Totalnie jednowymiarowy. Dreptacz trawiasty pospolity.
-
-
Reprezentacja Polski - MŚ, ME, LN - eliminacje oraz faza finałowa.
Hajto w Polsacie jedzie po naszej obronie, szczególnie po Bednarku 😂. Lubię go słuchać
[quote]#post1646811 Hajto w Polsacie jedzie po naszej obronie, szczególnie po Bednarku 😂. Lubię go słuchać [/quote]
Hajto niech sobie przypomni co z nim, przed laty, robił Pauleta.
Ten mecz to gówno rzadkiej konsystencji. Brak Ekstraklasy to zmarnowany weekend. Dobrze, że za tydzień można sobie będzie to wszystko odbić.
Ten zawodnik rozegrał 3 mecze ligowe w cwks i od razu powołanie . Nie chcę się doszukiwać jakichś teorii spiskowych ale tu coś śmierdzi. !
Leao ośmieszył dzisiaj cały blok defensywny wyselekcjonowany przez ogrodnika. Jeden gość.
Taka typowa bido-żenada.
Ja rozumiem, że w tej naszej bidzie polskiej piłki trzeba walczyć o każdego wartościowego zawodnika z polskim paszportem.
Pierwszy raz gościa oglądałem, nie oglądam eklapy oprócz Nas, więc nic nie wyrokuje odnośnie co z niego będzie, ale coś takiego wzbudza politowanie.
Gramy z topową drużuną, a w pierwszym składzie wbiega gość, który ledwo wie co się wokół niego dzieje, jego zachowanie przy bramce nr 2 , komedia.
Glik byłby lepszy na stoperze
- Edytowany
Probierz/debil/,wrzuca do pierwszego składu na Portugalię dwudziestolatka z pięcioma meczami w seniorach ..
Układ towarzysko-menadżerski rządzi .
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-10/image-png-45851425.png[/img]
Grając w dziesięciu nie da się wygrać z piłkarzami . Do tego zupełnie nietrafione ustawienie i taktyka . Ogrodnik , po meczu mówił , że grali wysokim pressingiem . Po przeczytaniu tych słów - przestałem czytać , bo odbieramy na innych falach .
Tak, przez jakieś 8 minut na początku :)
On ma tak jak Stawowy 'do pierwszej straconej bramki nasza taktyka zdawała egzamin' *tracimy bramkę w 5ej minucie*
Kolejny Dyzma.
Był słabiutkim trenerem ligowym, ale za to jest fatalnym selekcjonerem reprezentacji.
- Edytowany
Dla Portugalii ten mecz w Warszawie to był jak sparing....zabawa 🤠 może z Chorwacją przy odrobinie farta damy radę zremisować.
[quote]#post1646859 Kolejny Dyzma.
Był słabiutkim trenerem ligowym, ale za to jest fatalnym selekcjonerem reprezentacji.[/quote]
Probierz? słabiutki trener ligowy - nie zgodze sie. Słaba Polonia Bytom - spokojnie sie utrzymywala ; Jagiellonia - sredniak ligowy, ale oni mieli byc w gornej "8" i zwykle to zadanie wypelnial; Cracovia - nie pamietam wiekszych sukcesow z ery Filipiaka
Co do trenera kadry - uwazam ze jest lepszy niz Sousa czy Santos. Lepsi byli tylko Michniewicz i Fornalik (pisze o trenerach, ktorzy byli po Benhakkerze)
A Nawałka?
[quote]#post1646891 A Nawałka?[/quote]
jest za gts-em wiec sie nie wlicza ;)
A tak serio, to mial fundament zbudowany przez trenera Fornalika
- Edytowany
[quote]#post1646876 Dla Portugalii ten mecz w Warszawie to był jak sparing....zabawa 🤠 może z Chorwacją przy odrobinie farta damy radę zremisować.[/quote]
Tutaj masz trochę racji, jak ten “trener” znów nie wystawi jakiś wynalazek, tak szansa jest, bo … Chorwacja ma słabą obronę, w sobotę najsłabszy na boisku chyba Joško Gvardiol, tyle błędów i do tego ha ha tiki taka do ostatniej minuty, coś nam się ponownie zemściło (VAR pomógł). Tak jak z Albanią i Włochami na EURO.
Oglądałem pomeczową konferencję z Dalićem, tak smutnego po wygranej go jeszcze nie widziałem. Smutny u tego Pana trenera znaczy totalnie wk… na piłkarzy. 😊. Z drugiej strony nam się będzie grało lepiej na wyjeździe, bo Polska musi i obrona będzie otwarta na ataki szybkie.
