[quote]No, to pięknie się pan nam przedstawił przed milionami widzów...[/quote]
-
-
Kolejka 9: Cracovia - Pogoń ; sobota 23.09.2023 , 17:30
O naszej grze nawet nic nie piszę
Tylko dwie uwagi daczego Makuch jako faulowany strzelał karnego w Cracovii wiadomo jak to sie kończy i dlaczego Malec nie dostał 2 -ej żółtej za faul przy karnym a Śmiglewski z Zagłębiem L. za taki sam faul dostał ?
[quote]#post1589127 Pierwszy raz, po prawie 40 latach kibicowania wyszedłem przed końcem meczu. Wszystko.[/quote]
Za młodyś na Heroda.
Ja wyszedłem po raz drugi, poprzednim razem z Suchych Stawów w dzień dziecka 2003 (wszyscy chyba wyszli).
- Edytowany
Spektakl jak w teatrze wszyscy udaję że jest dobrze. Szczególnie kibice tyle że oni jeszcze dopłacają do interesu kłamcy Filipiaka. 5:0 to za mało by Filipiaka załamało. Dobry jest biznesmen. Rakoczego sprzedaj jeszcze albo oddaj za darmo. Mam dość tego człowieka tutaj z tymi cygarami kurwa!
[quote]#post1589186 [quote]#post1589127 Pierwszy raz, po prawie 40 latach kibicowania wyszedłem przed końcem meczu. Wszystko.[/quote]
Za młodyś na Heroda.[/quote]
To Herod nigdy nie był młody ?
- Edytowany
https://twitter.com/Ryszard1975/status/1705669746195054665/photo/1
Jakubik to zwykła kurwa,
Filipiak zresztą też
Kurwy to też w Varze były.
Nawet jakby karnego nie było to niestety cztery kolejne gole dla Pogoni same się nie strzeliły lecz straciliśmy je po katastrofalnych błędach zupełnie nie zgranej obrony.
[quote]#post1589185 O naszej grze nawet nic nie piszę
Tylko dwie uwagi daczego Makuch jako faulowany strzelał karnego w Cracovii wiadomo jak to sie kończy i dlaczego Malec nie dostał 2 -ej żółtej za faul przy karnym a Śmiglewski z Zagłębiem L. za taki sam faul dostał ?[/quote]
Bo sędziował Jakubik ☹️
Gdyby sędziował nawet Jan Paweł II to też byśmy wpierdol dostali, ludziee tu nie chodzi o sędziowanie, przejrzyjcie wreszcie na oczy.
Kilka refleksji.
1. Mecz ustawił paranoiczny karny. Ewidentnie Grosicki wpadł na Kallmana i zaczął dramatyzować. Nie wiem, czy sędzia się "nabrał" czy tak chciał - przy ewidentnym kopnięciu Makucha musiał sprawdzać VAR... I dlatego mnie wkurza robienie przez media z Grosickiego "bohatera" - jak ktoś gra lepiej od naszych, to trudno, ale oszustwa i drukowania nie lubię.
2. Inna rzecz, że to było 0:1 i klasowa drużyna powinna z takiej sytuacji wyjść. Nam się też zdarzało...
3. Druga bramka, niestety, była decydująca - przy tak grającej Pogoni to już praktycznie przekreśliło szanse. Bramka na konto naszego nowego nabytku na obronie, z Danii - stał sobie zamiast lecieć do tej piłki, którą spokojnie kopnął ówże Gorgon...
4. Dlaczego Makuch strzelał karnego? Jest ta zasada, że poszkodowany nie powinien strzelać... Wiem, nie zawsze się sprawdza, na przykład wcześniej Grosicki - nie, sorry, Grosicki nie był poszkodowany, ale wysymulowany.
