[quote]#post1722159 Sans jest do końca sezonu i chyba wykup to 1 mln euro[/quote]
Za darmo to by było drogo.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Kolejny wynalazek z kraju którego nie.ma....
4 dni później
https://x.com/P_SlomiaC/status/2050187558412276039
Obojętnie jak się zwał, byle w piłkę dobrze grał .
- Edytowany
Ma dobre nazwisko to powinien być dobry😁
- Edytowany
No tak nie za bardzo (w sensie nazwisko)
Na przykład był taki Nawrocki:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1450
Moim zdaniem 5 baniek i Nawrocki byłoby ok
To bardzo bolesne, ale nie mamy żadnych argumentów dla Oskar, albo nawet jakiejś karty przetargowej by zawyżać cenę, a powiem więcej, Nawrocki to też chyba mało realna sprawa. Oglądałem pare meczy 2.bundesligi w tym derbowe spotkanie Hannover 96 vs Eintracht Braunschweig, Nawrocki wyglądał poważnie, nie gra za dużo ale tam jest mocna rywalizacja. Mimo to wątpię by chciał wracać do ESA i to w dodatku do klubu z aspiracjami gry o utrzymanie.
Michał Perchel, brać
- Edytowany
[b]Co bardziej się opłacało: wykupić obrońcę Perkovica z 1 milion euro czy zostawić napastnika Stojikovica dając mu podwyżkę?[/b]
Cracovia ma największe kłopoty ze zdobywaniem bramek i cierpi na brak napastnika, a dziurę w obronie by się jakoś załatało.
Stojikovic dałby Cracovii w tej rundzie jakieś 5-6 bramek i dziś mielibyśmy z 4-5 punktów więcej i spokojny byt.
Poza tym wykup obrońcy Perkovica za 5 mln złotych dodatkowo zadłużyło klub o tę sumę.
Że zapytam , ile bramek czy asyst Filip dał Pizie ?
Dobre pytanie, ale pamiętajmy, że Serie A a polska ekstraklasa to jednak inna para kaloszy.
Ale Stojilković już w pierwszej rundzie był bardzo słaby, momentami fatalny. Po meczu w Katowicach (19.09) zagrał w dziesięciu meczach ligowych i miał dwa udane: asysta z Rakowem i gol w Szczecinie (choć jeśli mnie pamięć nie myli to mógł w pierwszej połowie ustrzelić hat-tricka i zamknąć mecz). Później chociażby zmarnował piłki meczowe z Lubinem czy Poznaniem u nas, co kosztowało nas stratę 4 punktów. Mówimy o składzie, w którym był cały czas Maigaard i Kakabadze.
Perković został wykupiony w styczniu, więc nie wlicza się do tego 10 milionów długu. Natomiast mówimy o młodym lewym obrońcy/wahadłowym, który tylko w tym sezonie zdobył już cztery bramki, w zeszłym dwie w ośmiu meczach. Ten wykup to według mnie był wręcz obowiązek, choć zdarza mu się popełniać błędy, to z perspektywy klubu to praktycznie żadne ryzyko, a ogólnie to jeden z większych kandydatów do sprzedaży z przebitką x3-x4.
Temat napastnika jest trudny, ale jestem cały czas zdania, że gdyby nie kontuzja Bogacza to moglibyśmy mówić o dobrym ruchu ze Stojilkoviciem. Zresztą, osobiście nadal uważam, że opchnięcie go za 3 miliony euro to był majstersztyk, tylko problemem jest brak zastępcy.
Stolijković właśnie spadł z serii A - 0 bramek.
Lepiej spaść jednak z serie A niż ekstraklasy 😋
[quote]#post1722867 ... Ale Stojilković już w pierwszej rundzie był bardzo słaby, momentami fatalny. Po meczu w Katowicach (19.09) zagrał w dziesięciu meczach ligowych i miał dwa udane: asysta z Rakowem i gol w Szczecinie (choć jeśli mnie pamięć nie myli to mógł w pierwszej połowie ustrzelić hat-tricka i zamknąć mecz). Później chociażby zmarnował piłki meczowe z Lubinem czy Poznaniem u nas, co kosztowało nas stratę 4 punktów...[/quote]
Napastnicy często mają nierówną formę - Torres w tym sezonie zaliczył 14 kolejnych meczów bez gola. Ale chyba bysmy go i tak wzięli do Cracovii.
[quote]#post1722862 Dobre pytanie, ale pamiętajmy, że Serie A a polska ekstraklasa to jednak inna para kaloszy.[/quote]
Zgadza się, ale w Pisie Filip grał to co u nas od listopada .Jest kompletnie bez formy, w ostatnim meczu spatałaszył 3 setki .
To już jest problem ich trenera. Zapewne ich byłego trenera.
- Edytowany
Bardzo dobry mecz Klicha
Pomylone wątki
- Edytowany
Mam nadzieję że jest to nauczką, żeby nie zawalić letniego okna. Zima to tylko latanie dziur na ławce rezerwowych. Letnie okno zawalone w tym sezonie do kwadratu, Glik i Charpentier Bez gry, Sutalo bardzo słaby.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)