscy nie zapomnimy ...
Piekne czasy wtedy były
- Edytowany
(...) Zgodnie z biblijną tradycją, wędrówka Mojżesza i Izraelitów z Egiptu do Ziemi Obiecanej (Kanaan) trwała 40 lat. W rzeczywistości dystans ten można było pokonać w ciągu zaledwie kilku tygodni. Według Pisma Świętego tak długi czas spędzony na pustyni był jednak karą za niewiarę i nieposłuszeństwo, aby wymarło całe pokolenie, które wątpiło w boską pomoc. (...)
[quote]#post1727553 Nie zapominajcie komu zawdzięczamy ostatnie ponad 20 lat Cracovii w Ekstraklasie.
Bo ja pamiętam wcześniejsze ponad 20 lat Cracovii nie bytu.[/quote]
Mi sie wydaje ze warto w sumie obalic ten mit.
Zobaczcie na ekstraklase. Sa kluby które maja inwestorów, poradziy sobie po latach tułaczki jak Motor czy nawet Radomiak.
Eskpozycja Comarhu byla ogromna, CK przytulili. Na 20 lat dostalismy 1 PP w czasach covidowych i final przy pustych prawie trybunach. A ja pamietam 2020 rok i my wtedy moglismy grac o mistza bo bylismy na 2 miejscu ale ktos załował na transfery. My wtedy przegralismy medal a nie zdobylismy PP.
[quote]#post1727570
Zobaczcie na ekstraklase. Sa kluby które maja inwestorów, poradziy sobie po latach tułaczki jak Motor czy nawet Radomiak. .[/quote]
Nie polemizuję z całą Twoją wypowiedzią, bo może masz rację. ale to jest typowy błąd logiczny.
Popatrz sobie na niższe ligi, one są pełne klubów które sobie NIE PORADZIŁY. Jakby było, można się tylko bawić w spekulacje.
Różnica jest taka, że My nie jesteśmy jakimś klubem. Tylko klubem z historią i takim, który kształtował piłkę nożną w Polsce od samego początku. Nie złamała nas komuna ani postkomuna. Do tego mieliśmy duże zasoby materialne. Jakby nie Filipiak to ktoś inny by nas przygarnął prędzej czy później.
Ile te rozkminki kombatancko historyczne znaczą, przekonujemy się od lat, gdy politycy, dziennikarze, celebryci, biznesmeni cmokają w większości na widok gts, zamiast naturalnego odruchu obrzydzenia. Majątek, tak, na pewno by go ktoś próbował przejąć.
Podmioty które chciały zainwestować były zniechęcane przez Filipiaka.
Wiadomo że teraz to zwykłe dywagacje, ale ja wcale nie jestem pewien żebyśmy sobie nie poradzili bez Comarchu.
Może byśmy sobie poradzili, ale na pewno nie byłoby to w tamtym momencie. Być może właśnie byśmy wracali do ekstraklasy po 40 latach.
[quote]#post1727634 Może byśmy sobie poradzili, ale na pewno nie byłoby to w tamtym momencie. Być może właśnie byśmy wracali do ekstraklasy po 40 latach.[/quote]
Tak. Na tamten moment było ciężko. Ale jakby wszedł Bruk Bet to byłaby większa szansa na realny sukces. Awans z Nieciecza do ekstraklasy, z tsk malutkim klubem jest jak parę medali MP przez 20 lat np z klubem naszego pokroju
Ale może Witkowscy chcieli taki mały klub bo mogą tam wrzucić nazwę firmy do nazwy klubu i robić sobie co chcą, a w większych klubach trzeba jeszcze ogarnąć relacje z trybunami.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)