[quote='janczer' pid='1388816' dateline='1563208132']
@gargamel ale to trzeba było być na stadionie, żeby poczuć te emocje, docenić to, co się stało.
[/quote]
Bylem
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
a teraz obczajcie sobie jakiego kocura holendra sprowadza Areczka :)
- Edytowany
Wygląda na fajny transfer, w rodzaju naszego Bizona. Tylko wątek nie ten. ;)
a to nie wątek o transferach? a Bizon to bym powiedział, że u Nas nie mógł odpalić bo po odejściu do niemiec dla Karlsruhen strzelił 15 bramek w 34 meczach. Nasza liga najwyraźniej mu niespasowała bądź dostał za mało czasu.
Jak najbardziej o transferach, nazywa się TRANSFERY CRACOVII. O transferach do innych klubów piszemy w wątku U NASZYCH RYWALI.
[quote='Obiektywny.1' pid='1388847' dateline='1563219009']
a to nie wątek o transferach? a Bizon to bym powiedział, że u Nas nie mógł odpalić bo po odejściu do niemiec dla Karlsruhen strzelił 15 bramek w 34 meczach. Nasza liga najwyraźniej mu niespasowała bądź dostał za mało czasu.
[/quote]
W trzeciej lidze,gdzie jego klub był absolutnym dominatorem,który ładował przeciwnikom po 4,5 goli na mecz.Cztery porażki na 36 spotkań.Bilans bramkowy za ten okres 60 do 25.Ktoś te piłki musiał wpychać do siatki.
Obiektywny się zamotał, bo sama nazwa - Karlsruhe, duży klub jak na Niemcy, ale wtedy to tylko trzecia liga, jak napisał Bruno
- Edytowany
Do idealnego okienka brakuje 3 transferów napastnika, skrzydłowego, ofensywnego pomocnika. Napastnika pewnie nie będzie, bo aktualnie jest 3 (Z Lopesa będzie kozak na naszą ligę, ale nie gwarantuje on kilkunastu bramek, dlatego pasowało by go kimś wspomóc), skrzydłowego pewnie też nie będzie, bo tam od czasu do czasu będzie grał Pik i teoretycznie może grać tam Pelle, zostaje więc jedna pozycja, która po prostu trzeba wzmocnić, bo nie ma tam już żadnych "rezerw", jak dla mnie to 350 tys. to nie jest wygórowana kwota za Vejinovića nawet gdy przyjmie się, że będzie miał gwiazdorski kontrakt, z prostego powodu gość jest gwarantem jakości i raczej nie znajdziemy nikogo na jego poziomie w porównywalnej cenie. Niestety na ten moment mamy 3 pasożytów i pewnie dopóki nie zejdą z pensji, to można sobie o transferach pomarzyć, a jeżeli jeszcze w pucharach zrobimy DAC i Greków( którzy na pewno są do ogrania nawet przy obecnej kadrze) i zaliczymy w miarę udany start ( mało straconych goli, co gwarantuje nam stabilna i mocna defensywa nawet jak wymienimy całą 4 i przy odrobinie szczęścia zawsze coś z przodu może wpaść), to nie widzę na to żadnych szans.
W sumie zastanawia mnie jak zagramy w 1 kolejce, bo o ile w defensywie możemy wymienić właściwie wszystko bez większego uszczerbku o tyle z przodu nawet w podstawie jest bryndza, a raczej oni nie dadzą rady grać na kilku frontach.
[quote='octop' pid='1388856' dateline='1563223513']
Do idealnego okienka brakuje 3 transferów napastnika, skrzydłowego, ofensywnego pomocnika.
[/quote]
I to jest trafienie w samo sedno!
Cracovii brakuje potencjału w ofensywie (wbrew temu co powiedział po meczu z DAC Probierz).
Gdybyśmy bowiem posiadali moc w ataku i drugiej linii to można było już w Dunajskiej Stredzie przechylić szalę na własną stronę i po prostu wygrać (wykorzystując niektóre proste błędy przeciwnika w obronie po naszym pressingu).
A tak to niestety sprawa awansu jest nadal otwarta i szanse należy ocenić 50 na 50 pamiętając, że Węgrzy grają lepiej na wyjeździe niż u siebie i są w stanie strzelić dwie bramki jak rok temu w Tbilisi Dynamo. Należy więc bardzo uważać.
Wreszcie jakieś ciekawe rozmowy :)
Podpisuję się pod tym, bo zwróciłem uwagę, że choć drużyna wskoczyła na trochę inny poziom w samej grze, taktyce, czy nawet pewności siebie, to do awansu na kolejny szczebelek brakuje nam w składzie kozaków, game-changerów, gości, którzy rozstrzygają wynik, biorą na siebie ciężar gry i przyciągają kibiców na trybuny.
Naprawdę nie jesteśmy już tą drużyną, co kiedyś, z Polczakami, Szeligami, tabunami przypadkowych zawodników, holowanych latami, składowanych w pawlaczu patałachów.
