Sir Pablo, tarzanie się w ekstrementach to twoja specjalność. Jak masz problem ze zwieraczami czy innymi tam mięśniami to twoja sprawa, mnie w to nie mieszaj.
To, że bez kasy Filipiaka być może nie wygrzebalibyśmy się z niższych lig to jedno, ale to, że po wyłożeniu kasy przystąpił do demontażu podstaw tego klubu to kompletnie inna sprawa. Zaczął od oddanych Pasom działaczy jak Misior, teraz wywala ze stadionu kibiców. Czemu mam go głaskać po jajach, jeśli powoli zabija klub, któremu kibicuję. Problem z nim polega na tym, że mógł się zapisać złotymi zgłoskami w historii Cracovii zostając jej właścicielem i sponsorem, a postanowił stać się jej grabarzem na skutek swego wybujałego ego. Bo wywalił z klubu wszystkich rozumiejących polską piłkę, bo uważał ich za bandę złodziei łasą na jego kasę, a tymczasem marnotrawi swoje pieniądze pozwalać zarządzać nimi dyletantom (w tym sobie). Nikt by nigdy nie ukradł mu za pośrednictwem Cracovii tylu pieniędzy ile on i Tabisz przez durne decyzje wywalili w błoto.
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
"Setki " to chyba minimalnie muszą być dwie.A do dwóch setek coś tam Januszkowi brakuje , otrzymywał też zwroty w postaci transferów, no i jego wkład rozkłada się na dwie sekcje.
Byle Lampucera ma większy półroczny budżet niż słońce Comarchu napakowało przez 15lat. No ale mniejsza o to.
Zwracam tylko uwagę że Pan Zbigniew T.nasz nowy kolega odkąd się pojawił rozstawia wszystkich po kątach, jak Tabisz juniorów.
- Edytowany
Jak odliczymy to co F sprzedał to wyjdzie tylko na 4 transferach między 12 a 13 mln euro czyli mędzy 51 a 55 mln zł (Klich 1,5 mln euro ,Kapustka ponad 5 mln euro bo jakiś bonus mógł nie wejść ,5 mln euro Piątek tu bonusy wejdą i 650 tyś Rakels do Reading )
Tych mniejszych też trochę było Steblecki 150 000 euro ,Kosanovic 150 000 euro ,Polczak o ile pamiętam 500 000 tyś euro do Rosji .Giza 500 000 euro .Pewnie byśmy dozbierali kolejne 10 mln zł
To teraz pytam ile faktycznie ,,dobrodziej ''dołożył ?O jakich setkach mln mowa? Łasy jak Skrucz z bajki Dysneya Filipiak tylko patrzy kogo by tu opylić .Następny będzie Helik -już pewnie przebiera świńskimi ratkami by sprzedać .
A ile milionów Filipiak musiałby wydać by mieć taką reklamę swojej firmy (16lat na koszulkach). Bo jak podejrzewam, Comarch nie płaci co sezon Cracovii za reklamowanie się na koszulkach dajmy na to te 1-1,5mln złotych? Czy może jednak płaci? Jak nie płaci to w zasadzie robimy za darmowy baner reklamowy i to tez można odliczyć od tych kosztów jakie Filipiak zainwestował w Cracovię.
Płaci tylko za reklamę. Czy to na koszulkach, banerach ...
Dlatego uważam, że jest życie po Filipiaku. Byle jaki LV bet czy cośtam płaci 1,5 mln
Puste miejsca na banerach można tez wypełnić drobnymi przedsiębiorcami.
Można sprzedać nazwę stadionu, co w tej chwili nie wchodzi w rachubę bo bydgoski sietniok (aleś ty mnie hank zaimponował) na to ne pozwoli
Damy bez ciebie radę biedaku
Wiem, eureka!
To są ci, którzy nie zaliczyli w czerwcu.
Janusz będzie teraz orał forum skończoną liczbą studentów :D:D:D
To muszą być jakieś młodziaki, bo gimnazjalne horyzonty wyłażą spod każdej literki.
A jakby tak poprosić komisję sportu UM Krakowa by zajęła się kompromitującym zarządzaniem w spółce miejskiej? Chciałbym zobaczyć jak prezes Filipek uzasadnia sportowe sukcesy spółki za swoich czasów:). Przecież prezes Filipek trwoni ośmiesza sponsora klubu...
[quote='Kajak' pid='1334475' dateline='1535389584']
"Setki " to chyba minimalnie muszą być dwie.A do dwóch setek coś tam Januszkowi brakuje , otrzymywał też zwroty w postaci transferów, no i jego wkład rozkłada się na dwie sekcje.
