[quote='szuwarek' pid='1228131' dateline='1490000671']
Szymon Marciniak przed EURO-16 o zmianach kar w odnośnie faulu w polu karnym.
http://www.sport.pl/euro/10,154862,20091403,koniec-z-karnym-na-raty-szymon-marciniak-tlumaczy-jakie.html
[/quote]
"Będziemy dłużej grali 11 na 11 i chyba o to chodzi" - zajady :@
Ja jeszcze raz usłyszę / przeczytam, że Jakub atakował zawodnika, a nie piłkę i dlatego wyleciał to mnie chyba szlag trafi. Kuba walczył ze scyzorykiem o pozycję. Przegrał. Stracił równowagę i się przewrócił. Tym spowodował upadek przeciwnika.
Karny - owszem, ale kartka za nieumyślne zagranie faul? Jaja.
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
Kiedy jeszcze działali obserwatorzy Pan Przesmycki nie widział nic zdrożnego w tym, że stary Listkiewicz bywa obserwatorem na meczach syna, a przewodnicząca Centralnej Komisji Szkoleniowej przy Kolegium Sędziów Katarzyna Wierzbowska może pełnić funkcję obserwatora meczu, w którym na linii sędziuje jej mąż Maciej Wierzbowski.
- Edytowany
[quote='leszeczek' pid='1228139' dateline='1490002187']
Ja jeszcze raz usłyszę / przeczytam, że Jakub atakował zawodnika, a nie piłkę i dlatego wyleciał to mnie chyba szlag trafi. Kuba walczył ze scyzorykiem o pozycję. Przegrał. Stracił równowagę i się przewrócił. Tym spowodował upadek przeciwnika.
Karny - owszem, ale kartka za nieumyślne zagranie faul? Jaja.
[/quote]
Tą czerwoną kartkę dla Wójcickiego odczytuję bardzo jasno - możecie nam naskoczyć.
Decyzja skandaliczna.
W zasadzie każdy faul, na boisku powinien być karany czerwoną kartką.
Za faul na Deleu należała się czerwona kartka jak nic . I co , pan dał aż żółtą .
Marciniak się zemścił za ostatni mecz ,który sędziował na Kałuży i za który został słusznie zbluzgany
Pan Przesmycki lansowany jest w kwartalniku "Sędzia", wydawanym pod szyldem PZPN. Redaktorem prowadzącym jest znany nam Janusz Basałaj.
Można sobie ściągnąć poszczególne numery (w formacie pdf) z archiwum (od 2013 do 2017 roku):
[url=https://www.pzpn.pl/federacja/wydawnictwa/sedzia]https://www.pzpn.pl/federacja/wydawnictwa/sedzia[/url]
Np. najnowszy numer 1 z 2017 roku
[url=https://www.pzpn.pl/public/system/files/publikacje/47/1756-S12.pdf]https://www.pzpn.pl/public/system/files/publikacje/47/1756-S12.pdf[/url]
Jeszcze odnosnie. a w zasadzie a propos kartki Wójcickiego i ataku "nie na piłkę"
Czy te wszystkie trzymania Miro za koszulkę w polu karnym przy SF, za które ani razy nawet faulu nie gwizdnięto to były ataki na piłkę, czy też wszystkie kwalifikowały się na karnego i czerwień?
przyznam ze czasmi odzywa sie we mnie pierwotna natura, polamalbym tej kurwie marciniakowej rece, coby juz gwizdka do lapy nie wziela
Nie no ja mogę wszystko zrozumieć. To, ze sędzia mógł mieć inne zdanie niż ja, że mógł się ewentualnie pomylić, albo miec pomroczność jasną. Ale nie kurfa w 7 minucie.Tak jakby karny w tej sytuacji nie był wystarczającą karą. Ustawił facet mecz każąc naszym biegać w 10 przeciwko 11 scyzorom. Zółta byłaby wystarczająca, tym bardziej, ze Kuba nie zaatakował nikogo agresywnie czy też w niesportowy sposób.
Najśmieszniejsze w tym tłumaczeniu jest to ze rzekomo jakby wjechał mu od tyłu sankami będąc rzekomo wtedy zainteresowanym trafieniem w piłkę to byłaby żółta :)
jak się tego można było spodziewać Szymon M. w nagrodę za odpowiednie sędziowanie meczu w Kielcach dostał mecz Węgry - Portugalia. Chciałbym, aby w tych zawodach przydarzyła się podobna sytuacja jak w 7 minucie w Kielcach
Ja ogólnie staram się nie szukać teorii spiskowych. Ale tu naprawdę odnoszę wrażenie, że jest organizowana - według pewnego schematu - akcja przeciwko nam. Akcja polega na tym - nie żadne ordynarne "drukowanie", ale w paru ważnych momentach - gdy się pojawią - zagwizdać odpowiednio...
