Czy czasem nie on podawał do Wdówki przy akcji na bramkę numer 4 z Jagą ?
-
-
Bojan Čečaric - Witamy w Cracovii!
Tak. Ale najpierw świetnie się zastawił i odwrócił. A na koniec, już po uruchomieniu Wdówki, zrobił coś czego nikt w naszej lidze nie robi, a już na pewno w 90 minusie, nie robi.Uwaga, uwaga - pobiegł za akcją. Szacun dla niego.
Wydaje mi się, że braku ambicji i zaangażowania nikt mu nigdy nie był w stanie zarzucić. Trochę mniej chaosu i będzie z górki. :)
Na pewno zawodnik pokazał, że jest poważną alternatywą. Nie przechodzi obok meczu, jest cholernie ambitny. Umiejętności, wbrew tym surowym opiniom na forum, nie ma najgorszych. Jest dodatkowo szybki co z siłą daje przewagę nad rywalami.
Cieszy to, bo wielu go skreślało a on spokojnie pracował i się nie żalił. Poza tym, sprawia wrażenie gostka cholernie sympatycznego, który świetnie wpasował się w szatnię.
21 dni później
Cecarić bezproduktywny w ataku, w powietrzu, w obronie, wszędzie (lepiej już chyba stawiać na Strózika, przynajmniej rodzimy gracz).
Dimun wszedł jako defensywny pomocnik i mając świeże siły oczywiście zostawił lukę i nie pokrył strzelca na 3-2.
A od Pestki piłka zawsze się tak dziwnie odbije, że w decydującej fazie meczu tracimy głupią bramkę (blokować dośrodkowania też trzeba umieć).
Mając taki tercet, który po wejściu obniża wartość drużyny trudno liczyć na dobry wynik.
.
Strózik jest jeszcze gorszy niż Bojan. Co za różnica czy Polak czy obcokrajowiec, skoro wchodzi i prezentuje się jeszcze gorzej niż Cecarić, co widać było w Pucharze Polski. Tam Cecarić wyglądał przyzwoicie, a Strózik jak jeździec bez głowy.
Stózik to mimo wszystko ciągle młody chłopak i jeszcze może się rozwinąć . A jak chłopak ma robić postępy kiedy dostaje mało szans i prawie w ogóle nie gra.
Natomiast Cecaric już lepszy nie będzie, więc inwestowanie w niego mija się zupełnie z celem
- Edytowany
[quote='KamilloLce' pid='1403951' dateline='1571517639']
Strózik jest jeszcze gorszy niż Bojan. Co za różnica czy Polak czy obcokrajowiec, skoro wchodzi i prezentuje się jeszcze gorzej niż Cecarić, co widać było w Pucharze Polski. Tam Cecarić wyglądał przyzwoicie, a Strózik jak jeździec bez głowy.
[/quote]
Z całym szacunkiem do pana twierdzi pan że Strózik jest jeszcze gorszy , zadam dwa pytania przez 2 sezony CLJ najleprzy strzelec w drużynie Cracovii
choć nie grał w każdym meczu ,zaczyna być wprowadzany do pierwszej drużyny i co się z nim robi wystawia się go na bocznego pomocnika gdzie cały czas gra na pozycji 9 . W grudniu 2018 upomniał się o zmianę kontraktu i możliwość wypożyczenia jeśli nie będzie miał szans na granie żeby mógł mieć szansę na występ w Mistrzostwach Świata i co robi trener odsuwa go od grania. teraz pytania :
1 Czy upór trenera jest zasadny żeby wystawiać go na bok pomocy czy dać mu szansę grać na swojej pozycji
2 Dlaczego nie puszczono go na wypożyczenie a jednocześnie nie dano mu grać choć zaczął całkiem przyzwoicie pokazywać się w meczach na jesień 2018 roku
3 Może Lucjusza czy Rakoczego wystawić na nie swojej pozycji to zagrają tak samo
Atutami Strózika w CLJ były szybkość i siła, w meczach juniorskich robiło to niesamowitą przewagę bo Sebastian miał niemal parametry już seniorskie kiedy inni odbijali się od niego jak tyczki. W piłce seniorskiej niestety to już jest za mało. Jedyną szansą dla Sebastiana na dosyć regularne występy jest niestety/stety gra na skrzydle. Czemu? Sebastian jest stosunkowo szybkim zawodnikiem, a na pozycji napastnika do gry są lepsi zawodnicy niż Sebastian, czyli Lopes, Vestenicky i Piszczek. Biorąc pod uwagę, że trener Probierz nie zamierza za bardzo schodzić z obranej przez siebie taktyki z grą jednym napastnikiem wygląda na to, że pozycja skrzydłowego to jedyna szansa na grę dla Sebastiana. Zgodzę się natomiast, że prawdopodobnie Sebastiana trzeba było wcześniej wypożyczyć. Prawdopodobnie, bo np. Lusiusz nigdzie nie był wypożyczany, ale robił stały postęp pod okiem Probierza i teraz wygląda naprawdę dobrze.
