Ta sprawa to dowód , że nie są winni zawodnicy / nie pierwszy to taki przypadek / a ktoś inny - kto wiemy prawie wszyscy . :-/
-
-
Pan Piłkarz - Mateusz Wdowiak
[quote='Diabel' pid='1452416' dateline='1600678967']
[quote='leszeczek' pid='1452394' dateline='1600677498']
Nie, po prostu mam przekonanie graniczące z pewnością, że w większości wypadków i w większości klubów właśnie tak to wygląda. Tyle, że dla jednych priorytetem jest dobro zawodnika, dla drugich dobro klubu. Rzadko dochodzi do kompromisu.
[/quote]
jakie widzisz dobro klubu Leszeczku?
punkty ktorych nie zdobywamy bo nie mamy naszego najlepszego na dzien dzisiejszy skrzydlowego?
fundamentalna roznica w postrzeganiu dobra
oczywiscie my kibice myslimy tylko o pukntach i splendorze, nie mamy pojecia o 'dobru' klubu...
masakra
[/quote]
Po pierwsze -nie wiemy, a przynajmniej ja nie wiem czy Mateusz jeszcze jest w Krakowie. Może już poleciał na testy medyczne do jakiegoś klubu. Po drugie, może już jest dogadana z kimś cena i tylko czekamy na podpisanie kontraktu. Jak piszę nie wiemy tego, a tymczasem wszyscy już wiedzą, że Wdowiak przez złośliwość prezesów nie znalazł się w kadrze.
Jeśli Mateusz już głową jest gdzie indziej i nie ma szansy na podpisanie przez niego nowego kontraktu to ja się w sumie nie dziwię, że szukamy dla niego alternatywy
Wdowiak jest w formie zycia... jest naszym kluczowym zawodnikiem i nagle z dnia na dzien, jest odstawiony od druzyny i grania. :sleepy:
Juz pomijam fakt, ze jest Polakiem i naszym wychowankiem i takie "kwiatki" trzeba pielegnowac. A nie wyrywac go jak ostatniego chwasta...
[b]TRAGEDIA[/b]
Są dwa wyjścia z tej sytuacji.
nr 1. Jeżeli Mati ma dobrą ofertę z zagranicy i chce odejść już teraz to należy się dogadać z potencjalnym nabywcą i sprzedać jak w przypadku Helika. Uścisnąć dłoń, wręczyć pamiątkową koszulkę na meczu z Rakowem i pożegnać się z klasą.
nr 2. Jeżeli oferty nie ma i Wdowiak nie zmieni klubu do zamknięcia okienka 5 października to do końca sezonu ma grać, dawać z siebie wszystko ku chwale Cracovii bo sportowo na skrzydle da więcej niż ktokolwiek z obecnej kadry. Po sezonie odchodzi gdzie chce, uścisnąć dłoń, wręczyć pamiątkową koszulkę na ostatnim meczu sezonu u siebie i pożegnać się z klasą.
Czas na bezkonfliktowe przedłużenie kontraktu już był i został przegapiony, dzisiaj Wdowiak gra życiówkę i nie ma się co dziwić że chce spróbować sił za granicą lub oczekuje dużej podwyżki.
[quote='3lvis' pid='1452451' dateline='1600684588']
Są dwa wyjścia z tej sytuacji.
nr 1. Jeżeli Mati ma dobrą ofertę z zagranicy i chce odejść już teraz to należy się dogadać z potencjalnym nabywcą i sprzedać jak w przypadku Helika. Uścisnąć dłoń, wręczyć pamiątkową koszulkę na meczu z Rakowem i pożegnać się z klasą.
nr 2. Jeżeli oferty nie ma i Wdowiak nie zmieni klubu do zamknięcia okienka 5 października to do końca sezonu ma grać, dawać z siebie wszystko ku chwale Cracovii bo sportowo na skrzydle da więcej niż ktokolwiek z obecnej kadry. Po sezonie odchodzi gdzie chce, uścisnąć dłoń, wręczyć pamiątkową koszulkę na ostatnim meczu sezonu u siebie i pożegnać się z klasą.
Czas na bezkonfliktowe przedłużenie kontraktu już był i został przegapiony, dzisiaj Wdowiak gra życiówkę i nie ma się co dziwić że chce spróbować sił za granicą lub oczekuje dużej podwyżki.
