Ludzie, przeciez on nie może grać w trzecim klubie w jednym sezonie, albo ZL albo Raków.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Rocha to siatkarz, a nie pilkarz, ale widze ze humor rzecznikowi dopisuje :)
Dominguez klepnięty
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-01/1000103770-jpg-90499390.jpg[/img]
Ten
https://www.transfermarkt.pl/maxime-dominguez/profil/spieler/207561
i ten
https://www.transfermarkt.pl/beno-selan/profil/spieler/940220
można się rozejść
@Fake#791
Ten i ten to ja wiedziałem już po 17 dziś
Ja chcę ich w koszulkach CRACOVII zobaczyć żeby mi się lepiej spało.😉
Przyjście tego Słoweńca należy postrzegać jako sygnał, że Elsner ma, także po zmianach w kierownictwie klubu, coś do powiedzenia, i że mu zależy. W obliczu braku oczekiwanych sygnałów z samego klubu, jest to sygnał optymistyczny.
@Jeden9Zero6#42513 odbieram to podobnie. A brak prezesa w mediach... no cóż. Już był ten który w mediach brylował - zwłaszcza po zwycięstwach. Zobaczymy jak pójdzie "milczkom"
https://comparisonator.com/blog/top-3-players-to-follow-up-in-slovenia-1-snl-2025-26-season-so-far
- Edytowany
Jeżeli mamy o cokolwiek walczyć to potrzebujemy napastnika, napastnika i...... jeszcze raz napastnika!
Przykład?
My graliśmy sparing w Turcji z Cukarickim, broniąc się cały mecz i z trudem zremisowaliśmy 1-1 i to po bramce samobójczej dla nas.
A Jagiellonia ten sam Cukaricki wczoraj ograła 3-0, prowadząc już po 15 minutach 2-0....
Więcej komentarzy już chyba nie trzeba...
- Edytowany
Napastnik to podstawa masz rację. Powinni tego Charpentiera wyjebac i ściągnąć jakiegoś konkretnego bramkostrzelnego grajka. Wyłożyć siano I sie nie szczypać. Mamy gościa co od pół roku dochodzi do siebie i jeszcze nawet murawy nie dotknął. Przed obozem było mówione że już jest gotowy i zdrowy a polecieli na obóz i gość kontuzja. To co on kurwa w samolocie się wypierdolil i kontuzje złapał? Trzeba mu przecież płacić i jeszcze go rehabilitować. Za te pieniądze w niego zainwestowane spokojnie kogoś by znaleźli do gry
Na ten moment, jeśli zostanie potwierdzony Dominguez za Maigarda to już okienko jest na zero.
Pozbycie się Olafsona i Rakoczego jeśli cokolwiek za nich wpadło to duży plus.
Zastąpienie Dróżdża tymi dwoma błaznami to jeszcze ciężko ocenić.
Póki co to Dróżdż wpierdolił nas w kontrakt z Ravasem za co chyba w każdym klubie zostałby wypierdolony, spuścił dwie drużyny juniorskie i trzymał tego zjeba z widzewa w rezerwach, aż przegrali wszystko co się da, w hokeju też podobno coś nie poszło. Na duży plus dla niego wzrost frekwencji i wpływów ze sklepu, relacje z grupami kibicowskimi nie są wyznacznikiem, chyba się starzeje :)
Płatkowi nie ufam ale za Januszem też nie tęsknię.
- Edytowany
Tylko, że panowie Maxime i Beno strzelać nie umieją, więc opieranie swojej siły ognia na jednym Sojikowicu to zdecydowanie niedostateczny potencjał w ofensywie. Tym bardziej, że Stojikovic w ostatniej fazie rundy był poza formą i nie miał kto go zastąpić.
