A tymczasem o 19.30
1009 - Sprowadzenie benedyktynów do Płocka.
-
-
Kończą się bilety na Derby
- Edytowany
1000 zjazd gnieźnieński...
997 - ulubiony rok kibiców gts-u.
996 centrum anty....terrorystyczne
Nie za dużo tych kretyńskich wpisów?
były spoko póki się nie wpisałeś
994 - Otton III objął rządy w Świętym Cesarstwie Rzymskim
991 Mieszko I w dokumencie Dagome Iudex oddał swe państwo pod opiekę papieżowi. Jest to najstarszy dokument dotyczący państwa Polskiego.
To by było na tyle jeśli chodzi o historię Polski.
ok. 991, jeśli chciałbyś być bliżej prawdy historycznej. Dokument zachował się w zapisie z końca XI wieku. I na dodatek nie do końca wiadomo nawet, czy odnosi się do Polski i Mieszka.
- Edytowany
Ok. Przyznaje ze historia Polski w X wieku nie jest moja najmocniejszą stroną :)
- Edytowany
988 - Według niektórych źródeł wtedy właśnie Kraków i kraj Wiślan (dzisiejsza Małopolska) zostały odebrane Czechom i przyłączone do państwa Mieszka I.
2-03 g 9.30
972 - Bitwa pod Cedynią. Zwycięstwo wojsk Mieszka I nad wojskami margrabiego Hodona.
g.13.00
892 - Węgrzy zajęli ziemie nad środkowym Dunajem
811 - urodził się cesarz bizantyjski Bazyli I Macedonczyk
725 - wprowadzono datowanie "od narodzin Chrystusa"
Wiadomość z ostatniej chwili :
W związku z wysokim zainteresowaniem meczem derbowym oraz zmniejszającą się liczbą dostępnych biletów, otwieramy dla naszych Kibiców sektor J
[quote='ZbigniewT' pid='1424761' dateline='1583165790']
Wiadomość z ostatniej chwili :
W związku z wysokim zainteresowaniem meczem derbowym oraz zmniejszającą się liczbą dostępnych biletów, otwieramy dla naszych Kibiców sektor J
[/quote]
Sprzedaż tylko stacjonarnie, powinny ładnie zejść w dniu meczu.
No i elegancko... Na spokojnie jutro wszystko zejdzie... WOOOJNAAAAA!!!
Sektor gości jest dla gości!!!
A pilka dla ludzi(psów też)
Potem nas też będą tak traktować..
A tu niektórzy przyklaskują temu pomyslowi??
Sami są sobie winni to raz. A dwa mleko się już rozlało, skończmy przerabiać ten temat po raz dziesiąty bo i tak nic nowego tutaj nie wymyślimy.
Biorąc pod uwagę, że w dniu meczu schodzi najwięcej biletów to sektor gości (J) powinien się jutro cały wyprzedać dla naszych kibiców... :rolleyes:
Dobra infornacja. Jazda z kurwami jutro.
Zastanawiam się czy nie zmienić sektora na J:) Byłaby to super pamiątka, nie prędko zdarzy się taka sytuacja, że będzie można z tego sektora kibicować Cracovii:)
- Edytowany
[quote='DawidSiemaszki' pid='1424767' dateline='1583166747']
[/quote]
To nie goście. Chcieli urządzić demolkę a Cracovia powiedziała - płaćcie z góry. Cracovia to nie bank ani przytulisko by wspierać zapchlonych.
A tak poza tym 645 - na tron Japonii zasiadł cesarz Kōtoku
[color=#212529][size=xx-large][font=-apple-system, BlinkMacSystemFont, "Segoe UI", Roboto, "Helvetica Neue", Arial, "Noto Sans", sans-serif, "Apple Color Emoji", "Segoe UI Emoji", "Segoe UI Symbol", "Noto Color Emoji"][b]629 Rok założenia resovi[/b][/font][/size][/color]
[b]618 - zmarł święty Kewin :)[/b]
[/quote]
Wzruszające... się popłakałem normalnie....
Trzeba było zorganizować zbiórkę na kaucje dla gts-u
- Edytowany
[quote='eredin' pid='1424779' dateline='1583169430']
[/quote]
To nie goście. Chcieli urządzić demolkę a Cracovia powiedziała - płaćcie z góry. Cracovia to nie bank ani przytulisko by wspierać zapchlonych.
A tak poza tym 645 - na tron Japonii zasiadł cesarz Kōtoku
[/quote]
Trzeba było odpuścić, przyjąć pchlarzy, a jak by zdemolowali sektor, wystawić słony rachunek. Raz, że im więcej mają wydatków, tym lepiej, dwa byłby twardy powód na przyszłość, trzy w przypadku problemów z jakąś komisją ligi, byłby argument, że przewidzieliśmy, ale pod presją opini publicznej, w przypływie dobrej woli, etc.
