A ja potarzam swoje: nie zagłaskiwać.
Porównywanie tych, którzy już "przepadli" (Strózik, Lusiusz) lub są na najlepszej do tego drodze (Myszor) z Rózgą ma tylko tyle sensu, że wszyscy 3 byli w pewnym momencie zawodnikami pierwszego składu. Ale każdy przestał robić postępy, później przyszdł regres.
Jak mogła się rozwinąć kariera każdego z nich, tego nikt nie wie. No może poza przedmówcami, którzy "zawsze wiedzieli", że nic z nich nie będzie.
-
-
Filip Rózga - ekscytujący talent!
@niegramotnyj#21907 dokładnie tak! Bo takiemu gnojkowi włącza się tryb gwiazdy! To taka polska cecha narodowa! Wtedy praca schodzi na drugi plan bo "jo już jest zajebisty" 😯 Kilku już zagłaskaliśmy a inni sami się zagłaskali .... Na przestrzeni historii Cracovii było takich wcale nie mało! Podłączył się pod saturator i chuj wszystko strzelił bo "bombelki" !!!
No tak już po prostu jest. Niestety. Oby Rózga nie w to nie wpadł, żałowałbym.
Ludzie kochani, gdzie "technika" Strózika, Lusiusza, czy Myszora do Rózgi, o tym jest tutaj mowa!
Jak można w ogóle ich porównywać!
Oni pewnej półki w życiu nie przeskoczą, żebym nie wiem co robili i tyle w temacie.
Ja mu dobrze życzę, ale wielu było chłopaków z talentem, którzy przepadli z różnych powodów.
Nie pomoże temu [i]"hurr durr uwłaczacie Rózdze stawiając go w szeregu z innymi naszymi wychowankami"[/i]. Uwłaczać to może wyzwanie kogoś od wiślackiego psa.
Jeśli do kogoś porównywać Rózgę to do Rakiego a nie Lucka. Lucek chyba nigdy nawet nie był koło autobusu, którym jechała na obóz kadra młodzieżowa
- Edytowany
Lucek w młodzieżówkach się nie przebił ale na zgrupowania jeździł i parę meczów zaliczył. W tym w eliminacjach do Mistrzostw Europy U-21.
Mam Santo dla Ciebie coś ważniejszego - w filmiku promocyjnym Rózgi na YT są sytuacje w których nie strzelił bramki. Twoi wierni czytelnicy wiedzą o czym to świadczy. :)
Lusiusz ,Strózik to w seniorach nawet nie pamiętam żeby zagrali jakiś mecz wyróżniając się
Myszor co by nie powiedzieć parę przebłysków miał i lepszych spotkań
Rózga zapowiada się najlepiej z tego względu , że na polskie warunki ma mega pokrętło, takich zawodników u nas jest jak na lekarstwo oby tylko zdrowie dopisywało i głowa…
Dla zawodnika dynamicznego i szybkiego najważniejsze będzie takie fizyczne przygotowanie się do piłki seniorskiej aby nie przepakować tam gdzie nie trzeba i przez to nie zatracić swoich walorów za 2-3 lata. Bardzo dużą uwagę na to zwracano przy Kapustce, aby go w ten sposób nie zepsuć.
Nie tylko to. Dieta... Strózik potrafił przy jednym posiedzeniu pożreć bochenek chleba, było o tym pisane i nie jakoś nawet krytycznie ("chłopak rośnie, potrzebuje dużo jeść"). Dobrze jest przy okazji o tym wspomnieć, bo jeżeli klub się profesjonalizuje organizacyjnie, to zatrudnienie dietetyka dla 1 drużyny jest absolutną koniecznością, to nawet ważniejsze niż zapewnienie psychologa, o co nawoływałem od lat. Obie rzeczy w profesjonalnym sporcie są mega ważne - przypomnę Igę Świątek i wszystko jasne.
A w wypadku Rózgi to nawet nie był problem żarcia byle czego, tylko epizod z alkoholem. Który wykończył nie takie talenty jak on - przykładów jest na pęczki, od Garrinchy począwszy.
Dla mnie Rózga, na obecnym etapie, jest (tylko?), wielkim telentem, nadzieją na przyszłość. No chwilę obecną na boisku jest chaotyczny i stanowi równe zagrożenie dla obu bramek. ŻYCZMU JAK NAJLEPIEJ i oby jak najszybciej osiągną status w pełni wartościowego piłkarza w seniorskiej piłce.
[quote]#post1628336 Dla mnie Rózga, na obecnym etapie, jest (tylko?), wielkim telentem, nadzieją na przyszłość. No chwilę obecną na boisku jest chaotyczny i stanowi równe zagrożenie dla obu bramek. ŻYCZMU JAK NAJLEPIEJ i oby jak najszybciej osiągną status w pełni wartościowego piłkarza w seniorskiej piłce.[/quote]
"Równe zagrożenie dla obu bramek" - już więcej nie czytam tylko wyciszam!
Co za brednie do kwadratu!!!
13 dni później
Coś mam przeczucie, że jednak sporo minut uzbiera już na jesień.
5 dni później
[quote]#post1630567 Coś mam przeczucie, że jednak sporo minut uzbiera już na jesień.[/quote]
Chyba w kolonii karnej "Raków".
15 dni później
Brawo👏
Dobrze było Filip!
Taki lepszy Myszor:)
[quote]#post1635029 Taki lepszy Myszor:)[/quote]
Ma umiejętność dryblingu , co w naszej drużynie jest rzadkością . Sadzę, że można jego umiejętności wykorzystać lepiej niż to robią koledzy .
Dawaj ostro Filip, nie kalkuluj , jesteś Pasiakiem, Pokaż reszcie grajków ambicje motywację i walkę.
Przypominam ze kontrakt do 2026 do czerwca... takze nie ma na co czekac bo pozniej znow z reka w nocniku zostanie klub i ekwiwalentem za wyszkolenie a nie z workiem piniendzy w walucie europejskiej....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)