Byle Lampucera ma większy półroczny budżet niż słońce Comarchu napakowało przez 15lat. No ale mniejsza o to.
Zwracam tylko uwagę że Pan Zbigniew T.nasz nowy kolega odkąd się pojawił rozstawia wszystkich po kątach, jak Tabisz juniorów.
[/quote]
No w końcu jego dziad i ojciec kibicowali Cracovii od niepamiętnych czasów.Tradycja zobowiązuje ..Tylko nie wiem,czy ona pozwala na zakładanie na szyję szalików w barwach akurat tych,którym w danej chwili ,lepiej idzie.
[quote='zubereg' pid='1334498' dateline='1535398835']
A jakby tak poprosić komisję sportu UM Krakowa by zajęła się kompromitującym zarządzaniem w spółce miejskiej? Chciałbym zobaczyć jak prezes Filipek uzasadnia sportowe sukcesy spółki za swoich czasów:). Przecież prezes Filipek trwoni ośmiesza sponsora klubu...
[/quote]
Też mi to dzisiaj przeszło przez myśl. Wiadomo, że nie będzie się tłumaczył, ale można by narobić trochę szumu wokół sprawy.
[quote='leszeczek' pid='1334464' dateline='1535386056']
Sir Pablo, tarzanie się w ekstrementach to twoja specjalność. Jak masz problem ze zwieraczami czy innymi tam mięśniami to twoja sprawa, mnie w to nie mieszaj.
To, że bez kasy Filipiaka być może nie wygrzebalibyśmy się z niższych lig to jedno, ale to, że po wyłożeniu kasy przystąpił do demontażu podstaw tego klubu to kompletnie inna sprawa. Zaczął od oddanych Pasom działaczy jak Misior, teraz wywala ze stadionu kibiców. Czemu mam go głaskać po jajach, jeśli powoli zabija klub, któremu kibicuję. Problem z nim polega na tym, że mógł się zapisać złotymi zgłoskami w historii Cracovii zostając jej właścicielem i sponsorem, a postanowił stać się jej grabarzem na skutek swego wybujałego ego. Bo wywalił z klubu wszystkich rozumiejących polską piłkę, bo uważał ich za bandę złodziei łasą na jego kasę, a tymczasem marnotrawi swoje pieniądze pozwalać zarządzać nimi dyletantom (w tym sobie). Nikt by nigdy nie ukradł mu za pośrednictwem Cracovii tylu pieniędzy ile on i Tabisz przez durne decyzje wywalili w błoto.
[/quote]
Nie przypominam sobie żebym wspominał o tarzaniu się w ekstrementach jako mojej specjalności. Jeśli chciałeś być śmieszny albo mnie obrazić to niestety ale Ci się nie udało.
Nie popieram również metod prowadzenia klubu przez janusza. Stwierdzam tylko że bez jego kasy byłoby bardzo cienko. Ogólnie uważam że jemu Cracovia zwisa i powiewa. Nie każę ani Tobie ani innym Pasiakom głaskać go po jajach. Mnie się tylko niepodobna Wasze narzekanie! Zachowujecie się jak typowi Polacy. Najlepiej jest narzekać, powiedzieć że wszyscy są do dupy a ja jestem fajny i bez winy! Chodzi mi o to że taka sytuacja będzie cały czas i taką postawą nie zmienimy tego. Możemy pisać o tysiącach prawdziwych Pasiaków którzy zostali wywaleni z klubu i co z tego? Jak nie zrobimy nic konkretnego to tak już będzie na zawsze.
Rock
Ale jakby poszedł na komisję to by się musiał wypowiedzieć....Chciałbym zobaczyć Filipka tłumaczącego się ze swojej nieudolności..
Zuberku doskonały pomysł .Niech zbadają te wszystkie ,,transfery ''od zaprzyjaźnionego menago .Najpierw Kołakowskiego potem Webera
- Edytowany
W jednym poście pisałeś, że omal się nie zlałeś, a w drugim mi sugerowałeś że miałem się prawie posrać. Więc ci odpowiedziałem. nie chciałem być śmieszny, nie odpowiada mi ta "poetyka".
Gdybyś był dłużej na forum, to byś wiedział, że dotąd byłem bardzo cierpliwy. Broniłem polityki spokojnego rozwoju i byłem cierpliwy.