5. Moim zdaniem powtórki pokazują, że w momencie strzału bramkarz Pogoni ewidentnie wyskoczył przed linię.
6. Nie Zieliński przemodelował obronę, ale choroby/kontuzje.
7. Bardzo się cieszę z gola Rakoczego. Raz, że 1:5 to nie 0:5, a dwa, urocze było to wkurzenie bramkarza Pogoni... Bardziej się wkurzał niż Rakoczy cieszył...
No i w ogóle, nie ma co rozdzierać szat. Może taki prysznic był potrzebny? Filipiak był na stadionie, widział... Sezon trwa. Jednak to tylko jeden mecz... Może dalej jakoś pójdzie... Mnie może łatwiej trochę, bo ja pamiętam O:7 w meczu ligowym na własnym boisku... 😝
Przyjdzie Papszun, róbcie screeny.
A pisałem, żeby zwrócić uwagę na kalendarz. Do tej pory graliśmy z kelnerami i to takimi, którzy wykazywali się całkowitą impotencją z przodu. Oczywiście zwolennicy szklanki do połowy pełnej woleli widzieć świetną grę naszej obrony.
Naszym problemem nie jest biedak-okupant. Naszym problemem jest to, że jak ta bita żona alkoholika, będziemy stać przy Comarchovii do końca, ciągle wierząc, że to jest Cracovia.
Okupant stosując metodę salami już poukładał biznesy tak, że się z tego nigdy nie podniesiemy, teraz przeszedł do fazy gwałtownej redukcji kosztów.
Udawajmy dalej, że jest super.
A dlaczego niby kopacze mieliby wyjść poza szereg?
SPORTOWY TYDZIEŃ CRACOVII :
Środa (20.09.2023)
15:00 Centralna Liga Juniorów U-19, 5. kolejka (mecz zaległy): Cracovia - MKS Polonia Warszawa 1:4
Piątek (22.09.2023)
18:30 Tauron Hokej Liga, 5. kolejka: Comarch Cracovia - GKS Tychy 2:4
Sobota (23.09.2023)
12:00 Centralna Liga Juniorów U-19, 7. kolejka: Cracovia - Zagłębie Lubin 2:3
12:00 Centralna Liga Juniorów U-17, gr. wschodnia, 7. kolejka: Jagiellonia Białystok - Cracovia 3:1
12:30 Młodzieżowa Hokej Liga, 5. kolejka: MKS Sokoły Toruń - MKS Cracovia 3:1
15:00 Centralna Liga Juniorów U-15, gr. D, 6. kolejka: Cracovia - Wisła Kraków 1:2
17:30 PKO BP Ekstraklasa, 9. kolejka: Cracovia - Pogoń Szczecin 1:5
Ale to nie koniec. Jutro wyjazd do Oświęcimia RR Team...
- Edytowany
[quote]#post1589201 https://twitter.com/Ryszard1975/status/1705669746195054665/photo/1
Jakubik to zwykła kurwa,
Filipiak zresztą też[/quote]
Dla nas jak ewidentnie kopnął w nogę Makucha to wątpliwości i VAR. Nawet jakby w twarz naszego kopnął to by miał wątptliwości. Ale tak jak powiedział Manolo. Tu już nie chodzi o sędziowanie. Filipiak tak zredukował wszystko że nawet z biedy nie ma kto piszczeć.
PS. Świetny post Kacyka. Gratuluje percepcji, świadomości i opanowania. :-)
właściciel bez sportowej ambicji, byle się utrzymać najmniejszym kosztem
Zrobią jakieś promo na bilety a karnetowicz zniżkę ileś procent w sklepie i zapominamy o porażce.
Róbcie screeny
nic nie zrobią
wejściówki są po prostu tanie.
Z ŁKS trzeba wygrać a nie jakieś promocje
Nic tylko czekać na oświadczenia o tym że przychodzimy na stadion nie dla wyników itp. Bo na Cracovię nie chodzi się dla wyników... I dalej klaskajcie jak Filipiak zagra. Wyniki ponad stan na początku sezonu, debiut Glika był wiec teraz frekwencja w dół
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)