Dużo szumu na temat konfliktu Stępińskiego z klubem Omonia Nikozja po wywieszeniu transparentu z armią CCCP. Bez względu na to w jakim klubie będzie występował, to chwała mu za reakcję na wydarzenie, które miało miejsce. Do głowy mi jednak nie przychodzi fakt, skąd kibole cypryjscy wpadli na coś takiego? Jaką oni mogą mieć świadomość, czy wiedzę w tym temacie?
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
Przecież na Cyprze więcej rusków niż na Ukrainie.
[quote]#post1655383 Przecież na Cyprze więcej rusków niż na Ukrainie.[/quote]
A to tego nie wiedziałem... Jeżeli tak, to się nie dziwię...
- Edytowany
Cóż, sierp i młot to dość popularny znak na murach różnych miast Europy śródziemnomorskiej...
Ja im zAwsze mówię, że są tacy mądrzy bo nie mieli ich (bolszewików ) u siebie.
Pan Klich, pan wraca do swój dom! Hawa nagila!!!
[quote]#post1655381 ... Bez względu na to w jakim klubie będzie występował, to chwała mu za reakcję na wydarzenie, które miało miejsce. ...[/quote]
To po pierwsze. A po drugie, co wy z tymi psami? Był na rok wypożyczony do gts, co ma niby przekreślić grę w Fc Nantes i 6 sezonów we Włoszech? Ten kompleks gts-u jest żałosny. Oni są od 3 lat w drugiej lidze, nie zauważyliście?
- Edytowany
> Moim zdaniem tym składem przy odrobinie szczęścia możemy skończyć w TOP3.
PRZECIW:
- Teraz, przy stracie z ostatnich kolejek, aby zdobyć podium musielibyśmy punktować na poziomie mistrza.
- Bardzo wąski jakościowo drugi garnitur - bez wzmocnień choćby i na ławce, prędzej czy później spuchniemy tak samo jak obecnie. Końcówka rundy dobitnie to wykazała.
- Rzadko kiedy przerwa zimowa kończy się bez poważnej kontuzji. Te zdarzają się też rywalom, ale łatwiej sobie z tym radzić drużynom z szerszym zapleczem jakościowych grajków.
ZA:
- Może ta odrobina szczęścia zakłada zjazd formy [s]jednej [/s] dwóch czołowych drużyn?
- Może ktoś z tej naszej ławkowej mizerii wyskoczy z formą jak Maigaard? Może trenejro postawi na nogi Rakoczego, wyciągnie wszystko z Biedrzyckiego, ogarnie Atanasova i Armaniego, bo to by było przynajmniej dwóch piłkarzy do przodu.
- Jest spora szansa na większe zgranie drużyny, automatyzmy i większe zrozumienie dla koncepcji naszego trenejro. O co w trakcie rundy jest niestety ciężko gdy połowa składu dostaje regularnie powołania na kadre.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/1000032701-jpg-24416352.jpg[/img]
Jest blisko z powrotem Klicha👍to były spoźnony prezent mikołajkowy 🎅.
Ciekawe czy prezes Dróżdż już w Ameryce....
A dokładnie o co chodzi z tym amerykańskim wpisem powyżej?
[quote]#post1655414 A dokładnie o co chodzi z tym amerykańskim wpisem powyżej?[/quote]
Zawodnicy z gwarantowanymi kontraktami na 2025 rok
Czyli że Klichu ma zagwarantowany kontrakt na 2025 u swojego dotychczasowego pracodawcy. Post jest jednak z 25 października, a nowe wiadomości o możliwości jego powrotu to kwestia ostatnich dni. Ten whats app jednak... jest szyfrowany.
to zależy jak to jest skonstruowane. może być opcja po stronie klubu i wtedy cyk odpalają bo jest zainteresowanie, albo Mati musi złożyć podpis i wtedy powie: dzięki za opcje ale wracam do domu
Moglibyśmy go już zakontraktować,byłbym spokojniejszy na ten czas przedświąteczny.
Nie wiem czy nas pociągnie w górę, czy skończy się jak z Konoplianką czy Alvarezem, ale ucieszyłby mnie ten transfer bo by pokazał, że jednak nie zwijamy klubu ani nie hibernujemy się.
Ale Kono nie miał żadnego emocjonalnego związku z Polską i Krakowem.
Nie miał ambicji, szybkości, głodu sukcesu. Ani drużyny która by ten sukces mogła wygenerować.
Był takim trochę wybrykiem natury. Zachcianką bogatego prezesa. Freak fighterem na boiskach ekstraklasy, choć lubiłem patrzeć jak mu piłka nie przeszkadzała w grze...
- Edytowany
[quote]#post1655341 Malinowi nie mają problemów z pieniędzmi, tylko z miejscem w tabeli. Więc wszelkie wyciąganie zawodników stamtąd - to tylko po ewentualnym spadku. Pytanie czy warto kogoś wyciągać?
Inna sprawa jest z Lechią, ale tu znowu pytanie, czy jest kogo wyciągnąć już teraz i czy mamy pieniądze na jego pensję?[/quote]
Malinowi mają wszystkie te problemy. Miasto znowu musi dorzucić jakąś kasę by tam się zgadzało a już jakiś czas temu Jacek S. chciał sprzedać klub. Trochę go za to finansowanie z miejskich spółek dojeżdżają i chciał to wyprostować. Śląsk ma trochę długów a miasto nie chce teraz aż tak dorzucać do pieca. Nie wiem jeszcze na ile zatrzymanie prezydenta miasta wpłynie na zarządzanie klubem przez urzędników.
Pytanie czy wywalą kasę by ratować ligę i czy to się opłaci.
Za Kallmana to wolałbym Jonathana Juniora z Kotwicy. Rozwiązał kontrakt z Kotwą (zaległości finansowe), a stylem gry bardzo przypomina Benka.
Do tego Klich, Jakub Łabojko i Mateusz Praszelik do środka
i Łukasz Bejger za Kakabadze (gdyby ten chciał odejść)
Rasak z żaboli też
Stop dla starych dziadów odcinających kupony w Cracovii!!!!
Nie dosc ze wysokie kontrakty to jeszcze brak możliwości rozwoju takiego 35latka!! Inwestować takich jak Bzdyl czy Rozga...
Nie dla starych odcinaczy kuponów!
Przy takim Klichu czy Gliku to ci młodzi uczyć się tylko mogą.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (26 użytkowników)
Goście (26)