Oraz Pajacowi Drozdzowi... zamiast wypożyczyć chlopaka kretyni zajebani..
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
Przed wypożyczeniem trzeba najpierw przedłużyć kontrakt. Inaczej po wypożyczeniu byłby już wolnym zawodnikiem.
Choć też się zgadzam, trzeba było jemu przedłużyć a nie Tabiszowi.
Drożdż spapral Bzdyla, Rózgę i Rakoczego
Z wypożyczenia wracają Smiglewski i Biedrzycki, Biedrzycki dobry na ławkę, nawet coś grał w ostatnich meczach górnika Łęczna, ale Smiglewski to strasznie słabo. Powrót do rezerw albo kolejne wypożyczenie. Jest bardziej drewniany od Zahira. Kondycja też chyba nie za dobra.
- Edytowany
Wraca jeszcze Lachowicz .
[quote]#post1727611 ... Rakoczego...[/quote]
No tak Rakoczy to by nam niesamowicie pomógł
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1779722519-411.png[/img]
[quote]#post1727611 Drożdż spapral Bzdyla, Rózgę i Rakoczego[/quote]
O Rakiego największy żal mam. Ewidentnie brakło samego pomysłu na zawodnika i to w jaki sposób poradzić sobie z tematem.
Też sam w sobie Michał jest zawodnikiem pod 4-5-1 mam wrażenie jedynie
Sutalo out. Zaczynamy wietrzenie.
[quote]#post1727663 Sutalo out. Zaczynamy wietrzenie.[/quote]
i bardzo kurwa dobrze. jebany parodysta
Lista naszych priorytetów transferowych powinna zależeć od tego o co gramy. Właśnie, o co? Może ktoś się w tym orientuje?
Nie mamy bramkarza. Nie mamy stoperów (Wójcik odejdzie więc zostaną syn Henryka i Traore czyli jakby nie patrzeć 1,5 stopera na 4 miejsca). Nie mamy skrzydłowych, brakuje napastnika. Skrzydłowych potrzeba ze 3 bo dwóch do podstawy i jeden zmiennik. Chyba, że gramy o utrzymanie, to Madejski może być, trzeba dokupić średniaków, skrzydeł i napastnika może nie być.
Może warto się nauczyć wypożyczeń? Skrzydłowych nie opłaca się kupować w tej lidze. Jeśli chłop będzie dobry na tej pozycji to ktoś go szybko wykupi i nie tak łatwo sprowadzić kogoś na jego miejsce. Jeśli słaby to trzeba mu płacić i ciężko się pozbyć. Najlepiej wypożyczyć chłopów z lepszych lig i drużyn i obiecać im występy, nie mieć opcji wykupu, ale co roku mieć na tej pozycji dobrych zawodników.
[quote]#post1727663 Sutalo out. Zaczynamy wietrzenie.[/quote]
Spoko, wietrzyć możemy... tylko żeby do klubu ogarnąć jakieś wartościowe transfery, a nie typu Batoum itd. 🤔
- Edytowany
Na początku gramy o co najmniej puchary, później będziemy kalkulować jak się utrzymać😁
Ciekawe czy Smiglewski wraca bo odszedł z Puszczy. Była by to parodia.
?? Był na rocznym wypożyczeniu więc wraca
Wraca, i niech idzie na kolejne wypożyczenie. Do ekstraklasy naprawdę się nie nadaje
- Edytowany
Może zaskoczy, kto to wie (Śmiglewski).
Gdzieś czytałem w necie że Płatek chce stawiać na młodych Polaków.
Skoro Knap podpisał jakiś czas temu kontrakt, teraz młody Tabisz no to czas na Śmiglewskiego.
I jedziemy z tą ligą😂
Knap ma swoje wady i atuty, Smiglewski z całym szacunkiem nie widzę atutów za wyjątkiem wieku.
Oglądałem mecze Puszczy jak był wprowadzany, tragedia, ani głową nie umie grać ani nogami , biega bez celu, macha rękami.
