[quote]#post1707891 Ja bym brał Roche z Rakowa i siemano. Nawet bym się nie zastanawiał 15 sekund, tylko jedyny mankament że nie za bardzo pasuje do naszej gry wysokim pressem[/quote]
Człowieku, zawodnik może grać tylko w dwóch klubach w jednym sezonie, w trzecim już nie może!
Elementarnej wiedzy piłkarskiej brakuje.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
Przepraszam fakt, już pisał ktoś wyżej o tym. Zajarałem się transferem tego Hiszpana i mi odcięło racjonalne myślenie, już się odmulam 😉 no dobra a taki Zjawiński ?
- Edytowany
Już mieliśmy jednego Zjawińskiego, króla pierwszej ligi
Miałem pisać to samo że jednego króla strzelców z pierwszej ligi o takim nazwisku mieliśmy. :D
[quote]#post1707835 Ten Arkadiusz Biegan to jakiś dzieciak. :D[/quote]
ale z tego co obserwuję to jest dobrze poinformowany bo wszystko się zgadza.
takie mi skojarzenie przychodzi do głowy, mylę sie czy będziemy jak farma ? podchować i sprzedać.
- Edytowany
Będziemy jak każdy polski klub w tym peletonie (dla tych co zapomnieli, polska piłka to dalej plakton w świecie piłki jeśli chodzi o siły, finanse, wpływy etc.).
Przy pewnych parametrach finansowych głupotą jest odrzucanie pewnych ofert.
Zarówno finansowo jak i pod kątem budowania swojej pozycji na rynku transferowym.
- Edytowany
[quote]#post1707902 Będziemy jak każdy polski klub w tym peletonie. Przy pewnych parametrach finansowych głupotą jest odrzucanie pewnych ofert.
Zarówno finansowo jak i pod kątem budowania swojej pozycji na rynku transferowym.[/quote]
Zgadzam się, jedynie trochę żal, że nie puściliśmy go za 5 baniek w sierpniu
- Edytowany
[quote]#post1707903 [quote]#post1707902 Będziemy jak każdy polski klub w tym peletonie. Przy pewnych parametrach finansowych głupotą jest odrzucanie pewnych ofert.
Zarówno finansowo jak i pod kątem budowania swojej pozycji na rynku transferowym.[/quote]
Zgadzam się, jedynie trochę żal, że nie puściliśmy go za 5 baniek w sierpniu[/quote]
Albo za 1,5 (lub wcale) jakby kopnął się 3 razy w czoło na wiosnę, lub kontynuował swój performance z końca rundy.
Pytania na które nie ma odpowiedzi. Tylko gdybanie. W Rakoczym też gdybaliśmy bo śmialiśmy się z ofert na poziomie +3/4mln swojego czasu za taki talent a finalnie poszedł za przysłowiową "siatkę piłek", a sam chłopak w oczach wielu od miana talentu bóg wie jakiego, ba, naszego kapitana w pewnym momencie przerodził się w obiekt skupiający na sobie pośmiewisko i irytacje ludzi. To jest temat prosty jak w inwestowaniu, górki są po to aby na nich sprzedawać.
[quote]#post1707878 ... śmieszne jest jak niektórzy pisza ze to świetny interes bo sprzedano zawodnika kilkukrotnie drożej niż kupiono.....[/quote]
To jest obiektywnie prawda, a nie "śmieszne"
Ale rozumiem o co Ci chodzi. Że ważny jest interes Cracovii, a nie Platka. Tylko musisz zrozumieć realia. Właściciel zawsze będzie dążył do poprawy bilansu finansowego. Czasy Cupiałów, Wojciechowskich i innych Filipiaków już się skończyły. Może jeszcze goście z Pogoni czy Widzewa myślą, żeby sobie podbudować ego, ale i oni prędzej czy później pierdolną tym interesem jak będą musieli zbyt dużo dopłacać. Więc i w naszym interesie jest to, żeby klub zarabiał na takich transakcjach.
