Oby tylko nowy prezes PZPN nie zdecydował się na reasumpcję meczu...:D:D:D;)
-
-
[5 kolejka ] Cracovia-Jagiellonia Białystok 21 sierpnia (sobota), 17:30
Udało się wygrać z ekipą paralityków
Była walka przez cały mecz i za to dziś brawo!
Dzik jest dziki! Zagrał koncertowo.
Nie zgodzę się, że to była wygrana nad ekipą paralityków. Baba jaga grała dziś całkiem dobrze, fajnie przeprowadzali akcje i środkiem, i bokami (oczywiście zachowując wszelkie proporcje, wciąż mówimy o drużynie z e-klasy) stwarzali zagrożenie pod naszą bramką więc tym bardziej cieszy zwycięstwo, bo nie był to mecz w którym przeciwnik rozwinął czerwony dywan i położył 3 pkt. na srebrnej tacy. W tym meczu zwycięstwo trzeba było wyszarpać mądrą i ofiarną grą w obronie i potwierdzić odrobiną szczęścia i pomysłu w ataku co się w końcu udało.
- Edytowany
Rivaldinho to jest sabotażysta. Koniec meczu, kontra, ma szansę wyjść na czystą pozycję, a ten drepta za obroną. Później jest przy piłce, dwa warianty coby wypuścić kogoś przed obronę na czystą pozycję, a ten oddaje piłkę.
Ojciec chyba zapłacił nam za ten transfer i obiecał Cracovii bonusy za liczbę minut na boisku.
- Edytowany
.
- Edytowany
.
Brawo,jaki mecz, lepiej coś grali?
Mi w odróżnieniu do Mielcarskigo, sędziowanie Kwiatkowskiego się nie podobało. Niemogłem się pozbyć wrażenia, że analogiczne zagranie za strony Cracovii było gwizdali, a Jadźce puszczan Fakt, że Kwiecień nie dostał żółtka po tym ja złapał w pół i przewrócił Siplaka wychodzącego na pozycję to IMO skandal. Później Kwiecień dostał żółtko za które by już wyleciał.
W końcu Alvarez objawił swój talent, jak on mi się kuźwa podobał na boisku...
Tylko pytanie czy on nie ma sił na 90 minut ? czy był zbyt potłuczony żeby kontynuować grę ?
[quote='srk' pid='1501903' dateline='1629571463']
Tylko pytanie czy on nie ma sił na 90 minut ? czy był zbyt potłuczony żeby kontynuować grę ?
[/quote]
Raczej ogrodnik oszczędzał go, jako swoje jedyne zabezpieczenie przed totalną kompromitacją.
[quote='leszeczek' pid='1501902' dateline='1629571097']
Mi w odróżnieniu do Mielcarskigo, sędziowanie Kwiatkowskiego się nie podobało. Niemogłem się pozbyć wrażenia, że analogiczne zagranie za strony Cracovii było gwizdali, a Jadźce puszczan Fakt, że Kwiecień nie dostał żółtka po tym ja złapał w pół i przewrócił Siplaka wychodzącego na pozycję to IMO skandal. Później Kwiecień dostał żółtko za które by już wyleciał.
[/quote]
Odniosłem podobne wrażenie , był znacznie bardziej tolerancyjny dla rywali .Naszym gwizdał praktycznie wszystko .
[quote='srk' pid='1501903' dateline='1629571463']
[/quote]
Na pewno był bardzo zmęczony , poza tym skopało go niemiłosiernie i dość wyraźnie utykał .
Wazne 3 punkty...
Dzik dzis naprawde dawla rady...
Czekam na regularne takie wystepy....
Cieszą punkty, które zaliczamy głównie dzięki dyspozycji Alvareza. W pojedynku liderów Imaz nakrył czapką Pelle. Od dłuższego czasu Pelle nie daje Cracovii tego co przynajmniej od czasu do czasu pokazywał w zeszłym sezonie. Aby powiedzieć, że idzie ku lepszemu poczekam na mecz w Niecieczy. MArtwi to, że nie potrafiliśmy po strzeleniu na 2-0, odepchnąć Jagi spod naszego pola karnego tylko co chwila pozwalaliśmy na stwarzanie sytuacji przeciwnikowi.
[quote='leszeczek' pid='1501902' dateline='1629571097']
[/quote]
Kwiatkowski już od początku chciał być gwiazdką tego meczu. Bardzo słaby sędzia.
Gratulacje. Oby to był początek serii zwycięstw.
Powiem krótko... Cracovia idzie po puchary :cool: ;)
MASZYNA RUSZYŁA.
[quote='wrobelson' pid='1501926' dateline='1629575514']
MASZYNA RUSZYŁA.
[/quote]
Polej tego co pijesz :)
[quote='wrobelson' pid='1501926' dateline='1629575514']
MASZYNA RUSZYŁA.
[/quote]
Nigdy w życiu nie w ciągałem, ale podziel się :)
[quote="leszeczek" pid='1501902' dateline='1629571097']
[/quote]Czyli sędzia nam sprzyjał, bo w przewadze to dostajemy w dupę...
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Jak zobaczyłem powtórkę z sytuacji na karnego to mogę stwierdzić jedno: Mielcarski tu qurrrwa.
