A ja mam przeczucie, że Biedrzycki to będzie dobry transfer :)
Dobry drybling, szybkość. On z lewej, a z prawej Rózga i jedziemy z tą całą ligą :),
Niech tylko trener ustawia granie pod predyspozycje zawodników jakich ma, a nie odwrotnie na siłę wciskając ich nie na swoje pozycje.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Grunt to fantazja :D
No, przecież prezes parę razy powiedział, że nawet bez wzmocnień to jest skład na pierwszą ósemkę!
Wcale bym się nie obraził gdyby próbowali w sparingach grać w takim składzie: Burek - Olafsson, Ghita, Glik, Jugas, Kakabadze - Atanasov, Knap - Biedrzycki, Rakoczy, Różga - Kallman/Makuch. Wolę taki powiew świeżości niż innych Sadikoviciów czy Rivaldinho. Liczę także, że w końcu Maigaard odpali.
[quote]#post1627551 Wcale bym się nie obraził gdyby próbowali w sparingach grać w takim składzie: Burek - Olafsson, Ghita, Glik, Jugas, Kakabadze - Atanasov, Knap - Biedrzycki, Rakoczy, Różga - Kallman/Makuch. Wolę taki powiew świeżości niż innych Sadikoviciów czy Rivaldinho. Liczę także, że w końcu Maigaard odpali. [/quote]
Kakabadze póki co jest na Euro.
[quote]#post1627551 Wcale bym się nie obraził gdyby próbowali w sparingach grać w takim składzie: Burek - Olafsson, Ghita, Glik, Jugas, Kakabadze - Atanasov, Knap - Biedrzycki, Rakoczy, Różga - Kallman/Makuch. Wolę taki powiew świeżości niż innych Sadikoviciów czy Rivaldinho. Liczę także, że w końcu Maigaard odpali. [/quote][b][/b]
A jak odejdzie jeszcze 3 co wymieniłeś to co wtedy.
Pierwsza ósemka już odjechała z Borku Fałęckiego o 4:42.
[quote]#post1627551 Wcale bym się nie obraził gdyby próbowali w sparingach grać w takim składzie: Burek - Olafsson, Ghita, Glik, Jugas, Kakabadze - Atanasov, Knap - Biedrzycki, Rakoczy, Różga - Kallman/Makuch. Wolę taki powiew świeżości niż innych Sadikoviciów czy Rivaldinho. Liczę także, że w końcu Maigaard odpali. [/quote]
Gra w 12 to faktycznie coś świeżego, ale nie wiem czy nam pozwolą :(
Nie wiem co Wy macie z tym Maigardem, powtorze sie zatem, obejrzyjcie uwaznie jego filmik promocyjny i zrozumiecie,ze jemu trzeba grac na glowe,zeby strzelal.
@DSS#2388 haha, fakt, chodziło mi o Glik/Jugas, bo ja gry na 5 to w ogóle za bardzo nie widzę.
Jak odejdzie Kalman, Otar i Rakoczy a daj Boże i Glik to jesteśmy w dupie ...
Życzyłbym nam wszystkim, żeby w przypadku kontuzji każdy piłkarz tak angażował się w życie klubu, jak Hebo. To jest ostatni zawodnik, o którym powiem coś złego. Wizerunkowo zrobił świetną pracę dla klubu.
Jak ktoś pisze, że gość pazerny na kasę, to chyba materiałów klubowych nie ogląda. Oczywiście, że wolałbym, żeby grał, ale to nie jego wina, straszny pech.
Hebo przy tym wszystkim robił co mógł moim zdaniem, żeby zarabiać na swój kontrakt.
[quote]#post1627506 [quote]#post1627504 [quote]#post1627461 ... nooo Glik jest tego przykladem idealnym ze nie biora nasi takich.......[/quote]
A jednak nadal ludzie domagają się Glików, Konoplianek i innych "nejmów".