- Edytowany
Patrząc emocjonalnie - dramat
Patrząc przez PR i ekonomię - zwrot inwestycji w 7 miesięcy ponad 800% - nieźle
Patrząc marketingowo przez pryzmat pozyskiwania piłkarzy - rewelacja - jesteśmy świetną trampoliną, nie blokujemy rozwoju jeśli możemy na tym zarobić....
tylko jakiś napastnik by się kurcze przydał....
Ważne, czy gość ma teściową albo kandydatkę i co u niej? To jego pierwszy wyjazd z kraju.
Tak mi się jakoś skojarzyło...
- Edytowany
To był ten gagatek:
https://es.wikipedia.org/wiki/Elady
On miał wtedy 28 lat, więc raczej "starych drzew się nie przesadza"
Dobra... tak na szybko podsumowywujac...
Odchodzi nasz najlepszy strzelec.. Nasz jedyny napastnik do gry... pwoiedzmy 3 banki z bonusami bo tak pisza...
W zastpestwie bedzie kombinowane z Minchevem czy z tym Zacsotam costam ktory sie kopie po czole i za bardzo prosto biegac nie potrafi..
Do tego pojawia sie ogloszenie na napastnika wystawione przez nasz klub... czyli zgubili ten magiczny notes z nazwiskami w ktorych byla kolejka zawodnikow do zakontraktowania czy poprostu wszyscy odmowili???
Radosc z 3mln ojro ktora sie tu pojawia i zrozumienie sprzedazy JEDYNEGO napastnika obecnie WAS tutaj piszacych jest kolejnym przykladem przyzwolenia na dziadostwo i na godzenie sie z tym dziadostwem... no nie widze innego sensownego zrozumienia tego ze godzicie sie a nawet niektorzy bronia sprzedazy JEDYNEGO napastnika....
Mecz ligowy za...niecaly tydzien.. jednostek treningowych zostalo moze z 4 moze z 5... tabela plaska jak nigdy... dwa mecze pod rzad na wyjezdzie... no kurwa nikt mi nie wmowi ze nie ma nad czym panikowac czy siac defetyzmu... no nie nie nie...
Czara goryczy przelewa ten jebany anons na zatrudnienie napastnika na portalu... no zenujace w chuj... nie ze jest ogloszenie.. bo tak teraz robi xxxxx klubow... ale czas i pora ktora pokazuje ze nie bylo i nie ma jakiejkolwiek alternatywy na zastepstwo dla Filipa...
Pokazuje to ze przespano okres miedzy rundami...
Nie chce mi sie czytac nawet tlumaczen ze... awansowalismy majac w ataku defensywnego Boljevicia... nie uwierze patrzac po sparingach ze po przyjsciu Domingueza i tego mlodego hiszpana zaczna grac kombinacyjna pilke z duza wymiennoscia pozycji jak za Jaculi I .... no nie nie wierze w to...
Pisalem ze okienko pokaze w ktora strone klub pojdzie... i na chwile obecna.. na piec dni przed pierwszym meczem utwierdza mnie ze niestety ale w ta chujowa pozbywajac sie TOPowego zawodnika ze skladu nie majac przygotowanego zastepstwa tylko dajac ogloszenie w powiedzmy przededniu sprzedazy zawodnika...
heh zapomniałem jak tu śmiesznie :P
- Edytowany
Kruszyno, a ile ten "jedyny napastnik" nastrzelał goli w ostatnich 5-ciu 10-ciu meczach?
Już kiedyś graliśmy bez klasycznego napastnika z trójką ofensywnych graczy, którzy rozwalali obronę przeciwnika. Może to idzie wtym kierunku?
Ja właśnie nie narzekać i patrzeć w przyszłość z optymizmem.
A propos transferroomu i notesu Gambala.
Co innego skautować napastnika i mieć czas na jego zakontraktowanie. Może nie szukali profilu Filipa więc nie mają rozpoczętych rozmów z realnymi zastępcami. Był Drożdż to może gadali, że zostanie do końca sezonu i teraz już ot tak nie zaczniesz szukania i wybrzydzania.
Plus Transferroomu jest taki, że możesz za małą kwotę kogoś wypożyczyć by pilnie sprowadzić zawodnika.
Tego kogo chciałbyś to musisz sobie wypracować.
