Wyciekly pierwsze zdjecia Santosa po 3 minutach pierwszego meczu paparuchow premiowych....
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-03/img-20230324-210709-jpg-98982315.jpg[/img]
-
-
Nowa Wielka Reprezentacja Polski
2 MINUTA Czechy - Polska i... 2-0 😂
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-03/5bc3a5b15265f-o-large-jpg-12111517.jpg[/img]
Ponoć mamy 0,04 %szans, by nie awansować do baraży,,, znaczy się, że nawet jak przegramy wszystko, to i tam my zagramy w barażach, także spokojnie...
Próbują grać w piłkę. Na razie nie umieją.
Jak wyłączyć komentarz suwerennego Borka? Podobno da się to zrobić na TVP Sport...
Santos na ławce, Santo zakłada wątek.
To nie może się udać.
Bo jak się gra w reklamach to jest czas na start.Ktoś pudruje noski,modeluje żel na włosach.No i koniecznie muszą sprawdzić w lustrach który profil jest lepszy bo może oba są lepsze ... A tu chamsko znienacka Czesi mieli czelność zaatakować od razu. I jak tu żyć ?
Ja się pokuszę o komentarz tzw. merytoryczny. Czesi mieli w wyjściowym składzie 6 graczy z rodzimej ligi - no ale regularnie grających w swoich klubach. My w naszej strasznej obronie mieliśmy Bednarka, który wprawdzie od 2 miesięcy gra dość regularnie, ale najwyżej przeciętnie. I Kiwiora, który praktycznie nie gra. I Karbownika, który pokazał, że 2Bundesliga< 1liga czeska. I Casha, który zagrał zapewne najgorszy mecz w dotychczasowej karierze. Za Kiwiora wśród powołanych nie ma nikogo lepszego od Dawidowicza, wniosek - Dawidowicz musi zagrać w następnym meczu, bo od Kiwiora gorszy nie będzie. Helik też nie byłby gorszy, ale Santos wie lepiej.
Kolejny zawód - Bielik, ale zastępca (D. Szymański) już się objawił. Bezbarwny Frankowski < Skóraś; bezproduktywny na skrzydle S. Szymański<Zalewski.
Nie dostał szansy Kamiński, w następnym meczu powinien dostać. Piątek... może dostanie kwadrans. Lederman? Po co on tam jest? Tak czy owak, z Albanią z tym składem będzie... ciężko, wstyd to pisać, ale taka prawda.
Ależ moi najwięksi przyjaciele pięknie zagrali, to było niesamowite jak po 3min wzniosłem kufel czeskiego piwa z zwycięstwo Wielkiej Czeskiej drużyny!!! Jacy my polaczki jesteśmy mali i zadufani w sobie, nawet mi wstyd nie jest, a wręcz przeciwnie 😄
Ahooj!! 🍺 🍺 🍺
Wczorajszy mecz pokazał, że nadszedł czas na ponowne wietrzenie szatni i podziękowanie co niektórym "piłkarzom" !
[quote]#post1570618 Ależ moi najwięksi przyjaciele pięknie zagrali, to było niesamowite jak po 3min wzniosłem kufel czeskiego piwa z zwycięstwo Wielkiej Czeskiej drużyny!!! Jacy my polaczki jesteśmy mali i zadufani w sobie, nawet mi wstyd nie jest, a wręcz przeciwnie 😄
Ahooj!! 🍺 🍺 🍺 [/quote]
I na koniec wieczoru dałeś kwintesencję polactwa, czyli złe mówienie o Polsce , Polakach i radość jak komuś z naszych się nie uda. EOT Z MOJEJ STRONY wrzucam do ignora.
[img]https://img34.dmty.pl//uploads/202303/gallery_1679697663_378991.jpg[/img]
[img]https://img5.demotywatoryfb.pl//uploads/202303/gallery_1679697663_710325.jpg[/img]
[img]https://img17.demotywatoryfb.pl//uploads/202303/gallery_1679697663_194819.jpg[/img]
- Edytowany
@manolo1#9067 Jestem ostatnim człowiekiem, któremu można przypisać cechy nacjonalisty, ale z "polaczkami", to grubo przegiąłeś. Mieszkałem wiele lat w Nadrenii, chodziłem tam do szkoły i nikt mnie tak nie nazwał. Musiałem poczekać, aż usłyszę taką inwektywę na Forum najstarszego Klubu w Polsce.
Komentarz CzechoChorwata żyjącego w Krakowie z przerwami od Basztowej. Wczorajszy mecz nie był przypadkiem przy pracy, ale odzwierciedla sytuacji w polskiej piłce, która panuje od lat. Lewandowski a „sukcesy” jak ten na mistrzostwach świata zakłamują rzeczywistość.