Ja bym jednak był zwolennikiem szukania Olafsonów
[b]Edycja z 27.06.2024 o godz. 17:19 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1627487 [quote]#post1627473 [quote]#post1627471 Właśnie się pozbyliśmy kolejnego piłkarza, który De facto 1,5 roku leczył się za nasze. Nie ogarniam tego .[/quote]
Ale czego nie ogarniasz? Leczył się za nasze bo miał ważny kontrakt. Kontrakt mu się skończył a nadal nie jest w pełni sprawny więc odchodzi.[/quote]
Nie ogarniam tego, ze nie mamy kim grać i odchodzi kolejny piłkarz. Nie ma nawet zastępstwa 1-1. Zaspokoiłem Twoją ciekawość ?[/quote]
To na ile czasu leczenia i powrotu do formy dałbyś mu jeszcze kontrakt?[/quote]
Ja nie dałbym mu kontraktu, a co więcej dogadywałbym sie wcześniej o obustronne rozwiązanie i szukanie następstwa. Tymczasem po 1,5 roku niedość, ze straciliśmy czas to jeszcze zawodnika, w którego inwestowaliśmy. Ponadto nie ma zastępstwa, tylko przez ostatnie 2/3 miesiące mamienie nas, ze zostanie, choć było wiadome, iż nie ma to prawa bytu. [/quote]
Wiecie ze dzis mija 9 lat od "transferu Rudnevsa" ktorego widziano z Siemionem na Balicach😆 😂🤣😂
Moim zdaniem to dobry ruch sprowadzać młodych, wyróżniających się w niższych ligach.
[quote]#post1627572 Moim zdaniem to dobry ruch sprowadzać młodych, wyróżniających się w niższych ligach. [/quote]
Po co pisac takie truizmy? Przeciez to jest oczywiste, ze warto tak robic i ze robia tak powazne ekipy, ale sprowadzaja takich autobusami, bo maja swiadomosc, ze pewnie 2 na 10 sprawdzi sie na wyzszym poziomie. Natomiast nikt powazny nie probuje taka polityka budowac kadry pierwszego zespolu, majac na uwadze wynik sportowy.
W 12 mieli by grać sparingi ?
Biedrzycki to nie jest szczyt marzeń ale jako chłopakowi z Polonii dałbym mu na start duży kredyt zaufania.
- Edytowany
[quote]#post1627585 [quote]#post1627551 Wcale bym się nie obraził gdyby próbowali w sparingach grać w takim składzie: Burek - Olafsson, Ghita, Glik, Jugas, Kakabadze - Atanasov, Knap - Biedrzycki, Rakoczy, Różga - Kallman/Makuch. Wolę taki powiew świeżości niż innych Sadikoviciów czy Rivaldinho. Liczę także, że w końcu Maigaard odpali. [/quote]
W 12 mieli by grać sparingi ?[/quote]
To bym wtedy przyznał że taktyka Kroczka jest naprawdę innowacyjna 😋
[b]Edycja z 28.06.2024 o godz. 12:38 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1627581 [quote]#post1627572 Moim zdaniem to dobry ruch sprowadzać młodych, wyróżniających się w niższych ligach. [/quote]
Po co pisac takie truizmy? Przeciez to jest oczywiste, ze warto tak robic i ze robia tak powazne ekipy, ale sprowadzaja takich autobusami, bo maja swiadomosc, ze pewnie 2 na 10 sprawdzi sie na wyzszym poziomie. Natomiast nikt powazny nie probuje taka polityka budowac kadry pierwszego zespolu, majac na uwadze wynik sportowy. [/quote]
Sedno sprawy 🎯
Wiem, że to nie zawsze możliwe, ale jeszcze lepiej by było robić to jescze na poziomie Juniora - bo taniej i z możliwością "przeszlifowania diamenciku" przez naszą Akademie pod nasz model gry (piszę jakbym chciał aby to wyglądało. nie o tym jak jest 😋 )
Myślę transfery do 1 kadry będą po zakończeniu fazy eliminacji do europejskich pucharów. Dla mnie to za późno, no ale zawsze tak było i czasem wystarczało (np. okienko co Janka Gola sprowadziliśmy) - jedyna nadzieje ze ten Gambal ma lepszy hak i wygrzebie coś sensowniejszego niż to było w 2 ostatnich sezonach (patrz. np Glik)
Lepszy hak to dłuższy, czy bardziej zakrzywiony? 😛
Odeszło 7 zawodników (Wilk, Hrosso, Takuto, Hebo, Rapa, Bitri, Jablonsky)
Przyszło 2 (Burek, Biedrzycki)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)