[quote]#post1727689 Knap ma swoje wady i atuty, Smiglewski z całym szacunkiem nie widzę atutów za wyjątkiem wieku.
Oglądałem mecze Puszczy jak był wprowadzany, tragedia, ani głową nie umie grać ani nogami , biega bez celu, macha rękami.[/quote]
Czyli nic się nie zmieniło od czasu gry u nas.
@Antoine#30209 jest gorzej. Kiedyś był rokującym teraz no way....
Może w Hutniku dałby radę?
[quote]#post1727688 Może zaskoczy, kto to wie (Śmiglewski).
Gdzieś czytałem w necie że Płatek chce stawiać na młodych Polaków.
Skoro Knap podpisał jakiś czas temu kontrakt, teraz młody Tabisz no to czas na Śmiglewskiego.
I jedziemy z tą ligą😂[/quote]
Jeszcze młody i perspektywiczny Glik.
- Edytowany
Takie podsumowanie na podstawie tego co w sieci ;)
Przychodzą: Miłosz Piekutowski (Jagiellonia Białystok), Rifet Kapić (Lechia Gdańsk)
Odchodzą: [b]Bosko Sutalo (Standard Liege)[/b], Gabriel Charpentier (Sampdoria Genua ?), Oskar Wójcik (Fiorentina ?), Kamil Glik (?), Jean Batoum (?), Beno Selan (?), [b]Pau Sans (Real Saragossa)[/b]
Czekam na Piekutowskiego tylko żeby Cabaj go nie trenował, bo znowu będzie wybijanie piłek po trybunach
Z Lechii fajnie byłoby wyciągnąć do środka Zhelizko, na skrzydło Menę ale pewnie nierealne.
Tyle lat na forum funkcjonuje twierdzenie :" sciągasz spadkowiczów...grasz jak spadkowicz"
....
Betony to dla mnie swoisty ewenement. Wielokrotnie ich gra mi sie podobala w tym sezonie. Ba, sam chwaliłem warsztat ich trenera w obliczu zawirowań u nich...
Co za poyebana liga w tym sezonie to głowa mała...
Oni tam już płaczą żeby im te 5 punktów oddać - to może nie być koniec tej historii. Wtedy spada Piast.
Kapic ponoć do CWKS.
Sans aut
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1779799813-956.png[/img]
14 meczy
1 gol
0 asyst
Podwórkowy Hiszpan z wozu , płatkowi lżej
To może Selana i Skoczylasa też są na S
Dobrze, pogonić nieudaczników.
kto to jest Dej?
[quote]#post1727786 kto to jest Dej?[/quote]
https://cracovia.pl/posts/wiktor-dej-na-duej-w-cracovii/6064
(...)Przedłużenie umowy z Wiktorem to potwierdzenie, że Cracovia chce budować swoją przyszłość w oparciu o młodych, ambitnych zawodników rozwijających się w klubie od najmłodszych lat.(...) to na nowy sezon do jedynki bierzemy wyrozniających się z dwojki i CLJ?
Będzie produkcja piłkarzy netto na pełnej kurtyzanie v 2.0.
No i już dwóch zawodników na nowy sezon mamy , a straszyli że nie będzie kim grać.
Grać nimi to jednak za dużo powiedziane😁
[quote]#post1727743 Oni tam już płaczą żeby im te 5 punktów oddać - to może nie być koniec tej historii. Wtedy spada Piast.[/quote]
Nawet jak im zwrócą, spadek Piasta nie jest możliwy. Każdy powie - inaczej się gra, jak się zna sytuację w tabeli, Nie wierzę w oddanie tych punktów, ale jeśli tak się stanie to wg mnie powiększą ligę do 19 drużyn i za rok będą spadać 4 drużyny.
Smiglewski wraca z Puszczy, no i co będą z nim robić 4 liga? Kolejne wypożyczenie? Nie wyobrażam sobie że będzie napastnikiem nr 2. Już lepiej zahira trzymać na dwójkę, bo gra choć trochę głową.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (22 użytkowników)
Antoine, Goście (21)