[/quote]
Kłopot polega na tym, że życiowa forma Mateusza to niecałe trzy miesiące. Kilka meczów. Bardzo ważnych ale nadal kilka. Chciałbym żeby został i grał. Pytanie na ile się wycenił ;-)
ma kontrakt do czerwca 2021, jesli nie ma satysfakcjonujacej wszystkich oferty [b]to ma qrwa mac grac[/b] a te foszki to moga sobie wszyscy zostawic na czerwiec ad 2021
Właśnie to ogon non stop macha psem, a Ty Trapezie piszesz jakbyś był upośledzony i odwracasz kota ogonem jak zoofil. Dlaczego tylko nasz klub powoduje, że piłkarze tak się zachowują? Czemu w innych klubach tego nie ma, a u nas jest regularnie? Bo ogon macha psem i winni są śmiecie pracujący w klubie, którzy są kibicami wISŁY i robią wszystko żeby zaszkodzić Cracovii. Nie ma innego wytłumaczenia. Chyba, że ktoś jest na serio upośledzony. Smakowała darmowa kiełbaska?
Co to za przykład z Milikiem? On nie zagra już w Napoli bo otwarcie powiedział że chce odejść do Juve. Dla nich to tak jakby dzisiaj Hanca wyskoczył że on chce grać w gtsie i mamy go puścić. Wiadomo, że byłby spalony. To jest główny powód tego że nie pogra już w Napoli.
Wszędzie na świecie normalnym jest, że zawodnik któremu kończy się kontrakt gra do końca z korzyścią dla siebie jak i klubu po czym odchodzi za darmo. Najbardziej znane nam przykłady to oczywiście Lewandowski czy ostatnio Alvarez w Niemczech. Grali do końca, pomogli osiągnąć cele drużyny po czym odchodzili i nikomu nie przyszło do głowy żeby ich gnoić bo nie chcą przedłużyć kontraktu.
- Edytowany
Osnabruck nie umi dbac o dobro klubu :D
to jest niesamowite jak ludzie maja zrobiona wode z mozgu przez tom cieplom wode
edit: wyedytowalem zgodnie z sugestia Leszeczka
Bardzo bym prosił o ograniczenie epitetów typu "upośledzony" "zoofil" "zryty beret".
Możemy mieć różne poglądy, ale okażmy odrobinę szacunku dla tych od których się różnimy.
Niesamowite jest jak to forum schodzi na psy.
- Edytowany
czekaj czekaj czerwiec 2021 zmienia postać rzeczy. jak pisano o półrocznym kontrakcie to myślałem, że ma do grudnia.
skoro ma do czerwca i nie chce przedłużyć to do klubu musi wpłynąć satysfakcjonująca nas oferta. jeśli nie wpłynie to Wdowiak ma zapierrdalać. jak nie będzie chciał zapierrdalać to wtedy trzeba go zgnoić i zniszczyć (and i mean it! nie żartuję). nie ma prawa odejść jeśli jego nowy klub nie zapłaci pieniędzy, które nas interesują.
- Edytowany
Jak mówiłem kilka miesięcy temu, że Wdówka zaraz będzie sprzedany, bo widać, że ma wrodzoną szybkość i taki skrzydłowy to skarb. Niestety z Michałem nigdy nie było mu po drodze, bo Mateusz jak na sportowca jest bardzo inteligętny i umie zadbać o swoje i skomentować nieczęsto chamski odzywki trenera. Nie wiem czy aktualnie ma już jakąś ofertę z innego klubu, ale jesli dostał ją Helik, to i on zasłużył tym bardziej. Albo raczej byłbym zaskoczony brakiem zainteresowania. Jedno jest pewne, nasz super trener nie radzi soboe kolejny raz z transferami i ostatnie trzy lata są tego przykładem.
Ja chciałbym delikatnie przypomnieć niektórym, że zryty beret najczęściej pojawia się u piłkarzy, którzy zagrali poprawnie kilka meczy i są hołubieni przez trybuny. Nazywa się to kolokwialnie sodówa i przechodzą ja nie tylko piłkarze ale i politycy, artyści itd. Bardzo trudno jej uniknąć, bo jak złapie to nie chce puścić. Nie jest to reguła ale ona najczęściej pojawia się u ludzi młodych albo takich, którzy byli długo mierni a potem nagle osiągnęli jakiś sukces.