Tutaj fakt że był średniakiem , ja też nie rozpaczam że odejdzie za taka kase bo z niewolnika nie ma pracownika , natomiast się zgadzam z Kruszyną że to jedyny napastnik i jak wiedzieli o zainteresowaniu nim to powinni już mieć na jego miejsce 3 kolejnych na liście , Jeżeli ja miałbym przy obecnym składzie decydować kto ma grać to wystawiłbym Minczeva , Jeruzalem po swoich występach wygląda bardziej na Balaja 2.0 niż realne wzmicnienie
- Edytowany
moze wrzucmy to ogloszenie lokalnie na grupach fejsbukowych i innych, przecież napewno jest jakiś napastnik co szuka pracy,
...
oj brutalne mamy zderzenie z rzeczywistością
tez uważam że odpuszczamy ambitne cele, oby to nie spowodowało kolejnych decyzji, jak mamy grać bez napastników, to moze spróbujmy też bez pomocników , takie combo
ręce opadają, dejcie bana dobrzy ludzie
- Edytowany
Realnie biorąc pod uwagę że scouting liczy u nas Gambal + 2 scoutów to myślę że nazwisk mają nawet po kilka na każdą pozycję pod model gry.
A ten transferoom to też może być zasłona i rozgrywanie czegoś lub test czy ktoś [b]z top 5 gdzie okienka są do poniedziałku[/b] nie chcą czegoś wypchnąć na koniec. Więc to że kluby tam wrzucają zapytania nie oznacza że nagle odchodzi Stojilković a klub się połapał że potrzebuje zawodnika i biorą się za szukanie. Takie rzeczy mają też swoją funkcję transakcyjną i przy negocjacjach. O niczym to nie świadczy że "nie mamy kogo brać". To tak nie działa. Że wam się tak chce naiwnie gadać z tymi grupami i nagłą paniką. Tutaj uwierzcie że mamy jednego z topowych speców w Polsce w tej materii.
Nie zapominajcie jednego, nie ma jeszcze oficjalki i równie dobrze (co włosi akurat często praktykują) może być last minute zmiana i powiną kogoś innego. Więc musi się zmaterializować jedno by ruszło u nas. Domino.
- Edytowany
@quresma77PASY#8513 oficjalki nie będzie bo nawet jeśli dildo(n) to najpierw badania a potem prezentacja ;). Jak ktoś wbije na trening i zobaczy Filipa to znaczy że jeszcze gadają....
Filip zostaje z nami coś czuję 😉
Masz rację. "Wiara i czucie silniej mówi do mnie niż mędrca szkiełko i oko". To cytat.
[quote]#post1707942 Masz rację. "Wiara i czucie silniej mówi do mnie niż mędrca szkiełko i oko". To cytat.[/quote]
Otóż to, świetny cytat 😁 pozdrawiam serdecznie 💪
[quote]#post1707785 https://x.com/BarsaPisafan/status/2015881597900202095?s=20
Cwierkaja że doszli do porozumienia w sprawie Filipa..[/quote]
Przynajmniej fajną zaślepkę mają 😉
[quote]#post1707820 Dawno nie było tak dobrego napastnika w naszym klubie jak Stoijlkovic. Pisać że Kallman był klasę wyżej to w takim przypadku faktycznie milczenie jest szansą. W każdym elemencie przewyższa Fina, a zwłaszcza jeden dla mnie niezaprzeczalny - zaangażowanie w grę obronną, częsta gestykulacja zachęcająca partnerów do wyjścia pressingowego, sam ruch w kierunków obrońców. Widzę że szybko zapominamy człapanie Kallmanowe. Ktoś powie że napastnik jest od strzelania - racja. To ile takich faktycznie setek zmarnował Filip? Z Zagłębiem i co więcej? Uważam, że z tego co stworzyła drużyna wycisnął bardzo sporo.
I teraz najważniejsze - zarówno tutaj jak i na X negatywne komentarze w kierunku tego chłopaka, kiedy on tak naprawdę nigdzie nie dał sygnału że chce odejść.
Każdy jednak kalkuluje, w dodatku bałagan jaki zapanował w klubie nie jest z pewnością argumentem, który może wskazywać, iż w tym obecnym klubie zagra o coś więcej, o szansę promocji w europejskich pucharach - na tydzień przed ligą Zarząd nas z tej walki wypisuje.
