Szkoda ze musiałeś zejść. Z tobą byśmy wygrali.
Zdrowia Miro!
-
-
Miroslav Čovilo - Witamy w Cracovii !
Akcję bramkowa dla nas zapoczątkował odbiór piłki przez Miro, jako nieliczny próbował strzałów z dystansu. Jednak to nie ten Miro co przed kontuzją głowy, a gra z chorym kolanem to głupota.
Kapitan kapitanem, ale w tym meczu, przy takim stanie zdrowia nie powinien zagrać. Może gdyby zamiast Miro grał kto inny, to trener zmieniłby w odpowiednim czasie Pestkę. Już nie mówiąc o tym, że ten występ Miro może opłacić absencją w kilku kolejnych meczach. Kolano to nie przelewki.
Niestety, ale Miro nawet w słabszej dyspozycji jest bardziej pożyteczny niż Adam Deja. Nic do Adama nie mam, ale szału nie ma.
Dopóki Covilo był na boisku gts nie istniał. Pomimo kontuzji kolana grał o klasę lepiej od zmienników.
Gdyby takie serce do gry mieli inni piłkarze Pasów - szczególnie ci którzy wcześniej odeszli to dziś walczylibyśmy o mistrzostwo Polski.
Wielki Piłkarz!
Prawdziwy kapitan broni Pasów.
Miro , dużo zdrowia bo tego Ci teraz najbardziej potrzeba .
Szacunek kapitanie !!!.Waleczności ,charakteru powinni się inni od ciebie uczyć .Wielki piłkarz a jeszcze lepszy człowiek .Powinien być w klubie nawet po zakończeniu kariery .Zasługuje na flagę na Cracovii podobizna Miro a ubiór SPARTANA .
Byłem na treningu w czwartek przed derbami Miro z zabandażowaną lewą nogą jeden z trenerów musiał go wręcz wyganiać z treningu by nie przeforsował tej nogi .......Doszło do takiej sytuacji że ten trener darł się że do Probierza poleci jak natychmiast nie zakończy treningu .
W końcu bardzo nie chętnie Miro zszedł .Chodzę na treningi często i oczywiście co trening jest jednym z pierwszych .
To jest cud że w Comarchowskiej erze trafił się piłkarz który nie dość że gra fantastyczne, to jeszcze identyfikuje się z klubem i nie chce z niego uciekać jak pierwszy lepszy najemnik. Miro jest na dobrej drodze by stać się legendą klubu. Szacunek kapitanie!
Miro to zdecydowanie jeden z moich ulubionych piłkarzy... jednak nie bardzo rozumiem euforię nad wystawianiem kontuzjowanego zawodnika.
Jeśli grał "tylko" walcząc z bólem to szacun ale jeśli było duże ryzyko mocnego pogłębienia się urazu to jest to niekompetencja sztabu medycznego.
Tak czy inaczej, dużo zdrowia Miro.
"23-07-2017, 12:09 #1,402
Miro wyrósł na prawdziwego lidera i prawdziwego kapitana. Do tego lojalność i pełne zaangażowanie dla klubu. Materiał na legendę jak się patrzy. Ktoś kiedyś pisał o pomyśle na flagę - może warto byłoby wrócić do tego tematu. Miro jak zobaczyłby flagę, to jego morale i przywiązanie do klubu i kibiców na pewno by się zwiększyło. Nie jest typem najemnika - zasługuje na to! nawet na taką małą flagę która mieści się nad wejście na sektor"
Tak, tylko przypomnę mój post sprzed prawie miesiąca. Z każdym meczem, wolą walki, zaangażowaniem, ryzykowaniem zdrowia dla CRACOVII, dla nas kibiców, coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Miro zasługuję nawet na taką małą flagę nad wejście nad sektor. Pomyślcie jak może to wpłynąć na niego, ale też na tych wszystkich małolatów w klubie poczynając od trampkarzy. Wyobraźnia w młodych umysłach działa, i każdy młody zda sobie sprawę, że to może być kiedyś on na takiej fladze. Najbardziej w tym momencie brakuje nam piłkarzy, którzy będą oddawać serducho i zdrowie za klub. Dlaczego nie mielibyśmy w pośredni sposób wpłynąć na wychowanie takowych?
To że robił absolutnie wszystko by w chwili próby poprowadzić wojsko czyli drużynę w meczu ze znienawidzonym rywalem zasługuje na podziw i uznanie ..Byłem widziałem jak walczyłeś na treningu o to żeby kolegom pomóc .Inny piłkarz by to olał ale nie Miro .Na taki mecz to by pewnie nie wyszedł jak by nie miał ..nogi .Flaga była by podkreśleniem naszego podziwu dla kapitana .Oczywiście w motywach Spartana .
- Edytowany
To na dobry początek 100zł deklaruję na flagę dla Kapitana.
Spartański hełm nawiązywałby nie tylko do charakteru Covilo, ale też noszonej przez niego maski. Najlepiej przecięty mieczem na jednym oku, jako symbol odniesionej w boju rany.
Czy coś więcej wiadomo o stanie zdrowia Miro ?
[quote='hank' pid='1271044' dateline='1502875383']
Czy coś więcej wiadomo o stanie zdrowia Miro ?
[/quote]
No wlasnie... Trenuje normalnie czy odpoczywa i sie kuruje.
[quote='gusto' pid='1271018' dateline='1502841381']
To na dobry początek 100zł deklaruję na flagę dla Kapitana.
Spartański hełm nawiązywałby nie tylko do charakteru Covilo, ale też noszonej przez niego maski. Najlepiej przecięty mieczem na jednym oku, jako symbol odniesionej w boju rany.
[/quote]
I to byłby niezły motyw na oprawę! Z jednej strony nasz Miro który mimo kontuzji wstaje i walczy dla Cracovii a z drugiej strony ich "gwiada" mączyński który kopie w dupę GTS z kasą w ręku Taka szpila która by mocno ukuła gts:)
Te oprawy z grobami krzyżami itd. nikomu nie służą. Ani dla klubu (bo kary) ani dla piłkarzy (nie związane z meczem) ani dla autorów (większość kibiców je krytykuje)
Spartański hełm jest tak oklepanym motywem (nie tylko kibicowskim), że aż nie chce mi się wierzyć, że ktoś go tutaj proponuje.
Jakieś miecze, chuie muie, dzikie węże. Dej pan panie spokój...
Zróbmy coś świeżego, nie jesteśmy xerovia.
Prawda jest taka, że jak Miro jest kontuzjowany (już nawet nie pisząc o pobycie w szpitalu) to u nas powinien wisieć transparent wiadomej treści. Uważam, że trochę zaniedbujemy takie małe, wielkie gesty. Fajna inicjatywa z zaproszeniem Miro na gniazdo, mam nadzieję, że to nie był jednorazowy gest.
[quote='Rafi' pid='1271189' dateline='1502909288']
Spartański hełm jest tak oklepanym motywem (nie tylko kibicowskim), że aż nie chce mi się wierzyć, że ktoś go tutaj proponuje.
Jakieś miecze, chuie muie, dzikie węże. Dej pan panie spokój...
Zróbmy coś świeżego, nie jesteśmy xerovia.
[/quote]
Popieram. Ja szukałbym motywu w przeszłości Miro związanej z karate. Tu widzę pole do popisu dla autora transparentu :)
Podbijam pytanie o zdrowie Miro. Jest w treningu? Jakas szansa przynajmniej na 20-25 minut gry w piątek?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)