"Przepraszam kibiców, że zespół tak się zaprezentował, to mój błąd. Presja na zawodnikach jest ogromna, bo wszędzie mówi się o możliwości zdobycia przez nas tytułu."
A czy przypadkiem pan także tych słów nie wypowiadał ? Jeśli nie potrafi pan piłkarzy , zawodowców w końcu nauczyć taktyki , przygotować i zmotywować do tak ważnego meczu to niech uch pan chociaż nauczy jak celnie podać piłkę do partnera na 5 metrów bo i z tym wczoraj większość graczy olbrzymie kłopoty .
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
[quote='mcz_' pid='1425450' dateline='1583328649']
[quote='Miszczu2007' pid='1425437' dateline='1583327208']
Najbardziej boli to, że gts był strasznie słaby i sztuką było przegranie z nimi na własnym stadionie. W dodatku nie stwarzaliśmy sytuacji, a obowiązkiem była nie tylko wygrana, ale zdemolowanie gtsu. W 3 sezonie pracy Probierza mieliśmy grać o mistrzostwo, a znów mamy drużynę do przebudowy. Ileż można? Jedyne podsumowanie pracy Probierza w Cracovii i wczorajszego meczu są te słowa: https://www.youtube.com/watch?v=gIliS-mfdlI
[/quote]
No bo w tym sezonie gramy o mistrzostwo, niestety go nie zdobędziemy... Ja Probierza ocenię po sezonie. Do ugrania jest jeszcze podium i Puchar Polski. Ale porażka w derbach bardzo boli!
[/quote]
Póki co 2 miejsce (jeezcze 2) trenera broni, ale przegrane derby wczoraj zwalily jakiś filar zaufania jakie do trenera miałem. Zgadzam się, ze ocenić trzeba bedzie po sezonie, a wczorajszą porażkę jakoś przeżyć. Podium i PP to bedzie rehabilitacja.
"Przyjadę do domu, pie*dolnę whisky... bo co mi pozostało."
[quote='wrobelson' pid='1425480' dateline='1583332066']
"Przyjadę do domu, pie*dolnę whisky... bo co mi pozostało."
[/quote]
Ja sobie wczorajszy mecz "odbiłem" pracując dziś od samego rana przy modelach , teraz po obiedzie strzelę sobie whisky na poprawę samopoczucia .
Bardzo mnie ciekawi, jak wyglądała odprawa przed meczem w szatni. Co i jak piłkarzom opowiadał Probierz. To mnie ciekawi. Naprawdę. Chciałbym się dowiedzieć.
Jako piłkarz był chamem i grał ostro. Niby nie odpuszczał. Czyli co, większe jaja ma Kuba z Truskolasow z Sadlokiem na spółkę, skoro pchlarze wyszli lepiej zmotywowani na mecz?
Jasny uj.. Pełny stadion, brak obcych a piłkarze kupa w majtach...
Od czego jesteś Panie Trenerze... Od czego...
[quote='Bambusfeld' pid='1425467' dateline='1583330809']
Póki co 2 miejsce (jeezcze 2) trenera broni, ale przegrane derby wczoraj zwalily jakiś filar zaufania jakie do trenera miałem. Zgadzam się, ze ocenić trzeba bedzie po sezonie, a wczorajszą porażkę jakoś przeżyć. Podium i PP to bedzie rehabilitacja.
[/quote]
Nie będzie. Dla mnie sezon się już zakończył. Chyba, że przegramy wszystko do końca i zagramy w dolnej 8 to trzeba będzie kibicować w walce o utrzymanie i rozegrać jeszcze jedne derby. Wtedy gromiąc szmatę można się połowicznie zrehabilitować. PP i podium powinny być teraz obowiązkiem, ale meczów ligowych nie zamierzam oglądać bo ten sezon się dla mnie zakończył. Nie spodziewałem się, że ewentualne v-ce mistrzostwo + PP będą mogły smakować tak gorzko. Ja bym teraz ogrywał młodych w lidze i walczył o PP.
Szczerze mowiac a raczej piszac to nie do konca lapie ta histerie po przegranym meczu ...Powaga.
Mamy trenera jakiego mamy, nic nadzwyczajnego ale tragedi nie mam . Nie bylem nigdy jego zwolennikiem ale jest i nawet przyzwyczailem sie do niego a i jest ciekawie przy nim na emigracji mojej....cos sie dzieje przynajmniej caly czas w tej nudnej korporacji...
Do tej pory mamy wynik ponad nasz stan , miejsce na pudle ? Rewelacja ! Biore 3 miejsce w ciemno na koniec sezonu . Lech przeskocz nas latwo.
