Przyznaję pomyłka, to Vestenicki, szkoda.
-
-
Pan Piłkarz - Mateusz Wdowiak
Pewnie przechodzi gdzieś /oby w bb. lidze/ testy i testy medyczne
- Edytowany
Paluch testy medyczne ?Okienka sa pozamykane więc kto ma niby testować ?
Piszesz co takiego zrobił klub dla Wdowiaka .Inwestował w niego latami szkolił wypożyczył do Sandecji po powrocie uparcie na niego stawiał .Piszesz o niskim kontakcie na tle pseudo gwiazd .A jaki miał mieć jak nie miescił się w składzie i trzeba było go wypożyczac ?
Dawał odpowiedź sportową pozwalającą na wysoki kontrakt ?Tak na prawdę zaczął dużo lepiej grać pod koniec rundy jesiennej ubiegłego sezonu .Pierwsza część tej rundy to wręcz irytował nieporadnością .Jak już był w 100 czy 200 % sytuacji to było pewne że zepsuje .Pod koniec rundy zaczął lepiej grać i wtedy należało siadać do stołu z kontraktem .
Zagrał bardzo dobrze 2 połowe wiosennej rundy .6-7 bardzo dobrych meczy licząc PP i kilka dobrych .Tym dopiero dał podstawy do wysokiego kontraktu i klub takowy mu zaproponował a sam Mateusz nie przeczy że warunki zaproponowane przez klub są bardzo dobre .Kiedyś tu było napisane 15 tyś euro pensji plus premia za podpis .Kością niezgody nie jest kwota kontraktu tylko pazerny menager który chce wpisać do kontraktu żenującą kwotę odstępnego .Na to nie chce zgodzić się klub bo kwota jest tak żenująca że pewne było jego odejście w styczniu. Odejście za kwotę tak niską że od razu kojarzyła by się z ,,działką pod stołem '(i podobne pomyje na Zarząd jak przy Lopesie ) .Stąd mamy pat i decyzję Profesora nakazującą odstawienie piłkarza.
Biznesmeni nie lubią jak ktoś gra im na nosie i ,,ogon wywija psem ''.W tym wszystkim zapomniano jednak o dobru sportowemu zespołu które powinno być najwazniejsze .Czyli ok odstawiamy piłkarza ale ZAPEWNIAMY LEPSZEGO ZASTĘPCE .Cały szum kibiców o Wdowiaka bierze się z tego że na jego pozycji mamy w klubie głęboki deficyt .Nawet w chwili gdyby Mateusz grał brakuje przynajmniej 1 klasowego skrzydłowego . Bez Mateusza braki wynoszą MINUS 2 .
Za to Probierzowi należy się ,,żółta kartka ''.To nie jest nowicjusz tylko powinien takie rzeczy widzieć i odpowiednio wcześniej reagowac .
- Edytowany
Gdyby taka sytuacja zaistniała w comarchu i najlepszy informatyk (dlatego że nie chce przedłużyć umowy) siedziałby sobie w domu na kanapie zamiast przychodzić do roboty, to by mi to naprawdę latało. Nb ciekawe czy Filipiak by tak działał, narażając swoją firmę na straty finansowe?
Natomiast tutaj chodzi o klub sportowy z historią i kibicami, który mimo wszystko jest czymś więcej niż prywatnym folwarkiem biznesmena. Nie tak powinno się traktować piłkarzy, a nawet dawanie podobnych przykładów niczego nie zmienia, bo patologia zawsze będzie patologią. W ogromnej większości kluby potrafią się żegnać z piłkarzami w sposób cywilizowany.
A jak już Filipiak tak bardzo chce pokazać kto rządzi, to niech kupi na miejsce Wdowiaka kogoś lepszego.
Wtedy mimo buractwa zarządu płacz po Wdowiaku będzie mniejszy.
Nie kupi bo z jednej strony udaje że dba o kasę, a z drugiej wrzuca ją do gnojówki.
No to może kupi jakiegoś szrota ala Mihalik :D
Po co kupować skoro jest stabilnie.
A za kogo miałby grać?
Parafrazując mistrza "jest stabilnie ale h.jowo".
Potrafimy wygrywać bez Wdowiaka. I oby tak dalej!
i slonce nadal swieci bez Wdowiaka, omg, eureka!
