Przecież nie może go zabraknąć z dnia na dzień. Nawet jak umrze. Włącz myślenie.
-
-
LE: DAC 1904 Dunajská Streda 1-1 Cracovia (11.07 - godz. 20:30)
Jesli my nie zdolamy przejsc takiej druzyny jak DAC to nie ma w ogole sensu wychylac glowy poza granice Polski ...
Dlatego jestem bardzo ciekawy tego 2 meczu :rolleyes:
nie ważne jaki będzie wynik 1 meczu . w meczu u Siebie musimy jako kibice zapełnić cały stadion i od 1 minuty wspierać naszą drużynę ( mam na mysli zeby nie spiewac o gts ) nasi muszą czuć ze jestesmy z nimi . jesli sektor D bedzie spiewał cały czas na czesc naszej Cracovii to poniesie cały stadion a wtedy cała Polska usłyszy jak się bawią kibice biało czerwoni :)
[quote='jaro145' pid='1387553' dateline='1562435282']
nie ważne jaki będzie wynik 1 meczu . w meczu u Siebie musimy jako kibice zapełnić cały stadion i od 1 minuty wspierać naszą drużynę ( mam na mysli zeby nie spiewac o gts ) nasi muszą czuć ze jestesmy z nimi . jesli sektor D bedzie spiewał cały czas na czesc naszej Cracovii to poniesie cały stadion a wtedy cała Polska usłyszy jak się bawią kibice biało czerwoni :)
[/quote]
A w przerwie można WTSK?
Na Słowacje nie dam rady jechać ale za to na rewanż u nas zabieram 5 osób z pracy co nigdy na meczu nie były. Zagrajmy tak aby to nie był jednorazowy wyskok a coś co wejdzie im w krew i sami zaczną namawiać kolejne osoby! Do boju, po chwałe Cracovia!!!
[quote='Karvin' pid='1387522' dateline='1562408140']
[quote='Kajak' pid='1387520' dateline='1562403793']
No to niedługo wszelkie przekomarzania stracą sens. Już niedługo zobaczymy najnowsze oblicze filipiakowszczyzny. Wszystko się wyjaśni.
[/quote]
A może lepiej napisać nowe oblicze Cracovii?
Tak nieśmiało zaproponuję
[/quote]
Ta „Filipiakowszczyzna” to najlepszy czas Cracovii jaki sobie przypominam.
Pasiak od 1982.
- Edytowany
Marek napisał:
[color=#000000][font=sans-serif]Ta „Filipiakowszczyzna” to najlepszy czas Cracovii jaki sobie przypominam.[/font][/color]
[color=#000000][font=sans-serif]Pasiak od 1982.[/font][/color]
[color=#000000][font=sans-serif]Pewnie najlepsze czasy od 1948 roku kiedy zdobywaliśmy tytuł mistrza Polski po spektakularnym zwycięstwie nad sąsiadką, ale co ja się tam znam ..... [/font][/color] Chwalić Prezesa to przecież niepoprawne politycznie, a ja w politykę mieszać się nie chcę, bo mi wzrośnie poziom ostrzeżeń.
[quote='stary kibol' pid='1387613' dateline='1562501755']
Marek napisał:
[color=#000000][font=sans-serif]Ta „Filipiakowszczyzna” to najlepszy czas Cracovii jaki sobie przypominam.[/font][/color]
[color=#000000][font=sans-serif]Pasiak od 1982.[/font][/color]
[color=#000000][font=sans-serif]Pewnie najlepsze czasy od 1948 roku kiedy zdobywaliśmy tytuł mistrza Polski po spektakularnym zwycięstwie nad sąsiadką, ale co ja się tam znam ..... [/font][/color] Chwalić Prezesa to przecież niepoprawne politycznie, a ja w politykę mieszać się nie chcę, bo mi wzrośnie poziom ostrzeżeń.
[/quote]
To prawda co napisałeś, nie wszyscy to niestety rozumieją, albo nie chcą zrozumieć. Ja kibicuje z własnego wyboru, no może nie z własnego wyboru, bo to u mnie rodzinna tradycja od pokoleń, czyli jeszcze dłużej. Ale tu wielu jest any gts, a to trochę inna perspektywa..
[quote='stary kibol' pid='1387613' dateline='1562501755']
[/quote]
Jeszcze w 1949 wicemistrzostwo było
Słoweniec, Rade Obrenovič sędzią meczu FC DAC 1904 - Cracovia
Nie ma co panikować przed meczami, Pan Janusz ma jak zwykle pochwytane wszystko.
Dluży się już ten sezon ogórkowy
https://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/znamy_sedziego_pierwszego_meczu_z_dac_1904
Czytam Te Wasze wpisy i mi się wydaje, że gorączka pucharowa przy Probierzu jest większa niż za Zielińskiego. Nie wiem, co jest tego przyczyna, czy osoba trenera czy przeciwnik po sąsiedzku, ale rozkminki jest więcej. Super, bo widać że chcemy tych pucharów.
[quote='ian thorpe' pid='1387672' dateline='1562521813']
Czytam Te Wasze wpisy i mi się wydaje, że gorączka pucharowa przy Probierzu jest większa niż za Zielińskiego. Nie wiem, co jest tego przyczyna, czy osoba trenera czy przeciwnik po sąsiedzku, ale rozkminki jest więcej. Super, bo widać że chcemy tych pucharów.
[/quote]
Po prostu retoryka się zmieniła! Wówczas JZ twierdził, że Cracovia nie jest gotowa na puchary. Teraz oficjalnie mówi się o grupie LE!
- Edytowany
4 dni do meczu. Jesteśmy faworytem i mam nadzieję, że zrobimy to co do faworyta należy. Wygramy w dwumeczu - nieważne w jaki sposób i w jakich okolicznościach...odpadnięcie będzie nie do usprawiedliwienia.
Ranking reprezentacji: POL - 19, SŁO- 31
Ranking lig: POL - 27, SŁO - 29
Ranking klubowy: CRACOVIA - 268, DAC - 311,
Wartość składu: CRACOVIA 13,98, DAC - 7,4 mln euro
Cracovia jest również faworytem w oczach bukmacherów. 1,65 n nasz awans
posiadanie zaj...stej akademii na kilkanaście boisk również nie będzie żadnym atutem bo ta istnieje od listopada 2018 więc jeszcze żaden przekozak nie zdążył jej ukończyć
Jeśli odpadniemy będzie to tylko i wyłącznie pochodna zarządzania klubem, budowania składu i jego przygotowania do dwumeczu. Pójdzie na konto JF, działaczy oraz Probierza. Będzie to dla nich wstyd.
w gratisie jak wypowiadać nazwę "czytaj De-A-Ce, bo jak powiesz "dak" to jeszcze w pape dostaniesz"
"Mecz podwyzszonego ryzyka" - A na ostatnim meczu sparingowym kibice DAC skandowali "Polska, Polska..." :cool:
Podwyższone ryzyko przez Słowację...
DAC przegrał ostatni sparing z węgierskim drugoligowcem Vasas 0-2.
Poniżej skrót.
https://www.youtube.com/watch?v=9KMseTv7xZk
Czyli mają spadek formy! Wyśmienicie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)