Ja się zastanawiam, czy jego żona wie jak bliskie kontakty ma z tym Olivą. Mi to wygląda niebezpiecznie...
Sądząc po szybkich reakcjach Gerarda wygląda mi na to, że Javi wstawił się za rodakiem i wk...ł tym Probierza. Pewnie wydawało mu się, że jest taką gwiazdą, że załatwi i sobie podwyżkę i kumplowi pracę.
-
-
Javi Hernandez-witamy w Cracovii
[quote='Kajak' pid='1385589' dateline='1561365070']
To że piłkarze to rozpieszczone dupki to jedno, a to ze mylionerzy to buce to drugie.Suma summarum mamy to co mamy.
[/quote]
To mamy już liczbę mnoga milionerów?! Przecież Tabisz ponoć za 5000 pracuje i ledwo koniec z końcem wiąże.
Nie ma żadnych wątpliwości. Javi pod naciskiem swojego otoczenia zrobił co zrobił . Jego hiszpańscy koledzy z drużyny mieli też pośredni wpływ na to co zrobił Hernandez. Sprawa jest czarno - biała , zupełnie inaczej niż było rok temu . Możecie nienawidzić duetu T i B ale oni akurat tutaj nie są winni .
Panowie,
Oczywiście szkoda, że odszedł Cabrera jak i Javiego. Ale jak wszyscy wiemy z niewolnika nie ma pracownika. W pierwszym przypadku przypuszczam, że decydujący był wiek piłkaraza, finanse i może też dokładne badania jakie dziś można wykonać bez żadnego problemu. Aby móc ocenić jaki ma dany sportowiec organizim i dany potencjał. W drugim jest natomiast chęć gry poza Cracovią i odejście za darmo. Może wyszedł Javi założenia, że odpowiednio się zasłużył dla naszego klubu i nie powinno być problemu - a moim zdaniem alternatywny pracodawca nie chce wyłożyć za niego żadnych pieniędzy. Poza tym ma ważny kontrakt i jaki by on nie był, to powinien go wypełnić do końca. Lub negocjować podwyżkę. Ale w między czasie pokazać się z jak najleszej strony w lidze i szukac transferu na innych zasadach. Finalnie dwie strony tracą na takim zachowaniu piłkarza. I jesli jeszcze marzy o poważnym graniu, to powinien się przeprosić z klubem już dziś. A nie fochy strzelać.
morata potrafisz uwiarygodnić swój wpis ?czy na podstawie spekulacji ?
Nie twierdze że nie mógł tak zrobić tyle że mając T i B jako ,,negocjatorów ''kontraktu mamy do czynienia z nie wiarygodnymi osobami i skomromitowanymi wielokrotnie .Gdyby Probierz faktycznie prowadził sprawy kontraktowe i transfery a ci nie wtykali brudnych lapsk to sprawa była by prosta i oczywista .
Tak zawsze będą domysły i spekulacje że kolejny raz pokazali swoją twarz .Pokazywali ją przez 15 lat..
Chcesz imię i nazwisko osoby od której to wiem bo nie bardzo rozumiem w jaki sposób mogę ianczej to uwiarygodnić ?
... i żeby się jeszcze podpisał na papierze :P
Mnie dziwi zachowanie władz klubu odnośnie przedłużania kontraktów. Za pól roku nowego pracodawcy moze szukać młody zdolny Pestka na ktorym mozna zarobić w przyszlosci, najlepszy asystent Javi, solidni jak Rapa, Dąbrowski, Datković czy Dytiatiev. Do tego wiekowi Peskovic i Gol ale tutaj brak przedłużenia na razie nie dziwi. Jednak zwlaszcza pierwsza dwójka juz dawno powinna mieć przedłużoną umowę. Reszta naszych solidnych tez powinna miec dluzej wazny kontrakt. Pózniej dzieją sie takie akcje jak z Javim. Zawodnik nie zachował się ładnie jeśli rzeczywiście chce rozwiązać kontrakt i odejsc za darmo, powinnien porozmawiać z prezesem i dojsc do jakiegoś konsensusu.
