Tak. Trela to pies!
-
-
Media o Cracovii
Psy szczekają, karawana jedzie dalej. Tylko dokąd? 😉
[quote]#post1631579 Tak. Trela to pies![/quote]
Słyszałem, że taki pies, że gorszy jest tylko Czarek...
(fik, i obaj płoną na stosie)
[quote]#post1631584 Psy szczekają, karawana jedzie dalej. Tylko dokąd? 😉 [/quote]
Po zwycięstwa i trofea by zamknąć im pyski.
I jak tam? Dalej uważacie, że dziennikarz nie miał racji? Wychodzimy u siebie na Piasta grać z kontry a po stracie gola nie mamy pojęcia co grać. Losowo wybrany trener na podstawie dwóch przypadkowych meczów
trener zrobił 10 punktów na 18 i to z zespołlami dobrymi górnik raków jaga fajnie to wygladło
W zeszłym sezonie też zremisowaliśmy u siebie z Piastam 1-1
Na wyjeździe z Rakowem też 1-1.
Co do 10 pkt. w 6 meczach to dawałoby 56/57 pkt. w sezonie (w poprzednim sezonie na 4 miejsce) . Na ten moment biorę w ciemno/nie wierzę
13 dni później
- Edytowany
[b]Wracając do Maleńczuka to Jego wypowiedź że Cracovia była klubem robotniczym jest niestety zupełnie niezgodna z faktami.[/b]
Dokładnie odwrotnie. [b]Nie jest żadną przesadą, że Cracovię można uznać za najbardziej inteligencki klub polski.[/b]
[b]Jeśli bowiem uznać za kryterium ilość ludzi związanych z Cracovią, którzy zrobili karierę naukową albo należących do krakowskiej intelektualnej elity to takiej liczby nie ma chyba w żadnym innym klubie polskim.[/b] Przykłady sprzed pierwszej wojny:
pierwszy bramkarz Cracovii i jeden z Jej założycieli [b]Roman Pollak (późniejszy profesor i rektor Uniwersytetu w Poznaniu),[/b]
[b]pierwszy statutowy prezes Cracovii profesor Jan Michał Rozwadowski (prezes PAU)[/b] i kuzyn gen Tadeusza Rozwadowskiego,
[b]profesor Maksymilian Rutkowski[/b] jeden z najwybitniejszych chirurgów polskich i zarazem działacz Cracovii sprzed pierwszej wojny,
[b]profesor i rektor UJ Julian Nowak (późniejszy premier II RP) [/b]a zarazem przewodniczący komisji rozjemczej w Cracovii przed pierwszą wojną,
[b]Stanisław Szeligowski jeden z założycieli Cracovii, najlepszych Jej piłkarzy sprzed pierwszej wojny i późniejszy m.in. docent i kierownik Katedry Astronomii Uniwersytetu Wrocławskiego[/b] i wielu innych profesorów i naukowców związanych z "Pasami"
[b]Na jakiej więc podstawie Maleńczuk sugeruje , że Cracovia to klub robotniczy? [/b]
@farciarz2#4758
Na podstawie dziur w mózgu od jaboli, narkoli i uderzeń w niego.
Ot, na takiej, patusiarskiej jego naturze.
- Edytowany
Samo hasło Cracovia Pany wzięło się właśnie z tąd że w Cracovi grali zwykle ,,,panowie,, takie właśnie Pany czyli jakby elita towarzyska.
Po pierwsze widzę Kolego farciarz, że masz jakąś trochę dla mnie dziwną potrzebę tłumaczenia się, ale my jesteśmy Cracovia i nie musimy się z niczego nikomu tłumaczyć.
Po drugie myślę, że chodziło mu o to, że Cracovia nigdy nie była klubem koniunkturalnym. Na gts chodzili pozerzy ze względu na sukcesy sportowe a na Pasy z miłości do klubu.
W ogóle zawsze mi się podobało, że u nas zawsze było dość oryginalna socjeta czy to z pod znaku hools, czy to Janusze, czy to elita intelektualną. Jedynie nie mogłem zrozumieć Jana Nowickiego i jego fascynacji psiarnią, bo zawsze go doceniałem jako aktora i człowieka.
Reszta kibiców gts to motłoch.
Klub robotniczy, to klub ludzi fabryki. Hutnik jest klubem robotniczym. Nie my.
Na taki kocopoł powinno mu się zrobić uwagę, by nigdy więcej go nie popełniał. Farciarz słusznie prawi.
Maleńczukowi przygrzalo za mocno słońce i pomylił kluby mówiąc o klasie robotniczej. Slynelismy zawsze z tolerancji więc ja mu wybaczam. Odkupił się cudownym hymnem.
Proponuję skończyć z hipokryzją w temacie Maleńczuka jeżeli chodzi o używki, bo zaraz się okaże, że nikt z forum nigdy nie pił jabola ani nie jarał blanta. Poza tym c2h5oh w jabolu i w whisky za dwie stówki to dalej ta sama substancja.
Branie kwasów nie równa się paleniu blantów...
[quote]#post1634476 Branie kwasów nie równa się paleniu blantów...[/quote]
Są tu forumowicze którzy nie tylko blanty w życiu jarali 😉
Jak pójdziesz po śladach nicków i awatarów to i baba na rowerze się znajdzie 😁 proszę nie dyskryminować 😉 Myślę że wielu osobom nie używki a lewoskrętność przeszkadza 🙄
Te weszlo to opinie nie wiem na jakiej podstawie dodaje, na pewno nie oglądając mecze:
"Świetnie wszedł do polskiej ligi Al-Ammari. Piłkarz z Iraku prezentuje bardzo wysoką dyspozycję i na pewno jest wartością dodaną w ekipie z Krakowa. Pasom nie brakuje także Patryka Makucha, ponieważ pustkę po nim wypełnia Mick van Buren i także nie prezentuje się źle. Dalej można mieć zastrzeżenia co do formacji obronnej z Kamilem Glikiem na czele, ale na ten moment jeszcze nikt nie był w stanie tego wykorzystać, natomiast Henrich Ravas wrócił do Ekstraklasy w stylu, jakby nigdy z niej nie odszedł i teraz będzie mógł zatrzymać swoich byłych kolegów.
Trudności w ofensywie bez Bartłomieja Pawłowskiego wydawały się naturalne, jednak Widzew i bez swojego kapitana potrafi strzelać bramki o czym najdobitniej przekonał się Lech. Gracze z Łodzi zdecydowanie lepiej wyglądają w fazie tworzenia niż bronienia, co może dziwić, skoro w bramce linią obrony dyryguje Łukasz Gikiewicz. Trzeba jednak głośno powiedzieć, że Giki, podobnie do Kamila Glika w Cracovii, nie nawiązuje do swoich najlepszych czasów, kiedy fani wpychali go do bramki reprezentacji Polski. Szykuje nam się spotkanie ekip, które lepiej konstruują akcje, niż bronią dostępu do własnej bramki."
Nie mogę znaleźć tematu o pismakach.
Jakaś pozda na onecie mocno tendencyjnie opisuję wczorajsze akcje dekarskie. Nie ma jak tego nigdzie zgłosić bez dostępu do tłiterów czy innych.
https://przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/pozar-stadionu-kibice-na-dachu-cracovia-reaguje-po-skandalu-w-ekstraklasie/vje3p80
Ciekawym na czym polega „partnerstwo” Klubu z Onetem. Co Cracovia ma z umieszczenia go na ściance. Pieniądze?
https://x.com/FootyScran/status/1821254580069408780
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)