Najważniejsze że mamy wreszcie wzmocnienia teraz żeby to Kroczek ogarnął i będzie dużo radości przy Kałuży i w Polsce tam gdzie Cracovia gra.
P.s Mam nadzieję że Michał i Beniu zostaną z nami.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
wyższy poziom filmikownictwa :D
https://www.youtube.com/watch?v=IvJOufQykXQ
jak zobaczyłem w pierwszej akcji samobója to dałem sobie spokój. napewno nie poświęcę na to 9 minut.
słuchajcie to może być środkowy pomocnik do tyrania. takiemu nie zrobisz filmiku bo nie ma z czego. to normalne. czekamy
To żałuj bo w 53 sek. wali bramkę z połowy boiska
[quote]#post1630458 jak zobaczyłem w pierwszej akcji samobója to dałem sobie spokój. napewno nie poświęcę na to 9 minut.
słuchajcie to może być środkowy pomocnik do tyrania. takiemu nie zrobisz filmiku bo nie ma z czego. to normalne. czekamy[/quote]
Tak, też na to liczę. Taki lepszy Oshima, który nie traci piłek, tylko ewentualnie daje się sfaulować (do tego też trzeba mieć technikę). Potrafi też dać dobre prostopadłe podanie albo przerzut, na filmiku koledzy to knocą, ale przy lepszych partnerach to powinny być asysty.
Po filmie widzę że ostro odpala z dystansu, coś czego w poprzednim sezonie nie robiliśmy prawie w ogóle. Może być dobrym uzupełnieniem w środku pola.
Irakijczyk zagrał we wszystkich 6 spotkaniach reprezentacji Iraku w el do MŚ 2026, z tego 5 razy wystąpił w podstawowej 11-ce.
Irak awansował do 3 decydującej rundy tych rozgrywek, 3 runda kwalifikacji azjatyckiej rozpoczyna się 5 września br.
Do Iraku trochę bliżej niż do Burundi, może nie będzie miał problemów z powrotami 😁
- Edytowany
A bezpośrednie połączenia CASA'mi jeszcze funkcjonują? ;-)
Jest jeszcze taka opcja powrotu:
https://youtu.be/QyAJGXWkcY4?si=NyLDa77Clu-6OmV0
Prezes o transferach :
Rozglądamy się jeszcze za środkowym obrońcą. Zobaczymy, czy inne pozycje też będą wymagać wzmocnienia. Szykujemy też wzmocnienie na pozycję "numer osiem" w pomocy, ale tak naprawdę już wyszła wiadomość na ten temat (Amir Al-Ammari, reprezentant Iraku - przyp. red.). Tak więc planujemy jeszcze dwa, trzy ruchy i to będzie wszystko.
https://sport.fakt.pl/pilka-nozna/prezes-cracovii-bez-ogrodek-to-byly-najtrudniejsze-negocjacje/y5v09zp
Irakijczyk na 8 i ewentualnie ŚO spoko, ale jednak liczyłem, że szukamy też 10. Ciężko będzie grać cokolwiek do przodu, bo ani Atanasov, ani Sokołowski rozgrywającymi nie są.
Jak mozna przez tyle lat nie potrafić znaleźć typowej 10 ? Przecież zawodników jest od groma..
- Edytowany
Na dzisiaj:
[b]van Buren [/b]- bardzo rozsądny transfer. Nawet jakby miałby okazać się drugim Dzikiem to pochwalam. OBY jednak nie skończyło się na tym, że na boisku będzie tylko jeden z dwójki van Buren - Kallman. Mam nadzieję, że mamy jakiś plan na zagospodarowanie obu naraz.
[b]Ravas [/b]- dobry ruch. Oby nawiązał do czasów Peskovica i Sandomierskiego, bo to jest dla mnie standard do jakiego dążymy na tej pozycji.
[b]Burek [/b]- wkradła się literówka jak podpisywali van Burena i oto rezerwy mają dodatkowego bramkarza. Niech walczy o swoje.
[b]Lachowicz [/b]- fajnie, że ma ambicję i parcie na sukces, ale to jest chłopak z 26 minutami gry na poziomie seniorskim w całej karierze i te 26 minut to nie jest Serie B tylko polska 3 liga.
Jak odpali to się będę cieszył i chwalił naszych skautów. Na tę chwilę to jest sztuka na poziomie Ogorzałego, Adamczyka i tysiąca innych młodych gniewnych.
[b]Biedrzycki [/b]- ciekawy pomysł na już ogranego młodzieżowca, dodatkowy plus za pochodzenie.
[b]Janasik [/b]- oglądanie Śląska nie należy do moich pasji więc zbyt wiele o nim nie wiem. Skoro był do wyjęcia to czemu nie? Nie będę narzekał póki nie zobaczę co pokaże.
[b]Al Ammari [/b]- nie mam nic przeciwko Arabom, ale nie wmawiajcie mi, że ta muzyka w tle na jego filmikach to ABBA. Jako zamiennik dla Oshimy na plus. Mam dobre przeczucie, więc życzę powodzenia.
Na koniec - nie wiem co Glik jeszcze robi w klubie, będzie musiał długo udowadniać, że zasłużył na miejsce w kadrze. Dlatego cieszy mnie, że klub jeszcze środkowego obrońcy szuka.
No i dalej czekam na rozgrywającego. W kadrze mamy PÓŁ takiego zawodnika. Tu musi być pole manewru i opcja zmiany taktyki.
W mojej opinii brakuje typowego skrzydłowego , tak wiem że gramy 5-3-2, ale jakiś ktoś z błyskiem w ofensywie by się przydał...
@gusto#20710
Jezeli chodzi o Janasika - surowy technicznie, nadrabia zaangażowaniem. Zaleta - gra na obu bokach w defensywie.
Moim zdaniem transfer na uzupelnienie skladu
[quote]#post1630546 Jak mozna przez tyle lat nie potrafić znaleźć typowej 10 ? Przecież zawodników jest od groma..[/quote]
teoretycznie mamy teraz w kadrze dwie 10 - Maigaard i na przyszłość Lachowicz
i nir wiem kto ma szukać tyle lat?? prezes Dróżdz....
[quote]#post1630554 [quote]#post1630546 Jak mozna przez tyle lat nie potrafić znaleźć typowej 10 ? Przecież zawodników jest od groma..[/quote]
teoretycznie mamy teraz w kadrze dwie 10 - Maigaard i na przyszłość Lachowicz
[/quote]
Rakoczy w juniorach tez za napastnikami gral caly czas z tego co pamiętam i dawal rade takze tez moze byc tym ofensywnym srodkowym...
Według mnie Maigaard ma papiery na granie 10 ale patrząc na niego to jest cholerny leń..on nawet ledwo co biega po tym boisku..
z tym ŚO to w sumie ciekawe. Może trener nie jest zadowolony z jakości zawodnikó których przejął.
Jugas wraca po kontuzji, są Skovgaard i Hoskonen, Glik, Ghita może jednak jeszcze będzie spieniężony, skoro prezesso wspomina o poszukiwaniach ŚO.
Chociaż też nie wiem jaki ma status w klubie Arttu w repce w czerwcu grał, a U nas w żadnym z otwartych sparingów się nie zmieścił do kadry, ktoś wie dlaczego?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)