Powodów jest według mnie kilka: a) Wczoraj - nowy trener, coś innego pracować z Portugalczykami i coś innego z Polakami, nie miał rozeznania, czego się może spodziewać b) Reszta długofalowo - katastrofalny poziom polskiej eklapy, to że wczoraj grało 6ciu Czechów z ligi i walcowali Polaków z zagranicy o tom świadczy. Popatrzcie też ile Czechów, Słowaków gra w polskiej lidze, i ile Polaków w czeskiej c) Czeskie kluby utrzymują talentów, ci nie odchodzą, jak im ktoś z drugiej zagranicznej ligi zaproponuje o 20%, 50% wyższy kontrakt, ale spokojnie czekają na lepszą okazję. d) Grają ci co grają i nie ci co mają nazwisko choć siedzą w ligach na ławce. e) Lewandowski – to nie ten Lewy z Bayernu i stawianie na nim gry jest bez sensu i nawet jak by miał formę z tych czasów i tak to nic nie da, bo nie ma s kim grać, bo inne „gwiazdy” (których Czesi nie mają) są przereklamowane, nazwiska sobie dopełnicie. f) Wczoraj - gdzie była waleczność Polaków, powinniście bić szwejków na głowę i wczoraj to widziałem odwrotnie 😊
Dziś moja druga połowa gra z Walią, zobaczymy jak im pójdzie.
Całkowicie się zgadzam z kibicem Viktorki. No może z tą różnicą, że uważam,że wczoraj rozjechały nas nie Szwejki, a Husyci. Czescy zawodnicy byli lepsi w każdym aspekcie. Techniki, szybkości, dereminacji i taktyki. Wiedzieli co grać I potrafili to zrobić. Nas ani nie wiedzieli co grać, a przy wczorajszej dyspozycji, nawet gdyby wiedzieli to wątpię czy by potrafili. Ciekawe czy do poniedziałku Santos to ogarnie. Wątpię i spodziewam się kolejnego blamażu z Albanią.
[quote]#post1570634 K
Powodów jest według mnie kilka: a) Wczoraj - nowy trener, coś innego pracować z Portugalczykami i coś innego z Polakami, nie miał rozeznania, czego się może spodziewać b) Reszta długofalowo - katastrofalny poziom polskiej eklapy, to że wczoraj grało 6ciu Czechów z ligi i walcowali Polaków z zagranicy o tom świadczy. Popatrzcie też ile Czechów, Słowaków gra w polskiej lidze, i ile Polaków w czeskiej c) Czeskie kluby utrzymują talentów, ci nie odchodzą, jak im ktoś z drugiej zagranicznej ligi zaproponuje o 20%, 50% wyższy kontrakt, ale spokojnie czekają na lepszą okazję. d) Grają ci co grają i nie ci co mają nazwisko choć siedzą w ligach na ławce. e) Lewandowski – to nie ten Lewy z Bayernu i stawianie na nim gry jest bez sensu i nawet jak by miał formę z tych czasów i tak to nic nie da, bo nie ma s kim grać, bo inne „gwiazdy” (których Czesi nie mają) są przereklamowane, nazwiska sobie dopełnicie. f) Wczoraj - gdzie była waleczność Polaków, powinniście bić szwejków na głowę i wczoraj to widziałem odwrotnie 😊
[/quote]
No nie za bardzo. Liga czeska na pewno nie jest lepsza od polskiej, to takie samo kopanie się po czołach jak u nas. Reprezentacja czeska to jest zbieranina nol-nejmow w europejskim futbolu - poza tym jednym z Leverkusen, który zreszta wczoraj nie grał - w którym topowym, lub czołowym klubie europejskim grają czescy zawodnicy? Może kogoś przeoczyłem ale nie kojarzę ani jednego, to nie lata 90-te.
Wygrali tylko tym, że stanowili zespół, bo biorąc pod uwagę potencjał pilkarski zawodników to Polska powinna to wygrać 6-0. No, może 3-0 ale wyraźnie. Tym większy wstyd za wczorajszy występ.
Jeśli jest liga polska lepsza od czeskiej, to nie mam komentarza. I potencjał polskich piłkarzy (których ?) jest 6:0 do potencjału Czechów. Generalnie można powiedzieć ze Polska to czołówka europejska tylko wczoraj przypadkiem to nie wyszło. Bo w piłce są ważne nazwiska i ich wartość w EUR niż to co grają.
Pozdrawiam. Anton
Anton a gdzie link napisał, że polska liga jest lepsza?
- Edytowany
Liga czeska na pewno nie jest lepsza od polskiej, to takie samo kopanie się po czołach jak u nas.
Slavia, Sparta, Plzen. Poza teraz Rakowem długofalowo nie masz takiej drużyny w Polsce. Ale ok, żyjmy sobie w złudzeniu, źe to wypadek i nie obraz polskiej piłki. Ja bym to sobie życzył. Bo bym miał o jeden problem w domu mniej.
[quote]#post1570637 Jeśli jest liga polska lepsza od czeskiej, to nie mam komentarza. I potencjał polskich piłkarzy (których ?) jest 6:0 do potencjału Czechów. Generalnie można powiedzieć ze Polska to czołówka europejska tylko wczoraj przypadkiem to nie wyszło. Bo w piłce są ważne nazwiska i ich wartość w EUR niż to co grają.
Pozdrawiam. Anton[/quote]
lo matko:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)