Ja nie rozumiem jak tyle czasu gra za granicą takie drewno.. sufitem dla niego powinna być e-klasa..
-
-
Reprezentacja Polski - MŚ, ME, LN - eliminacje oraz faza finałowa.
Ja tego wyniku nie uznaję! Z samą Bośnią spokojnie byśmy wygrywali, z samą Hercegowiną też. Dwóch na jednego to banda łysego. Jak to w ogóle w Fifie przeszło, że rywale tak mogli siły połączyć?!!!
- Edytowany
Czarny dzień rodzimej piłki i rodzimej myśli szkoleniowej ...😪
Wystrzelaliśmy się w meczu z Rumunami i dziś są efekty... 😋 mogliśmy tam wygrać 2:0 i zostawić coś na dziś... a tak to dostajemy w pałę. Ehh...
[quote]#post1749388 Ja tego wyniku nie uznaję! Z samą Bośnią spokojnie byśmy wygrywali, z samą Hercegowiną też. Dwóch na jednego to banda łysego. Jak to w ogóle w Fifie przeszło, że rywale tak mogli siły połączyć?!!![/quote]
Gorzej, że jeszcze na Trynidad i Tobago mogą trafić, są na świecie (na szczęście dla naszych skórokopaczy nie w UEFA) jeszcze inne takie dwuczłonowe państwa, ale na MŚ (jak się tam po powiększeniu do 128 zespołów dostaniemy) możemy na nich trafić
Brakło Wiśniewskiego, byłoby 2:0. Jak ci komentatorzy pierdziela, jak polityce w tej rządowej telewizji
O Janku niepojęty!
Wygrywają Bośniacy,
My gramy fragmenty.
Jaka ta kadra jest marna 😭.
W następnej edycji LN nie będzie już w grupie jeszcze marniejszej od nas Rumunii i wtedy spierdolimy się do ligi C.
- Edytowany
hehe, zaspałem sobie na pierwszą połowę, zjazd i niekontrolowana drzemka po długim dniu w fabryce, miałem wrócić ze spaceru i się raczyć, ale tu też rozjazd bo spotkałem kumpelę i zagadaliśmy się nad Lalką Prusa i jej nowymi odsłonami
A tu widzę Bednarek i kadra dowieźli, heheheh
Kumple (gatunek Januszowy) mnie namawiają na wyjazd na Szwecję do Wawy, hehehehe, znaczy namawiali przed dzisiaj ;)
- Edytowany
typowy mecz na remis, więcej strzałów i wyższe xG i tak przegrywamy, ale też trzeba przyznać, sędzia powinien uznać gola ze "spalonego"
Jakkolwiek oglądając wczoraj cały czas miałem w głowie, że kadra gra jak Cracovia. Dopóki nie przestaniemy grać w piłkę w ataku pozycyjnym dopóty nic nie ugramy, ale niektórzy tego nie rozumieją.
Natomiast ja sobie sprawdziłem i Bednarek ma prawie 80 meczów w kadrze, a jest jak Głowacki tzn, nie ważne co się stanie i tak on jest w to zamieszany.
[quote]#post1749402 ... cały czas miałem w głowie, że kadra gra jak Cracovia...[/quote]
Miałem to samo. Ta sama niedokładność podań. Goście na 5 m nie potrafią do siebie trafić, a podania krosowe zamiast na skrzydło trafiają do stoperów przeciwnika. To jest niepojęte.
Zalewski - kopia Ltajefa. Bajerka, kiwka pod linię i podanie do nikogo.
Zieliński nijaki i z miną jakby grał za karę. Kapitan po zbóju.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-10/1791276662-461.png[/img]
Niestety wczoraj bylo widac golym okiem, na jakim poziomie wyszkolenia motorycznego jestesmy w mlodziezowce i w seniorach. Nie umiemy i nie potrafimy grac intesywnie i zaangazowaniem. Nie wiem jakim cudem Zielinski gra w takim Interze, skoro nie ma sily biegac od 60 minuty... Identycznie gra aktualnie Cracovia.