Klub sukcesywnie stara się przedłużać kontrakty, zwłaszcza z młodszymi graczami. Może to jednak jest także opór z drugiej strony? Przecież pojawiła się informacja, że jeden z młodych nie został zabrany na obóz, ponieważ nie chciał przedłużyć kontraktu.
Kaleb tyle że jak to ,,przedłuża ''Tabisz z Bałdysem to skuteczność jest taka a nie inna .Potrafią zrazić każdego .
g.bialas wzywał mnie do przeprosin zarządu -pisalem niech wykażą się z kontraktami .Sam widzisz jak się ,,wykazują ''
[quote='Cracoviarkalech' pid='1385606' dateline='1561370015']
Mnie dziwi zachowanie władz klubu odnośnie przedłużania kontraktów. Za pól roku nowego pracodawcy moze szukać młody zdolny Pestka na ktorym mozna zarobić w przyszlosci, najlepszy asystent Javi, solidni jak Rapa, Dąbrowski, Datković czy Dytiatiev. Do tego wiekowi Peskovic i Gol ale tutaj brak przedłużenia na razie nie dziwi. Jednak zwlaszcza pierwsza dwójka juz dawno powinna mieć przedłużoną umowę. Reszta naszych solidnych tez powinna miec dluzej wazny kontrakt. Pózniej dzieją sie takie akcje jak z Javim. Zawodnik nie zachował się ładnie jeśli rzeczywiście chce rozwiązać kontrakt i odejsc za darmo, powinnien porozmawiać z prezesem i dojsc do jakiegoś konsensusu.
[/quote]
aleosochodzi?
Właśnie rok przed końcem kontraktu to jest dobry czas by zacząć negocjacje, tak dla klubu jak i dla zawodnika. W tym wypadku Javi te negocjacje rozwalił (oczywiście przy założeniu, że wersja klubu jest prawdziwa) zgłaszając chęć odejścia i to za darmola.
swoja dorga, odnosnie tej fotki
nie wiem co na niej widzicie, jakis kubelek z lodem, tylko spekulacja, godzina 23+ , no przy takich upalach, a szczegolnie w kulturze poludniowej , nie wychodzi sie z domu dopoki temperatura nie spadnie, wiec siedzenie w knajpie o takiej porze nie ma w sobie nic dziwnego
chyba, ze sie chleje a o 8 rano trening, ale znowu, czyste spekulacje
z innej beczki, fotka podobno szybko zniknela z profilu, co tylko swiadczy ze te pilkarzyki maja pewnie jeden zwoj wiecej od kury
co w sumie nie dziwi , ale zawsze troche smuci
niewiele z tej fotki wynika, ale na pewno super material pozywka dla wszystkich sledzacych te afere
ja osobiscie sie czuje jak po wpierdolu jakims po kolejce po weekendzie, naprawde zbudowalem w sobie wiele pozytywnej energii, pare dni temu dzielilem sie z kumplem niusami o przygotowaniach, nowymi transferami, nawet moja mila zauwazyla jak jej streszczalem to cale szambo "patrz, a doslownie pare dni temu mowiles jak to fajnie wsio sie uklada"
rzygac mi sie chce na razie, pewnie mi przejdzie, ale nie dziekuje wszystkim aktorom tej akcji
Ja w samej fotce też niczego złego nie widzę. Wypicie piwa czy drinka wieczorem nie jest niczym złym. Fotka nie dowodzi, że piłkarze nadużyli alkoholu.
Potrafimy tez działać szybko , ze zdjęcia reklamującego zakup karnetów zniknął Javi a pojawił się Siplak . Wniosek , Javi u MP już gry nie powącha i mamy kolejnego członka klubu kokosa .
[quote='aleosochodzi?']
