Czego Kolega wymaga od Gila??? Tyle potrafi i nic więcej :D
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
- Edytowany
Gil zobaczył faul, gwizdnął, var potwierdził, że był kontakt, nie ma żadnej historii
jak dla mnie to mogą nam dawać takie karne w każdym meczu ...
Tylko jaki bedzie skowyt na forum jak przeciwko nam beda takie karne dyktowali...
W zasadzie już jesteśmy do tego przyzwyczajeni .
Szczerze to miał prawo to gwizdnąć (choć dziwię się że to zrobił). Chłop mu wsadził nogę przed kostkę i tyle.
moze Gil po prostu z tych co gwizdza a potem sprawdzaja (jak widac od czasu VARu sa dwie szkoly), wiedzial ze ma VAR, Jablonsky w dziwny sposob kopyrtnal, sprawdzili i tyle
przeciez tam ewidentny karny był, co ten gość z Arki odpieprzył to inna sprawa.
[quote='Jake Blues' pid='1396154' dateline='1566811295']
przeciez tam ewidentny karny był, co ten gość z Arki odpieprzył to inna sprawa.
[/quote]
No dokładnie. Karny według wszelkich reguł i jedyne pretensje można kierować do gracza Arki (chyba z 16-ą?)
,że dał po jajach w takiej sytuacji.
Karne dziwne to np. jak ktoś nabija odwróconego tyłem podpartego na ręce Helika a Varciniak gwiżdże 11-ę
Trafia mnie jak słyszę tłumaczenia Pana Sławka czasem a teraz mnie zirytował słowami choć tu akurat mówił po myśli Lecha. Abstrahując już od tej konkretnej sytuacji to jak można zgadzać się na to, że gość z VAR mówi, że chyba był faul na obrońcy a główny myśli odwrotnie i nie pójdzie tego sprawdzić i podejmuje decyzję, przecież po to ten sędzia w wozie jest? Doskonale rozumiem, że jak mają podobne zdanie ale jak się różnią? Mam nadzieję, że wprowadzą to do wytycznych pracy z VAR.
Tak to rozumiem, że sędzia Złotek nie miał żadnych wątpliwości do tego co zobaczył , uwierzył w swój sokoli wzrok .Tym niemniej mając czytelny sygnal z varu choćby dla świętego spokoju powinien to sprawdzić .popełnił błąd i za to został ukarany tylko kto by zwrócił punkty Lechowi w przypadku remisu czy porażki ?
I tu nasuwa się wniosek - każda wątpliwość sygnalizowana przez sędziego z varu musi być sprawdzana .
4 dni później
Czy ktoś biegły w statystyce i z odrobiną czasu dałby radę zrobić zestawienie w kolejnych meczach tego .
ilość fauli Cracovii - ilość fauli rywala
kartki dla Cracovii - kartki dla rywala.
Dziś nie faulując ani więcej ani ostrzej od Lecha skończyliśmy co prawda 2-1 ale w kartkach aż 5-0
Huston mamy problem!. Warto popatrzyć statystycznie. Jak wyjdzie to co osobiście oczekuję
to warto na różnych TT , Facebookach zacząć robić awanturę!
Klub nie może bo będą się "czarni" jeszcze bardziej mścić ale my możemy.
[quote='Khalid' pid='1397194' dateline='1567364130']
Czy ktoś biegły w statystyce i z odrobiną czasu dałby radę zrobić zestawienie w kolejnych meczach tego .
Dziś nie faulując ani więcej ani ostrzej od Lecha skończyliśmy co prawda 2-1 ale w kartkach aż 5-0
Huston mamy problem!. Warto popatrzyć statystycznie. Jak wyjdzie to co osobiście oczekuję
[/quote]
Szczerze, to wolę wygrać grając agresywnie, niż przegrać bez kartki... Jednak kartka dla Lopesa była z doopy sędziego:)
[quote='Jarek44' pid='1397199' dateline='1567364479']
[/quote]
Szczerze, to wolę wygrać grając agresywnie, niż przegrać bez kartki... Jednak kartka dla Lopesa była z doopy sędziego:)
[/quote]
Owszem owszem . Tylko,że nasi nie grali agresywniej od Lecha , Rakowa czy Korony...
nie pamietam kazdej jednej kartki, chyba wszystkie sluszne oprocz Lopesa kompletnie z dup-y, trzeba zobaczyc powtorke ale on tam chyba tylko nabil goscia, nie wiem co czorny widzial
1. Zagłębie-Cracovia (Mariusz Złotek)
faule 18-[b]22[/b]
kartki 0-[b]2[/b]
2. Cracovia-ŁKS (Szymon Marciniak)
faule [b]18[/b]-16
kartki [b]2-2[/b]
3. Raków-Cracovia (Paweł Raczkowski)
faule 21-[b]24[/b]
kartki 2-[b]3[/b]
4. Cracovia-Korona (Tomasz Kwiatkowski)
faule 15-[b]22[/b]
kartki [b]1[/b]-0
5. Śląsk-Cracovia (Daniel Stefański)
faule [b]20[/b]-12
kartki 2-[b]3[/b]
6. Cracovia-Arka (Paweł Gil)
faule 16-[b]20[/b]
kartki 0-[b]2[/b]
7. Lech-Cracovia (Bartosz Frankowski)
faule [b]12[/b]-10
kartki 0-[b]5[/b]
źródło: http://ekstrastats.pl
A ja mam takie pytanie odnośnie VAR i wczorajszego meczu Wisły. Przy stanie 2-2 sędzia dyktuje rzut karny za faul na Saviceviciu albo Wojtkowskim. Gość z Zagłębia dostaje żółtą kartkę. Po analizie VAR decyzja o karnym zostaje zmieniona a kartka anulowana. Moje pytanie brzmi: Dlaczego w takim razie za symulacje nie dostał kartki gość z Wisły? Tym bardziej, że minute później dostał żółtko za faul i mogło to być drugie(wiadomo, jakby miał świadomość, że już jedną ma to pewnie by nie faulował. Ale jakby nie wyłączył grzały to byłaby czerwień). Czy nie ma już czegoś takiego jak próba wymuszenia karnego?
[quote='Diabel' pid='1397204' dateline='1567364688']
nie pamietam kazdej jednej kartki, chyba wszystkie sluszne oprocz Lopesa kompletnie z *****-y, trzeba zobaczyc powtorke ale on tam chyba tylko nabil goscia, nie wiem co czorny widzial
[/quote]
Widział nogę Lopesa wycelowaną w podbrzusze Lechity. Komentator TV powiedział, że on by nie dał, ale to było po 2 powtórkach, a sędzia ma sekundy na reakcję. Sędzia starał się być obiektywny, ukarał kartkami trenera i asystenta Lecha, choć to nie równoważy naszych strat. Ale damy radę, kadra jest szeroka.
[/quote]
Wczoraj 13 fauli Lecha i 11 Cracovii
Statystyki ze strony Lecha - https://kkslech.com/2019/09/02/analiza-i-statystyki-meczu-z-cracovia/
Kartkuja nas bo sie przed nami obsrali,proste:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)