- Edytowany
[quote='KamilloLce' pid='1403972' dateline='1571521686']
Atutami Strózika w CLJ były szybkość i siła, w meczach juniorskich robiło to niesamowitą przewagę bo Sebastian miał niemal parametry już seniorskie kiedy inni odbijali się od niego jak tyczki. W piłce seniorskiej niestety to już jest za mało. Jedyną szansą dla Sebastiana na dosyć regularne występy jest niestety/stety gra na skrzydle. Czemu? Sebastian jest stosunkowo szybkim zawodnikiem, a na pozycji napastnika do gry są lepsi zawodnicy niż Sebastian, czyli Lopes, Vestenicky i Piszczek. Biorąc pod uwagę, że trener Probierz nie zamierza za bardzo schodzić z obranej przez siebie taktyki z grą jednym napastnikiem wygląda na to, że pozycja skrzydłowego to jedyna szansa na grę dla Sebastiana. Zgodzę się natomiast, że prawdopodobnie Sebastiana trzeba było wcześniej wypożyczyć. Prawdopodobnie, bo np. Lusiusz nigdzie nie był wypożyczany, ale robił stały postęp pod okiem Probierza i teraz wygląda naprawdę dobrze.
[/quote]
Jeśli pan twierdzi że Sebastian jest stosunkowo szybkim zawodnikiem to czemu nie wykorzystać tego atutu w grze jako napstnik przy zagrywaniu prostopadlych piłek na wolną przestrzeń gdzie ta jego szybkość by się przydała ,wiem że przepis o wprowadzeniu młodzieżowca wymaga od trenera wyboru ale mam jedno pytanie czy jak by Sebastian miał możliwość rozegrania tylu minut co Lucjusz to nie nabrał by doświadczenia i ogrania i czy jego gra nie wyglądała by teraz lepiej.
Dziękuję za wymianę zdań
Patrząc obiektywnie to niestety ale żeby Sebastian dostał szansę gry w ataku.. musi być bardzo cierpliwy i liczyć na niesamowitego pecha innych zawodników. Szczerze - ciężko mi jest sobie wyobrazić, że trener Probierz postawi na niego na pozycji 9 zamiast Lopesa, Piszczka czy Vestenickiego, a i Rubio powoli dochodzi do zdrowia. Najzwyczajniej w świecie pierwsza trójka jest "czysto piłkarsko" od Sebastiana lepsza na tę chwilę.
Jeżeli Sebastian faktycznie dostałby szansę regularnej gry jako napastnik, to możliwe, że jakoś wpłynęłoby to na jego rozwój, natomiast pamiętajmy że gramy o konkretne cele i nie możemy wystawiać Sebastiana do jedenastki z myślą o przyszłości. Skoro mamy lepszych napastników to po prostu oni grają, nic w tym dziwnego. Niech Sebastian pracuje na treningach, bo nikt mu miejsca na ładne oczy nie da.
9 dni później
Nie chce widzieć tej łajzy na oczy, wypłacić trzymiesięczną odprawę i do widzenia
Kiedyś się śmialiśmy jak sprzedaliśmy Polczaka do Rosji za niezły hajs.
Można sobie wyobrazić jaką dojnię mają kibice z Suboticy, że wyłożyliśmy za tego paralityka jakiekolwiek pieniądze.
Myślę, że dzisiejszym występem definitywnie ZAKOŃCZYłŁ KARIERĘ W CRACOVII!!!
Tym, którzy liczą, że ten "zawodnik" się przełamie ZAZDROSZCZĘ OPTYMIZMU!
- Edytowany
Cecaric lepiej przestań grać w piłkę i przerzuć się na fryzjerstwo ...
Cecaric wyszedł na 0 ... co zj*bał to naprawił. Przynajmniej tyle ...
[quote='wrobelson' pid='1405189' dateline='1572372637']
Cecaric lepiej przestań grać w piłkę i przerzuć się na fryzjerstwo ...
[/quote]
Chwilę jeszcze pograł i zdobył gola
Co nie zminia faktu ze do gry sie nie nadaje... tarcie chrzanu...max
Ten gol to taki prezent dla kibiców!!!
Mam nadzieję, że na pożegnanie za całokształt CIERPIEŃ NA TRYBUNACH!!!!
Jestem ciekawy, kto dzisiaj zagrał o poziom wyżej od bohatera wątku. Wszyscy Cecarić, a ja widziałem paru graczy których nazwisk z litości nie wymienię, a którzy nie wiem co robili na boisku.
Jestem ciekaw czy nie chcesz widziec u niego tej powtarzalnosci kopania sie po czole czy rzeczywiscie nie widzisz Ianie??
Owszem inni tez nic dzis nie grali ale on to robi regularnie stale i wciaz....poza jednym meczem ...Kiedy nie wejdzie to kopie sie po czole jakbymu za to punkty jakies dawali jak w tancu z gwiazdami....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)