Alvatez kopnięty w nogę, a ten chłodnik "ma wątpliwości, czyto był karny".
Chyba czas kupić okulary i oby szkła nie były w kształcie gwiazdek.
Wolałbym, aby takie karne nie były gwizdane przeciwko Cracovii.
3 punkty zaksięgowane, to się liczy. Kolejny raz nieźle idzie nam z drużynami, które prezentują otwarty, frontalny futbol.
Wynik meczu mógł być inny gdyby piłkarze Jagiellonii nie tracili głowy przy ostatnim podaniu. Łatwość z jaką przebijali się pod nasze pole karne daje dużo do myślenia.
Wygrana szczęśliwa, ale zasłużona.
Przyznam szczerze, ze meczu nie ogladalem. Po ostatnich "wyczynach" naszych zawodnikow wolalem odpuscic.
Mam nadzieje, ze to nie byl jednorazowy wyskok i z Nieciecza tez wygraja
[quote='gargamel9998' pid='1501949' dateline='1629612721']
Przyznam szczerze, ze meczu nie ogladalem. Po ostatnich "wyczynach" naszych zawodnikow wolalem odpuscic.
Mam nadzieje, ze to nie byl jednorazowy wyskok i z Nieciecza tez wygraja
[/quote]
A ja stwierdziłem ze oględne od 30 minuty, niestety Gargamel ten wynik to w sumie przypadek. Ogólnie przedłużanie agonii, z TBB wpierdol.
Szkoda mi, ze musimy czekać do końca kontraktu Probierza żeby moc zacząć wierzyć, ze przyjdzie cos lepszego.
A jakby do Niecieczy tez pojechać w koszulkach bez tego niebieskiego napisu?
Nie oglądałem nie wiem jak grali ale z 3 punktów się cieszę.Mam nadzieje że z BB wygramy nie ma innej opcji.
Wygladało to nawet nieżle, masa walki i zdrowie zostawione na boisku . Brakuje strzelca i kreatywności w drugiej linii .
[quote='hank' pid='1502020' dateline='1629642151']
Wygladało to nawet nieżle, masa walki i zdrowie zostawione na boisku . Brakuje strzelca i kreatywności w drugiej linii .
[/quote]
Dokładnie tak! Ta drużyna potrzebuje jeszcze minimum dwóch ofensywnych graczy: strzelca z prawdziwego zdarzenia (vide kiedyś Cabrrera) i kreatywnego pomocnika. No i gdyby się jeszcze pogodzili z Dytiatiewem.
- Edytowany
Jest jeszcze Piszczek i chyba jest lepszy od Rivy . Przynajmniej silniejszy fizycznie , twardszy i lepiej gra głową .
I jeszcze z innej beczki - przyjemnie było słuchać i patrzeć na oklaski żegnające schodzących z boiska na zmiany i nie tylko naszych piłkarzy . Oklaski nie obelgi !
Mamy na te chwilę jednego napastnika, ma on siły na max 70 minut....
No cóż, trzeba wjebać szybko ze 3 i iść spać.
Oglądając filmik z Rivaldo, miałem takie wrażenie, że to było wszystko sztuczne, bo jego syn jest w Cracovii zerem i ojciec to wie...
W pełni zgadzając się co do pochwał dla Alvareza - zapewne on nam wygrał mecz - zwrócę uwagę, że
1) najlepszą w sumie sytuację bramkową zepsuł
2) przy 2:0 zrobił świetną akcję, i zaplątał się w drybling z trzema obrońcanmi, zamiast podać na prawo do nieobstawionego Pellego chyba... Myśle, że gdyby podał, byłoby po meczu. Może za bardzo chciał strzelić sam...
Dla mnie dwa ważne aspekty pomeczowe:
1. Już nie pamiętam, kiedy im się tak chciało chcieć.
2. W bramce Hrosso jest zdecydowanie pewniejszy od elektrycznego Niemczyckiego. Nie wspominając już o tym, ż Hrosso w bramce widać, a Niemczyckiego trzeba wypatrzyć;)
Mecz był całkiem niezły, porównując z ostatnimi wyczynami naszych kopaczy, więc ci, którzy nie oglądali, mają czego żałować. Obawiam się, czy Alvarez będzie w stanie zagrać następny mecz, bo parę fauli było bardzo bolesnych i przed zmianą nie biegał już tak do kontr, jak wcześniej, wyraźnie utykając.
Rodin i Rivaldo Jr. pożegnać ! Oni nie rokują już nawet na poprawną grę.
[quote='TOM76' pid='1502091' dateline='1629702279']
[/quote]
Rodina pożegnać nie możesz bo jaśnie oświeceni wiceprezesi musieliby się stoperem D. przeprosić.
W to chyba nie wierzysz;)
Nie wierzę, bo Cuda nie w tej instytucji :D
- Edytowany
[quote='Khalid' pid='1502116' dateline='1629710512']
[quote='TOM76' pid='1502091' dateline='1629702279']
[/quote]
Rodina pożegnać nie możesz bo jaśnie oświeceni wiceprezesi musieliby się stoperem D. przeprosić.
W to chyba nie wierzysz;)
[/quote]
Probierz ma jeszcze Bracika . ;) I prędzej jego by wstawił niż Olka .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)