I ostatnie - nawet jeśli klub się połakomi na ofertę transferową (czym także da sygnał Filipowi do transferu) to w przeciwieństwie do wielbionego Kallmana Filip przyniesie dla klubu korzyść finansową.[/quote]
Możesz mieć inne zdanie, ale kopiowanie riposty od tej czerwonej zarazy byś sobie darował
[quote]#post1707861 Takie coś znalazłem:
https://www.youtube.com/watch?v=t6lZgwGOYxQ[/quote]
Na filmiku widać, że umie się klepać po herbie, umie przyjmować plecami i przewraca się w polu karnym jak Rózgą 😉
Dlaczego w Fifie gra jako skrzydłowy albo pomocnik
[quote]#post1707951 Dlaczego w Fifie gra jako skrzydłowy albo pomocnik[/quote]
Bo to skrzydłowy
A strzelał w tej Fifie?? Asystował?? Robił rajdy skrzydłem?? Schodził do srodka ?? Jakies karne na nim ? Cos wiecej jak w tej Fifie wygląda??
[quote]#post1707951 Dlaczego w Fifie gra jako skrzydłowy albo pomocnik[/quote]
Bo FIFa żondzi! 😆
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-01/1000001877-jpg-41087103.jpg[/img]
Dramatem Cracovii jest, że gdy mamy dobrą pozycję wyjściową by o coś powalczyć (i było tak też niestety za czasów JF np. w 2015/16) i dobrze się przygotować do rundy wiosennej to osłabiamy drużynę zamiast ją wzmocnić. Chcielibyśmy żeby w Cracovii był cały pełny normalny sezon, a nie tylko runda jesienna czyli aby po dobrej jesieni nastąpiła właściwa mobilizacja do rundy wiosennej.
[b]Teraz absurdalnie osłabiamy zespół nie mając ani jednego choćby przeciętnego napastnika![/b]
Pozbycie się Stojikovica (owszem może nawet przeciętnego napastnika ale jedynego) to praktycznie start do sezonu bez linii ataku bo poza Stojikovicem nie mamy nikogo z przodu i jak okazuje się na 6 dni przed sezonem nie znaleziono następcy.
[b]Transfer nieprzemyślany, nieprzygotowany i bardzo poważnie osłabiający drużynę, powtarzam nie dlatego że Stojikovic był jakimś niedoścignionym wirtuozem ale że na jego miejsce nie znaleziono następcy.[/b]
Ten Hiszpan umówmy się ma dopiero 21 lat i szansa że okaże się snajperem (dobrze dryblował ale nie strzelał) jest naprawdę iluzoryczna.
Za pięć dwunasta potrzeba kogoś sprawdzonego i ogranego.
A co jeśli przyjdzie za jugola napastnik, który będzie prezentował taką formę jak kiedyś Ntibazonkiza ? Nie pamiętam czy był na obozie z drużyną czy dołączył przed startem ale gość od pierwszego meczu robił różnicę.
@Rakietowy Traktor#32094 Dwóch napastników to, można powiedzieć, by się zgadzało w sytuacji, gdy odchodzi Stolijkovic. Jeden za niego, drugi spodziewany w zasadzie od początku, gdy jeszcze nie było tematu odejścia Filipa. Irańczyk z Nowego Świata to nie jest żaden poważny zmiennik na więcej minut, i nie wygląda, żeby był. W tej sytuacji dwóch to w sam raz. Pierwszy najlepiej w ciągu kilku dni, na drugiego ewentualnie można na spokojnie trochę poczekać.
[quote]#post1707917
Czara goryczy przelewa ten jebany anons na zatrudnienie napastnika na portalu... no zenujace w chuj... nie ze jest ogloszenie.. bo tak teraz robi xxxxx klubow... ale [b]czas i pora ktora pokazuje ze nie bylo i nie ma jakiejkolwiek alternatywy na zastepstwo dla Filipa[/b]...
Pokazuje to ze przespano okres miedzy rundami...
