C
A
A
B
+ 2 razy wygrane Derby, najlepiej wysoko i do zera : )
-
-
Cele na sezon 2020/2021 - NIE ZOSTAŁY ZREALIZOWANE
C
C
B
B
C
D
C
D
[b][size=xx-large][color=#ff3333][font=Arial Black]A A A A[/font][/color][/size][/b]
C
B
A
D
D
B
B
D
C
C
C
C
A. C. A. B.
Specjalnie dałem takie A żeby nie kusiło a jednak się pojawiło hehe
SP - C
L - B
PP - B
LE - D
- Edytowany
Sp - C
L - B
PP - B
LE - C
No i cel nadrzędny dla kibiców AW do których się zaliczam - rozjebane tej kurwy w derbach dwukrotnie różnicą przynajmniej 2 bramek!
Życie zweryfikuje
E
E
D
F
14 dni później
- Edytowany
Wybaczcie, że musieliście czekać na wyniki naszej sondy. Po drodze odwołano Super Puchar, pozwaliśmy też rywala w walce o awans do kolejnej rundy. Obserwuję, że głosy po wylosowaniu Malmoe się nieco zmieniły, wszak nie dostaliśmy ogórków. Ale cele stawia się przed sezonem i bardzo dobrze się stało, że głosowaliśmy przed losowaniem. Chociaż będę ciekawy Waszej opinii czy na przyszłość czekamy na losowanie pierwszej rundy czy nie? Tutaj sezon dziwny bo szybko do grania był super puchar więc nie chciałem dłużej czekać.
Wyników SP w ogóle w związku z tym nie podliczałem. Poniżej oczekiwania kibiców Cracovii dotyczące pozostałych rozgrywek, w których udział będzie brać [b]KLUB [u]SPORTOWY[/u][/b] Cracovia:
Pomimo kary odjęcia 5 punktów kibice Cracovii oczekują w zdecydowanej większości szybkiego odrobienia strat, wyjścia na zero w pierwszych kolejkach ligowego sezonu i włączenia się do walki o medal Mistrzostw Polski. Jedynie 11% kibiców godzi się na myśl o spokojnym sezonie w górnej połówce tabeli, gdzie nie będzie nam w oczy zaglądało widmo spadku ani nie będą nam grozić mecze o najwyższe cele w końcówce sezonu. Jedynie 4% kibiców wyobraża sobie, że moglibyśmy być zamieszani w walkę o utrzymanie a i tak oczekują spokojnego zapewnienia sobie utrzymania na kilka kolejek przed końcem rozrywek. Trzech na czterech "badanych" kibiców Cracovii oczekuje, że Cracovia do ostatnich kolejek będzie się liczyła w walce o medal, jako cel w sposób jednoznaczny oczekując medalu swoje preferencje określiło 30% kibiców. Mistrzostwo Polski w tym sezonie jest celem jedynie dla 4% respondent ów i do grupy tak głosujących kibiców wchodzi grupa marzycieli i zawsze głosujący 4xA Karvin, którzy tymsamym oczekują również wyjścia z grupy w Lidze Europejskiej.
Smak zwycięstwa jeszcze ciągle w niektórych gardłach na wspomnienie wypitego szampana. Kibice Cracovii nie zadowolili się jednak jednorazowym sukcesem w ramach rozgrywek o Puchar Polski. Aż 82% badanych kibiców oczekuje kolejnego awansu do finału, mając nadzieję że tym razem zasiądziemy w szerszym gronie na Stadionie Narodowym. Co drugi z nich oczekuję kolejnego triumfu. 4 % kibiców chciało jedynie "nie odpaść na samym początku z jakimiś ogórkami" i to już się udało więc na samym początku sezonu już osiągnęli swój sufit. Jednak okolice ćwierćfinału zadowoli jedynie 13% badanych.
Oczekiwania względem Ligi Europejskiej były sprawdzane przed poznaniem nawet potencjalnych rywali, których możemy wylosować i trzeba zauważyć, że wylosowaliśmy najgorzej jak się dało a do tego na wyjeździe. To jednak nie powinno zmieniać oczekiwań kibiców. Wszyscy mają dość ciągłego przegrywania na samym początku kwalifikacji. Dlatego też 9 na 10 Pasiaków oczekuje przejścia chociaż jednego rywala. Odpadnięcie z Malmoe będzie więc jednoznacznie odczytane jako kolejna porażka, kompromitacja i zawiedzenie oczekiwań. Samo przejście Malmoe zadowoli w 100% jednak tylko 17% kibiców bo 43% oczekuje ogrania dwóch kolejnych ogórków. 26% respondentów jako cel stawia wejście do ostatniej fazy eliminacji a połowa z nich wyjścia z niej zwycięsko. Tylko Karvin i przyjaciele oczekiwali wyjścia z grupy co stanowi 2% w przedstawionym badaniu.