Gargamela szanuję, tak jego obronę Probierza zostawiam bez komentarza, każdy z nas ma swoją opinie na ten temat.
https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/reprezentacija/dalic-potonuo-na-presici-negativan-sam-ali-ne-mogu-razumjeti-da-se-to-dogodilo-15511558
Trio: Probierz-Kulesza-Nitras . Nic gorszego nie mogło spotkać Polaków kochających futbol.
mi się podobało jak typ w internecie odpowiedział wawrzyniakowi na krytykę Oyedele. Pozamiatał typa:
"Mocne słowa, jak na piłkarza, który w debiucie zawinił przy obu golach dla 83. w rankingu FIFA Emiratów Arabskich: raz nie odebrał piłki Saeedowi Al-Kasowi wartemu półtora wielbłąda, a potem sfaulował w polu karnym Mohameda Rashida wartego trzy kozy i pół osła."
Dwie sprawy. Po pierwsze graliśmy z piekielnie silną Portugalią. Nie jesteśmy w stanie ugryźć takiej drużyny, mimo że próbowaliśmy przez 10 minut być agresywni. Ale jak już kółka weszły na tory to było oczywiste, że nie pierdniemy. A i tak złapaliśmy kontakt i mogło dojść do cudu. W długim fragmencie Portugalia była senna ale było oczywiste, że się oszczędzają już troszeczkę. W 10 meczach z Portugalią przegramy 8. Obecnie nie mamy podjazdu i tyle.
Jeśli chodzi o młokosa to ja nie chcę zgrywać eksperta bo widziałem go pierwszy raz w życiu z piłką przy nodze więc próba jest mała. Ale podobało mi się to co widziałem. Nie w sensie, że jestem zachwycony tylko, że akceptuję to jak wyglądał na tle prawdziwego rywala z najwyższej półki, biorąc poprawkę na wiek i brak seniorskiego obycia. Czasem na tej pozycji trzeba skasować gościa i złapać żółtą. Chciał chyba być zbyt elegancki? Możemy jeszcze mieć z niego pożytek według mnie. Chociaż oczywiście na dziś wolałbym tam mieć Kapustkę.
Nie jestem zwolennikiem dawania szans. Reprezentacja to najlepsza drużyna na ten moment. Sram na budowanie kadry na lata, na szanse dla młodych żeby kiedyś nam coś dali. Nie lubie nie powoływania młodych bo nie są perspektywiczni. Jeśli w ostatnim miesiącu 39 letni napastnik Warty Poznań jest w gazie i strzelił 19 goli to go bierzmy na mecz z Mołdawią bo musimy wygrać a nie myśleć o tym czy będzie w stanie dotrzymać formę do lipca 2026 bo gramy mundial.
[quote]#post1646938 mi się podobało jak typ w internecie odpowiedział wawrzyniakowi na krytykę Oyedele. Pozamiatał typa:[/quote]
Wawrzyniak przede wszystkim zarzucił młodemu brak zaangażowania.
Swoją drogą Probierz jest dalej na etapie strugania, podlewania itp. Peda, Oyedele .... będą kolejni.
- Edytowany
hihi
Musiałem sobie przypomnieć, który to Wawrzyniak. Wróciła twarz z wyrazem szukającego mózgu (podkradam z wątku o burkach w galerii handlowej).
Zapamiętałem go głównie z tego, że z go zdyskwalifikowali za doping czy jakoś tak. (oczywiście babcia mu podała w herbatce jak był przeziębiony, beke mam, faktów nie pamiętam)
Więcej wyczynów, tymbardziej piłkarskich, nie pamiętam.
Oyedele , i owszem, trochę pobiegał, pare razy podał do najbliższego partnera w tył lub do boku, raz stracił piłkę . I tyle . U cweli niczym nie zachwyca, kompletnie nie rozumiem powołania dla tego zawodnika . Może najpierw niech się wykaże w młodzieżówce .
Probierz lubi sobie takich szczawi spalić na starcie. Pamiętacie Wilka w Derbach?
Na wspomnianych debrach to ludzie patrzyli jak pali się co i nego a nie Wilk na bramce..
[quote]#post1646956 Probierz lubi sobie takich szczawi spalić na starcie. Pamiętacie Wilka w Derbach? [/quote]
Jak również wystawienie Rakoczego w meczu z cwelami, przegranym 1 : 2 .
