Zieliński: Bez bajek pod choinkę [wywiad] Jacek Zieliński został trenerem Cracovii nieco ponad miesiąc temu. — Nie mam konkretnego celu na ten sezon. Na razie wróciłem, rozegrałem kilka meczów — powiedział szkoleniowiec „Pasów” w wywiadzie dla „Przeglądu Sportowego”.
-
-
Jacek Zieliński - rozdział 2
ten to ma dobrze, kasa za trwanie…
[quote='squier strat' pid='1516155' dateline='1639650820']
ten to ma dobrze, kasa za trwanie…
[/quote]
czyli jednak cel jakiś jest,
- Edytowany
Cel to nie spaść bo wiosną może być różnie .Nikt nie jest pewnym spadkowiczem a każdy jest w stanie z każdym wygrać .
Dla nas trwanie około środka tabeli .
Żeby chociaż dostał za cel pierwszą 10kę, 8kę, 6kę.... cokolwiek.
Ale on nie dostał NIC!
Filipiak zatrudnia najważniejszego pracownika w MKSie i nie stawia mu żadnych celów ani wymagań. Rzygać się chcę widząc jak bardzo ma na Cracovię wywalone.
- Edytowany
to ja już wolę śmieszną grę o mistrza Probierza niż trwanie Zielińskiego
trener bez ambicji
A co miał powiedzieć? Że idziemy po mistrza? Zobaczył jakich grojków zostawił mu nadtrener z Bytomia i dotarło do niego że z gówna bata nie ukręci.
Deklaracje coś zmienią? I tak wiadomo że Filipiaka interesuje 15 miejsce.
może ktoś przekopiować pełną treść wywiadu?
Podbijam o wywiad.
Myśle, że na razie nie ma co za bardzo oczekiwać jakichś deklaracji od Zielińskiego, ponieważ sami wiemy, że odziedziczył po ogrodniku nie tylko zestaw wkładów do koszulek, ale też zepsutą atmosferę i dziwną strukturę w klubie. Dajmy mu sie rozejrzeć w sytuacji i posłuchajmy, co będzie mówił pod koniec stycznia.
Ten zestaw wkładów do koszulek dziwnym trafem potrafił w tym sezonie wyciągać z 0:2 na 2:2. Nie jest winą Probierza, że teraz im się nie chciało.
Zieliński zapytany przez dziennikarzy przed meczem o motywację z takim przeciwnikiem, opowiadał jak to od paru dni trenowali pod kątem Łęcznej i że na pewno nie zlekceważą.
No i nie zlekceważyli, miało być 0:2 i było.
- Edytowany
ze kurtyzany zdecydowaly wyrownywac jakies rachunki, rownoczesnie plujac nam kibicom w twarz, nie ma za bardzo zwiazku z Zielinskim
wybor niefortunny, bo jesli chcieli cos pokazac, to mieli do tego okazje przez dlugi czas,
dla mnie moga wszyscy wypierdalac, bo albo sa tak ciency jak pokazali, a zatem ich miejsce nie tutaj, albo to zwykle qrwy sprzedajne, takim nie kibicuje
Troche zabawne sa te teorie o sprzedanym meczu, nie wiem czemu nie dopuszczacie do siebie prostego wytlumaczenia dotyczacego motywacji, ktora zwlaszcza w tej slabej lidze jest kluczowa. Widac to zreszta po wyniku cwks-u wczoraj, dostali w ryj, to sie obsrali i zaczeli zapierdalac. Wczesniej mieli na to wyjebane, ale teraz im sie zrobilo cieplo. W naszym przypadku bylo podobnie(oprocz wpierdolu), grajki spiely sie na Rakow i cwks,ale jakichs tam ogorow olali, bo liczyli na spacerek albo chca juz po prostu na urlop. Natomiast nasz przeciwnik walczy o zycie i to bylo widac na boisku, zapierdalili z zaangazowaniem, walczyli o kazdy metr kwadratowy boiska. Jak dodac do tego kuriozalna interwencje bramkarza przy pierwszej bramce oraz rownie kuriozalny strzal z kilku metrow w bramkarza, naszego "meza slawnej zony" to mamy taki a nie inny wynik.
Natomiast to ze przed Zielinskim nie sa postawione zadne cele, to tylko i wylacznie wina przelozonego, to on jest odpowiedzialny za ksztaltowanie polityki i strategii dzialania organizacji. Nie szeregowy, nawet najbardziej ambitny pracownik, tylko wlasnie przelozony i cala wierchuszka na gorze. U nas jest to dzial jednoosobowy, ma tytul profesorski i tylko do niego nalezy kierowac pretensje.
- Edytowany
Za brak zaangażowania w derbach zawsze trafia się u mnie na miejsce "wkładów do koszulek'. Biało-czerwone pasy do czegoś zobowiązują. I tyle w temacie. Żadne nawet 5:0 z Termalicą tego nie zmaże.
[quote='gusto' pid='1516178' dateline='1639663863']
Ten zestaw wkładów do koszulek dziwnym trafem potrafił w tym sezonie wyciągać z 0:2 na 2:2. Nie jest winą Probierza, że teraz im się nie chciało.
Zieliński zapytany przez dziennikarzy przed meczem o motywację z takim przeciwnikiem, opowiadał jak to od paru dni trenowali pod kątem Łęcznej i że na pewno nie zlekceważą.
[/quote]
Na tym zestawie wkładów do koszulek Górnik Łęczna zrobił w tym sezonie] 4 punkty, ponad 1/4 tego co ma. To powinno wystarczyć.
A co ma chłop powiedzieć, że z tym składem gramy o puchary ?
Nie jestem optymistą, drużyna jest znacznie słabsza niż poprzednim razem kiedy ją Pan Jacek obejmował. Ten sezon to będzie trwanie w ekstraklasie.
https://salarysport.com/pl/football/
porównajcie nasze płace z innymi zespołami. Określenie biedak nie wzięło się znikąd
A wy rozumiecie różnicę między deklaracjami, a postawionymi przez przełożonego celami?
Przed chwilą tu był taki jeden, co pier***** farmazony o potędze.Nakupował szrotu,narobił kosztów i w piz** się rozpłynął.Zieliński oczywiście nie jest trenerem,który ma bić się z Lechem i całą resztą o puchary.Jest tu tylko po to,żeby pilnował bezpiecznej pozycji w lidze,a przy okazji,wyczyścił szatnię z niepotrzebnego gruzu
- Edytowany
Trener nie ma celu. No i co z tego? Nie znaczy, że nie może sam z siebie o coś powalczyć? Muszą mu je nakazać?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)