[quote='hank' pid='1441087' dateline='1595867994']
[quote='paluch' pid='1441075' dateline='1595866066']
Zaczynam odliczanie do utrzymania brakuje nam 35punktów a dla optymistów 65punktów do MP 2021
[/quote]
Przyjmując 5 punktów minusowych to aby zdobyć majstra potrzeba jak nic tylko 70 punkciorów .
[/quote]
2 ostatnie sezony 60pkt. po 30 kolejce dawało lidera
-
-
Sezon 2020/21 Sytuacja w tabeli, nasze szanse
No to fakt , potrzeba 65 .21 zwycięstw i 2 remisy . damy radę . ;)
Ja bym chcial w przyszlym sezonie "cos ugrac" i pokazac wszystkim, ze pomimo kary odjecia pkt. potrafimy osiagnac sukces :shy:
Na pohybel skurwy*ynom... :cool:
Obstawiam że w trakcie sezonu poleci probierz i zakręcimy się koło 10 miejsca na koniec
Tak okolice conajmniej 6 miejsca i dojście do półfinału PP
Marzenia , marzeniami ale zaczynamy cieniutko przygotowania do nowego sezonu - minusowe punkty , odejście Rafy i Niko , ploteczki o kolejnych a wzmocnień , takich rzetelnych jak na razie nie widać .Czy będzie kim straszyć w EK ?
Cel jest jasny: 15 miejsce
To będzie bardzo nietypowy sezon z krótką przerwą po zakończeniu poprzedniego, długim okienkiem transferowym trwającym do października.
Dużo zależy jak wystartujemy. Gramy w lidze, Pucharze Polski, eliminacjach LE. Potrzebna jest szeroka, wyrównana kadra. Na razie odszedł Datkovic, prawdopodobnie odejdzie Lopes i Fiolic. Przyszło dwóch Alvarez i Gardawski. Zobaczymy co dalej. Trudno na tę chwilę ocenić o co pogramy w przyszłym sezonie.
Myślę, że ekstraklapa w tym sezonie będzie śmieszna, nieprzewidywalna no i oczywiście emocjonująca.
cel: pierwsza trójka, wszystko inne to porażka, któą może uratować zdobycie Pucharu. Drugi cel - 4 pkt z GTS. brak teg moze zrekompensowac mistrzostwo Polski :)
- Edytowany
Ciężko cokolwiek powiedzieć jeśli nie zna się składu drużyny na kolejny sezon .Na razie w zasadzie/poza Rafą / tylko plotki , nic więcej .
Odwróć tabelą .............
1. Górnik Zabrze 0 0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0
Jagiellonia Białystok 0 0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0
Lech Poznań 0 0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0
Lechia Gdańsk 0 0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0
Legia Warszawa 0 0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0
Piast Gliwice 0 0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0
Pogoń Szczecin 0 0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0
Raków Częstochowa 0 0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0
Śląsk Wrocław 0 0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0
Wisła Kraków 0 0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0
Wisła Płock 0 0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0
Zagłębie Lubin 0 0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0
Podbeskidzie Bielsko-Biała 0 0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0
Stal Mielec 0 0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0
Warta Poznań 0 0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0
16. Cracovia 0 -5 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0 0 0 0 0-0
Cracovia została ukarana odjęciem pięciu punktów za przewinienie korupcji.
I taka mała sonda nastrojów
Po ilu kolejkach poraz pierwszy wyjdziemy z strefy spadkowej /na 15 miejsce/
Mój typ = po 4 kolejce
Druga kolejka jak nic! :)
Po trzeciej ;)
Biorac pod uwage, ze bedzie spadac tylko 1 druzyna, jestem ciekawy kto bedzie mial "ten zaszczyt" :rolleyes: . Bo bedzie sie trzeba naprawde baaardzo mocno "postarac" aby spasc w takim sezonie. I dostac miano najwiekszych dziadow nad dziadami... :)
Myślę że któryś z beniaminków lub żebraki
Żebraki mają abonament, jak będą na ostatnim miejscu to zaraz się znajdzie spółdzielnia do pomocy.
Obstawiam Wartę lub Płock, gts jakos się wygrzebie
5 dni później
Patrząc na nasze dotychczasowe ruchy kadrowe, ujemne punkty i ilość spadkowiczów w nadchodzącym sezonie, to będę zadowolony (wiem, podejście minimalistyczne) gdy wszystkie ( warunek) poniższe punkty spełnią się razem:
1. Dwukrotnie wygramy derby.
2. Zajmiemy na koniec 15 miejsce w tabeli (nie wyżej ;) )
3. Będziemy wyżej w tabeli niż gts :P
4 dni później
Nie zakładaliśmy tematu o przygotowaniach bo wydawało się, że nie ma sensu tym razem. A tymczasem jutro gramy sparing z Termaliką.
[quote='Trapez' pid='1444033' dateline='1597163876']
Ma ktoś jakiegoś linka do regulaminu rozgrywek na wypadek Civid19
Jak to jest unormowane ? walkower, czy inne jakieś takie...
