To chyba oczywiste że chodziło mi o kogoś kto tu pisze na tym forum, bo że ktoś tam był widać na filmiku
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
to inaczej. żebyś zrozumiał. liczby uproszczone by łatwiej liczyć i żebyś zrozumiał.
liczba kibiców Cracovii na świecie: 50 tysięcy
liczba forumowiczów: 100
liczba kibiców na spotkaniu: 4
50.000 - 100
100 - x
x= 0,2
50.000 - 100
4 - x
x= 0,008
Forumowicze stanowią 0,2% kibiców Cracovii
4 sympatycznych ludzi na spotkaniu z prezesem to 0,008% kibiców Cracovii
prawdopodobieństwo klasyczne liczymy ze wzoru: P(A) = A/moc zbioru
szanse, że ktoś z forum był na spotkaniu wynoszą 0,002%
niech mnie ktoś poprawi kto to bardziej kuma, mam problemy z matematyką, które polegają na tym, że jak długo nie używam to zapominam..
próbowałem napisać, że pytanie kolegi byłoby bardziej zasadne gdyby na spotkaniu były tłumy. to znacząco zwiększałoby szansę, na to że był tam ktoś "z naszych"
SaNTini, teoretycznie masz rację, a statystycznie jak idziesz z psem na spacer to macie średnio trzy nogi. Chodzi o to, że osoby z forum to jednocześnie jedni z najbardziej zaangażowanych kibiców Cracovii, a co za tym idzie, prawdopodobieństwo, że ktoś z forum był w 4-ce jest znacznie wyższe niż wyliczyłeś, ale faktycznie nadal bardzo niewielkie.
Santo Twoje wyliczenia nie do końca oddają rzeczywistość. Kibice będący na forum bardziej żyją na co dzień tym co się dzieje w Cracovii więc siła rzeczy jest dużo większa szansa, że na spotkaniu był ktoś z forum niż ktoś kto nie jest na forum.
Di Marzio twierdzi, że bierzemy Łęgowskiego na wypożyczenie
- Edytowany
Nie no skoro Di Marzio tak twierdzi to ja nie mam więcej pytań , oprócz jednego .
Kto to jest Di Marzio? Czyżby Gianluca Di Marzio słynny hotelarz?
Dobra już wiem przeprowadziłem mało wnikliwe dochodzenie i to jeszcze zanim Puszcza Zachery grać mecz z Koroną.
Piłem.
[i]Calciomercato, czyli piłkarski rynek transferowy, wywołuje więcej zainteresowania i emocji niż sam sport: jest bowiem niekończącą się iluzją kupowania magicznych formuł, pozwalających mieć wpływ na to, co stanie się z piłką.[/i]
Czyżby wymiana za Jaro ?
[quote]#post1639870 Di Marzio twierdzi, że bierzemy Łęgowskiego na wypożyczenie [/quote]
Dobry ruch, trudno mi w to uwierzyć.
- Edytowany
[quote]#post1639876 [quote]#post1639870 Di Marzio twierdzi, że bierzemy Łęgowskiego na wypożyczenie [/quote]
Dobry ruch, trudno mi w to uwierzyć.[/quote]
To był by zły ruch! Musimy budować swoich piłkarzy a nie cudzych, bo na jego wykup nie będzie nas stać, włosi zapłacili rok temu za niego 3 mln euro, ogólnie uważam że dalej w środku pola mamy największe braki ale jeśli kogoś tam pozyskamy (wątpie dróżdż mówił że będą transfery wychodzące ewentualnie dojść może Środkowy obrońca) to musimy go wziąć na transferze definitywnym żeby jak wypali nie tracić go za darmo, klub musi się szanować to nam mają ogrywać zawodników a nie my innym, chyba że miał by przyjść na transferze definitywnym a na to nas nie stać
A ja jestem za tym by grało 11 wypożyczonych graczy, jeżeli zdobędą mistrzostwo.
[quote]
To był by zły ruch! Musimy budować swoich piłkarzy a nie cudzych, bo na jego wykup nie będzie nas stać, włosi zapłacili rok temu za niego 3 mln euro, ogólnie uważam że dalej w środku pola mamy największe braki ale jeśli kogoś tam pozyskamy (wątpie dróżdż mówił że będą transfery wychodzące ewentualnie dojść może Środkowy obrońca) to musimy go wziąć na transferze definitywnym żeby jak wypali nie tracić go za darmo, klub musi się szanować to nam mają ogrywać zawodników a nie my innym, chyba że miał by przyjść na transferze definitywnym a na to nas nie stać [/quote]
Pomysł dobry tylko naszym budowanym gwiazdkom przewraca się dość regularnie w głowach i w d...pach, co skutecznie pokazują przykłady młodzieżowców z ostatnich lat....
Jeśli z Łęgowskim to prawda - super info.
To mógłby być ruch na zasadzie dopięcia środka pola, gdzie mieliśmy największe braki, do czasu przewidywanego powrotu Klicha.