Ja nie pisze, że tak było w przypadku Mateusza, chociaż to ostatnie stwierdzenie do niego pasuje.
- Edytowany
Zaręczył się więc baba go ciśnie o większy hajs ;)
o beretkach wyedytowalem, serdecznie przepraszam urazonych
wracajac do meritum, przejrzyjcie na oczy niektorzy, nikt tu nie robi z nikogo ikony, w interesie klubu jest zeby Wdowiak gral (ma kontrakt wazny!) i zdobywal wraz z druzyna punkty
jak ma odejsc teraz za kase lub w 2021 za friko to odejdzie papa i tyle
zaden inny scenariusz nie jest akceptowalny
[quote='Trapez' pid='1452488' dateline='1600692420']
[quote='leszeczek' pid='1452474' dateline='1600689021']
Możemy mieć różne poglądy, ale [u]okażmy odrobinę szacunku dla tych od których się różnimy[/u].
[/quote]
Leszeczku to nie to miejsce nie ten czas....
[/quote]
Ponieważ czasu nie możemy zmienić postarajmy się naprawić miejsce. Albo trzeba będzie zmienić :(
[quote='leszeczek' pid='1452498' dateline='1600694116']
[quote='Trapez' pid='1452488' dateline='1600692420']
[quote='leszeczek' pid='1452474' dateline='1600689021']
Możemy mieć różne poglądy, ale [u]okażmy odrobinę szacunku dla tych od których się różnimy[/u].
[/quote]
Leszeczku to nie to miejsce nie ten czas....
[/quote]
Ponieważ czasu nie możemy zmienić postarajmy się naprawić miejsce. Albo trzeba będzie zmienić :(
[/quote]
Ty naprawde myslisz, ze jak o czyms sie przestanie pisac, to wtedy to zniknie?
Czy Ty naprawde myslisz, ze to jest w interesie Cracovii zeby te wszystkie afery zamiatac pod dywan?
W innym wypadku nie rozumiem tej krucjaty w zmienianiu "mysli przewodniej" forum.
Maku, czy ty próbujesz czytać posty do których się odnosisz?
Czy też rozumiesz, że istotą forum jest obrażanie myślących inaczej?
Hm, ciekawe, czy jest tu na forum ktoś, kto rzeczywiście wie, jak wygląda sprawa z Wdowiakiem, bo ja nie wiem.
Jednak jak czytam wpisy, to wydaje mi się, że wszyscy wiedzą (poza mną), tyle tylko, że każdy wie co innego, ale wszyscy są stuprocentowo pewni, że tylko oni wiedzą najlepiej i starają się oczywiście wykazać, że ci co mają inne zdanie to oczywiści durnie.
Dosyć to zabawne, ale przynajmniej posty można nabijać.
- Edytowany
Sytuacja z Wdowiakiem, nie jest zero-jedynkowa.
Może chcieć Mateusz odejść, nie chcieć dać zarobić klubowi np.za to, ze kiedyś go potraktowano źle (delikatnie), natomiast chcieć zarobić na tym, ze nowy klub nie musiał za niego płacić.
Z kolei klub, może chcieć na wychowanku swoje zarobić, zwłaszcza że słusznie uważa, że Cracovia umożliwiła zawodnikowi się wypromować i od młodego wieku go prowadziła.
Nie chcę dużo pisać, ale nie Probierz odpowiada za to, ze gracza nie było podczas ostatniego meczu.
Klub proponuje Mateuszowi pójście drogą wypracowaną wcześniej z innymi zawodnikami, czyli odejście za uzgodnioną sumę a nie blokowanie. Słowna umowa, gdy zawodnik chce odejść. Mateusz Wdowiak w Cracovii już nie chce grać, chce nowych wyzwań, stąd płacze że ma grać do końca kontraktu, są nieuzasadnione.
Obiecano dogadane odejście Piątkowi, Lopesowi, Helikowi i klub słowa dotrzymał. Teraz też chce puścić Mateusza, ale nie za darmo.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)