[quote]#post1532134 Czy czasem nie było ręki w pierwszej połowie u jednego psiaka? Z trybun wyglądało na karnego.[/quote]
Omówił to nowy pansławek (znacznie bardziej obiektywny od starego Pana Sławka, notabene). Po uderzeniu od własnego zawodnika ręki się nie gwiżdże, takie są przepisy.
Natomiast towarzysz Białoński biadoli na interii że ichni Gruzin dostał żółtą kartkę za pierwszy faul, a dwa razy inny milicjant był zatrzymywany przy akcji i nic. Powinien towarzysz wiedzieć, że za pierwszy faul można nawet czerwony kartonik dostać, bo podstawowa sprawa to rodzaj faula - a ten gruziński był wredny dosyć. A w faulu za przerwanie akcji liczy się też gdzie to było i jaka to akcja... Gdyby za każdy taki faul była kartka, wszystkie mecze byłyby kończone przed czasem i pytanie byłoby tylko, która drużyna pierwsza byłaby zdekompletowana...
I jeszcze a propos Gruzina - gdyby w ostatniej akcji meczu padła bramka, to byłaby to krzycząca niesprawiedliwość, bo faul na nim był z d... . Puścił piłkę za dwóch naszych zawodników i im się wepchał między nich, jeśli ktoś faulował, to on...
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
https://streamable.com/gdzyje
Tu jest cała sytuacja
[quote]#post1532150 [quote]#post1532134 Czy czasem nie było ręki w pierwszej połowie u jednego psiaka? Z trybun wyglądało na karnego.[/quote]
Omówił to nowy pansławek (znacznie bardziej obiektywny od starego Pana Sławka, notabene). Po uderzeniu od własnego zawodnika ręki się nie gwiżdże, takie są przepisy.
[/quote]
Rozumiem, że jak "od swojego", to wtedy zawodnik z pola może się nawet stać bramkarzem.
- Edytowany
[h2][/h2][b][/b] Czy czasem nie było ręki w pierwszej połowie u jednego psiaka? Z trybun wyglądało na karnego.
[b]To dla mnie to są absurdalne przepisy, bo jeśli jakiś piłkarz strzeliłby samobójczą bramkę, a powstrzymałaby go od tego ręka stojącego na linii bramkowej partnera z jego drużyny to co nie byłoby karnego?![/b]
Dobrze posędziowany mecz. Duża intensywność, sędzia pozwalał na sporo, ale w granicach rozsądku. Zero pretensji.
[quote]#post1532164 Dobrze posędziowany mecz. Duża intensywność, sędzia pozwalał na sporo, ale w granicach rozsądku. Zero pretensji.[/quote]
Mi brakowało symetrii w ocenie sytuacji boiskowych. Miałem wrażenie, że nam gwizdali byle pierdół, które milicjantom puszczał. Ale może to mój gust wypaczony.
Nie, ja pretensji do sędziego dzisiaj nie mam żadnych, owszem, podyktował symulowanego wolnego psiego Gruzina, ale to było po jednoznacznym wskazaniu durnia z chorągiewką. Dobre sędziowanie w sumie, co w derbach rzadkie.
Wydaje się że karny należał się, stal na Lini strzału, powiększył zakres ciała, a najważniejsze był ruch ręki!!!
[quote]#post1532156 https://streamable.com/gdzyje
Tu jest cała sytuacja[/quote]
Z tego ujęcia wygląd jak prawidłowa ręką, serio jest taki przepis o strzelaniu do swojego?
- Edytowany
Czyli obrońca podaje do bramkarza, temu piłka podskakuje i przelatuje między nogami ale na szczęście drugi obrońca po pięknej paradzie wybija piłkę koniuszkami palców (ręki oczywiście) na rzut różny.
Karnego nie ma, bo wszystko w zgodzie z przepisami ;)
A ja sobie przypominam karnego podyktowanego przeciw nam, kiedy jeden z naszych byłych geniuszy przyjmował w polu karnym podanie od kolegi i zrobił to tak nieszczęśliwie, że piłka pacnęła go w rękę. Sędzia wtedy nie miał ani cienia wątpliwości... No ale od tego czasu przepisy się ciut zmieniły.