Majstersztyk wczoraj zrobił Marciniak. Jedna decyzja, a po prostu umiejętnie "robi" mecz. 7 minuta, karny i czerwona w sytuacji gdy nikt normalny nie da czerwonej (opinie pana Sławka i Przesmyckiego nie są miarodajne). Cały mecz gra się 11:10 + 1:0. Koroniarz karnego nie strzelił. Nie szkodzi, poczekamy... A że nie wyrzucił Cetnarskiego (choć miał prawo)? Po co? Wyjdzie, że sędziuje przeciw Cracovii, a mecz się i tak odpowiednio ułoży... No i się ułożył. Umiejętnie - cóż, sędzia międzynarodowy...
Zwrócę jeszcze uwagę, że chwilę przed tym, Cetnarski wychodził sam na sam i liniowy podniósł chorągiewkę - a spalonego ewidentnie nie było. Cetnarski i tak nic nie zrobił, ale chorągiewka była wcześniej...
Poprzedni mecz - Pogoń. Bramka na 0:1 przy pomocy zagrania ręką.
Poprzedni - Arka. Nieuznanie bramki Budzika. Tego naprawdę nie można było nie widzieć... Jak sędzia ma wątpliwości, to powinien nie uznać? To jest naprawdę brednia. Jak są wątpliwości, to powinien sprawdzić - a decyzja i tak będzie na korzyść którejś drużyny... A w Lechia - Legia nie miał wątpliwości? A tam piłka nie odbiła się od ziemi, była wyciągnięta z powietrza...
Poprzedni - Lechia. Przy stanie 0:1 liniowy pokazuje spalonego Piątka - spalonego nie było. Potem, w dokładnie tym miejscu nie pokazuje spalonego lechity - który to spalony był... Karny, 1:2, poszło.
Może być przypadek. Ale CZTERY mecze z rzędu? I to wszystko takie umiejętne newralgiczne decyzje...
OK, nie jest to ordynarne drukowanie, gdybyśmy pod koniec strzelili to by wynik był inny. Ale my tacy dobrzy nie jesteśmy...
Wcześniej też parę numerów istotnej wagi. Od końca. Legia - przy 0:0 faul na Piątku, ewidentny karny i tu akurat powinna być czerwona...
Łęczna - za faul na Dąbrowskim Tymiński powinien wylecieć, żółtą dostał Dąbrowski. Termalica - gol na 1:0 po metrowym spalonym...
Niestety, sądzę, że jest "cichy układ" przeciw nam. Pytanie tylko o co? Bo są dwie możliwości. Jedna - że nie chcą, byśmy weszli do ósemki. Przecież gdybyśmy wygrali z Koroną, to mamy 3 pkt straty do 8 miejsca i przy "złapaniu wiatru w żagle"... Druga - chcą nas spuścić.
Okaże się wkrótce. Jeśli chodzi o ósemkę, to te przekręty się teraz skończą. Może chodzi właśnie o ósemkę, bo się tego namnożyło ostatnio... Oby...
[img]https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/88/a9/58d03f35219bf_p.jpg?1490080199[/img]
Oto nasza ‘Bezbłędna tabela’ po 26. kolejce Lotto Ekstraklasy:
Czytaj więcej: http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/bezbledna-tabela-czyli-jak-wygladalaby-ekstraklasa-bez-bledow-sedziow-26-kolejka,11904006/
[quote='czarny53' pid='1228198' dateline='1490012278']
Marciniak się zemścił za ostatni mecz ,który sędziował na Kałuży i za który został słusznie zbluzgany
[/quote]
[size=small]Kolejnym pokazem indolencji, zasłużył na owację na stojąco przy każdej okazji.[/size]
Na następnym meczu , który będzie nam sędziował wyklaskać dziada .
Chyba wykastrować!
albo zamienic mu jajka miejscami!
Takie pytanie, do tych sędziów, ekspertów itp. (Pan Sławek, Pan Przesmycki, weszło, sędzia Marciniak) którzy twierdzą, że czerwona kartka była prawidłowa.
Tyle mówicie o spalonych "w duchu gry", o tych "11 na 11" z duchem gry...
Czy w takiej sytuacji (przepychanie się w polu karnym, bez brutalności, i to w 7 minucie) wyrzucenie zawodnika i karny to jest "z duchem gry"? To jest ustawienie meczu i I TAK SIĘ STAŁO. nawet jeśli na początku nie wyszło, bo karnego nie trafili. Zmiana przepisów z czerwoną kartką była wg mnie właśnie po to, by w takich sytuacjach nie wyrzucać. Gdybym miał dojścia czy możliwości, wysłałbym film do FIFA. Nawet nie po to, by przywalić Marciniakowi. Po to, by pokazywali na szkoleniach "wtedy nie dajemy czerwonej kartki".
A dlaczego nie przywalić Marciniakowi? Obrósł w piórka i ogon stroszy a najlepiej skutkują dolegliwości finansowe- brak obsad na mecze w Europie.
Ja to bym mu chętnie przywalił ale w ......
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
Bucky Nome, Goście (5)