Słucham i oglądam te opinie o tej rzekomej kompromitacji a tak naprawdę przegraliśmy z zespołem światowego topu. Mieliśmy i dobre momenty w tym meczu. Probierz mógłby przeprosić się z Cashem bo, na chwilę obecną, nie stać nas na rezygnowanie z takiego grajka. Wtedy można byłoby spróbować tak jak zawsze nam wychodziło najlepiej, czyli 4-4-2. Cash na prawej obronie, na lewej Kiwior bo tam grał najlepsze mecze w Arsenalu. Na skrzydła wtedy Frankowski i Zalewski bez presji na powrót i bronienie (obydwaj w obronie dramat). W środku Zieliński z Urbańskim/Szymańskim i atak Lewy z Piątkiem/Świderskim. Problem jest z obrońcami ale ich mogliby asekurować Cash z Kiwiorem, którzy nie angażowaliby się mocno w akcje ofensywne. Ja uważam, że takie ustawienie miałoby sens.
Przypomni ktoś o co chodzi z Cashem?
Zgadłem sobie, że jakieś pojazdy ego typowe dla ogrodnika, nie nowość. Ale wiadomo coś więcej?
Zresztą to jest typowe dla tego fiuta. Grosicki, Frankowski w Jadze itd Ten mały człowieczek to taka typowa menda ludzka.
Nie mam pretensji do przegrywania z topem, ale nie potrafię zrozumieć, jak goście grają jakby ich wczoraj zabrali na pierwszy trening i jeszcze im się nie chce - a zarabiają krocie w klubach. Nie piszę tu o tym jednym meczu, ogólnie o tej hańbie polskiego sportu jakim jest repra kopanej.
Cash miał kontuzję jakąś. Dopiero niedawno coś tam zaczął grać w Villi.
[quote]#post1646996 Cash miał kontuzję jakąś. Dopiero niedawno coś tam zaczął grać w Villi.[/quote]
Moder nie kopnal pilki w Brighton a byl powolany...
I jaki to na związek z Cashem?
Ano taki ze ktos już jest zdolny do gry po kontuzji i gra i nie dostaje powołania a ktoś kto gra na treningach jedynie takowe dostaje..
Właśnie napisałeś, że sytuacja jednego i drugiego jest inna.
I tu jest niestety problem Probierza, który ma fetysz na punkcie prawych obrońców bez umiejętności krycia i dośrodkowania (Frankowski w kadrze, Rapa w Cracovii). Obawiam się, że Cash już nie wróci.
Być może tak jest, że go Probierz nie lubi i już.
No to niech spierdala z kadry, Probierz, bo to nie jego prywatny folwark. :)
Ale w sumie na tym polega selekcja :)
Branie latami Peszki niby na czym się opierało jak nie na widzimisię?
Nie takie sytuacje w historii miały miejsce. Wieksze nazwiska od Casha nie grały w kadrach.
Ale nie o to chodzi. My nie mamy problemu bogactwa, a Probierz jest znany z akcji wobec 'gwiazd', to zakompleksiony mały czlowieczek.
- Edytowany
"ale ze Dudka na mundial nie wzieli " 😉
A wracajac do niby odwrotnej sytuacji Modera i Casha.... no tak Cash jest w duzo lepszej bo gra juz po kontuzji w meczach a Moder kopie na treningach... ale mniejsza z tym... wazne ze Moder ma menagiera co jest kolega cygana... i o to w tym wszystkim chodzi ...a nie o granie czy umiejetnosci...
[quote]#post1646893 [quote]#post1646891 A Nawałka?[/quote]
jest za gts-em wiec sie nie wlicza ;)
A tak serio, to mial fundament zbudowany przez trenera Fornalika
[/quote]
To chyba jeszcze większa bzdura niż fundament zbudowany Zielińskiemu przez Podolińskiego - tamto się chociaż odrobinkę broniło.
- Edytowany
[quote]#post1647051 "ale ze Dudka na mundial nie wzieli " 😉
A wracajac do niby odwrotnej sytuacji Modera i Casha.... no tak Cash jest w duzo lepszej bo gra juz po kontuzji w meczach a Moder kopie na treningach... ale mniejsza z tym... wazne ze Moder ma menagiera co jest kolega cygana... i o to w tym wszystkim chodzi ...a nie o granie czy umiejetnosci...[/quote]
I jak sądzę, tu tkwi tajemnica niektórych powołań do kadry !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)