[quote='ander' pid='1468916' dateline='1611493958']
Facetowi przez kilkanaście lat w Cracovii udało się kilka razy nieźle kopnąć piłkę, a wynagrodzenie 30 tys. PLN/mies. wydaje mu się niewystarczające.
[/quote]
W kwestii poniekąd formalnej: z tego, co wiemy wynagrodzenie (jak słyszymy 30 tys. miesięcznie) dla Wdowiaka było wystarczające.
Rozbiło się o coś innego.
A o żadnym "gnojeniu" nie ma mowy. To klub/trener decyduje, gdzie ktoś ma grać i czy ma grać. Płacą mu? Płacą. Trudno. Dał się zrobić agentowi (nie wiem jaka jest umowa między nim a agentem Bolkiem - może nie może nic zrobić bez agenta) - trudno...
I trochę mnie śmieszą takie gadania miłych skądinąd forumowiczów "gdyby grał w derbach, to może zrobiłby rajd i strzelił na 2:1". A może gdyby grał w derbach, to by głupio sfaulował i wyleciał z czerwona kartką? A może by stracił piłkę i poszłaby kontra i byłoby 0:2?
-
-
Pan Piłkarz - Mateusz Wdowiak
Zastanowiłem się co piszę. Napisałem gdzieś nieprawdę? Może rzeczywiście prowadzisz firmę po to, żeby nie było bezrobocia, kto wie. Ja takich filantropów nie poznałem. Raczej zatrudnienia się ludzi, gdy potrzeba ich do pracy, a zwalnia, gdy już nie są potrzebni. Premią za ryzyko jest zysk na działalności i władza nad swoim życiem. Normalne,ludzkie stosunki. Pracownik też ma swoje prawa i trzeba się z nimi liczyć
Dzeta
Chodzi o to że mamy obecnie dwóch skrzydłowych w drużynie Hankę i Wdowiaka. Tylko debil osłabia drużynę nie mając nikogo LEPSZEGO w zamian
[quote='zubereg' pid='1468942' dateline='1611513069']
Dzeta
Chodzi o to że mamy obecnie dwóch skrzydłowych w drużynie Hankę i Wdowiaka. Tylko debil osłabia drużynę nie mając nikogo LEPSZEGO w zamian
[/quote]
Co z Thiago i Fiolicem?
Dopiero teraz zwróciłem uwagę. Ostatni mecz Wdowiak zagrał 12 września, 16 września przyszedł Fiolić na kolejne wypożyczenie.
A Zaucha nie jest tez czasem skrzydłowym?
[quote='octop' pid='1468926' dateline='1611506162']
Ja w ogóle nie wiem o co jest ta cała afera. Wdowiak w Cracovii nie chciał już grać [b]i chciał mieć kartę na ręku, żeby przygarnąć wyższą premię za podpis[/b]. Klub stwierdził, że skoro tak, to po co mają w niego dalej inwestować, tyle. Nie ma tu ani złej ani dobrej strony. Można się *****ć do klubu, że hamuje piłkarza, ale klub dba o swoje interesy. Można się też *****ć do Wdowiaka, że ma w ***** klub. Tu chodzi tylko o kasę.
[/quote]
Tylko że klub przedstawia inną wersję. Mówią że skoro nie podpisał nowego kontraktu chcieli rozwiązać stary a Wdowiak się nie zgodził. Tyle razy kilka osób tłumaczy że nie chodzi o Wdowiaka tylko o to jak zachował się w tej sytuacji klub a ciągle ktoś wyskakuje z taką argumentacją. Miejcie swoje zdanie ale czytajcie na co odpowiadacie bo to są same chochoły. Nikt nie robi z Wdowiaka piłkarskiego boga, nikt nie twierdzi, że jest męczennikiem. Chodzi o to że Wdowiak nie powinien trafić do rezerw za to że nie podpisał kontraktu. W cywilizowanych klubach chłop byłby brany pod uwagę przy ustalaniu składu a Probierzowi nie chodzi o aktualny sukces tylko o ogrywanie kolejnych młodych których potem sprzeda a Wdowiaka potraktował jak niepotrzebnego bo na nim nie zarobimy. Z tego samego powodu nie przyszedł do nas Płacheta.