Za duzo ludzi ,za bardzo uwierzylo w spekulacje prasy ,ze jestesmy konkurentem Legii do mistrzowstwa a miejsce nasze w lidze pokazuje jacy jestesmy silni ...
Gowno prawda , liga jest slaba i nam sie udawalo w tedy kiedy inni tez pyte grali.....nawet teraz 3 porazki a wciaz jestesmy na pudle....Ewenement.
Fajnie bylo w zimie, piescilismy sie a teraz co ? Probierz ma wypie#$%lac ? Ludzie do poki Profesor nie da wiecej kasy na prawdziwe transfery to cieszmy sie co mamy...Probierz i tak z budzetowej grupy robi wynik ponad stan....nawet gts ma lepszych grajkow taniej - a do dopiero jest historia na dluga rozprawe !
Sam nie lapie tego za cholere , jak upadajaca buda bez wiekszej kasy mogla sie wzmocnic a my .....lepiej juz nic nie bede pisal.
Ps.
Obstawilem w typerze remis z gts bo glupio bylo byc jedynym ktory typuje porazke....a jest i byla , tego sie spodziewalem po naszych ostatnich spotkaniach i gts.u.......
Mam nadzieje ,ze sie ogarniemy i choc to 3 miejsce zajmiemy....dla mnie to i tak bedzie najwiekszy sukces Cracovii za mojego zycia ....a potem wpier$$%ol w pucharach i szara rzeczywistosc ligowa.
Trzymajcie sie i wiecej radosci z zycia !
[quote='Miszczu2007' pid='1425501' dateline='1583335498']
[quote='Bambusfeld' pid='1425467' dateline='1583330809']
[/quote]
Nie będzie. Dla mnie sezon się już zakończył. Chyba, że przegramy wszystko do końca i zagramy w dolnej 8 to trzeba będzie kibicować w walce o utrzymanie i rozegrać jeszcze jedne derby. Wtedy gromiąc szmatę można się połowicznie zrehabilitować. PP i podium powinny być teraz obowiązkiem, ale meczów ligowych nie zamierzam oglądać bo ten sezon się dla mnie zakończył. Nie spodziewałem się, że ewentualne v-ce mistrzostwo + PP będą mogły smakować tak gorzko. Ja bym teraz ogrywał młodych w lidze i walczył o PP.
[/quote]
Tak jak izbik napisał : nie ma co histeryzowac. Gorzka pigułka wpadła, strawienie jej chwile zajmie, ale bez przesady ze sie sezon kończy. Jesli odpala, to może być najlepszy wynik w moim życiu. Jesli nie odpala, to bedzie środek tabeli. Wtedy trzeba bedzie zacząć zadawać pytania pt. Jak można było to tak $pierdolić?! Ale to dopiero wtedy i oby nie.
Jedyne co, to zastanawiam.sie jak bez obrażania sie na Cracovię dać odczuć piłkarzom i trenerowi, ze nie zapomnimy.
Najgorsze jest to ze zaczęło żreć , była super frekwencja i dobry klimat wokół klubu. Nawet jestem wstanie wybaczyć te porażki z Gliwicami i Legia, ale derbów w takim stylu nie wybacze tej drużynie i temu trenerowi . Mam wrażenie ze przy doborze zawodnik przez MP umiejętności piłkarskie nie są głównym wyznacznikiem tylko to jak kto lubi pracować i czy jest posłuszny . A później w najważniejszych meczach brakuje liderów i jest oklep
- Edytowany
Probierz - pisz do wiceprezesa podanie o urlop bezpłatny na 100 lat, albo się zwolnij, albo jedźże na wakacje, bo teraz już jeden gts z wynikami i trenera nie potrzebujemy a JT będzie szczęśliwy bo zaoszczędzi kolejne "miliony na transfery". Zabierz ze sobą większość piłkarzyków.
- Edytowany
Powinniśmy pomyśleć o nowym trenerze i wreszcie dość mydlenia oczu przez Filipiaka, że 1 koleś ma odpowiadać za wszystko. Powinniśmy zatrudnić DS. Obaj już teraz powinni współpracować z Filipiakem pod kątem kolejnego sezonu. Probierz powinien dokończyć ten sezon bo z tego składu nikt nie wyciśnie więcej niż on. Powinien teraz dostać prikaz od Filipiaka, że ma grać więcej młodych z myślą o kolejnym sezonie.
Bambusfeld, już jest po ptokach. Co z tego, że teraz zdobylibyśmy powiedzmy 3 miejsce? Co z takiego wyniku skoro przegraliśmy najważniejsze mecze? Zresztą nie wierzę, że zdobędziemy cokolwiek bo koncepcja Probierza brutalnie rozpadła się na naszych oczach.
