Po pierwsze, to Rivaldinho jest lepszy od Neymara bo lepiej schodzi na krótki słupek i jest przystojniejszy.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Po drugie, dziękuję za 'bez odbioru', to znacznie upraszcza sytuację.
Sam fakt, że na boisko nie wyjdą Pelle i Rivalndinho w formie z wiosny daje nam bonusa - nie gramy w 9kę od początku meczu.
Za Pellego do przodu idzie Hebo, brakującym napadziorem Makuch. Do tego mamy Konoplyankę (oby sobie przypomniał jak się gra), skrzydła raczej zaklepane. Jak dla mnie brakuje nam porządnego defensywnego pomocnika.
W schodzeniu na krótki słupek to mistrzem jest profesor Janusz.
- Edytowany
[quote]#post1538607 1
proszę o info, który z nich najlepszy. którego ewentualnie brać do nas. jak ktoś ma czas to uszeregować od najlepszego do najgorszego. statystyki grają. [/quote]
Ale wiesz, że jak nie napiszesz, z której ligi pochodzą te statystyki, to nie ma to sensu? Już nie wspomnę o pozycji na boisku.
To tak jakbyś podał nominalne zarobki w lokalnej walucie bez podania tej waluty i pytał, kto więcej zarabia.
Uprzedzając Twoją odpowiedź - statystyki mają znaczenie. Jak porównasz zarobki przeciętnego Niemca i przeciętnego Włocha, to możesz mniej więcej stwierdzić, który jest bogatszy / który może sobie na więcej pozwolić (upraszczając). Jak porównasz statystyki 2 napastników z 2 porównywalnych lig, to możesz mniej więcej pokazać, który jest lepszym zawodnikiem (upraszczając).
Dlatego też w profesjonalnym klubie zatrudniani są analitycy danych, których oko i rozum często są bardziej skuteczne niż romantyczne wizje i ocena z serca eksperta.
wszystko poza jednym to środkowi pomocnicy.
wybierz najlepszego i najgorszego.
analitycy statystyczni to coś innego niż janusze sprawdzającym ile szczelił. nowocześni zakładnicy statystyk gdzie każdy kto nie ma bramki na mecz jest hujowy. to nie ja postawiłem tezę, że jak ktoś ma dobre statystyki to jest dobry. to nie ja postawiłem tezę, że zawodnik bez liczb nie może być dobry.
czekam dalej na chętnych w tej zabawie
[quote]#post1538622 W schodzeniu na krótki słupek to mistrzem jest profesor Janusz.[/quote]
Raczej jego ratlerek - Jakubek .
- Edytowany
[quote]#post1538622 W schodzeniu na krótki słupek to mistrzem jest profesor Janusz.[/quote] To zależy. Jeśli wydatki to na krótki, jeśli oszczędności to na długi słupek😋 Taktyka węża.
[quote]#post1538630 to nie ja postawiłem tezę, że zawodnik bez liczb nie może być dobry.
[/quote]
O to nikt by Ciebie nie podejrzewał
Ty wręcz przeciwnie, z uporem godnym lepszej spraw próbujesz udowodnić, że pewien napastnik (sic) bez liczb jest dobry. Dlatego tylu ludzi robi sobie z ciebie bekę.
- Edytowany
Napastnicy bez goli... pomocnicy bez liczb asyst czy goli...a dlaczego tu nie ma okien... a dlaczego tu nie ma klamek.... a dlaczego tu nie ma drzwi...
ciekawe kto mialby to robic i te liczby wykrecac... spec od majorosow chyba palcem po monitorze..
Mam takie dwie tezy - czyli robie gownoburze...
Piasecki idzie do Rakowa liczby ma raczej ujowe - jakby trafil do Nas to badzmy szczerzy entuzajmu by nie bylo, forum by od razu do zmaskrowalo i powiem szczerze sam bym sie specjalnie nie zachwycal.
Co do Rivaldinho chyba kazdy mi przyna racje w gdzie by nie trafil strzeli wiecej bramek niz u Nas po poprostu mniej sie nie da...
Kruszyna tańczy nad pułapką, ale wie, że to pułapka więc nie wybierze najgorszego frajera z listy bo się boi, że okaże się, że to Pedri z Barcelony :D tyle są warte te Twoje liczby. doopę se nimi podcieram
- Edytowany
Ja to samo robie Twoimi wypocinami na forum...
Pedri z Barcelony 😂
to musi być jakiś ogórek, ja nigdy o takim kopaczu nie słyszałem, serio
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-06/img-20220621-135733-jpg-38419472.jpg[/img]
Koledzy Santo i Kruszyna- przestancie sobie skakac do gardeł.
Co do Piaseckiego - gdy był wypożyczony do słabej Stali Mielec, to zbierał całkiem przyzwoite oceny (sam chętnie widziałem go jako napastnika u nas). Jeśli chodzi o napastnika to obecnie chętnie widziałbym Dawida Kurminowskiego (Aarhus z Danii)
Propozycji transfermarktu prosiłbym o niewrzucanie tutaj. Kiedyś się natknąłem na plotkę, że Messi (wówczas Barca) i Ronaldo (wówczas Real) są na celowniku i cska i gts-u (ok. 4 lata temu).
- Edytowany
Biegański - dobry bramkarz,
i chyba jeszcze młodzieżowiec
[quote]#post1538648 Biegański - dobry bramkarz[/quote]
Oczywiście, że tak. Mój post dotyczył bardziej transfermarktu i plotek tam wrzucanych
- Edytowany
Zjadłem obiad, siadam na chillu do tematu a tu takie gowno wislackie. Nie dobrze mi.
Santo czy tam wstawiłeś najlepszego gości z liczbami, który gra w okręgówce? Jesteś złym człowiekiem 😁
- Edytowany
VelVet przestał się dobrze czuć, a jak czuje sie Makuch?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)