Kakabadze to nie spodziewałbym się, że będzie miał potencjał sprzedażowy ze swoimi urazami i wiekiem. Chyba, że do Wieczystej. Ale Perković już jak najbardziej.
-
-
Media o Cracovii
Hasić odejdzie od nas jeszcze w tym oknie.
Jestem się gotów o to założyć.
Też mi się tak wydaje.. ale w klubie ja bym blokował jego ewentualnych transfer ..ta pała platek ma.wyjebqne w klub to niech oni go też pierdola..
Mając automatyczne klauzle + 1 u Hasica i Amira nie udalo sie ich na dłużej przedłużyć, a pozycję startową dzięki poprzedniemu zarządowi klub miał bardzo dobrą.
To niestety dużo mówi o realiach i możliwościach finansowych jakie mamy.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-08/1786543335-594.jpg[/img]
Przeoczyłem spadek Casa Pia?
Już nawet Trela pisze bzdury
Ale niech piszą w sunie, nagonka może Nas uratować.
- Edytowany
Byleby była nagonka na jego personę do spółki z Filipiakowa a nie na Cracovię
Klub nie jest w rozpadzie, ma tożsamości, kibiców i drużyny
Ależ jesteśmy medialni, że aż całe materiały o Nas robią.
https://youtu.be/YSsE9AxfNwQ?is=qzZjePz8gx5LogtK
4 dni później
- Edytowany
https://kanalsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/borek-wprost-o-przyszlosci-cracovii/
Skąd ten Borek wyciąga te newsy. Nie wiem co bierze, ale powinien zmniejszyć dawkę. Zwłaszcza te herezje że niby klub wypchał Oskara za 3 mln.
"Według moich informacji Platek przejął Cracovię w lipcu 2025 roku i nawet nie wpłacił pierwszej raty, którą miał wpłacić do listopada 2025 roku. Moim zdaniem to są podstawy do tego, żeby mu odebrać ten klub, tylko że nikt za bardzo tego w Comarchu nie chce robić, bo po prostu nikt nie chce zajmować się na co dzień Cracovią – stwierdził na antenie Kanału Sportowemu.
Borek podziela zdanie kibiców „Pasów”, którzy krytykują Platka za sprzedaż takich piłkarzy jak Oskar Wójcik i Filip Stojilković.
– Chłopak trafia do reprezentacji, namaszcza go gdzieś w wywiadach Kamil Glik, który ma ponad 100 meczów w kadrze, że to może być za chwilę chłopak, na którego będziemy przychodzić na PGE Narodowy i oglądać go w kadrze. Zamiast go potrzymać, ugruntować jego pozycję, poczekać na kolejnych kilka powołań i sprzedać go za 8-10 milionów euro, to jest pierwsza oferta z Werderu Brema i już go ktoś oddaje za 3 miliony. I co się dzieje z tą kasą? Z tego, co słyszę, to ta kasa ostatecznie wpłynęła do klubu, ale trochę inaczej niż to powinno wyglądać. To znaczy zabrał te pieniądze pan Platek, a potem je po prostu przekazał do klubu na zasadzie pożyczki, gdyby kiedyś tutaj pojawił się kontrahent jakiś na zakup klubu, no to znowu są następne pieniądze, które trzeba mu oddać – ujawnił."
przecież powiedział prawde
[quote]#post1739778 ... To znaczy zabrał te pieniądze pan Platek, a potem je po prostu przekazał do klubu na zasadzie pożyczki, gdyby kiedyś tutaj pojawił się kontrahent jakiś na zakup klubu, no to znowu są następne pieniądze, które trzeba mu oddać – ujawnił...[/quote]
Moim zdaniem to jest pierdolenie. Płatek nie mógł "zabrać pieniędzy za Oskara" No chyba, że te pieniądze klub mu przelał jako spłątę wcześniejszych pożyczek.
[quote]#post1739778 ... Według moich informacji Platek przejął Cracovię w lipcu 2025 roku i nawet nie wpłacił pierwszej raty, którą miał wpłacić do listopada 2025 roku. Moim zdaniem to są podstawy do tego, żeby mu odebrać ten klub, tylko że nikt za bardzo tego w Comarchu nie chce robić, bo po prostu nikt nie chce zajmować się na co dzień Cracovią...[/quote]
czyli co? mam rozumieć, że Comarch machnął ręką na kasę za Cracovię. Bardzo mało prawdopodobne.
Myślę, że Borek pierdoli jak potłuczony.
[quote]#post1739779 przecież powiedział prawde[/quote]
A jakie masz narzędzia do zweryfikowania tego, co pisze Borek?
Widzisz konta Cracovii? Przepływ gotówki, kwoty na umowach?
Znasz kuluarowe rozgrywki, treści rozmów, maili, wiadomości?
Ja tego nie wiem, nie umiem też potwierdzić tych sensacji z Kanału Sportowego. Więc zastanawiam się, jak forumowicz jest w stanie tak kategorycznie napisać, że Borek "powiedział prawdę".
Albo może wskaż, co jest prawdą, co domysłem, co spekulacją, a co zabiegiem typu "na mieście mówi się".
Myślałem zawsze, że to Pani Filipiak jest teściową Cracovii, ale teraz myślę, że jest nią Pan Borek. Niby jęczy, że Wójcik to powinien zostać sprzedany za dużą kasę w przyszłości, potem chwyta się wątku pobocznego itd. Teściowa, klasyka gatunku.
- Edytowany
Borek oczywiście nie musiał powiedzieć prawdy, ale tak mocnych słów raczej nie rzuca się ot tak w powietrze. Jakieś podstawy pod to powinien mieć - no chyba, że kompletnie nie liczy się z konsekwencjami, jakie mogą go spotkać za kłamanie i oczernianie innych. Bardziej czekałbym na wypowiedź Pani Filipiak odnosnie tej sprawy .
Borek ostatnio nieźle trafia i zwróciłbym uwagę na timing - zaczął trafiać od momentu kiedy w klubie jest Grzelak, z którym ma dobre relacje. W każdym razie nie są to informacje wyssane z palca, niestety.
Już kiedys pisalem ze Grzelak i Borek to ziomki... widac nie dotarlo.. nawet przykłady podalem gdzie co i kiedy odkopal Grzelaka...
Dla nas to nie musi być złe, bo nagłaśnianie patologii i tego jak Platek zlewa Cracovię może być dla nas korzystne. Trafiliśmy tragicznie i jeżeli jest to możliwe to powinniśmy próbować to odkręcić, bo na większe zaangażowanie Platka w klub się nie zanosi.
Pytanie retoryczne:
Czy to dobrze że być może BG za pomocą MB informuje o patologii w klubie, skoro sami widzimy jak jest co jest...
[quote]#post1739848 ... Czy to dobrze że być może BG za pomocą MB informuje o patologii w klubie...[/quote]
To by było zdecydowanie źle. Trener powinien być ponad takimi gierkami.
Ja tylko nie mogę zrozumieć, dlaczego nagle Borkowi zaczęło tak zależeć na Cracovii.
Rozumiem natomiast, że każdemu publikującemu treści w internecie zależy na swoim własnym interesie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)