Czekają na wyprzedaże, a to dopiero w połowie września. No, może jakaś okazja się zdarzy, ale to będzie przedstawiane jako news z informacją, że obserwowaliśmy od dłuższego czasu itd. ;)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Panowie,
Temat Fiolica uważam aktualnie za zbędny - gdyby był do wyjęcia za darmo, to tak. Ale on już jest w takim wieku, że powinien pokazać jakość na boisku już i tera a nie asymilować i czekać...ja zapamietałem z jego gry tylko dwa momenty - w lidze asysta i w finale PP. W finale PP to praktycznie nic nie grał..więc nie ma co nad nim płakać.
Dla mnie wzmocnieniem takim na dziś byłby np. Dominik Nagy, który w Legii już nie ma miejsca. Jak był zdrowy, to przypominam, że gość grał odrazu w pierwszej 11 w Lidze Greckiej - gdyby nie kontujza, to pewnie by go kupili.
Tak czy siak podoba mi się, że będzie większa rywalizacja w obronie jeśli jeszcze dojdzie Marqez. Natomiast co by nie mówić, to jest nam potrzebny głównie rozgrywający i dobry napastnik - który strzeli 15-20 goli w sezonie.
Biorąc pod uwagę ewentulaną walkę w eliminacjach do LE, to tym składem na pewno nic nie ugramy i skończymy naszą przygodę na pierwszej rudndzie.
Dwoma szrotami z Korony to faktycznie najebiemy. Dobrze że tylko jedna drużyna spada, może tą Warte jakoś przegonimy, chociaż jak będziemy grać tak jak w ostatnich ligowych meczach takie proste to nie będzie
Naki -Fiolic jest zawodnikiem o klase lepszym od Nagy z Legii .
Ci co oglądali mecze Cracovii widzieli że z meczu na mecz Fiolic był lepszy .Zaczął dawać Cracovii bardzo wiele min takim asystami jak w Gliwicach wypieszczone zagranie do skrzydłowego na pełnej szybkości ten dogrywa i Wdowiak dokłada nogę .
Bramka na 2-2 w finale PP to też dogranie Fiolica ze stałego fragmentu .To jest typowy rozgrywający jakiego w Cracovii brakowało po sprzedaży Javiego .
Co do Nagy temat absurdalny .Po pierwsze stałe chimery i nie tylko jeden trener ma z nim problem .Po drugie zarobki -mamy robić dla niego komin płacowy ?.
Gość zagrał może z 10 meczy dobrze na cały kontrakt z L .Czy Vukovica uważasz za idiotę który nie umie ocenić umiejętności piłkarza i jego charakteru ?
Mieliśmy już Michalika i kolejnego gwiazdora nam nie potrzeba .
Przy obecnym stanie kadrowym o mistrza grać nie będziemy, o podium pewnie też nie i wszyscy się zgadzamy że wzmocnienia są konieczne ale pisanie o spadku to już wyjątkowa krótkowzroczność albo zła wola.
[quote='naki' pid='1442858' dateline='1596624088']
Panowie,
Temat Fiolica uważam aktualnie za zbędny - gdyby był do wyjęcia za darmo, to tak. Ale on już jest w takim wieku, że powinien pokazać jakość na boisku już i tera a nie asymilować i czekać...ja zapamietałem z jego gry tylko dwa momenty - w lidze asysta i w finale PP. W finale PP to praktycznie nic nie grał..więc nie ma co nad nim płakać.
Dla mnie wzmocnieniem takim na dziś byłby np. Dominik Nagy, który w Legii już nie ma miejsca. Jak był zdrowy, to przypominam, że gość grał odrazu w pierwszej 11 w Lidze Greckiej - gdyby nie kontujza, to pewnie by go kupili.
Tak czy siak podoba mi się, że będzie większa rywalizacja w obronie jeśli jeszcze dojdzie Marqez. Natomiast co by nie mówić, to jest nam potrzebny głównie rozgrywający i dobry napastnik - który strzeli 15-20 goli w sezonie.
Biorąc pod uwagę ewentulaną walkę w eliminacjach do LE, to tym składem na pewno nic nie ugramy i skończymy naszą przygodę na pierwszej rudndzie.
[/quote]
Nie zgodzę się że w finale nic nie grał. Każde przyspieszenie akcji wychodziło od niego
Kamil Wilczek na wyłocie z Turcji
Dla mnie to mógł by być bardzo dobry transfer
Piszecie o Fioliciu ze sie nie sprawdzil grajac niecale pol roku plus przerwa na wirusa a dalej sie spuszczacie jak sie pisze ze Cecaric czy Rubio to szroty... ze trzeba im dac czas... ze moze sie rozkreca... dajcie im plaski srubokret i gwiazdke i niech sie na zlom poskrecaja a nie graca w skladzie i biora do tego za to pieniadze...
Rubio ledwo kilka wejsc z lawki w prawie spadkowiczu do drugiej ligi z Sosnowca ...Wybitny wynik.. ogral sie tam... na pewno ...9 meczow z czego ani jednego w pelnym chocby wymiarze czasowym...
Cecaric... co gral kazdy widzial... Bartoszek podsumowal Cecarica ze nie wypowie sie na jego temat bo nie bedzie obrazal zawodnika... Laurka :)
Do tego wlasnie Cecaric cos tam pokopal w kilku meczach a reszte nawet go na lawke nie brali...Rozegral siedem meczow z czego 4 cale...
Może Cabrera potaniał?
Wilczek ma duże oczekiwania finansowe, więc raczej go nie zatrudnimy.