Powinien grać to nasz wychowanek dobry piłkarz ma jeszcze ważny kontrakt szkoda w jaki sposób w naszym klubie odbywają się negocjacje i nie chcę słyszeć że menago to pies(!) piłkarz i klub powinni się dogadać i kropka.
[quote='Chwostek' pid='1459939' dateline='1604774088']
[/quote]
Ale z nim bylibyśmy mocniejsi . Więcej wariantów taktycznych do wyboru . Szkoda , że tak sie to wszystko układa .
[quote='hank' pid='1460051' dateline='1604838932']
[quote='Chwostek' pid='1459939' dateline='1604774088']
[/quote]
Ale z nim bylibyśmy mocniejsi . Więcej wariantów taktycznych do wyboru . Szkoda , że tak sie to wszystko układa
[/quote]
Potrafimy bez Wdowiaka,Gola,Cabrery i wielu innych.Za chwilę nikt tu nie przyjdzie do tej złotej klatki.
To mówiłem ja, Kononowicz Krzysztof. Oficjalnie.
"... Nie będzie niczego.." :D
Czas skończyć tę operę mydlaną. Temat d zamknięcia.
- Edytowany
J&B celnie i w punkt ,,Filipiak powinien kupić kogoś lepszego od Wdowiaka i pozamykać kibicom usta ''.Ja dodam że wtedy nawet o ,,buractwie ''zarządu nie będa mówić bo za dobrego pracownika przychodzi lepszy .
Cały krzyk o Wdowiaka jest dlatego że na tej pozycji nawet z Wdowiakiem jest potrzebny jeszcze 1 klasowy skrzydłowy .Mamy 5 zmian w meczu ,jest koronowirus więc zawodnicy wypadają ,kontuzje ,kartki .Rywalizacja o miejsce wręcz wymusza rozwój .
Wdowiakowi po 6-7 bardzo dobrych meczach meczach odbiła niestety sodówka .Wydaje mu się że jest nie zastąpiony i może ogon wywijać ,,psem ''.Tu się nie mogę nadziwić że nie postawił sprawy prosto menagerowi mówiąc mi masz znaleść takie rozwiązanie bym grał klub zarobił a dla mnie też było to dobre rozwiązanie .
Menager naplutł Wdowiakowi głupot ten odleciał bo wydaje mu się że jest gwiazda ligi i mamy pat .Klubowi absolutnie się nie dziwie .Co byście napisali jak by podpisał a w zimie skorzystał z klauzuli i odszedł za żetony podobne do Lopesa ?.Sam bym wieszał psy na zarządzie sugerując działanie na szkodę klubu czy działkę pod stołem .
Pozytyw tej sytuacji to Zaucha .Pisalem w innym temacie że z rezerw Cracovii on i Matheus mają papiery na to by w ekstraklasie grać .Patryk jak na młody wiek ,małe doświadczenie z meczu na mecz gra lepiej .Haruje jak wół w obronie i z przodu dał do przerwy sporo .Porównując go do Wdowiaka jest mniej szybki ale technicznie lepszy .Dobrze gra 1 na 1 .Może się okazać że ta sytuacja z Wdowiakiem wykreuje nam lepszego skrzydłowego .
W zimie tak czy siak koniecznością jest sprowadzenie klasowego skrzydłowego .
Jak często nie zgadzam się z potterem i jak jestem ogromnym fanem Wdówki (niemal od przedszkola ;) - oczywiście Wdówki przedszkola nie mojego :) )
to Potter ma rację. Wdówka nie zagrał aż tak wiele rewelacyjnych meczów aby urządzać via wiślacki manager "hardcore" [przy całej negatywnej opinii wobec koszmarnych wyczynów "pięterka"] Latami Mati czekaliśmy aż wreszcie zaczniesz grać to na co Twój talent pozwalał mieć nadzieję.
Ile tu ludzi wysyłało Cię do "góra 1 ligi"...
Eh, szkoda tego wszystkiego. Przecież po roku niegrania Wdówka może trafić "na dno".:(
Jak Wdowiak chce grać u nas to nich zrezygnuje z menadżera i weźmie sprawy w swoje ręce .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)