W tym okienku z czego się cieszę to odejście olaffsona, nikt mnie tak nie irytował i nie podwyższał ciśnienia jak widziałem jak miał piłkę przy nodze.A ludzie piszący o spadku więcej wiary, nikogo ważnego ( na ten moment nie straciliśmy, okej maigardda ale on już widać że grał jak na odejście. Kręcił się w kółko, marnował okazję, brakowało mu energii w meczach- nie mówię o przebiegniętych km ale o takim żywym graniu do przodu.) Padł też wątek naszego napastnika który leczy kontuzje. Dajcie mu czas teraz myślę że wróci na ligę i z ławki nie jedną bramkę da. I wtedy zobaczycie że będziecie nosić go na rękach. Ja tam w niego wierzę. A jeśli kolejna kontuzja się pojawi to cóż trzeba będzie się rozstać. Ale nie ma co go obrażac, bo jest jakościowym napastnikiem który będzie ładnie przestawiał obrońców
... Co do mojej weryfikacji Santo chcesz to możemy się charakternie spotkać na mieście jak tak bardzo chcesz mnie poznać. Może jakiś ciepły jesteś ze tak zaczepiasz. Nie wnikam ale akurat mam dużą awersję do ciepłych. Kibicem Cracovii jestem, ale udziałów w klubie nie mam więc jak dla mnie to plus żeby oglądać derby. I nie dlatego że mam jakiś senstyment do milicyjnych psów po prostu ponad wszystko lubię rywalizację i żaden mecz nie dawał tyle co derby. Do tej pory jak mam paru znajomych z zwisły to przypominam im Mariusz twoja mac Jop albo tego bajeranta co zasłabł nad Pacyfikiem... Nie ma co mieć zamkniętej głowy. Wierz czy nie wiesz kibicuje Cracovii od 20 lat, a zacząłem jako dzieciak słuchając w radio Kraków ich spotkań na Żywo. Czasy saidiego czy Krzywickiego bardzo dobrze pamiętam więc zastanów się nad swoim zachowaniem bo jesteś za bardzo nakręcony a to nic dobrego dla twojej psychiki. No offensive bo to temat do transferow. Ktoś wie może co z Ben Bobzien? Ucichł temat?
Tak. Ben Bobzien został wypożyczony do Dynama Drezno :)
Nie wiem co prezentują sobą ten Domingez i ew. Słoweniec, ale moim zdaniem po Maigardzie moze być mała strata. Fakt - dużo biegał. Ale czy to nie było by na tyle ?? Wg mnie mało produktywny
Obudził się Praszelik, jest Amari, od biedy Knap, doszedł Maxi i być może Słoweniec, nie będzie po nim żadnej straty niech się kopie po czole ligę niżej najemnik
[quote]#post1707349 Obudził się Praszelik, jest Amari, od biedy Knap, doszedł Maxi i być może Słoweniec, nie będzie po nim żadnej straty niech się kopie po czole ligę niżej najemnik[/quote]
Knap idzie do Polonii Bytom, stąd temat Słoweńca na dp, bardzo słusznie - bo niektórzy już dywagowali, że mamy za dużo ludzi w środku. Jeżeli Słoweniec będzie, to, wyglądałoby to tak:
- dp, czyli pozycja 6/8: Al Amari, Słoweniec, Klich;
- op, czyli 10: Praszelik, Dominguez, Kameri
- lewe skrzydło/wahadłowy: Minczew, Hasić, i za przeproszeniem Aleksić, teoretycznie Tabisz (ale raczej nie)
- prawe skrzydło/wahadłowy: Kakabadze, Dominguez
- prawa obrona: Piła, Sutalo
- lewa obrona: Perkowicz, Biedrzycki
stoperzy: Hendriksson, Wójcik, Glik
napastnicy: Stojilković, Charpentier (kulasek), Zahi (nielot, drugi Krzywicki, olbrzym bez dynamiki, nie umiejący grać głową).
Nędza w ataku aż piszczy.
- Edytowany
Będą posty nie na temat i zamykam ten wątek, a autorów będę nagradzał urlopem do połowy lutego.
Kurcze ale musza kozaki byc na tej liscie transferowej ze zostalo pewnie MAX 7 treningow do pierwszego meczu a ich dalej nie ma nawet na ostatnim sparingu z jakas no name druzyna... wejda w sklad jak cieply noz w maselko i rozdupia w pyl ta lige... Alez to musza byc mega grajki!!!
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-01/img-2732-jpeg-49290440.jpeg[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!