A mecz mlodziezowki z Wlochami i to wstyd i hanba. Nasze mlode gwiazdeczki z Ekstraklasy pokazaly jak nam wiele brakuje. A stracona bramka z 73metrow, to jakies istne kuriozum....
- Edytowany
Żukowski bardzo schematyczny, bez boiskowej inteligencji, nie widzę żadnego sensu w forsowaniu jego kandydatury na głównego napastnika po Lewandowskim. Bramce Bośni nie zagroził ani razu. Trzeba szukać dalej, dlatego upominam się o tego Czubaka - był taki Gianfranco Zola, też debiutował w kadrze w wieku 29 lat - i to jak. Nie twierdzę, że będzie tak i tym razem, ale szukać nowych rozwiązań trzeba, bo na razie kadra jest bezzębna.
Z pozytywów - dostają minuty Reguła, Pietuszewski, Nowak, Wojtuszek. Pytanie jednak, czy obecność 3 pierwszych w kadrze Brzęczka nie uchroniłaby młodzieżówki od kompromitacji z Włochami? Ja na miejscu Kuleszy powiedziałbym, że tak i wyrzuciłbym Urbana, w to miejsce Brzęczka, a na trenera młodzieżówki dałbym (z powrotem) Probierza. No ale Kulesza wydaje się bojaźliwy i niezdecydowany.
[b]Edycja z 06.10.2026 o godz. 11:04 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1749407 ... Niestety wczoraj bylo widac golym okiem, na jakim poziomie wyszkolenia motorycznego jestesmy w mlodziezowce i w seniorach. Nie umiemy i nie potrafimy grac intesywnie i zaangazowaniem....[/quote]
Po prawdzie w pierwszej połowie zagraliśmy intensywnie i z zaangażowaniem. W drugiej było z tym znacznie gorzej, całkiem słabo po zejściu Casha, mimo niby-to 4 zmian. Albo zmiany za późno, albo nie mamy kim grać. Choć chyba nie do końca, bo na ławie został dobrze sprawdzony Skóraś, a wszedł 'rekonwalescent' Urbański... dziwne to wszystko.
Zola debiutował w kadrze mając 25 lat, a Probierz gdziekolwiek jako trener to pewny smród prędzej czy później.
[quote]#post1749403 [quote]#post1749402 ... cały czas miałem w głowie, że kadra gra jak Cracovia...[/quote]
Miałem to samo. Ta sama niedokładność podań. Goście na 5 m nie potrafią do siebie trafić, a podania krosowe zamiast na skrzydło trafiają do stoperów przeciwnika. To jest niepojęte.
Zalewski - kopia Ltajefa. Bajerka, kiwka pod linię i podanie do nikogo.
Zieliński nijaki i z miną jakby grał za karę. Kapitan po zbóju.[/quote]
Do tego Kiwior, o mało co nie strzelający samobója, skrzydłowy Frankowski na lewej obronie, pląsający po boisku Świderski ... . Wystarczy ?
Jasiu Urban niestety zwariował. Jak on mowi, ze Frankowski ekstra gra na lewej obronie to ja chyba w innym wymiarze funkcjonuję. myslę, ze jeszcze go wykręcają z murawy do dziś.
Polska kadra obecnie przypomina mi obecną Cracovię... jak mieliśmy już Rumunów "na deskach" po czerwonej kartce i strzelonym karnym to wychodziło "wszystko" i napieraliśmy cały czas do przodu. Wczoraj graliśmy już jak równy z równym z Bośnią, niby jakieś sytuacje mieliśmy, niby dało się to oglądać... ale koniec końców coś się oczywiście musiało odwalić i nie ma nawet remisu z takiego meczu.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-10/1791280740-545.png[/img]
Szkoda, że wczoraj nie dotarło ...
Co tam jakieś Bośniaki i Herbatniki ? Ważne,że jest okazja jak przystało na absolwentów Podlaskiej Alchemii Puszczańskiej,Ducha Puszczy skosztować ..przygryzając ogórkiem, słoniną i swojskim chlebem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
Goście (6)