Pisalem ze okienko pokaze w ktora strone klub pojdzie... i na chwile obecna.. na piec dni przed pierwszym meczem utwierdza mnie ze niestety ale w ta chujowa pozbywajac sie TOPowego zawodnika ze skladu nie majac przygotowanego zastepstwa [b]tylko dajac ogloszenie w powiedzmy przededniu sprzedazy zawodnika[/b]...[/quote]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-01/zrzut-ekranu-99-png-89324570.png[/img]
Z tego wynika, że jednak ogłoszenie było już wcześniej a nie w przededniu sprzedaży zawodnika - tylko aktualizują warunki finansowe bo być może wcześniej proponowali jakieś śmieszne pieniądze...
[quote]#post1707966 A co jeśli przyjdzie za jugola napastnik, który będzie prezentował taką formę jak kiedyś Ntibazonkiza ? Nie pamiętam czy był na obozie z drużyną czy dołączył przed startem ale gość od pierwszego meczu robił różnicę.[/quote]
To by oznaczało, że było dużo szczęścia. Zawodnicy dość często potrzebują chwili na dostosowanie się do nowego kraju, ligi. Nie są to piłkarze za 20 mln by grali z marszu nawet rąk nie myjąc.
Oczywiście każdy woli potem napisać, myliłem się ale nie brzmi to wszystko jak ułożony plan A a raczej realizacja planu B.
- Edytowany
[quote]#post1707956 A strzelał w tej Fifie?? Asystował?? Robił rajdy skrzydłem?? Schodził do srodka ?? Jakies karne na nim ? Cos wiecej jak w tej Fifie wygląda??[/quote]
Ocena 70, więc więcej od stojilkovicia, i hasicia
Nie testowałem karty ale jak już przyjedzie do nas w Fifie to zrobię z jego karty potwora
[b]Edycja z 27.01.2026 o godz. 23:54 (scalono posty)[/b]
No i ja pytałem o pozycję nominalna dla tego gościa, bo mi się wydaje że przyszedł on brać na skrzydło a minchew lub kto inny napastnikiem
[quote]#post1707964 ... Dramatem Cracovii jest, że gdy mamy dobrą pozycję wyjściową by o coś powalczyć (i było tak też niestety za czasów JF np. w 2015/16) i dobrze się przygotować do rundy wiosennej to osłabiamy drużynę zamiast ją wzmocnić. Chcielibyśmy żeby w Cracovii był cały pełny normalny sezon, a nie tylko runda jesienna czyli aby po dobrej jesieni nastąpiła właściwa mobilizacja do rundy wiosennej....[/quote]
Za Probierza bodajże w sezonie 2020 byliśmy po rundzie jesiennej liderem tabeli wraz z Legia mają dokładnie tyle samo punktów, po czym drużynę rozjebał brudnymi gierkami m.in. z Golem i Wdowiakiem.
[quote]#post1707976 [quote]#post1707964 ... Dramatem Cracovii jest, że gdy mamy dobrą pozycję wyjściową by o coś powalczyć (i było tak też niestety za czasów JF np. w 2015/16) i dobrze się przygotować do rundy wiosennej to osłabiamy drużynę zamiast ją wzmocnić. Chcielibyśmy żeby w Cracovii był cały pełny normalny sezon, a nie tylko runda jesienna czyli aby po dobrej jesieni nastąpiła właściwa mobilizacja do rundy wiosennej....[/quote]
Za Probierza bodajże w sezonie 2020 byliśmy po rundzie jesiennej liderem tabeli wraz z Legia mają dokładnie tyle samo punktów, po czym drużynę rozjebał brudnymi gierkami m.in. z Golem i Wdowiakiem.[/quote]
Tu się nie zgodzę, bo akurat afera z Golem wyszla w czasie covidu, a mysmy szanse na mistrza zaprzepaścili już przed przerwą covidovą przegrywajac 4 mecze z rzędu. Więc to raczej nie mialo wpływu na walkę o tytuł. Zresztą potem i bez Gola wygralismy PP w tym sezonie. A i winy JF jest tam co najwyżej połowa, bo gdyby Probierz umiał tym zarządzić to byloby inaczej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (26 użytkowników)
Goście (26)