Jednak gdy wywalono mnie bez dania racji z mojego sektora, gdy powiedziano (być może między wierszami), że nie jest potrzebny kibic fanatyczny, to ja grzecznie postanowiłem zostać kibicem nowego typu. A taki kibic wymaga w skrócie ładnej gry, sukcesu sportowego i czystych krzesełek. I tego janusz futbolu mi nie daje. Patrząc wstecz nie daje tego od 15 lat. Więc mówię mu "przesie, chcesz mieć na stadionie kibiców sukcesu, to zadbaj o sukces". I tutaj Janusz futbolu się wykłada. Nie potrafi osiągnąć sukcesu w jednej ze słabszych lig Europy. Biedniejsze kluby - Ruch, Korona potrafią, a Janusz nie potrafi. Bo sprawa jest taka, gdy się buduje klub po polsku, głaszcze piłkarzyków, robi dobrą atmosferę, to za pieniądze Filipiaka zbudowało by się klub na górna ósemkę. Ale jeśli chce się zbudować klub na zasadzie "masz kasę i zapierdalaj" to trzeba ta kasę dać większą. Drogo po środku nie ma. I to Janusz musi zrozumieć albo odejść. Takiego dziadostwa jakie nam oferuje na dłuższą metę nie da się tolerować.
[/quote]
A gdzie tam jest zapis o gwarantowanych sukcesach sportowych spółki ? Już lepiej ,żeby prezesowa domagała się spełnienia małżeńskich obietnic.
OK, tylko jak zamierzasz wymóc na filipiaku lepszego zarządzania klubem? Napiszesz na forum że Ci się to nie podoba?
Ale wróćcie już do tematu czyli wnioskowania do Filipiaka o rozwój klubu lub zwijanie swoich podopiecznych i samego siebie w taki sposób by byli podekscytowani na myśl o zbliżającej się podróży a sobie nie skaczcie do gardeł :)
Ja nie mam możliwości niczego wymóc. Ja tylko mogę recenzować. I powiedzieć - nie potrafisz zadbać o klienta, to szukaj mniej wymagającego. Nie umiesz zarządzać klubem sportowym, to zleć to komuś innemu. Gdy ten, któremu to zlecasz nie ma przez lata wyników to go wywal. Inaczej zasługujesz jedynie na miano janisza futbolu i tytuł mega głupka w sferze zarządzania.
[quote='koziołek' pid='1334513' dateline='1535401096']
Ale wróćcie już do tematu czyli wnioskowania do Filipiaka o rozwój klubu lub zwijanie swoich podopiecznych i samego siebie w taki sposób by byli podekscytowani na myśl o zbliżającej się podróży a sobie nie skaczcie do gardeł :)
[/quote]
A ja najzupełniej poważnie wnioskuję o zamknięcie wątku.
Jego formuła definitywnie się wyczerpała. A właściwie inaczej. Ten wątek nigdy nie miał sensu, gdyż człowiek o pseudonimie konspiracyjnym "Prezes" od zawsze miał kierowane do niego przez kibicowską tłuszczę wnioski w najgłębszym możliwym poważaniu.
Różnica pomiędzy "kiedyś", a "teraz" jest taka, że obecnie nareszcie wszyscy kibice Cracovii sobie to uświadomili.
Dlatego raz jeszcze wnioskuję o zamknięcie. Dalsze funkcjonowanie wątku uwłacza inteligencji i godności ogółu kibiców Cracovii, pomijając już jego, pożal się Boże, zawartość merytoryczną.
Sir Pablo, a wiesz że Filipiak swego czasu podziękował wszystkim mniejszym sponsorom (m.in. Roban, Golemo, Ryś Meble) i zrobił to w swoim wiejskim stylu, czyli w niezbyt wybredny sposób? No to sobie wyobraź że zamiast niego Misior mógł zbudować całą sieć mniejszych sponsorów którzy by dali np 50-75% tego co daje Comarch. Wydawane z głową pewnie dałyby lepszy efekt (choć może nie było by 2 awansów pod rząd, ale co one nam dały?).
I co - nierealne? Nie dało by się żyć bez Janusza? Wtedy byliśmy na fali medialnej, szkoda że Paweł trafił do jego gabinetu.
[/quote]
Pomysł ciekawy choć nierealny.
Kto miałby wnioskować do Komisji Sportu?
Nie ma chuja na [s]Mariolę [/s]Janusza, spółka nie przynosi strat, płaci w terminie za stadion, "przeprowadza" inwestycje, rozlicza granty na "szkolenie" dzieciaków. Wsio w pariadkie.
Ale plus za myślenie. Odpowiedni cel plus działania zgodne z prawem dałyby efekt szybciej niż się nam wydaje.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)