Nie gramy już nerwowo. Nie mamy paniki w oczach w ważnych meczach. Rzadziej tracimy idiotyczne bramki, zdarza nam się odrabiać wynik i wychodzić na prowadzenie. Wykonaną w ostatnich latach pracę naprawdę trzeba zauważyć i docenić. Ale będąc tak blisko wejścia na wyższy level, ma się apetyt na więcej.
Mam wrażenie, że jesteśmy na rozdrożu, gdzie po paru mądrych inwestycjach możemy pójść zdecydowanie w górę. Ale też możemy wrócić do starego, (nie)dobrego średniactwa, jak przegramy jakieś mecze i skończy się pompowana przez europejskie klimaty atmosfera sukcesu.
Oczywiście wiem, że sternicy nie zagrają va banque. Jest parę kwestii do wyjaśnienia. Bez Javiego, Vestenickiego i Mihalika mielibyśmy więcej możliwości ruchu. Mam nadzieję, że uda się jakakolwiek roszada. Każdy solidny transfer last minute będę traktował jako duży bonus w tej sytuacji, bo faktycznie - w ofensywie mamy za mało jakości i póki co - nie mamy kim straszyć.
W ogóle to trochę paradoksalna sytuacja, bo wymienione trio ma potencjał na naprawdę dobry tercet ofensywny, a tymczasem każdy z nich jest... śmierdzącym jajem, którego trzeba się szybko pozbyć.
Rafi żaden z tej 3 nie jest śmierdzącycm jajem (chyba że wg tabisza i jego pelikanów ).
-Mihalik sprawa z przed dwóch lat teraz widać ze zmądrzał .On by chciał wyjechać do lepszej ligi ale pewnie zdaje sobie sprawę gdzie jest .Rolą trenera jest dogadanie się doprowadzenie go do formy by dawał jakość a jak się trafi dobry kontrachent dla klubu i niego to go puścić .Jasny i precyzyjny kontakt ty nam pomóż sportowo wypromuj się a my nie będziemy problemów robić z odejściem w zimie
Vestency -a co on takiego zrobił zlego że nazwyasz go tak brzydko ?Jedyną jego winą jest to że Probierz go nie widział rok temu .Ale ma za sobą bardzo dobry sezon w słowackiej lidze ,chce u nas grać nie marudzi zawsze rzetelnie trenował nie robił syfu w szatni TO WARTO DAĆ MU SZANSĘ .Niech powalczy o swoje nie przebije się ok sprzedamy .Chce go Dac z tego co podają więc jak się nie spodoba Probierzowi wymienić go za Vidę ,Cmelika czy Romana dopłacając ewentualnie jakąś kasę Ale uważam że się rozwinął i doprowadzony do odpowiedniej formy fizycznej mógłby wiele nam pomóc .Jak był u nas to był slabszy zawodnik i wystawiany na skrzydle .On tam się nie sprawdzał .Na Słowacji grał w ataku i ststystyki pokazują że radził sobie świetnie .
Javi -tu też mamy wersje tabiszowsko pelikanową .Mądry zarzad i trener siada z piłkarzem do stołu i szuka rozwiązania problemu .Czy stać Cracovie na odstawianie tak dobrych zawodników ?Piłkarz też nic nie zyska na nie graniu .Trzeba siąść i rozmawiać a nie z góry skreślać .
Nie takie grzechy popełniali zawodnicy w innych klubach .Wystarczy popatrzeć na Neymara .Szejków stać by go zniszczyć grą w rezerwach za to że pluje na klub ,wyszydza nie stawia się na treningi .Robią to ?Nie -szukają rozwiązania problemów .
[quote='octop' pid='1388856' dateline='1563223513']
W sumie zastanawia mnie jak zagramy w 1 kolejce, bo o ile w defensywie możemy wymienić właściwie wszystko bez większego uszczerbku o tyle z przodu nawet w podstawie jest bryndza, a raczej oni nie dadzą rady grać na kilku frontach.
[/quote]
Myślę, że temu właśnie służyły przegrane 0:1 sparingi z silnymi przecież drużynami. Można z przeciętnym zespołem z ligi zagrać taką jedenastką, jak z Orenburgiem, plus Mihalik i Vestenicky, bo jestem przekonany, że jakieś szanse na pokazanie się dostaną, zanim zostanie podjęta decyzja: zostaje, idzie na kolejne wypożyczenie, sprzedajemy.
Potter, jeżeli uważasz, że szejkowie nie widzą różnicy między 350 tys. Euro (Hernandez) i 150 milionów (Neymar), to chyba jednak ich obrażasz. 150 milionów, wiesz, to jednak jest dużo pieniędzy.
Docent dla szejków to jest inna skala pieniędzy .Dla nich te 200 mln to jak dla nas może 1 mln euro.Taka skala porównania .
