Piękny dzień!!!! Niech celebryta trzyma się jak najdalej od Naszej Cracovii!!!
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
- Edytowany
Alleluja!
Niestety o Jeden Mecz Za Daleko!
Nareszcie. To nie żarło.
Ale dzięki trenerze za Puchar Polski. To był mój najlepszy wieczór jako kibica Pasów:
https://www.polsatsport.pl/wiadomosc/2020-07-24/final-pucharu-polski-2020-cracovia-lechia-gdansk-32-skrot-meczu/
Tylko kto teraz ogarnie tą drewutnię? Połowa składu jest do natychmiastowego wyp... a punkty trzeba zbierać.
Najlepszy dzień Cracovii od czasu zdobycia PP :)
Podobno ktos z Lanckorony.
Dobra, ale kto teraz?
Michniewicz wolny :D
Ufff, nareszcie, szkoda, że po Derbach, a nie przed. Michale 1-6 Probierz żegnaj na zawsze, idź się stroszyć gdzieś indziej. Nic nie zbudowałeś. Pozostają po Tobie problemy w postaci sterty zagranicznego szrotu blokującego miejsca w kadrze.
No to dziękuję za PP i SP i życzę powodzenia jak najdalej od Cracovii.
Nie wiem tylko jak sobie poradzą ci od muremzaProbierzem.
CUD!!!!! WKOŃCU !!!!!!!!!!!!!!! Przepiękny dzień !~!!!
- Edytowany
żem się nie spodziewał,
dawać go do Legii teraz :D
@Mr Crowley miał takie fajne życzenia na pożegnanie.
"Obyś.........nie zaznał", mam nadzieję, że je tu przytoczy.
Roślinka w donicy nie rosła od dłuższego czasu. Zmarnowany czas, żegnam bez żalu.
Nikt nie będzie tęsknić.
Czekaliśmy na to od dawna.
Za te twoje bajki, niszczenie szatni, pozbywanie się najlepszych zawodników - żegnam bez żalu.
Pewnie wszyscy lali do tej doniczki.
Trwać można było i z Zielińskim. 4,5 roku zmarnowane.
Jedyny plus to ZDOBYTE puchar Polski i Super Puchar. Lista minusów BARDZO DŁUUUUUUGA.
Większego Dyzmy Polskiej Piłki nie widziałem.
Lepiej późno niż później!!Won szkodniku. Najlepiej won do gts tam pasujesz
Odchodzi trener, który jako JEDYNY po wojnie zdobył jakieś trofea dla Cracovii. Odchodzi w potężnej nienawiści u wielu kibiców, bo przegrywał mecze derbowe. Jeżeli by one były minimum na remis, by odchodził jak wielu poprzedników.
Uważałem, o czym pisałem, że jak mu się w tym całym korporacyjnym zarządzaniu nie uda, to już chyba nikomu i szkoda osobistego czasu spędzanego na forum, by marnować czas na komentowanie Pasiastej rzeczywistości, na którą nie ma się wpływu.
Nie wiem kto będzie po nim, ale nie ma to większego znaczenia. Może będzie miał wyniki derbowe jak Zieliński, ale i tak w końcu pożegnają go okrzyki "wypier...aj" lub "nie chcecie grać, to wyper....lać" jak Jacka.
Oczywiście, obym się mylił i nowemu trenerowi, jak każdemu kto zacznie pracę z Pasami, życzę jak najlepiej.
Trenerowi Probierzowi dziękuję za PP, SP, za potężne dawki radości (te gole w finale PP) po zdobyciu tych trofeów i....tyle. Kolejny, któremu się w Cracovii nie udało.
Filipiak a teraz w.y.j.e.b Tabisza a potem [b]siebie[/b]............
ps. Bałdys może zostać.
- Edytowany
Sterby,to już jest nieco wyświechtane.
Przypomniało mi się za to pozdrowienie z latynoskich stadionów; la conça de tu madre.
Karvin albo Diabeł niech poprawią jak się inaczej pisze
[quote='maciek72' pid='1511047' dateline='1636454465']
No to dziękuję za PP i SP i życzę powodzenia jak najdalej od Cracovii.
Nie wiem tylko jak sobie poradzą ci od muremzaProbierzem.
[/quote]
Może zabiorą mur i pobiegną za Michałkiem...
[quote='D.J.Cat' pid='1511067' dateline='1636455116']
Trwać można było i z Zielińskim. 4,5 roku zmarnowane.
[/quote]
Marnowane są wszystkie lata z Filipiakiem i resztą.