Jeszcze tylko dzisiaj wwpierdol w hokeju i będzie sobie można zbakać cygaro ala Probierz
[quote='Sejno' pid='1425536' dateline='1583341832']
Jeszcze tylko dzisiaj wwpierdol w hokeju i będzie sobie można zbakać cygaro ala Probierz
[/quote]
Koniecznie w takich modnych spodniach w kratke,co se ubral do lozy Filipiaka.
Mnie ciekawi co jest z przygotowaniem fizycznym? Nasi są zajechani? Na jesieni też nic specjalnego nie graliśmy, ale potrafiliśmy rywala zniszczyć przygotowaniem fizycznym, wybieganiem, kondycją. Drugie połowy u nas pod koniec jesieni, to było właśnie taki tłamszenie fizycznie przeciwnika. Od początku tej rundy kompletnie tego nie widać. Wczoraj wyraźnie wolniejsi od Wisły, nie byliśmy ich w stanie zdominować. W takiej sytuacji, kiedy tracimy taki atut, to ten zespół nie ma żadnych innych i pewnie dlatego kończy się tak jak się ostatnio kończy.
[quote='Matthias89' pid='1425540' dateline='1583345163']
Mnie ciekawi co jest z przygotowaniem fizycznym? Nasi są zajechani? Na jesieni też nic specjalnego nie graliśmy, ale potrafiliśmy rywala zniszczyć przygotowaniem fizycznym, wybieganiem, kondycją. Drugie połowy u nas pod koniec jesieni, to było właśnie taki tłamszenie fizycznie przeciwnika. Od początku tej rundy kompletnie tego nie widać. Wczoraj wyraźnie wolniejsi od Wisły, nie byliśmy ich w stanie zdominować. W takiej sytuacji, kiedy tracimy taki atut, to ten zespół nie ma żadnych innych i pewnie dlatego kończy się tak jak się ostatnio kończy.
[/quote]
Probierz jest wyznawcą filozofii "Pucharu Maja". Obstawiam przygotowanie pod to, że w maju będziemy zapierdzielać. P[size=small]rzy wszystkich zarzutach, akurat w to najmniej wątpię. Pytanie czy wtedy jeszcze będziemy się liczyć w grze o podium...[/size]
5 przegrane derby przez Łysego, co jedne to w gorszym stylu. Te ostatnie dramatyczne i nie histeryzować. Niektórzy serio są niezle indoktrynowani przez filozofię profesora :)
Miszczu, zdobycie 3 a tym bardziej 2 miejsca sprawi mi duzo radości, do tego czasu poderbowy ból minie. gts raczej nie spadnie , zrewanzujemy sie w następnym sezonie.
Chodzi mi o to, ze jeszcze zostało sporo meczów, a my jesteśmy dalej na 2. Jesli sie szybko otrzasniemy, to może być najlepszy wynik w moim życiu.
Zepsuty wczorajszym meczem, niestety ekstraklasa nie przewiduje zwrotów uszkodzonego towaru :D
Tak, Probierz co roku się rewanżuje.
Tyle lat oglądacie polską ekstraklasę przecież. Zdarzają się dobre drużyny, Lech z Lewandowskim, Legia z Ljuboją, a najczęściej te drużyny są przeciętne, gdzie jakaś suma przypadku, rykoszet, błąd sędziowski, wyjątkowo słaby bramkarz, jakaś rozgrywka przeciwko trenerowi, kłopoty finansowe klubu, decydują, czy jest się na 14, czy na 3 miejscu. Ja z przymrużeniem oka traktowałem to 2 miejsce po zimie i opowieści o mistrzu, jak i nadzieje na spadek gts. Transfery były jak zawsze, czyli taki szrot, co może do rezerw, może na ławkę, może kiedyś się przebije do 1 składu, może będzie zmiennikiem. Nie było żadnego transferu podnoszącego poziom, pewniaka do 1 składu. Nie jestem więc ani trochę zaskoczony wynikami i dziwię się, że tak wielu bardziej doświadczonym kibicom "pęka balonik", a to po prostu obecnie gts ma mocniejszą drużynę. Od początku te tabuny zagranicznych piłkarzy ściąganych przez Probierza nie przekonują, styl, poziom drużyny nie różni się niczym od tej walczącej o utrzymanie za Probierza.
pany, nasze forum jest czytane przez czworonogów. czy nie dało by rady przenieść paru wątków do działu dostępnego po zalogowaniu?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)