Druga rzecz docencie skala przewinienia Neymara jest dużo większa od Javiego .Tam kpi sobie ,szydzi z klubu obraża go .Javi to nie ten rozmiar przewinienia .Obiecano mu podwyżkę nie dotrzymano ustaleń a on zachował się nie profesjonalnie .Takie rzeczy w klubach się rozwiązuje siadając do stołu a nie skreśla piłkarza od razu .
Potter Ronan (nie Roman) to zawodnik Wolverhampton więc raczej oni nie będą chcieli się wymieniać na Vestenickiego. Dać im dwóch Słowaków i brać rudego z dopłatą nawet
Santo racja mój błąd literówka .Kawał zawodnika .Rydy nie do wyjęcia .Ale myśle że Cmelik ,Vida pewnie by byli .
Ja mam przekonanie że Vestenicky z przed roku a ten teraz to dwaj inni piłkarze .Warto by dać mu szanse szczęgólnie że on chce u nas grać niigdy nie grymasił zawsze ciężko pracował .Lopez miał 3 idealne sytuacje na gola w oststnim meczu .Mysle że Vestenicky przynajmniej 1 by strzelił bo to typ egzekutora .Dostanie dobrą piłkę to strzeli .Fajnie by spróbować na 2 napastników Vestenicky -Lopez i za nimi Pelle .
Jak można go wrzucać razem do jednego worka z Michalikiem czy Javi jak on nic klubowi nie zawinił poza tym że Probierz się do niego sportowo nie przekonał .
Ale jak by tak do Mihalika i Vestenickiego dorzucić naszego Hermano to mogło by się okazać że Ryży z Dunajskiej nie jest aż taki drogi...
Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
Potter, ale ja nie urodziłem się wczoraj. Wiem jak jest i mam nastawienie realistyczne.
Ty piszesz do mnie, jakbyś rozmawiał z kimś z zarządu, prezentujesz postawę życzeniową i rozdzielasz dobre rady jak Bożena Dykiel. Ale forum to nie samospełniająca się przepowiednia.
Każdy jest śmierdzącym jajem, bo podpadł albo Filipiakowi, albo Tabiszowi albo Probierzowi. I ile byś się tu nie naprodukował, to jeśli któryś z tej trójki nie zadecyduje o ułaskawieniu, to w koszulce z siedmioma paskami już piłki nie kopnie.
Dlatego nie myślę już o w.w. tercecie. Liczę na obrotność zarządu w pozbyciu się niechcianych pracowników, co da nam pole manewru przy zatrudnieniu nowych. Mielenie jednego w kółko to tylko strata czasu. Ich już nie ma, patrzymy do przodu i bierzemy takich, których chcemy my i którzy sami chcą grać w Cracovii.
Wrzuciłeś Rafi całą 3 do wspolnego wora a każda z sytuacji jest inna .Vestenicky zawsze trenował na full i dawał z siebie wszystko .Umiejętności miał jakie miał i do tego rzucony nie na swoją pozycję więc nie przekonał Probierza .Ale wraca do nas jako inny lepszy piłkarz .Probierz uwielbia liczby a liczby go bronią .Przynajmniej na tyle że należy się nad nim solidnie pochylić i dac mu szansę .Póki co Cracovia nie ma typowego snajpera .
To jest chore w klubie że widzimisie tabisza decyduje o być albo nie być klasowego piłkarza .Dopóki tego nie zmienimy czyli nie odstawimy go od koryta czyli kontraktów dopóty będą takie kwiatki tylko zmieniać się będą nazwiska piłkarzy .
Spodziewam się zaraz riposty tabiszowskich kont i pelikanów ,,że nigdy niczego jest nie winien duet T I B ""
[quote='potter' pid='1388937' dateline='1563289513']
Wrzuciłeś Rafi całą 3 do wspolnego wora a każda z sytuacji jest inna .Vestenicky zawsze trenował na full i dawał z siebie wszystko .Umiejętności miał jakie miał i do tego rzucony nie na swoją pozycję więc nie przekonał Probierza .Ale wraca do nas jako inny lepszy piłkarz .Probierz uwielbia liczby a liczby go bronią .Przynajmniej na tyle że należy się nad nim solidnie pochylić i dac mu szansę .Póki co Cracovia nie ma typowego snajpera .
To jest chore w klubie że widzimisie tabisza decyduje o być albo nie być klasowego piłkarza .Dopóki tego nie zmienimy czyli nie odstawimy go od koryta czyli kontraktów dopóty będą takie kwiatki tylko zmieniać się będą nazwiska piłkarzy .
Spodziewam się zaraz riposty tabiszowskich kont i pelikanów ,,że nigdy niczego jest nie winien duet T I B ""
[/quote]
Ja tylko chciałbym wtrącić bo mówisz ze Probierz lubi liczby, ale Rafa został ściągnięty bez takowych. Probierz przede wszystkim lubi jak ktoś zapierdziela, to jest fundament u naszego trenera a nie liczby.
https://youtu.be/ObxaJNiXk8k mniej więcej tak to u nas działa :)
Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (7 użytkowników)
Goście (7)