Co do Probierza, mimo wszystko dziękuje za PP i SP - przynajmniej coś do gabloty można było wsadzić, bo dżwiczki już dawno pordzewiałe, no i za dwa starty w eliminacjach do pucharów, wiem,że to nic wielkiego, ale jednak nikt go w tym nie przebił, ponadto warto dodać, iż nie dostaliśmy sromotnych eurowpier...doli jak za poprzedników, a nawet z Dunajską Stredą zabrakło szczęścia do historycznego przejścia rundy.
Dziękuje także że pokonanie cwelki na Łazienkowskiej w lidze i SP - niby nic, jednak takich osiągnięć nie miał żaden trener w erze komarchu. I jeszcze za to że przez bodaj jedną kolejkę byliśmy liderem razem z cwelką w trakcie sezonu z realnymi szansami na MP.
Na minus wiadomo derby - szczególnie te 1:4 , ja osobiście takiego upokorzenia nie pamiętam, na naszym stadionie.
Ponadto rozwalenie szatni pozbycie się ludzie charakternych - przedewszystkim dobrych zawodników, chociaż zdaje sobie sprawę że to nie on podejmował decyzję - jednak tutaj także jego winą było to ,że poszedł na współpracę z pięterkiem i to taką totalną, poprzez którą stał się wykonawcą poleceń, kompletnie nie patrząc na dobro drużyny, za wyniki której w końcu sam odpowiadał.
Ta współpraca go niestety zgubiła.
-------------------------------------------------------
Casus Probierza w Pasach pokazał także, że korpo jest w stanie przeżuć i wypluć każdego kozaka w naszej piłce, co jest smutne i pokazuje,ze jesteśmy skazani na bylejakość, dlatego też nie podzielam optymizmu szanownych kolegów.
Dla mnie to wymiana jednego mało znaczącego elementu w zepsutej maszynie.
Oczywiście życzę aby trafił się nam drugi Jacek Zieliński - tylko prędzej czy później skończy jak w/w.
Na do widzenia wypi.erdalaj
Ja osobiście pokładałem w nim olbrzymie nadzieje . Niestety , dołączył do sił zła i śpiewał tak jak mu one zagrały . Myślę , że w pewnym momencie stracił całkowita kontrolę nad sytuacja, która go po prostu przerosła . "Nec Hercules contra plures" !
Odchodzi wypalony, zmęczony i zestresowany człowiek .Zobaczymy co zostawił następcy - zespół czy spaloną ziemię ?
Mimo olbrzymiego niedosytu jaki odczuwam , chciałbym podziękować za zdobycie PP i SP .
Ian, po wojnie mieilismy zloto, srebro i brąz, tak ku scislosci.
Od początku pajacował , rozwalił drużynę , odsunął charakternych zawodników, nie miał pomysłu, przegrywał z kretesem derby ze słabym gts, Sobolewski ograł go jak dziecko, zadufany w sobie choć dwóch zdań poprawną polszczyzną nie potrafił sklecić. Największy pajac jaki był w Cracovii
- Edytowany
[size=x-large]"A mury runą, runą, runą..."[/size]
Probierz wy-pier-da-la
Decyzja zdecydowanie spóźniona. Powinien odejść po sławetnym meczu z Wartą. Od tego czasu było wiadomo, że nic już nie osiągnie.
Pytania:
- kto teraz?
- czy ma to jakiekolwiek znaczenie przy aktualnej strukturze klubu?
Myślę, że ruch planowany od dawna, klamka, najprawdopodobniej, zapadła wraz ze sprowadzeniem Majewskiego. Pewnie czekali na przerwę reprezentacyjną. Szkoda, że derby były wcześniej.
Zostało 5 kolejek w tym roku, na dogranie. Zobaczymy co pokaże nowy trener i zimowe okienko. Widzę konieczność poważnego przewietrzenia szatni. Impuls w postaci zmiany trenera chyba nie zmieni zbyt wiele.
[quote='Jake Blues' pid='1511094' dateline='1636456579']
Ian, po wojnie mieilismy zloto, srebro i brąz, tak ku scislosci.
[/quote]
Ian mowi o wojnie, ktora zaczela sie w 2019 lub odrobine wczesniej ;)
Do grupy wyróżniających się piłkarzy których wykopał dodać należy jeszcze Siemiona i Żołnierza z szatni. Czyli ludzi którzy byli na właściwym miejscu (jak Krzoska za miedzą).
Człowiek, któremu ręki się nie podaje i tyle.
[quote='Mr.Crowley' pid='1511080' dateline='1636455870']
Sterby,to już jest nieco wyświechtane.
Przypomniało mi się za to pozdrowienie z latynoskich stadionów; la conça de tu madre.