[/quote]
[color=#000000][size=small]Na początku był chaos, i tak też jest nadal[/size][/color]
[url=https://www.onet.pl/sport/onetsport/koronawirus-wielki-chaos-przed-startem-ekstraklasy/wh9y7e0,d87b6cc4]https://www.onet.pl/sport/onetsport/koro...0,d87b6cc4[/url]
To sezon szczególny, ze wzgl na to, ze równo 100 lat temu Nasz wspaniały naród doczekał się pierwszego Mistrza Polski.
Tym Wielkim Mistrzem Polski była legendarna CRACOVIA!
Powtórzmy to w tym roku!
Wrzucę tutaj
Covid nie sparaliżuje rozgrywek
https://www.meczyki.pl/newsyamp/koronawirus-nie-sparalizuje-rozgrywek-zmieni-sie-protokol-medyczny-nasz-news/149437-n?__twitter_impression=true
[quote='ian thorpe' pid='1444550' dateline='1597332611']
Wrzucę tutaj
Covid nie sparaliżuje rozgrywek
https://www.meczyki.pl/newsyamp/koronawirus-nie-sparalizuje-rozgrywek-zmieni-sie-protokol-medyczny-nasz-news/149437-n?__twitter_impression=true
[/quote]
Oby nie sparaliżowało!
Bo jak nie będzie RESTRYKCYJNYCH PRZEPISÓW ...
..to będzie [s]gra na czas [/s]gra na Covid :@
Czytaj ... nie idzie nam = zarażamy jakiegoś chujopląta, a w dwa tygodnie może odbudujemy formę.
AMEN.
- Edytowany
Nasza młodzież na nadchodzący sezon. Proszę o potwierdzenie, że poprawnie rozgryzłem Lusiusza i Pitułę, w razie czego poprawię.
EDIT: Brawa dla Kajaka który ustalił, że Pituła to Zaucha.
[img]https://i.imgur.com/DPBNROh.jpg[/img]
Większa wersja po kliknięciu.
Pituła na tym zdjęciu wygląda jakby miał metr-pięćdziesiąt w kapeluszu. Jak na stopera nietypowo mało ;) Chyba , że pozostali na zdjęciu stoją na taboretach.
Gustowna rozkmina!
Poważnie Dorian Pituła jest stoperem? Chyba że mu na tym zdjęciu zapomnieli stołka dać.
No patrz Tomecki jak odbieramy na tych samych falach :)
Z kolei Tomasz Bała nie mógłby być bramkarzem, bo waliłby głową w poprzeczkę.
- Edytowany
Ja podejrzewam, że te dane o wzroście które mamy z 90minut czy transfermarkt są nieaktualne w przypadku młodych chłopaków dlatego ich nie zamieszczałem. Mogę dodać.
Pituła ma z tego co pamiętam 176cm. Ale nie jestem 100% że to Pituła. On wyglądem pasuje najbardziej.
Ja jestem laikiem jeśli chodz o rezerwy i juniorów. Żródła wymieniają go jako środkowego obrońcę ale w relacjach meczowych widzę, że jest zapisywany jako pomocnik, w co jestem bardziej skłonny uwierzyć. Może go przekwalifikowali.
Pituła nigdy nie był i nie jest stoperem. Gra na boku obrony, czasem w pomocy.
Dzięki. Którym boku i gdzie w pomocy? I czy to on? ;)
Zresztą moim zdaniem Dorian Pituła okazał się być najprawdopodobniej Patrykiem Zauchą.
Masz rację! Ta sama szczęka i uszy. Podmieniam.
z ciekawostek bukmacherskich na rozstrzygniecia w tym sezonie:
Mistrz : Legia 1,5, Lech 5, Piast 15,.... Pasy 50 - czas postawic ;)
top 3 ; Pasy 6
spadek; pieski 25 - tez niezly kurs
[quote='Diabel' pid='1444884' dateline='1597478335']
z ciekawostek bukmacherskich na rozstrzygniecia w tym sezonie:
Mistrz : Legia 1,5, Lech 5, Piast 15,.... Pasy 50 - czas postawic ;)
top 3 ; Pasy 6
spadek; pieski 25 - tez niezly kurs
[/quote]
Psiarskie nie spadna, niestety. Zleci Podbeskidzie lub Plock. Warte i Mielec oszczedza, bo "kiedys to bylo" i marketingowo sie sprawdza ::)
Stawiajac na spadek gwardyjnych niepotrzebnie stracisz kase (chociaz zycze Ci wygranej) :)
nikt nie zwrócił uwagi na jakieś dziwne pantoflowe obuwie? Co to ma być?
- Edytowany
[img]https://i.ibb.co/g6xf5dH/but.jpg[/img]
Powiedziałbym że to adidasy gdyby nie to że od Pumy.
Chyba dobrze że nie łażą w korkach po granitach , jeszcze by poniszczyli okolice pomnika Kałuży , a i któryś by się poślizgnął, pobrudził krwią i kto by to sprzątał? To są wszystko koszty.
To i tak jest duży progres. Zamiast bordowych dresów z Rynku w końcu są pasiaste koszulki. Jeszcze tylko czarne spodenki i getry i będzie git.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)