Podsumowując dane statystyczne i zestawiając je z komentarzami do głosowań i dalszymi dyskusjami. Kibice Cracovii oczekują błyskawicznego wyjścia na 0 w lidze, zwłaszcza że terminarz teoretycznie nam sprzyja. Po odrobieniu strat spodziewają się dołączenia do czołówki ligi i walki o jak najlepsze miejsce w tabeli. Bezwzględnie oczekują dużo lepszej postawy w meczach derbowych. W Pucharze Polski za cel stawiany jest awans do finału rozgrywek i jak pokazuje historia, jego obrona (plus powiedzmy dwa pogromy derbowego rywala) mogłaby skutkować przymknięciem oka na słabszy wynik w lidze jeśli będzie to górna połówka tabeli. Celem minimum na europejskie rozgrywki jest przejście chociaż jednego rywala. 90% kibiców nie zniesie odpadnięcia po raz kolejny na samym początku kwalifikacji.
Stanowisko Kibiców Cracovii
zaprezentował
Santo
Naturalnym jest oczekiwanie 4xA
nie rozumiem zadowalania się niższymi wynikami
Najśmieszniejsze w tym jest to że duża część ludzi piszących wyniki typu C i D również najwięcej narzeka przez cały sezon, szczerze jest to dla mnie niepojęte - z jednej strony oczekują mocno przeciętnych czy wręcz słabych wyników z drugiej strony narzekają że takie wyniki Pasy osiągają - no to się zdecydujcie albo chcecie potężny Klub który wygrywa, albo oczekujecie przeciętności
I oczywiście zaraz się pojawi że to realizm itp.
To żaden realizm - to jest po prostu akceptowanie rzeczywistości - ja oczekuję że drużyna będzie walczyć o pełną pulę zawsze, widzę Piast Gliwice w Polsce, Leicester, Olympique Lyon w Europie i wiem że nie trzeba mieć milionów i głośnych nazwisk żeby grać o wszystko - trzeba chcieć i ja uważam że my jako kibice powinniśmy jasno stać za trenerem który mówi że gramy o MP a nie dołączać do chóru prześmiewców, tylko odważne i ambitne stawianie celów rodzi sukces, jak będziemy się chować że nie, że bezpieczniej będzie czy powtarzać idiotyczny slogan o pompowaniu balonika (najgłupszy koncept w sporcie jaki znam) to nic nie osiągniemy
Stąd zawsze powiem że oczekuję 4 razy A
To tak ad vocem wywołany do tablicy :)
I oczywiście to jest tylko moja opinia do której mam pełne prawo
Pozdrawiam i dzięki za fajny pomysł i opracowanie Santo :)
wielu forumowiczów jeszcze się nauczyło do czego jest wątek. tak bym to interpretował jeśli faktycznie analiza wskazuje, że wśród kibiców stawiających niskie i bardzo niskie cele są napierdalacze. ten wątek to nie jest realizm. to nie jest ocenianie szans i możliwości.
przed sezonem stawiamy cel przed działaczami. w idealnym świecie oni powinni wejść w temat zobaczyć wyniki i zorientować się, że mają zbyt słabą kadrę by zrealizować cele stawiane przez kibiców i dokupić klasowych piłkarzy by sprostać oczekiwaniom.
dlaczego uważam, że 4xA jest przesadne? Ja sam domagam się sportowych sukcesów ale jednak mierzę siły na zamiary. na początku sezonu wszyscy grają o mistrzostwo ale my na dzień dobry zaczynamy z minusem. mamy swoje problemy. dla mnie sygnałem, że idziemy w dobrą stronę jest na ten moment utrzymywanie się w czołówce ligi, by przed każdym sezonem "eksperci" zastanawiali się czy możemy namieszać w walce o MP, żeby brano nas pod uwagę jako solidną drużynę z aspiracjami. Chcę widzieć ciągły postęp. Było 4 miejsce. W zeszłym sezonie niżej ale dodali PP więc dla mnie to schodek wyżej. Teraz czas postawić kolejny krok. Jak zakwalifikujemy się ze 2-3 pod rząd do grupy w pucharach to wtedy zacznę się domagać wychodzenia z grupy. Na ten moment dla mnie to marzycielstwo a nie stawianie realnych celów sportowych.
p.s. też mi się nie podoba wyśmiewanie celów sportowych przez kibiców. Jak trener mówi, że gramy o majstra to gramy i nie dołączajmy do chóru prześmiewców
Karv - oczwiście nic osobistego ; )
Również pozdrAWiam
No właśnie (podejmę rozmowę bo widzę ze mamy miła przestrzeń do wymiany zdań)
Ze Cię zacytuje:
[i] przed sezonem stawiamy cel przed działaczami. w idealnym świecie oni powinni wejść w temat zobaczyć wyniki i zorientować się, że mają zbyt słabą kadrę by zrealizować cele stawiane przez kibiców i dokupić klasowych piłkarzy by sprostać oczekiwaniom.[/i]
To może nie mam racji ale tak rozumując warto te cele stawiać jak najwyżej nieprawdaż?