- Edytowany
[quote='nie masz' pid='1442869' dateline='1596626623']
Kamil Wilczek na wyłocie z Turcji
Dla mnie to mógł by być bardzo dobry transfer
[/quote]
[size=small]Na Wilczka Legii nie stać.[/size]
[size=small]Focus pisał że żal kasy na prowizję dla menago Fiolića[/size]
[size=small]a tu wpisy o Wilczku..[/size]
[size=small]To jest temat o transferach nie o marzeniach..[/size]
Może weźmy Klicha i Piątka
- Edytowany
Potter, wyraźnie napisałem, ze nie bronię zarządu jeśli chodzi o sprzedaż Lopesa. NA 100% zj...li, że pozwolili mu odejść do innej ekipy ekstraklasy.
Jeśli chodzi o "zysk" to faktycznie, nie wziąłem pod uwagę pieniędzy za podpis i innych prowizji. Załóżmy, ze to się bilansuje > mieliśmy przez rok solidnego gracza który sporo zdrowia i wysiłku zostawił na murawie. Miał kilka meczy gdzie zagrał nieco słabiej. Poza tym równa forma i harówka. Pare goli tez strzelił. W samym finale tez jeździł na d.
Po uwzględnieniu rozmaitych prowizji, zarobków Lopesa, kwoty odstępnego i jego ułamkowej części z wypracowanych zysków za puchar i ligę + sam puchar który jako kolejne trofeum podniósł wartość marki Cracovia wg mnie wyszliśmy mimo wszystko na plus.
Jeszcze raz napisze, dla podkreślenia: nie bronię zarządu. Nie lubie ich metod , ale jednocześnie nie uważam ich za debili - to musiało być skalkulowane. Ktoś już kiedyś napisał na forum o możliwym scenariuszu przekupowania łamistrajkow na początku afery z Golem. Moze to właśnie doliczyli do rachunku za Lopesa? Nie wiem tego. Moze kiedyś prawda wyjdzie na jaw.
---------
Klicha i Piątka zAwsze przyjmiemy, zapraszamy :)
- Edytowany
Wszyscy działają tylko u nas cisza. Typowy mks
Marqueza nie liczę, chodzi mi o konkretne wzmocnienia , czyli zawodników lepszych na dana pozycje niz mamy
Sposób zapowiedzi nowego zawodnika mistrzostwo. :)
https://twitter.com/MKSCracoviaSSA/status/1290983884793024512
Szkoda, że transfer nie mistrzowski...
Dla mnie jedynym wartym transferu do nas piłkarzem Korony jest Kozioł.
Dramat jeśli to ma być facet za Jabłko
serio Datkovic jest gorszy od niego?
Jak robi się dobre transfery powinniśmy uczyć się od Piasta .Po cichutku i jak nawet odejdą kluczowi to nie za żetony tylko koniec kontraktu wykorzystany ich potencjał na maks .Oni wiedząc że odchodzi X mają czas na szukanie następcy .Robią to bardzo dobrze .Patrząc na potencjał finansowy to Gliwice wyciskają sportowo nie 200 a 300 % normy .Tak się powinno zarządzać sportowo i budowac atmosferę .Była jakaś afera w Piaście z piłkarzami w tych latach ?Tak dla przypomnienia vicemistrzostwo za Latala i brakło im 1 pkt do MP .Do tego mistrzostwo za Fornalika i 3 miejsce .Czy można mówić o przypadku ?
Trzeba się cenić .W Gliwicach dobrze wiedzieli że zostawiając Felixa do konca kontraktu zarobią znacznie więcej niż dostali by za niego w zimie .
Tylko u nas jest takie rozdawnictwo i takie deale jak z Lopesem a potem skuczenie że nie ma na Fiolica czy wykup Izraelczyka CZY PRZEBICIE klubu z Węgier w temacie Kovacevica .
.Jakim cudem ma być kasa jak sami ją po prostu ODPYCHAMY ?.
Co do Wilczka to nie stać nas zwyczajnie i uważam że pewnie Legii też .
Jeden kolegów pyta może Cabrera potaniał ?Może i tak tylko w jego wieku już na metrykę trzeba patrzeć .Nawet jak potaniał to nie na tyle by nie był to jeden z wyższych kontraktów .Pytanie czy warto ?W jego przypadku to też zapewne piłkarz oczekiwał by 2-3 letniego kontraktu .
Kruszyna jak nie raz mamy inne zdania tak tu mam podobne .Więcej mamy takich nie potrzebnych zawodników nie dających nam nic i raczej już nie dadzą .Cecaric ,Rubio . .Wilk ,Serafin ,Diego .To już masz 6 co obciąża budzet .Z tych 6 najtańszy z graczy z pola to Rubio .Podobno jest to bardzo niski kontrakt to niech wykarze się w rezerwach .Będziemy widzieć czy zrobi na tyle postęp by dać mu szanse .Reszta szkoda gadać .
Do rozważenia kolejni Vestenicky i Dimun
HIT!!! Uczmy się od Piasta. Oni zamiast sprzedawać piłkarzy tanio, oddają ich za darmo. Co roku kilku kluczowych piłkarzy odchodzi tam bez odstępnego bo kończy im się kontrakt i to jest droga, którą powinniśmy podążać. Ach ten okropny zarząd Cracovii, przedłużył kontrakty wszystkich kluczowych piłkarzy i teraz jak któryś chce odejść to muszą kasować za niego jakieś śmieszne pieniądze, uczmy się od Piasta. Ręce opadają.
Jeszcze jedno, Piast wiedząc że zawodnik odejdzie za darmo ma czas na znalezienie następcy. Nie to co my. Wiedząc że odejdzie Cabrera, przyszedł Lopes. Jak już po roku Lopes odszedł, na jego miejsce pół roku wcześniej zakontraktowany został Alvarez. Uczmy się od Piasta.
[img]https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_8FeO2rkE0PprXEf8BPca5lFjre2nz6xB.jpg[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)