- Edytowany
Mamy na skrzydła Thiago, Zauchę, Hankę i Pika. Ten ostatni - z pewnością nie jest ostatni, wręcz przeciwnie, najbardziej obiecujący, tyle że wyłączyły go z obiegu kontuzje, teraz wraca, oby zdrowie dopisywało.
Jak wróci Pestka, możliwy jest też wariant z Siplakiem na skrzydle. No i jest jeszcze Fiolic. Reasumując: jest kim grać.
[quote='zejniov' pid='1468952' dateline='1611518926']
A Zaucha nie jest tez czasem skrzydłowym?
[/quote]
Nie. Być może jest materiałem na przyszłego skrzydłowego ale nie widzę tego. Hanca też nie jest skrzydłowym bo jest za wolny. Obaj są prawymi pomocnikami
[quote='ander' pid='1468916' dateline='1611493958']
Hm, zastanawiam się, czy w tym temacie chodzi bardziej o Wdowiaka czy o nap......nie zarządu.
O Cracovię i o to dlaczego zarząd gnoi jedynego skrzydłowego w drużynie w dodatku wychowanka tylko dlatego że nie podpisał kontraktu. To po co wypożyczaliśmy Finka i Cabrerę? Tu nie chodzi nawet o kasę a na pewno nie o wynik sportowy tylko o to że w Cracovii regularnie gnoi się piłkarzy.
[quote='ander']
Facetowi przez kilkanaście lat w Cracovii udało się kilka razy nieźle kopnąć piłkę, a wynagrodzenie 30 tys. PLN/mies. wydaje mu się niewystarczające.
Dla porównania - ja przez 15 lat kierowałem ponad 1000 osobowym zespołem ludzi, przez ponad 20 lat prowadziłem firmę dając pracę i zarobek kilkudziesięciu osobom i moja ROCZNA emerytura nie dobija 30 tys.PLN i ja mam się przejmować "krzywdą" Wdowiaka, który nie chce grać w klubie, którego kibicem jestem od prawie 70 lat?
[/quote]
Lech czy średnio słaby klub zza granicy da mu więcej a jego kariera jest krótka. Potem będzie musiał radzić sobie w normalny sposób więc teraz walczy o to żeby więcej odłożyć bo pewnie będzie chciał mieć rodzinę i zapewnić jej nie tylko byt ale też odpowiedni poziom życia.
Co to za porównanie, że prowadziłeś firmę? Rynek nie jest sprawiedliwy. Jakaś influencerka gada o tipsach, plotkach, romansach, makijażu, diecie i przepisie na vege kiełbasę i zarabia więcej niż koleś który jest np magistrem matematyki i ma w chj mądrych przemyśleń. Wykonawcy disco polo i pseudoaktorzy zarabiają krocie na głupocie ludzi.a prawdziwi artyści często nie dostają żadnego wynagrodzenia. Nie można mieć pretensji do ludzi którzy to wykorzystują i chcą dla siebie jak najlepiej.
[quote='docent']
[size=small]Mamy na skrzydła Thiago, Zauchę, Hankę i Pika[/size]
[/quote]
Czyli praktycznie nie mamy skrzydłowych. Najgorzej obsadzona pozycja u nas. Thiago ma potencjał lepszy niż miał Wdowiak ale to nadal koleś który musi odpalić.
[quote='docent']
[size=small]Jak wróci Pestka, możliwy jest też wariant z Siplakiem na skrzydle. No i jest jeszcze Fiolic. Reasumując: jest kim grać.[/size]
[/quote]
Wariant z Siplakiem jest zastępczy i ma szanse odpalić tylko czasem i tylko przeciw słabszym rywalom. Fiolić nie nadaje się na skrzydło i wiele razy to pokazał, za to jest bardzo dobrym rozgrywającym i on też odejdzie za pół roku a ponadto to kolejny przykład marnowania potencjału drużyny i budowania jej przez Probierza na łapu-capu.
[/quote]
O co chodzi w tej sprawie Wdowiaka?