[size=small]Właśnie rok przed końcem kontraktu to jest dobry czas by zacząć negocjacje, tak dla klubu jak i dla zawodnika. W tym wypadku Javi te negocjacje rozwalił (oczywiście przy założeniu, że wersja klubu jest prawdziwa) zgłaszając chęć odejścia i to za darmola.[/size]
[/quote]
Tutaj się nie zgodzę. Kluczowi zawodnicy, jak i młodzi zdolni na których można póżniej zarobić powinni mieć kontrakty co najmniej 1,5 roku do przodu aby nie dochodziło do sytuacji gdzie zawodnik nie wie na czym stoi. Dostał kontrakt na trzy lata, jest już dwa. Spisywał się dobrze i powinnien dostać oferte już w lutym i to wraz z podwyżką bo na nią zasłuzył. Tak sie powinno traktować kluczowych zawodnikow jesli chce się ich zatrzymać.
- Edytowany
[quote='hank' pid='1385621' dateline='1561374565']
Potrafimy tez działać szybko , ze zdjęcia reklamującego zakup karnetów zniknął Javi a pojawił się Siplak . Wniosek , Javi u MP już gry nie powącha i mamy kolejnego członka klubu kokosa .
[/quote]
No działamy prężnie. Ale tylko jak się na kogoś wk*rwimy. A np. przez 15 lat nie potrafiliśmy zawiesić szyldu nad bramą przy Wielickiej czy flag na masztach przy stadionie.
Takie to zarządzanie na chłodno.
[quote='docent' pid='1385591' dateline='1561365773']
Dziennik Polski pisze, że od pewnego czasu negocjował podwyżkę, na którą klub nie chciał się zgodzic, ale dodatkowo, "nie po drodze było mu też ze szkoleniowcem „Pasów”.- a to ciekawe, bo o podwyżce wiedzieli wszyscy (te sławetne 2tys. brutto?), ale o napięciu między nim a Probierzem dotąd nie było mowy.
[/quote]
"Nie po drodze" mogło być np. z tego powodu, że nie wchodził w pierwszej 11 w każdym meczu.
2 brameczki ległej strzelił + sie ożenił i chłop zwariował. Pa Javi dzięki za wszystko i szkoda że tak się żegnasz na koniec.
Jeżeli nie wiadomo o co chodzi to wiadomo, że chodzi o pieniądze. Tylko, że tym razem to klub rozdaje karty i ma prawo stawiać warunki bo to Javi ma podpisany kontrakt i jest według umowy zobowiązany wypełniać go najlepiej jak potrafi. Klub nie może ulegać żądaniom piłkarza bo wtedy tworzy się precedens. Zresztą w pierwszym sezonie 2017/18 Javi grał przeciętnie i był w cieniu Piątka, Helika, Covilo czy nawet Rakelsa. Dopiero teraz mu wyszedł sezon z 10 bramkami i już powstała sytuacja konfliktowa.
[b]Warto podać przykład Helika, który w 2017/18 miał bardzo udany sezon i został wybrany najlepszym obrońcą ligi ze zdobytymi 8 golami (co jak na defensora jest świetnym osiągnięciem). Czy Helik wtedy poszedł do zarządu domagać się podwyżki? Nie! Ba! Nie obraził się gdy w następnym sezonie Probierz przez pewien czas posadził go na ławie i normalnie musiał walczyć o miejsce w podstawowej jedenastce. [/b]
Dwa sezony temu Helik z 8 bramkami był lepszy od Hernadeza (5 goli), a jakże inaczej się zachował.
[color=#000000][size=small][font=sans-serif][i]Dwa sezony temu Helik z 8 bramkami był lepszy od Hernadeza (5 goli), a jakże inaczej się zachował.[/i][/font][/size][/color]
[color=#000000][size=small][font=sans-serif]I to jest chyba to o co chodzi w tej aferze. Trzeba umieć się zachować.[/font][/size][/color]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)