To może jeszcze Rząsa wróci na prezesa 🤔
-
-
Giełda trenerów - odsłona kolejna.
A Rząsa był kiedyś prezesem ?
- Edytowany
Oj! Czepiasz się interpunkcji.
Ale jakoś za powrotem Rząsy nie tęsknię.
Szkoda, że nie wrócił grać.
Na resztę spuszczam zasłonę milczenia.
- Edytowany
Trener Hajdo jest chyba wolny. Już raz nas uratował przed spadkiem.
Ja się dziwię, że nikt nie wpadł na pomysł zawieszania trenerów. Wysyłasz wypalonego Jacka na 2 miesiące na Bali. Wrzucasz w tym czasie nową miotłę (niech będzie Hajdo), ten zdobywa 8 punktów, potem wraca Jaca i lecimy.
Trener obrotowy? Tego jeszcze nie grali. Możemy być pierwsi.
Ja nie piszę tego w żartach. Koszty zrywania kontraktów i szukania innych trenerów są kosmiczne. Jeśli udałoby się to jakoś ustalić z trenerem i zespołem żeby obeszło się bez kwasów i fochów mogłaby być ciekawa opcja w zarządzaniu ludźmi.
[quote]#post1595218 Oj! Czepiasz się interpunkcji.
Ale jakoś za powrotem Rząsy nie tęsknię.
Szkoda, że nie wrócił grać.[/quote]
ja bym mu dał szansę,
u nas zaczynał, został przemielony przez Filipiaka jak każdy przed nim i po nim.
w Lechu zdobył potrzebne doświadczenie,
ale DS po raczej zarezerowane stanowisko dla Stefana, dożywotnio.
A ja mam do niego POTĘŻNE pretensję ,że obiecał zakończyć karierę w Pasach a poszedł do Partizana.
Podolskiemu jakoś korona z głowy nie spadła ,że kopie na emeryturze u swoich ukochanych żaboli.
- Edytowany
Jakie "przemielony" ?
Ja tylko pamiętam, że sprowadził wagon Jugoli niezdolnych do grania
Może niedokładnie pamiętam bo pamięć nie ta, jak to u staruszka, ale tak mi się to wdrukowło.
Puzigaca to nie był jego wynalazek?
- Edytowany
Puzigaca odszedł z Cracovii by z powodzeniem grywać w europejskich pucharach. Czyli nie był taki zły.
To ten, któremu żal było 100 złotych miesięcznie na Grupę 100? I zarazem to ten, który wrócił już po czasach G100 na dobrze płatną posadę w Cracovii? To ten super Pasiak czy jakiś inny?
Tomasz Rz. traktuje Cracovię instrumentalnie. Cracovia zawsze miała z nim pod górkę. Wdzięczność i przywiązanie do Klubu są mu zupełnie obce. Bliżej mu do wrogości niż sympatii dla Pasów. O miłości nie wspomnę. Po "owocach" mogliśmy go poznać ..
A masz jakiś dowód? Czy tak se wymyśliłeś w stylu Moraty o Wdowiaku?
Dowód!? Na co? Wszystko się działo na oczach mediów! Wszyscy widzieli co wyprawiał będąc jeszcze juniorem. Jak obrzydliwie spiskował przeciw ubogiej wtedy Cracovii! Jakie roszczenia miał jego ojciec wobec Klubu. A wreszcie, powiedz co dobrego zrobił dla Cracovii?! Bez odbioru,bo .. szkoda słów.
[quote]#post1595299 Dowód!? Na co? Wszystko się działo na oczach mediów! Wszyscy widzieli co wyprawiał będąc jeszcze juniorem. Jak obrzydliwie spiskował przeciw ubogiej wtedy Cracovii! Jakie roszczenia miał jego ojciec wobec Klubu. A wreszcie, powiedz co dobrego zrobił dla Cracovii?! Bez odbioru,bo .. szkoda słów.[/quote]
Tzn. co wyprawiał, bo mnie to strasznie zaciekawiło?
- Edytowany
Taką jedną rzecz, "co wyprawiał" pamiętam. Skorża został trenerem sąsiadki, i czytałem wywiad z Rząsą, który już nie grał w piłkę, ale już zaczął iść w stronę "trenersko-asystencką" i zapytano go wtedy, że jego przyjaciel Skorża zaczął trenować Wisłę, czy nie zostanie asystentem. A on na to: "absolutnie nie, przecież ja jestem Cracovia".
I to powinni pamiętać wszyscy, którzy tu na niego nadają.
A poza tym odnoszę wrażenie, że nie mówił "obiecuję, że zakończę karierę w Cracovii: ale że "chciałby zakończyć" - choć może się tu mylę.
Dla mnie Rząsa jest "nasz" i wiem, że wielokrotnie to zaznaczał.
Toś mnie rozbawił! Ależ mi bohaterstwo! Cwaniaczek wiedział, że psy by go nie zaakceptowały. Po prostu upiekł dwie pieczenie na jednym ogniu tym fortelem.
Chyba się na własnej skórze przekonał jak kibice mu podziękowali gdzie startował z jednej listy wyborczej na Pasiastych osiedlach...
Stasiuk ewidentnie ma jakiś uraz mocny do T.Rz
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)