- Edytowany
[quote]#post1532199 [quote]#post1532156 https://streamable.com/gdzyje
Z tego ujęcia wygląd jak prawidłowa ręką, serio jest taki przepis o strzelaniu do swojego?[/quote]
Wygląda mi to na "przepis" wymyślony ad hoc dla usprawiedliwienia błędu sędziego.
Jedyne co usprawiedliwia decyzję to "duch gry" bo gdyby tej ręki nie było to sytuacja w polu karnym została tym wykopnięciem rozwiązana. Tyle, że jak kiedyś nasz zawodnik wykonał stempel po oddaniu strzału przez przeciwnika to tez akcja była skończona a karny został podyktowany.
Dodatkowo, gdyby nie ta ręka to byłby rzut rożny, a tak niebiescy mieli okazję do kontry.
[quote]#post1532232 [quote]#post1532199 [quote]#post1532156 https://streamable.com/gdzyje
Z tego ujęcia wygląd jak prawidłowa ręką, serio jest taki przepis o strzelaniu do swojego?[/quote]
Wygląda mi to na "przepis" wymyślony ad hoc dla usprawiedliwienia błędu sędziego.[/quote]
Niech ktoś zacytuje ten "przepis" w którym jasno o tym mowa/że niby od swojego to się nie liczy/ bo jak dla mnie to wzorcowy przykład umyślnego zagrania ręką we własnym polu karnym.
[quote]#post1532236 [quote]#post1532232 [quote]#post1532199 [quote]#post1532156 https://streamable.com/gdzyje
Wygląda mi to na "przepis" wymyślony ad hoc dla usprawiedliwienia błędu sędziego.[/quote]
Niech ktoś zacytuje ten "przepis" w którym jasno o tym mowa/że niby od swojego to się nie liczy/ bo jak dla mnie to wzorcowy przykład umyślnego zagrania ręką we własnym polu karnym.
[/quote]
Myslę, że rozszerzająco zastosował przepis, że jak sam sobie rękę nastrzelisz to nie ma karnego. Tez durne zresztą, gdy osiągasz tym korzyść.
[quote]#post1532239 [quote]#post1532236 [quote]#post1532232 [quote]#post1532199 [quote]#post1532156 https://streamable.com/gdzyje
[/quote]
Myslę, że rozszerzająco zastosował przepis, że jak sam sobie rękę nastrzelisz to nie ma karnego. Tez durne zresztą, gdy osiągasz tym korzyść.[/quote]
Ale tutaj uniesiona powyżej tzw.obręczy barkowej ręka, wyrażnie zasłania głowę obrońcy.Raczkowski pewnie uznał,że to była obrona konieczna i dlatego odpuścił.A to tylko przykład,jakie to daje pole do nadużyć w interpretacji.
karny jak byk, nie ma o czym mowic. ale nie mam pretensji do sedziego, narazac sie na nieswiezy oddech Blaszczykowskiego w szatni to nic przyjemnego.
100 dni później
Za Piłkarski Świat - panowie Jakubik i Przybył nie poprowadzą w najbliższym czasie zawodów piłkarskich .Za popełnione błędy na razie zawieszeni , "pan" Przybył na dłużej .
Polska liga to cyrk a polscy sędziowie to klauny. Dziś Pawłowski pociągnięty za koszulke do tego jeszcze miał szanse dojscia do piłki i karnego nie ma, w sytuacji z Jabłonskim tydzien wczesniej gdzie gracz nie miał wplywu na przebieg akcji i karny był
Ale kręcą widzew. Sędziowskie łajdactwo trwa w najlepsze...
A ten Pawłowski to nie gra przeciw LzS?
To chyba jasne.
Żeby nie uznać bramki dla Wstydzewa to prze 5 minut analizowali co by tu znaleźć.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)