Potrzebujemy drugiego młodzieżowca na już - pierwszego mamy, ale Rózga nie wyrobi limitu minut. Patrząc na jego sposób grania, na 34 mecze na pewno przynajmniej jeden (to optymistyczne założenie) straci na pauzach za kartki. Do tego często będzie schodzić w tej 75 - 80 minucie, tak jak dotąd. Trzeba też mieć na uwadze możliwe kontuzje, nawet jeżeli wypadnie na jeden czy dwa mecze.
Jeżeli Biedrzycki będzie się na tyle rozwijał, że wygryzie ze składu Olafssona, jeżeli Śmiglewski dojdzie do formy i będzie dostawał minuty w końcówkach, a może nawet przy pauzach za kartki czy (odpukać) kontuzjach podstawowych napastników wyjdzie w pierwszym składzie - to super. Ale tu jest za dużo "jeżeli" czyli nie daje gwarancji wypełnienia limitu.
A poza tym.
Potrzebujemy dobrego zawodnika do środka pola, lepszego od tych, których tam mamy.
Jeżeli można to połączyć, jeżeli Łęgowski to faktycznie zagwarantuje, to czemu nie, nawet jeżeli to będzie wypożyczenie bez prawa wykupu lub też z kwotą wykupu dla nas nieosiągalną.
Chuj z limitem mlodziezowcow,co to za nowy fetysz? Kare mozna zaplacic z premii za majstra
Niech Łęgowski przyjdzie jak najszybciej i debiutuje w następnej kolejce z Pogonią. ;p
Póki co to sam zawodnik musi chcieć. A czy chce? Tego nie wiadomo...
Do Pogoni póki co nie chciał....
[quote]#post1639889 Chuj z limitem mlodziezowcow,co to za nowy fetysz? Kare mozna zaplacic z premii za majstra[/quote]
Masz możliwość pozyskania dwóch równorzędnych zawodników, za podobne pieniądze.
Którego wybierzesz?
Była kilka tygodni temu na forum dyskusja (chyba jeszcze przez sprzedażą Makucha) jaki transfer by zadowolił forumowiczów.
Wyszło, że pownien być:
- Polak
- młodzieżowiec
- ograny w naszej lidze
Pozostałych punktów czyli:
- ofensywny pomocnik
- za darmo
Łęgowski nie spełnia, ale pierwsze trzy jak najbardziej 😁
Włodarczyk pisze że nie jesteśmy zainteresowani.
https://x.com/wlodar85/status/1829856274420478151
We włoskich mediach regularnie pojawiają się informacje, że 21-latek zmieni barwy. Gianluca Di Marzio podał nawet, że Salernitana dogadała się już z Cracovią ws. transferu Łęgowskiego. Włoch twierdzi, że strony oczekują teraz na decyzję piłkarza.Według naszych informacji nie jest to prawda. Łęgowski nie znajduje się w orbicie zainteresowań "Pasów".
W środku pola Cracovii panuje spory tłok. Trener Dawid Kroczek ma do dyspozycji Janiego Atanasova, Karola Knapa, Patryka Sokołowskiego, Amira Al-Ammariego, Mikkela Amigaarda czy Oskara Lachowicza. Pod względem liczebnym pozycje w centrum boiska są więc dobrze zabezpieczone.
Sam Łęgowski chce zostać we Włoszech. Jego kontrakt z Salernitaną obowiązuje do końca czerwca 2026 roku.
Czytaj dalej pod linkiem: https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-nozna/legowski-na-celowniku-cracovii-wyjasniamy-sytuacje-pilkarza-nasz-news/249160
[quote]#post1639893 [quote]#post1639889 Chuj z limitem mlodziezowcow,co to za nowy fetysz? Kare mozna zaplacic z premii za majstra[/quote]
Masz możliwość pozyskania dwóch równorzędnych zawodników, za podobne pieniądze.
Którego wybierzesz?
Była kilka tygodni temu na forum dyskusja (chyba jeszcze przez sprzedażą Makucha) jaki transfer by zadowolił forumowiczów.
Wyszło, że pownien być:
- Polak
- młodzieżowiec
- ograny w naszej lidze
Pozostałych punktów czyli:
- ofensywny pomocnik
- za darmo
Łęgowski nie spełnia, ale pierwsze trzy jak najbardziej 😁 [/quote]
Tyle że to byłby transfer czasowy ja tam wolę żeby znaleźli jakiś młody talent za realną dla nas kwotę najlepiej gdyby to był Polak ale zagranicznym też nie pogardzę do maks 23 lat który się rozwinie (takim zawodnikiem może być Hasić ), wypożyczając zawodników po roku znowu musisz szukać zastępstwa a gdy masz swojego zawodnik to gdy ten chce odejść i go sprzedaż masz kasę by kupić kogoś w zamian(ostatnio to u nas akurat słabo działało, ale w tym okienku Makuch sfinansował nam resztę transferów )
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)