A jakie my mamy z tego zakazu korzyści? ta klatka i tak jest bezużyteczna, bo kto tam kupi bilet? takie miejsce to niezła siara, do tego jesteśmy pierwsi do odwetu. Poza tym ja się prywatnie nie zgadzam z takimi praktykami, przyjezdni mają być na meczu, koniec kropka.
frik, a pokryli straty jakie ponieśliśmy po ostatniej ich wizycie na naszym stadionie? Podobno nie pokryli, stąd wynikła sprawa "kaucji" dla gwardzistów.
Jak do tej pory, to nie płacili. Jak masz za dużo gotówki, to fundnij odnowienie sektora gości, bo po ostatnich demolkach nie wszystko ponoć zostało odnowione do stanu pierwotnego (info od osoby z cateringu z sektora gości).
- Edytowany
Jak nie pokryli strat za ostatnią wizytę, to trzeba było to wyraźnie napisać w oświadczeniu, ile i za co są winni, i jak zapłacą stary dług i prewencyjnie kaucję, to proszę bardzo, zapraszamy. Wtedy wszyscy by wiedzieli jakie są fakty. A tak, jest kupa domysłów i precedens w lidze. Ja nie wiem jak jest z tą sprawą naprawdę, tak jak nie wie tego nikt postronny.
Dziwne załatwianie spraw.
Ostatni pobyt onych na Cracovii to m.in.:
- nieopłacone zniszczenia kibli przez Gts
- to 100.000 zł kary dla Cracovii od PZPN
- to stadion zamknięty na 2 mecze bez publiczności
- to stadion zamknięty na kolejne Derby przy Kałuży (dla wszystkich, dla nas i dla onych)
- to wstęp na kolejne mecze Pasów do końca sezonu ograniczony tylko dla karnetowiczów
- to bojkot na trybunach
- to drastyczny spadek atmosfery i frekwencji godnej Cracovii, która dopiero niedawno wróciłą do poprzednich poziomów
- to kwasy między nami
- to chyba (poprawcie jak coś) zakaz udziału w Derbach po drugiej stronie
- to zakaz wyjazdowy dla nas do końca tamtego sezonu
- itd. itp.
Już nie pamiętacie?
Reasumując: straty wyszły w sumie na jakieś 3 miliony złotych (albo i więcej).
45 tysięcy to przy tym wszystkim mały pryszcz.
Mogliśmy się spokojnie złożyć na kaucję dla onych...
- Edytowany
[quote='Trapez' pid='1424788' dateline='1583172954']
[/quote]
Wzruszające... się popłakałem normalnie....
Trzeba było zorganizować zbiórkę na kaucje dla gts-u
[/quote]
Jeżeli byś nie wiedział to takie pieniądze były przygotowane ... tylko kundle podwinęły ogon i nie przyjęły propozycji.
https://m.facebook.com/cracovia.londyn.7/posts/1499360783562069?d=m
Upss....niezłe jazdy...bez komentarza...
- Edytowany
[quote='frik' pid='1424789' dateline='1583173186']
Trzeba było odpuścić, przyjąć pchlarzy, a jak by zdemolowali sektor, wystawić słony rachunek.
[/quote]
[b]Taaa.. bankruta chcesz zlicytować? Jak?[/b]
Bez nich to nie to samo... Nie wiem jak można tego nie rozumieć.... A jak można zasiasc w sektorze gości na własnym stadionie? Tego sobie nie jestem w stanie wyobrazić. Jutro i tak będzie petarda!
Panowie pamiętajcie że na sektorze gości będą nasi także nie napinac się :D
- Edytowany
Trzeba wymyślić jakieś hawajskie rytmy na sektor J. Przebierańcy! albo coś :D
Da się bez wulgaryzmów? Da się! :-)
PS. I koniecznie nagrywać na mp3.
Wrzo - Jakbym, jak mam w zwyczaju nie zdążył kupić biletu, kupił bym na dach nawet jakby było można.
Psy mogły kupić bilety nie chcą to ich nie będzie. Nam też będą kazać dawać depozyt w przyszłości. Nie ma się co martwić. Wymyślą żeby dojebać jeszcze gorzej.
Maniana.
Na.sektorze gości dac transparenty typu:
1/bankruci, jeszcze walczymy
2/ Tak.to My mamy koronowirusa :)
Itd itd
Albo „Misiek BSNT PDW” i obok białą gwiazdkę przeplatającą się z tęczowym serduszkiem. Swoją drogą dziwnie siedziałoby mi się w klatce na derbach, mimo, że to nadal nasz stadion.
Niektórzy na swoim stadionie debiutują na sektorze gości jak ja :-) klub zawodników tam posadził :-D
Na sektorze J czuję się jak u siebie, choć gość ze mnie niezły.
[quote='gaudeamus' pid='1424834' dateline='1583218149']
Na.sektorze gości dac transparenty typu:
1/bankruci, jeszcze walczymy
2/ Tak.to My mamy koronowirusa :)
Itd itd
[/quote]
A może najlepiej i najprościej: wisła to stara k.u.r.w.a
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)