A co ty chcesz od Grabary? To jeden z lepszych naszych piłkarzy
-
-
Reprezentacja Polski - MŚ, ME, LN - eliminacje oraz faza finałowa.
- Edytowany
[quote]#post1717923 [quote]#post1717921 40 milionowy kraj... piłka nożna to "sport narodowy" i nas nie będzie na Mistrzostwach. 🤡[/quote]
A bo to pierwszy raz?[/quote]
No i właśnie to jest w tym najbardziej smutne i przerażające...
Nie da się was czytać czasami. Sami, którym w życiu wszystko wychodzi i nie popełniają błędów. Wyzywają ludzi, którzy osiągnęli taki poziom, że każdy z Was marzyłby tam być i tak grać a oni są nideojebani, patałachy, gównopiłkarze, gwiazdki. Nie do wiary.
[quote]#post1717915
Ale przynajmniej człowiek się nie będzie denerwował jak będą te MŚ.[/quote]
Sterby: "Na pocieszenie, nie będę musiał oglądać meczu o wszystko i meczu o honor "
I to są te pozytywy których się trzymajmy 😉
- Edytowany
Grabara to wogóle wykopał piłkę na afere do przodu choć raz wznawiając grę, ???, chyba że miał prikaz tiki taki , no to się zesrało
[quote]#post1717929 Nie da się was czytać czasami. Sami, którym w życiu wszystko wychodzi i nie popełniają błędów. Wyzywają ludzi, którzy osiągnęli taki poziom, że każdy z Was marzyłby tam być i tak grać a oni są nideojebani, patałachy, gównopiłkarze, gwiazdki. Nie do wiary.[/quote]
Syndrom nomen omen sztokholmski wystąpił ?
- Edytowany
Szwecja w grupie eliminacyjnej wygrała 0 meczy, 2 zremisowała i 4 przegrała. Wyprzedziła ich np. Słowenia i Kosowo. Na jakiejś tam dziwacznej zasadzie trafiła do baraży, po czym wygrała dwa mecze i już są w MŚ. Hokus pokus i wyskoczyli z kapelusza UEFA.
To ten moment, gdy warto sobie przypomnieć, że w szczególności kibicujemy Cracovii.
Obyśmy tylko nie mieli takiego meczu.. np. W ostatniej kolejce z Koroną..
I chuj, w sumie to pierdolę te MŚ, być może pierwsze które zbojkotuję w życiu, obrzydzają mnie Amerykanie bardziej niż Ruscy w 2018. Sam się tego nie spodziewałem, ale tak to czuję.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-03/1774992408-606.jpg[/img]
Włosi zostają z nami w domu😀
https://x.com/Sportowy_Kanal/status/2038184080185897274?s=20
- Edytowany
Czechy i Bośnia i Hercegowina jadą na Mistrzostwa po karnych....
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-04/1774994834-330.png[/img]
Brak awansu imienia Michała Probierza 😶
[quote]#post1717946 Brak awansu imienia Michała Probierza 😶[/quote]
Tak na podsumowanie żeby było miło ^^
Jak czytam że to trio Bednarek, Wiśniewski, kiwior grało dobrze, to ja chyba inny mecz oglądałem
- Edytowany
[quote]#post1717936 I chuj, w sumie to pierdolę te MŚ, być może pierwsze które zbojkotuję w życiu, obrzydzają mnie Amerykanie bardziej niż Ruscy w 2018. Sam się tego nie spodziewałem, ale tak to czuję.[/quote]
Też tak mam,nawet wnukom zakazałem chodzić do Mc.Donalda ..😁
Dlaczego nikt nie napisał,że ten brak awansu to efekt taktyki ustalonej przez dwóch randomowych przebierańców w oparach whisky i dymu z cygara ? Swoje do tego meczu dołożył alfons ze Słowenii,a jak powszechnie wiadomo,z qrwą z gwizdkiem nie wygrasz ..
- Edytowany
[quote]#post1717924 Niech ten team Magiera Urban zostają na posadzie trzeba budować już pewnie beż Lewego jest na czym grają dobra piłkę tylko te Bednarki Grabary....[/quote]
Urban to był wybitny napastnik, Magiera dobry środkowy pomocnik. Mają też dobrego trenera bramkarzy. Pozwolę sobie jednak zapytać, kto tam ustawia linię obrony? Zarówno w sensie personalnym, jak w sensie np. ustawienia przy stałych fragmentach?
Nota bene, wczoraj sędzia widział spalone tylko u nas. Miał wielką ochotę anulować gola na 2:2, odgwizdał 2 razy nie istniejącego spalonego w bardzo korzystnych dla nas sytuacjach (zwłaszcza pierwsza, kiedy Kamiński szedł sam na bramkę). Natomiast ani on, ani VAR nie widzieli spalonego przy ich golu na 2:1 (Rostkowski pisze, że był).
To już jednak historia. Myślę że wygrał nie tyle lepszy zespół, co lepszy trener:. Cytuję za Onetem:
"Bramkę na 2:1 Szwedzi strzelili po rzucie wolnym, wykonywanym z bocznej strefy boiska. Jak się okazuje, było to planowane rozwiązanie.
"Trenowaliśmy to przez cały tydzień. Trzeba było zachować spokój" — stwierdził Gustaf Lagerbielke."
pierwszy raz od dawna zagraliśmy jak za Sousy czyli na 3 napastników, odważnie bez drewniaka przecinaka w środku pola i w końcu się dało to oglądać. oczywiście czasem można przegrać, przegranie ze Szwedami to nasze frajerstwo ale tak się niweluje różnice w dzisiejszej piłce. żal patrzeć na naszych obrońców, żal patrzeć jak Kiwior został skręcony jak dziecko.. to nie są topowi obrońcy, to że grają w Porto nie czyni z nich kozaków, tam 85% ligi to granie z pastuchami. trzeba dalej szukać.
no i czas przyznać, że Sousa to najlepszy trener reprezentacji w XXI wieku
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)