Karvin albo Diabeł niech poprawią jak się inaczej pisze
[/quote]
prawie idealnie, "la con[b]ch[/b]a"
a tutaj filmik pogladowy jak uzywac w wykonaiu mojego ulubionego gryzonia:
https://www.youtube.com/watch?v=mJyE9716ldA
NARESZCIE!!!
Liczyłem na wiele więcej. PP i SP nie powinien przykryć całej lawiny braku kompetencji, poczucia zmarnowanego czasu, głupich posunięć kadrowych, braku stylu, przegrywanych seryjnie derbów, kosmicznego ego itp, itd.
Niestety dalej pozostaje prezes bez ambicji sportowych, szemrane pięterko, zaciąg słabych piłkarzy.
[b]Szukamy Heraklesa gotowego wysprzątać stajnię Augiasza.
A coś mi się widzi, że pozyskamy kolejnego Syzyfa![/b]
Chcę na pewno trenerowi Probierzowi PODZIĘKOWAĆ za PP i SP. To były fantastyczne chwile, zdecydowanie najlepsze w moim kibicowskim życiu. Od jakiegoś czasu coś się ewidentnie zaczęło psuć, nadszedł czas zmian. Zmiana przyda się obu stronom. Pamiętajmy jednak, Cracovia zjadała już wielu młodych trenerów (Podoliński, Ulatowski), polegli doświadczeni (Orest, Zieliński patrząc na jego ostatni sezon). Czy Probierz poległ? Częściowo tak, ale jako jedyny w historii coś wygrał. Za to wielkie gratulacje i podziękowania, mimo wielu chwil smutku i zdenerwowania jakie przyniosła mi jego kadencja (a było ich sporo...).
Warto pamiętać jednak, że każdy trener, mniej lub bardziej, przegrywał przez pięterko. W klubie dalej nie zaszły zmiany na wielu stanowiskach. Cały czas jest ten sam prezes, wiceprezes i pan Bałdys. Niemniej jednak czuję ulgę, nie będę krył, bo ewidentnie projekt "MP" się wypalił, natomiast nadal wszyscy wiemy, że zmiany na górze muszą iść dalej. Ale czy to realne - wątpię :(
Ja się cieszę, ale po kolejnych zmarnowanych derbach nie chce mi się nic więcej pisać. Zwykle zbieram się jakieś 3-4 tygodnie, ale ta wiadomość obudziła mnie z letragu.
Bez istotnych zmian na górze - każdy kolejny kandydat skończy jak Probierz czy jego poprzednicy . :(
Za drobną opłatą przygotuje baner muremzaprobierzem. Oferty na priv
No to ci pa Michaś , papatki :)
Jednak się wybiorę na Raków.
A tak ciut poważniej - podobnie jak Ian uważałem, że Michał Probierz jest "ostatnią nadzieją białych ludzi" i że jak on nie da rady w korpo Filipiaka to już nikt nie da. Jednak patrząc z perspektywy czasu minionych lat ja akurat uważam, że to było błędne co do zasady założenie. Bazujące na jakimś tam publicznym medialnym micie Probierza w który uwierzyliśmy lub też po prostu chcieliśmy wierzyć. A zatem nie odbierając rzecz jasna wszystkich toksycznych "zasług" Filipiaka i jego trzody stwierdzam, że Probierz jest/był przeciętnym/słabym trenerem a bardzo słabym/wręcz złym człowiekiem w relacjach międzyludzkich. Dzisiaj widać to już nadzwyczaj wyraziście, że największym błędem było nie przyjęcie jego dymisji po meczu z Wartą, miałem cały czas nieodparte wrażenie, że wszystko co działo się później odbywało się na zasadzie "to teraz se k,urwa zobaczycie".
Dziękuję za Puchar Polski i mimo wszystko za dwumecz z DAC. Lista złych rzeczy jest jednak bardzo, bardzo długa... Żegnam bez żalu, szkoda, że nie przed derbami.
Mądra i wyważona decyzja prezesa. Po derbach widać, że MP nie miał pomysłu. Zawalone wszystko: nieudany nabór, bałagan co tydzień, zarozumialstwo, bełkot na konferencjach. Teraz tylko pytanie czy da się odbudować i ratować KLUB. Może Hajdo coś zmieni i ruszymy z kolan. Ile utraciliśmy środków, ile kibiców odeszło. Serce boli, ale nie złamie mnie nikt, to mój klubu tyle.
[quote='szaleniec' pid='1511116' dateline='1636457651']
Za drobną opłatą przygotuje baner muremzaprobierzem. Oferty na priv
[/quote]
Teraz to już chyba Probierz za murem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)