Ludzi pisze o lepszym-jeśli ktoś uważa że Zaucha czy Pik są lepszi niż Wdowiak to nie mam pytań
Zaucha to jeszcze raczej melodia przyszłości, ale Pik i Thiago mogą odpalić już w tej rundzie. A na pewno ci dwaj plus Hanca nie będą grali gorzej niż Wdowiak przez wszystkie te lata do roku 2020.
skąd ta pewność?
Mnie w tym wszystkim najbardziej zastanawia jakie Ander miał służbowe auto, a konkretnie czy udało mu się jeszcze załapać na Wołgę?
;)
Przepraszam, ale ja serio pytam i zawsze z szacunkiem do osób, które miały odpowiedzialność za tak ogromną liczbę teraz tak zwanych zasobów ludzkich.
A przy okazji. Jakbym zarabiał 30tys/mc to bym sobie taką Wołgę odrestaurował...
[quote='squier strat' pid='1468968' dateline='1611528529']
skąd ta pewność?
[/quote]
W trójkę rzeczywiście mogą dać więcej niż Wdowiak :)
Thiago i Fiolić narazie mizera.
Ja pominę tą całą jałową dyskusję o Wdowiaku bo swoje zdanie już dawno temu napisałem. Kłamcom nie wierzę w żadne słowo.
Odniosę się tylko do statystycznego kłamstwa przedstawionego w porównaniu Hanki i Wdowiaka bo sobie ktoś wybrał to co mu pasuje i na tej podstawie formułuje kłamliwe opinie. Wdowiak bardzo długo nie był pierwszym wyborem a wszystkie statystyki zaburza mu chociażby wpuszczanie na boisko w doliczonym czasie. By takie porównanie zrobić obiektywnie to trzeba wziąć pod uwagę coś więcej niż tylko część suchych liczb.
Skoro suche liczby mają jednak decydować to mówię Potterowe sprawdzam:
Hanca
267 meczów w seniorskiej piłce
37 goli
43 asysty
gol/asysta co 3,33 meczu
19823 minuty na boisku = średnio po 74 minuty na mecz
gol/asysta co 248 minut
Wdowiak
170 meczów
14 goli
26 asyst
gol/asysta co 4,25 meczu
9360 minut na boisku = średnio 55 minut na każdy mecz
gol/asysta co 234 minuty
Czy nie byłoby bardziej klarownym wziąć pod uwagę co ile minut ktoś zdobywa bramkę? Jeżeli tak to Wdowiak wypada lepiej w tym porównaniu. Czy to powód by zarabiał więcej niż Hanca? Tylko skończony idiota doszedłby na tej podstawie do takiego wniosku.
Pozdrawiam
[quote='docent' pid='1468966' dateline='1611527377']
Zaucha to jeszcze raczej melodia przyszłości, ale Pik i Thiago mogą odpalić już w tej rundzie. A na pewno ci dwaj plus Hanca nie będą grali gorzej niż Wdowiak przez wszystkie te lata do roku 2020.
[/quote]
Może odpalą a może nie. Mówimy jednak także o minionej rundzie w której już wiemy że nie odpalili, a Wdowiak siedział przed TV.
[quote='pawelski' pid='1468971' dateline='1611530089']
Mnie w tym wszystkim najbardziej zastanawia jakie Ander miał służbowe auto, a konkretnie czy udało mu się jeszcze załapać na Wołgę?
;)
Przepraszam, ale ja serio pytam i zawsze z szacunkiem do osób, które miały odpowiedzialność za tak ogromną liczbę teraz tak zwanych zasobów ludzkich.
A przy okazji. Jakbym zarabiał 30tys/mc to bym sobie taką Wołgę odrestaurował...
[/quote]
Nie, nie udało mi się załapać na Wołgę, bo nie miałem samochodu służbowego, a obecnie jestem emerytem i jeżdżę 7-letnim mitsubishi autlander i chwalę sobie, bo się świetnie sprawuje. :)
tak wracając do "Wołgi" ...
to dawno temu jak jeszcze byłem w wojsku mój szef kompanii chwalił się że jego paliła 25/100 i sprzedał ją po dwóch miesiącach ...
Wdowiak od lipca w Rakowie.
Temat do zamknięcia
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)