Ogólnie ja wychodzę z założenia które jest stara piłkarska prawda jak wyjdziesz na mecz żeby go zremisować to go przegrasz, kazdy mecz zaczyna się od 0-0 i jeśli tylko jest szansa należy zawsze walczyć o cała pulę
Dlatego jak ja sobie stawiam cel przed maratonem to zawsze jest ambitny, jak jade w góry to zawsze stawiam sobie maksymalny cel - czasem go osiągnę czasem nie ale zawsze wracam z poczuciem ze zrobiłem wszystko żeby ten cenosiagnac
Stąd jak zadajesz pytanie jakie są cele an ten sezon to ja uważam ze powinno się je stawiać jak najwyżej - niektórzy się boja wysokich celów - bo och potem koledzy z gts obśmieją, czy będą rozczarowani itp - jebac to kolegów z gts mam gdzieś, a rozczarowanie? Nie jestem rozczarowany bo sport ma w sobie to pięknego ze jak się noe uda w 2020 to kolejna szansa jest już 2021 i jak skończą się jedne rozgrywki celem powinno buc (niezależnie od wyniku w tych zakończonych) wygranie następnych
Tak właśnie rozumują kluby i zawodnicy którzy wygrywają - jak się asekurujesz to przegrywasz.
Pozdr :)
Tylko że cele jakie stawiają kibice dla klubu nie mają najmniejszego znaczenia dla zarządu , który jak wielokrotnie mi tu udowodniono na tym forum ma mnie w dupie, a od którego wszystko zależy.
Czyliż postulowane w tym miejscu tzw "cele" maja jedynie charakter zabawowy i w zasadzie nie warte są jakiegokolwiek zainteresowania czy dyskusji.
Oczywiście Karv masz rację. Tylko stawianie wysokich celów sprawia, że możesz się rozwijać próbując po nie sięgnąć. Jednak mimo wszystko trzeba mierzyć siły na zamiary. Nie stawiam sobie za cel wyjścia na K1 bo wiem, że mam rozwalone kolano i co najwyżej spróbuję pójść w tym roku do Doliny Pięciu Stawów i zejść z ortezą.
Tak też biorąc pod uwagę obecną kadrę, i jej status zdajemy sobie sprawę, że nie jesteśmy w stanie przeprowadzić rewolucji, kupić 8 piłkarzy najwyższej klasy i zdetronozować od kopa cwelkę. Wiemy, ze nie będzie problemem dołożenie klasowego skrzydłowego i stopera co da nam możliwość włączenia się do walki o najwyższe cele. Czy to juz realizm? Nie to ciągle oczekiwania ale bez gorącej głowy, bez marzycielstwa które rozumiem jako oderwanie od rzeczywistości.
Nie oczekuję asekuracji, ani wychodzenia po remis co słusznie zauważyłeś kończy się porażką. Oczekuję działań, które doprowadzą do tego, że Cracovia na stałe stanie się klubem walczącym o medale. Swego czasu mówiłem o jednorazowym skoku i zdobyciu czegokolwiek nawet kosztem upadku bo byłem sfrustrowany brakiem jakichkolwiek sukcesów. Obecnie jestem na chwilę zaspokojony więc spodziewam się dalszych kroków, może być krok po kroku, spokojnie i długo byleby cały czas był zauważalny postęp. To słowo klucz. Postęp
[quote="Kajak" pid='1446303' dateline='1597994363']
Tylko że cele jakie stawiają kibice dla klubu nie mają najmniejszego znaczenia dla zarządu , który jak wielokrotnie mi tu udowodniono na tym forum ma mnie w *****, a od którego wszystko zależy.
Czyliż postulowane w tym miejscu tzw "cele" maja jedynie charakter zabawowy i w zasadzie nie warte są jakiegokolwiek zainteresowania czy dyskusji.
[/quote]
Kajaku. Oczywiście obecnie masz rację. 46 ważnych głosów. Ale to początek. Jeśli się nie mylę druga edycja oczekiwań. Poczekaj kilka lat jak głosów będzie 5000 a Filipiak sam będzie dzwonił o wyniki głosowania bo nei wie jak drużynę budować. Obecnie to zabawa ale kiedyś wypracujemy szerzej stanowisko oficjalne i będziemy je oficjalnie przekładać ;)
Czekam , czekam, nie mam z tym problemu, natomiast denerwuje mnie wywieranie presji że ma być :
A
B
C
bo jak ktoś napisze :
D
A
C
to jest za remisem i ogólnie buc.
[quote='SaNtO' pid='1446305' dateline='1597995576']
Oczywiście Karv masz rację. Tylko stawianie wysokich celów sprawia, że możesz się rozwijać próbując po nie sięgnąć. Jednak mimo wszystko trzeba mierzyć siły na zamiary. Nie stawiam sobie za cel wyjścia na K1 bo wiem, że mam rozwalone kolano i co najwyżej spróbuję pójść w tym roku do Doliny Pięciu Stawów i zejść z ortezą.
[/quote]
Więc nie mierzysz siły na zamiary tylko zamiary na siły.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)